Dodaj do ulubionych

City mini 4, zapp czy nuna, a może coś innego?

14.03.12, 17:31
Dojrzałam do zakupu spacerówki smile

Jak na razie mam na oku 3 modele z tytułu, ale może polecicie coś jeszcze?

Zależy mi na:
- wygodzie dziecka (obecnie prawie 1,5 roku, ok 85 cm wzrostu) i jako-takiej amortyzacji
- chciałabym, aby wystarczył na resztę wózkowania, a więc również na zimę, prawdopodobnie będzie to nasz jedyny wózek, chociaż kto wie wink
- dobrze by było, gdyby dawał radę po wertepach, typu las czy polne drogi - tu chyba zapp i nuna nie bardzo?
- duża fajna budka
- duży kosz na zakupy
- cena nowego do 1000zł
- nie musi być super lekki ani super mały po złożeniu - mamy windę w bloku i spory bagażnik
Obserwuj wątek
    • aga7-77 Re: City mini 4, zapp czy nuna, a może coś innego 14.03.12, 19:31
      Jeśli ma być na zimę i do końca wózkowania to z tych, które wymieniłaś wg mnie nadaje się tylko city mini. Fajniejszy na zimę byłby City mini GT, ale na niego musiałabyś troszkę poczekać i będzie kosztował trochę więcej niż 1 000 zł.
      • pomilak1 Re: City mini 4, zapp czy nuna, a może coś innego 14.03.12, 20:08
        z wymienionych mini. Spójrz jeszcze na Nippera (cena ciut wyższa, ale masz folię,kosz, pałąk i wkładkę w zestawie) i na nowość BJ city mini GT.
        Wg mnie siedzisko Nuny nie starczy do końca wózkowania, a zapp się nie rozkłada i nie widzę go zimą smile
    • wanielka Re: City mini 4, zapp czy nuna, a może coś innego 14.03.12, 20:54
      Twoje warunki spełnia też Navington Scooner, wożę nim obecnie 2-latka, długie i szerokie siedzisko jest wygodne do spania, buda super, kosz pojemny, mały po złożeniu, do końca wózkowania wystarczy. mój młodziak ma obecnie 95 cm i 13,5 kg i ma jeszcze miejsce, a prowadzi się leciutko, jedną ręką. mam go od 4 miesięcy (zimą również jeździłam) i sobie chwalę.
    • dziennik-niecodziennik Re: City mini 4, zapp czy nuna, a może coś innego 14.03.12, 21:05
      mam Nunę.

> - wygodzie dziecka (obecnie prawie 1,5 roku, ok 85 cm wzrostu) i jako-takiej amortyzacji

tu OK;

> - chciałabym, aby wystarczył na resztę wózkowania, a więc również na zimę, prawdopodobnie będzie to nasz jedyny wózek, chociaż kto wie wink

zalezy czy masz szczupłe dziecko. ja mam szczuplaka, obecnie miesci się w Nunie razem ze śpiworkiem zimowym, ale ma tak raczej - powiedziałabym - przytulnie big_grin

- dobrze by było, gdyby dawał radę po wertepach, typu las czy polne drogi - tu chyba zapp i nuna nie bardzo?

o dziwo nuna daje sobie radę i w błocie i na wertepach, chociaz nie powiem, są wozki którymi sie w takich warunkach jeździ wygodniej;

> - duża fajna budka

budka jest fajna, ale srednia.

> - duży kosz na zakupy

kosz jest MALUTKI. jak pisałam -dwa kilo cukru, chleb, kostka masła i moze mleko w kartoniku. wiecej nie wejdzie. folia przeciwdeszczowa zajmuje 3/4 kosza.

> - cena nowego do 1000zł

tu ok;

co jeszcze - w nunie nie masz żadnej torby zawieszanej na wózku, jak zawiesisz cos tak normalnie, przez raczkę na długim pasku, to nie ma jak rozłożyc oparcia do lezenia. trzeba kombinowac albo nosic dodatkową torbę na ramieniu. no i te kółka istotnie terkoczą big_grin
      • dziennik-niecodziennik Re: City mini 4, zapp czy nuna, a może coś innego 14.03.12, 21:13
        no i nuna jest absolutnie jednostronna, wozisz dziecko twarzą do świata.
        no i większosc standardowych akcesoriów nie pasuje. folia przeciwdeszczowa standardowa się układa niezbyt fajnie na nunce.
        osłonki na nogi nie ma, trzeba dokupic, i wez tu wceluj zeby pasowało.
        i nie ma pałąka i nie wiem czy da sie jakis dopasowac, dopiero bede kombinowac, jak sie da to Ci podpowiem, ale juz widze ze ciezko bedzie.
        • saras-wati dziennik-niecodziennik 14.03.12, 21:52
          Poszukaj na forum postów berciunia1, ona zamieszczała film, w którym pokazywała, jak "stuningować" nunę, by nie terkotałasmile
          • dziennik-niecodziennik Re: dziennik-niecodziennik 14.03.12, 22:43
            a nie nie, moja po tuningu, istotnie terkocze mniej, ale wiesz, to ze w ogole terkocze trzeba "zglosic" do wiadomosci potenacjalnego nabywcy smile
    • kasamandri Re: City mini 4, zapp czy nuna, a może coś innego 14.03.12, 21:35
      A może Britax b-agile. Porównywalny do city mini 4, ale bije go na głowę jeśli chodzi o jakość tkaniny i wykończeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka