Dodaj do ulubionych

No to co pasuje do niebieskiego wózka :)

20.03.12, 22:28
Nabyłam! I jestem na razie w szoku, czyli zadowolona.
Na razie tyle, bo muszę się mężem zająć - byłoby znacznie łatwiej jakby ten wózek miał co najmniej 5 kół, przynajmniej byłaby jakaś różnica, a tak dla męża jest taki sam jak poprzednie, na szczęście on też niedługo zmienia samochód i oczywiście nie na daewoo smile
Reszta jutro.
Wielkie dzięki za pomoc! Dobrej nocki smile
Obserwuj wątek
    • isabel_o Re: No to co pasuje do niebieskiego wózka :) 20.03.12, 22:34
      Gratulacje! smile I oczywiście czekamy na fotki wink
      • tygisek Re: No to co pasuje do niebieskiego wózka :) 20.03.12, 23:30
        gratki, gratki smile witaj w klubie wink czekamy na zdjecia i na wrazenia!
        • saras-wati Re: No to co pasuje do niebieskiego wózka :) 21.03.12, 06:05
          a co kupiłaś?? ostatnio nie jestem w tematach na bieżącosad
    • srebrno-listka Re: No to co pasuje do niebieskiego wózka :) 21.03.12, 09:56
      smile i jak wrażenia po oglądaniu i spacerach smile? fotki prosimy smile
    • afroddytta Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 10:43
      Wózek na razie stoi na środku salonu i cieszy moje oko smile
      Mąż jakoś dobrze to zniósł, w sumie wózek kosztował go chyba 1 zł, bo za tyle kupiliśmy telefon, który wymieniłam na wózek big_grin

Ogólnie bardzo mi pasuje, w sensie, że jest taki prosty w budowie, ale ma fajne np. kieszonki. Dziś mój 5latek się do niego władował i w sumie nie wyglądało to źle, sam stwierdził, ze będzie w nim sypiał(a on sypia jeszcze w dzień)

Co do minusów to jednak jest spory po złożeniu i niezbyt wygodnie się go składa (wczoraj pojechałam małym samochodem i do bagażnika nie wszedł, zabrakło chyba z centymetra).
      A jest jakaś blokada przez rozłożeniem? Kiepsko się odpina przednie kółko i szkoda, że pałąk się tak na bok nie zgina jak mam w pozostałych wózkach (w sensie, ze zwisa z boku).

Ale są też plusy! Mam tę wełnianą wkładkę na siedzisko, pojemniczek na butelkę przywieszany do ramy, folię p/deszczową (fajna, choć spora po złożeniu) oraz taką siatko-coś na insekty, ale też przeciw słońcu z filtrami -wszystko oryginalne. Materiał fajny, kolor taki szafirowo-niebieski, w sumie nie wyblakły
      Któraś z Was miała tę siatkę, używałyście?

Wybierałam się na spacer, ale u mnie pada, a muszę coś zrobić ze starszym, a na rowerku w taką pogodę nie pojedzie sad
      Zdjęcia oczywiście będą.
      Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, bo bez Was na pewno bałabym się takiego zakupu kiss
      • nicolcia9 Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 10:53
        Również jestem ciekawa co zakupiłaś, bo ja też w temacie nie na bieżąco wink
        • ollasja Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 11:07
          Też nie jestem na bieżąco, ale opis pasuje mi do Urbana smile)) Swoją drogą - taki spory wpis, a ani razu nazwy wózka ;P
      • tygisek Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 11:28
        mi bardzo pasuje ta prostota w budowie, niezmiennie cieszy moje oko ten wozek, nie tylko ja jedna pieje na jego teamt peany, moj maz (o dziwo, choc nie podziela mojej manii) tez go uwielbia, choc dla niego wozek to wozek...jednak widzi roznice wink
        co do skladania, to oczywiscie sa fajniejsze pod tym wzgledem wozki, no ale jak sie uprzec, to poza dlugoscia, i poza tym przednim kolem, co je trzeba odkrecic i nie zajuje to sekundy (no ale na dlaeka podroz warto sie poswiecic) to jednak nie zabiera za duzo miejsca, bo jest plaski jak nalesnik...zabezpieczenie przed zlozeniem powinno byc - ja mam, obok paska na reke jest dodatkowy pasek z klamerka, ktory zapina sie po zlozeniu wozka, co zabezpiecza wozek przed rozlozeniem, no on sie sam nie rozlozy w trakcie jazdy w bagazniku nie ma szans na to no ale tn pasek pomaga utrzymac go w pozycji "nalesnika" na dorazne transporty tego nie stosuje, wyjatkowo tak...a palak jak odpniesz po jednej stronie, odegniesz i nie potracisz to sie utrzyma wink
        folie sobie bardzo chwale, i zaluje ze nie mam tej letniej oslonki (leniwa jestem powinnam byla sobie ja dokupic) uzywalabym napewno (jak moj maly zasypia w ogrodzie zarzucam mu taka jakas uniwersalna moskitiere)
        jak nie bedziesz uzywac swojej to moze sie "dogadamy"?wink
        stawiam, ze bedziesz Pani zadowolona smile MB to jeden z moich najlepszych zakupow, bede miec zawsze do tego wozka (moze nawet firmy) wielki sentyment smile
        a starszakowi kup plaszczyk przeciwdeszczowy i smigajcie na spacery! ja niedawno tez zaleiczylam przymusowa jazde w sporym deszczu, choc mi to bylo calkowicie nie w smak, to zakapturzona, zakaloszowana a Mlody w wozku zafoliowany a mi sie i tak humor poprawil, bo nawet w deszczu to frajda pchac taki wozek smile nie zartuje, poprawil mi nastroj mimo wszystko
        • tygisek Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 11:31
          ten pasek do zapinania nie na raczce ale tak jakby spod konca budki wychodzi a zaczepia sie go o rurke pod wozkiem (po zlozeniu) i przewleka za raczke...zobacz, czy cos takiego masz..
          • afroddytta Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 14:18
            Dla nie wtajemniczonych chodzi o Mountain Buggy Urban Elite (a co wszyscy muszą mieć Jungle wink)A ten pasek znalazłam i właśnie miałam dopytać o przeznaczenie. Jeszcze kwestia gondolki i adaptera pod maxi-cosi, jak to tutaj wygląda (bo doszłam do wniosku,ze nie mogę pozbyć speediego, bo zostanę bez gondolki). I jeszcze muszę chyba uszyć jakąś torbę transportową i do samochodu i do samolotu.
            • tygisek Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 14:51
              torbe zdaje sie mozna kupic, chyba gdzies widzialam, warto popytac milej Pani w Everbaby, pewnie zalatwisz wszystko za jednym zamachem...
              • afroddytta Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 15:10
                Zakupów to mi na razie wystarczy, w sensie, że nie zamierzam kupować gondoli, przynajmniej na razie smile (może srebrno-listka mi odsprzeda jedną?)
                • srebrno-listka Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 16:07
                  Na razie nie mam czego odsprzedawać wink ale z tego co kojarzę, to to gondola do MB duo nie pasuje do urban jungle (mają różną szerokość)
                  • lukkoye Re: Bardzo pierwsze wrażenia 21.03.12, 17:06
                    gratuluję zakupuwink

ja początkująca jestem w kwestiach wózkowych ale MB urban i swift bardzo,ale to bardzo mi się podobająwink tylko póki co szkoda mi się pozbywać mojego mylo,bo bardzo go lubięwink może na jesień wymienię albo uzbieram na MB i będę mieć obawink
    • coco_rosie Afroddytta 21.03.12, 17:27
      Jakiego Ty masz maila, bo gazetowy mi nie chce do Ciebie przejść.
      No a MB gratuluje smile
      • gonik111 Re: Afroddytta 21.03.12, 18:44
        Gratuluję, ja bez tego forum nie wpadłabym na to że muszę mieć MB , a teraz to ukochany wózekbig_grin
      • afroddytta Re: Afroddytta 21.03.12, 20:27
        Z moim mailem gazetowym to jakaś masakra, tzn.jedni mogą napisać a inni nie.
        Prywatnego adresu nie podaję publicznie, więc napisz na afroddytta0@tlen.pl, ten sprawdzam tylko jak wiem, ze ktoś napisał, więc sprawdzęsmile
    • afroddytta Jest sukces :) 21.03.12, 20:30
      Mój m wychodząc z domu,spojrzał na wózek (bo nadal stoi w salonie), zapatrzył się i stwierdził, że jednego nie można mu odmówić-jest piękny tongue_out rety,rety, niedługo się przed kumplami będzie chwalił.
      • tygisek Re: Jest sukces :) 21.03.12, 21:49
        wiesz, jeszcze jak moj, bedzie Ci wozek z rak wyrywal na spacerze, u nas byla taka faza wink
        do tej pory zreszta, urbana uwielbia prowadzic, a do mini juz sie tak nie pali...
        jak poinformowalam go, ze kupie GT, to stwierdzil na co mi to, bo przeciez mamy doskonaly wozek (no nie do konca rozumie o co w tym wszystkim chodzi, ze przychodzi czas na wozkomaniaczke i musi wrecz cos zmienic wink no ale to trzeba mu wybaczyc, w koncu nie mozna miec wszystkiego!)
        • tygisek Re: Jest sukces :) 21.03.12, 21:55
          a, jeszcze moj, pod wplywem urbana, zaczal wymyslac, co by tu zrobic, zeby wozek wogole byl idealny (czyli niemal sam jezdzil i sie automatycznie blokowal hamulec na postoju) tego juz sie troche przestraszylam...idealny wozek mialby miec jeszcze jedna raczke (jak w kosiarkach niektorych) i jechac wtedy gdy sie przytrzymuje te raczke a jak pusci, to automatycznie zaciaga sie hamulec i juz nie trzeba pamietac ze taki wozek odjechac moze z gorki, pochylni czy tam czegos (malz niestety ma tendencje do gubienia wozka lub jego zawartosci wink
          • afroddytta Re: Jest sukces :) 21.03.12, 21:59
            No był tu na forum jakiś innowator co chciał nas tym uszczęśliwić.
            A w kwestii hamulca to jakiś on taki nie wygodny, albo źle go obsługuję-trzeba po prostu butem to czerwone na dół a potem do góry?
        • afroddytta Re: Jest sukces :) 21.03.12, 21:57
          Ja śmiem twierdzić, że mam doskonały zestaw MB UJ + BJ CM smile Tylko sprawa tej gondolki, no muszę zatrzymać speediego, choć m właśnie stwierdził, że speediego będziemy brać na wyjazdy samolotem, aby ten się nie zniszczył smile
          Na prawdę takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam!
          • tygisek Re: Jest sukces :) 21.03.12, 22:59
            no widzisz, ja tez uwazam ze zestaw MBUJ+BJCM to zestaw idealny, wiele razy o tym pisalam (teraz bede musiala piac na temat GT, ale mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie!), no i koniecznie do samolotu BJ, a jak nie, no to coz, musisz kupic jeszcze wozek samolotowy wink moze nunke??
            speedy troche duzy, a nuna bedzie jezdzic na kolkach jak walizeczka wink gondolka za jakis czas nie bedzie Ci potrzebna....
            • afroddytta Re: Jest sukces :) 21.03.12, 23:22
              Gondolka teraz nie jest mi potrzebna, ale mam nadzieję, że jeszcze będzie mi potrzebna w niedalekiej przyszłości smile
              Na urlopach to ja wolę większe wózki, bo i w każdy teren i na cały dzień, zawsze speedi (lub jego poprzednik) z nami latał. Z CM też już lecieliśmy, ale był wtedy dla 5miesięczniaka, ale z założeniem, że się z hotelu nie ruszamy i że praktycznie w ogóle się nie ruszamy, tak na prawdę do stania przy basenie smile

A jak przekłada się pasy naramienne??? Jeden przełożyłam, ale już z drugim się męczę, może coś źle robię???
              • tygisek Re: Jest sukces :) 22.03.12, 01:45
                z pasami powiem szczerze jeszcze nie walczylam, ale czeka mnie to w niedalekiej przyszlosci...wiem ze nie jest to tak prosto jak w mini wink
                • afroddytta Re: Jest sukces :) 22.03.12, 23:07
                  Ja zmieniałam wkładając rękę pod materiał oparcia od dołu i wyjmowałam te końcówki, ale chyba mam za krótkie ręce smile (poprzednia właścicielka nie zmieniała,bo się pytałam).
                  A może mi jeszcze powiecie do czego jest taki mały podłużny rzep przy końcu budki od wewnątrz ?

• afroddytta Fotki :) 22.03.12, 23:11
      Zrobiłam i wstawiam fotki.
      Oczywiście kolor jest delikatnie mówiąc inny, w rzeczywistości jest ciemniejszy i taki bardziej intensywny głębszy kolor, taki bardziej szafir nie taki jaskrawy niebieski jak wyszedł (drugie zdjęcie to totalna porażka kolorystyczna)
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/bsgmqbldwhxEHmbdEB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/QsTVbUC4BwGL4bZTeB.jpg

I co, ładniutki? big_grin
      • pinik Re: Fotki :) 22.03.12, 23:52
        Sliczny! I super dodatki!
        Dobrze kupilas!

Pinik

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12633469&a=16469939
        • pomilak1 Re: Fotki :) 23.03.12, 07:52
          Bardzo fajny kolorek smile
          • isabel_o Re: Fotki :) 23.03.12, 08:32
            Ale śliczny! smile
            • tygisek Re: Fotki :) 23.03.12, 08:47
              Musimy namowic sie kiedys i zrobic zlot urbanowy wink widze, ze coraz wiecej urbanomaniaczek a kazda ma inny wink teraz cieplo sie robi, to i miejsce znajdziemy na kawke i urbanki!
              • emma301 Re: Fotki :) 23.03.12, 08:55
                Piękny. Gratulacje.
                I dodatki świetne.
                Niech się dobrze spisujesmile
                • afroddytta Re: Fotki :) 23.03.12, 09:14
                  Dzięki, oczywiście na spotkanko jestem chętna smile

Wczoraj się napracowałam i zrobiłam też fotki porównawcze ze speedim (wstawiłam w wątek ze zdjęciami) i mimo niby dużych rozmiarów po złożeniu, takiej wielkiej różnicy nie było, ale faktycznie jest superpłaski przy speedim, przy xa to by dopiero płasko wyglądał.

Teraz się zastanawiam nad kolorkiem polarku do śpiworka... niestety żadnych wzorzystych czy wielokolorowych nie ma, więc musi być konkretny kolor i nie wiem jaki.
                • saras-wati Re: Fotki :) 23.03.12, 09:16
                  Śliczny!! Gratuluję zakupu, którym będziecie zachwyceni!!
                  • kornnella Re: Fotki :) 23.03.12, 11:05
                    Ooo piękny jest smile . Ostatnio mam faze na szafir syn ma już dwie kurtki na wiosne w tym kolorze i dla siebie p/deszczową tez kupiłam w takim odcieniu
    • afroddytta A jaki kolor kocyka/śpiworka??? 23.03.12, 20:27
      Chcę coś z polarku, myślicie, że turkus będzie ok? (oczywiście dla chłopca). Fiolet jakoś mało chłopięcy mi się wydaje w tym zestawieniu z wózkiem. A taki chabrowy/szafirowy to chyba nie ma sensu?
      • abigail83 Re: A jaki kolor kocyka/śpiworka??? 23.03.12, 20:35
        Poszlabym w zielen,taka "groszkowa",bedzie pieknie.
        • saras-wati Re: A jaki kolor kocyka/śpiworka??? 24.03.12, 07:38
          abigail83 napisała:

> Poszlabym w zielen,taka "groszkowa",bedzie pieknie.

ja też obstawiam zieleńsmile
          • afroddytta Re: A jaki kolor kocyka/śpiworka??? 24.03.12, 14:56
            W sumie cieszę się, ze tak piszecie, bo mam dwa praktycznie identyczne śpiworki z quinniego właśnie w tych groszkowozileonych odcieniach (różne roczniki, więc nieco inne) i się zastanawiałam czy będę mogła z którymś jeżdzić smile

Ale też z tego powodu potrzebuję coś innego, te zielenie jednak wydają mi się ponurawe, a chcę coś świeżutkiego i wszystkie kupują turkus, a mi do tej pory do żadnego wózka nie pasował wink
    • afroddytta A przymierzałam się do tego UJ... 25.03.12, 21:30
      na ebayu, chyba rewelacyjna cena? a wózek?
      www.ebay.pl/itm/MOUNTAIN-BUGGY-URBAN-JUNGLE-PUSHCHAIR-LIME-GREEN-WITH-STRIPES-IN-VGC-/140723324848?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item20c3c387b0#ht_3001wt_1185
      • tygisek Re: A przymierzałam się do tego UJ... 25.03.12, 21:47
        hmmm...powiedzialabym dyplomatycznie; "kontrowersyjny" smile
        • afroddytta Re: A przymierzałam się do tego UJ... 25.03.12, 22:23
          W sensie koloru?
          • tygisek Re: A przymierzałam się do tego UJ... 26.03.12, 20:28
            nie, nie koloru smile kolorystycznie ok, ale pierwsze skojarzenie: pizamka smile jakos mi srednio pasuje pasiasta budka na zewnatrz, musialabym sie opatrzec smile chyba korzystniej wygladalby jakby paski byly po wewnetrznej stronie budki i na siedzisku, a na zewnatrz gladki...ja wogole bardziej wole jednokolorowe wozki, wiec nie ma co mojego zdania brac pod uwage - podobaja mi sie limitki, ale czy bym chciala miec, tego nie wiem...jedyny limitek jaki chcialabym miec i wiem ze by mi pasowal napewno to taki ciemniejsza zielen, kolorowe wnetrze i kwiatki na budzie, on sie nazywa cos jak "matrioszka", no i bardzo pasuja mi te najnowsze limitki, gdzie jest gladki kolorek w srodku (ta seria co ma Pinik - turkusowy jest przesliczny, najbardziej mi sie podoba)...
            napewno i ten i ten pomaranczowy co wyszperala Malgosia super pasuja na lato smile
            choc w sumie jak sie zastanowic, zima wkladasz spiwor i zostaje tylko widoczna pasiasta budka, gladki spiwor od Magdy i wlasciwie tez bedzie slicznie smile
            no, widzisz, juz mi sie zmienia widzenie, jak pomysle wink w sumie do paskow, tez mozna kilka fajnych deseni dobrac, i tez bedzie odjazdowo! no ale jednak gladkie wozki stwarzaja wiecej mozliwosci szalenstwa, no musicie przyznac wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka