Dodaj do ulubionych

PP Si problem pomóżcie

20.03.12, 20:14
Witajcie, bardzo prosze o pomoc.
kupiłam PP Si nie tak dawno i mam duzy problem.
pierwszy spacer był wózek ok, na drugim zauwazyłam że strasznie hymm "Klekocze" słychac mnie z odległosci pare metrów. ok zrozumiałabym że tylko na nierównym chodniku, ale to zdaza sie jak i ide asfaltem.
co moze byc przyczyna?
- dostanie sie ziemi gdzies w kółka?
- niedokrecony stelaż?
- felerny niedorobiony model? (tego sie obawiam juz miałam budke w naprawie mimo ze wózek ma 2 tyg!)
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 06:15
      jeśli masz gwarancję, to napisz do serwisu; te wózki są rozchwiane, może poczytaj czy mieści się to w granicach normy, bo jednak ten typ tak ma, czy faktycznie są jakieś luzy?
      • kochammuminki Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 10:55
        ciągle mam wrażenie ze po pierwszym spacerze był o niebo cichszy.
        serwis to ostatecznosc bo nie chce sie pozbywac wózka z drugiej strony dlaczego mam uzywac wadliwy towar, zwłaszcza ze jak na moją kieszen tani nie był.
        przeczyszczę zaraz te kólka zobaczymy czy cos pomoze.

ps. jezeli ktos uzywa ten sam model moze cos mi podpowie bo mam jeszcze jeden problem-
        przy rozkładaniu wózka ciągnąc rączki te dolne rurki same powinny wskoczyc na miejsce i kliknąc.
        przynajmniej tak widziałam jak faecet rozkładał wózek w sklepie i na you tubie.
        u mnie nie wskakuje - musze dopychac je ręką. nie wiem czy czegos zle nie robię przy rozkładaniu- moze za słabo?
        • aga7-77 Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 11:44
          To zależy od użytej siły smile Mnie też nie wskakują na miejsce - trzeba dopchnąć ręką. I koniecznie reklamuj te kółka, jeśli będą Ci dalej hałasować - ten wózek naprawdę powinien jechać bezszelestnie.
    • aga7-77 Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 10:52
      Ten wózek ma luzy, ale nic w nim nie "klekocze", w każdym razie mój jeździ bezszelestnie. Jeśli to zaczęło się po spacerze to faktycznie najpierw sprawdź kółka - czy nic ci się w nie nie dostało, albo nie wbiło, a jeśli kółka są ok od razu reklamuj. Może faktycznie masz jakiś felerny model sad , mój ma prawie rok i wszystko jest ok.
      • kochammuminki Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 10:58
        zaraz zabieram się za te kólka.
        kurczę ręce opadają tyle wózków ogladałam tyle opinii czytałam tak sie cieszyłam że w koncu kupiłam...żesz!
    • clio1979 Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 14:46
      Ja mam ten sam problem, ale w Mp SOla. Mam porównanie z serwisem Peg perego - bo poprzednio miałam pliko switch (fatal error), ale serwis był ok. Natomiast Sola po 2 pobytach w serwsie nic się nie zmieniła raz była tam nawet 3 tygodnie i właściwie żadna poprawa.
      Oddaj wóżek do serwisu, są ok.
      • kochammuminki Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 16:07
        serwis to ostatecznosc, ale nawet jak juz to dopiero po świętach w święta będę potrzebowała wózka bardzo.
        tak w ogóle to własnie wróciłam ze spaceru (kółka wczesniej umyłam i popsikałam wd40 nie wiem czy dobrze ) cóż tłukło się jak wczoraj ja juz sama nie wiem czy to koła czy stelaż, aczkolwiek mam wrażenie że wracając tłukło się mniej bys moze za sprawą ciężkiej siaty która powiesiłam na rączce.

ostatecznie podejmę decyzję po eksperymencie przeprowadzonym wkrótce- otóz na pierwszym spacerze tym wózkiem była z nami moja szwagierka. wezmę ją znowu na spacer ale nic nie powiem a propos tłuczenia, zobaczę czy sama się zorientuje. jezeli uzna ze nie to spasuję.
        • koala0405 Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 17:38
          Mój Peg perego pliko mini też po którymś spacerze zaczął trzeszczeć i głośniej jechać. Postanowiłam sama zabrać się za smarowanie kółek nie mówiąc nic mężowi i guzik to dało.
          Musiałam niestety poprosić go o pomoc i dał rade. Trzeba porządnie wyczyścić bolce od kółek tzn. mąż zdjął wszystkie kólka, wyczyścił z brudu i posmarował jakimś preparatem. To trzeszczał plastik w miejscu gdzie wtyka się kółka. Było tam trochę piasku. teraz jest ok.
        • aga7-77 Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 18:10
          Przede wszystkim nie psikaj WD40 tylko silikonem w sprayu (kupisz w sklepie motoryzacyjnym). Ja bym nie spasowała, w końcu po to kupiłaś nowy wózek, żeby cieszyć się z jego użytkowania. A co było z tą budką, która Ci się zepsuła, zgłaszałaś to do serwisu?
          • kochammuminki Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 18:54
            to kupie na wszelki wypadek ten silikon i zagonię chłopa do kółekbig_grin
            po pierwszym spacerze
            rozłożyłam wózek i zauważyłam że część budki odstaje. okazało się że wyrwał się zatrzask który miał byc na stałe w "szkielecie" stelaza do tego zatrzasku przypina się budkę. zadzwoniłam do serwisu przysłali kuriera nabili ten zatrzask ( nie do konca jestem zadowolona bo co prawda zatrzask nowy jest ok ale przy tym felernym odstaje takie czarne cos a po drugiej stronie nie i nie wiem czemu nie wpisali tej naprawy do karty gwarancyjnej)
            serwis uwinął się w sumie w 5 dni ( sob i niedz wliczając czyli szybko bo 3 dni robocze)
            poszłam wczoraj na 2 w historiir wózka spacer no i dlatego mam nerwa bo dopiero co miałam przerwę w spacerach przy super pogodzie i znowu wysyłać ech....

ps. trochę zamotałam ale mam nadzieję ze zrozumiałyście jak równiez przepraszam ale nie znam sie na fachowej terminologii wszystkich tych wózkowych częścibig_grin
            • aga7-77 Re: PP Si problem pomóżcie 21.03.12, 19:50
              No to faktycznie masz trochę pecha z tym wózkiem, ale może faktycznie tym razem to po prostu jakiś kamyk dostał się między łożyska. Dobrze byłoby szybko chłopa do roboty zagonić big_grin , żeby nic się w tych łożyskach nie uszkodziło. A ten silikon naprawdę polecam, zresztą dużo dziewczyn używa go do psikania kółek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka