Dodaj do ulubionych

Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB ? :D

26.03.12, 15:34
Juz od dawna sledze ebay zeby wylapac jakiegos starszego Urbana z nowozelandzkeij produkcji i dzisiaj wpadl mi ten w oko tongue_out

www.ebay.co.uk/itm/Mountain-Buggy-Urban-3-wheeler-pushchair-/290689468592?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item43ae7148b0#ht_500wt_1190
Co o nim myslicie ?
I co to za kolor jest ? czerwony czy pomaranczowy ?
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 15:39
      jak za 30 funtów to może byc wink

to jest pomarańczowy
    • afroddytta Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 15:40
      Jak to dobrze, ze ja już swojego mam smile

Ja ostatnio czaiłam się na tego www.ebay.pl/itm/MOUNTAIN-BUGGY-URBAN-JUNGLE-PUSHCHAIR-LIME-GREEN-WITH-STRIPES-IN-VGC-/140723324848?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item20c3c387b0#ht_2953wt_1185
      chyba tanio poszedł.
      • marge_ie Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 15:50
        licytowalam go wink ale moja max byla £100 i poszedl kolo nosa wink ale jesli ten jest pomaranczowy to to jest moj ulubiony kolor.

Lucy czyli mowisz, ze powyzej £30 to nie warto ? Cos z nim nie tak ? sad
        • didis Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 16:11
          Nie no bez przesady, spokojnie do 100 licytuj. Jeśli lubisz pomarańcze, bo dla mnie ten kolor jest taki sobie. Ale jak Tobie się podoba to spoko smile
          • pomilak1 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 16:15
            Mi się ten pomarańczowy bardziej podoba niż ten limonkowysmile ale wiadomo, że to kwestia gustusmile co do stanu to się nie wypowiem, bo nie znam się na tych wózkach smile
        • lucyna_1980 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 16:33
          Warto, warto - jaja sobie robię big_grin
          Na PL to bym dała za niego max 600-700 zł to chyba tak wyjdzie 100-120 funtow.
          • afroddytta Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 16:49
            Ja za pomarańczem nie przepadam, ale na wakacje będzie super big_grin
        • moni_ka30 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 22:00
          Odbior tylko osobisty. I serio po niego do UK polecisz?
    • zoslo82 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 16:21
      ja mam taki, tylko baroque ( czarny z czarno - bialym wzorem). kupilam nowy, tez z UK na poczatku 2009. wozimy w nim druga coreczke, pewnie bedzie tez wozil trzecia smile
      wozek jest super, tylko zauwaz, ze nie ma amortyzatorow, ale to nie bardzo przeszkadza jak kola sa pompowane.
      ja zaplacilam 300 funtow za nowy, on byl chyba z 2007-2008 roku.
      wydaje mi sie ze warto.
    • zurekgirl Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 18:06
      Jakbym lubila kolor, licytowalabym do 100, jakbym nie lubila, to do 65 wink

Mi sie ten pomarancz podoba, fajny zywy kolorek.
      • dima1312 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 18:42
        wygląda CZYSTO! fajny jest choć to nie moje kolory
    • gaga-sie Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 26.03.12, 22:07
      A mnie jakoś ten kolor się nie widzi ( jakiś taki majtkowywink) Ale ja wolę jednolite tapicerki,ewent,dwukolorowe,na dodatek ciemniejsze, więc mnie nie słuchaj!
      • marge_ie Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 00:58
        Domyslam sie, ze ten kolor to raczej malo komu sie spodoba wink
        No ale ja uwielbiam pomarancz i ten urban bardzo mi sie spodobal.

Nie bede po niego leciec do UK, moj znajomy ma mala firme i co tydzien jezdzi autem do Polski. Juz sie z nim umowilam, ze aukcja konczy sie w niedziele a on akurat w poniedzialek jedzie to mi go odbierze jak by co big_grin

Ktoras z dziewczyn napisala, ze on nie ma amortyzatorow - to prawda ? Te starsze urbany nie mialy ?
        • didis Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 09:42
          Nie wiem jak z tą amortyzacją - jesli nie miały stare to nowe też nie mają - on ma chyba na tylne koła. Ale prawda taka, że buja niesamowicie fajnie i ja braku - jesli rzeczywiście nie ma nie odczuwamsmile
          • tygisek Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 09:55
            a niejest tak, ze amortyzatory nie sa widoczne bo sa schowane w takich tulejach?
            ja mam napewno w swoim MB, na stelazu nad kolami na rurkach tych co ida "do pionu" sa amortyzatory - nie wystaja jak w Easy Walkerach wielkie sprezyny widoczne na kilometr, ale sa amortyzatory i to one sprawiaja ze "buja" i ze to czuc, normalnie pod naciskiem delikatnym na raczke widac jak sie ugina, ja mam urbana z NZ..sprawdzcie u siebie jak mozecie, Didis mi sie wydaje ze ty masz tez
          • afroddytta Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 09:56
            Dziewczyny przecież amortyzatory są na tylne koła, ukryte w rurkach, nie widać, ale czuć jak się naciśnie na rączkę nad kółkiem (wtedy najlepiej). Pisząc nie ma amortyzatorów chyba chodziło o to, że to generalnie twardy wózek i nie buja. Wózek zupełnie bez amortyzatorów zupełnie inaczej się zachowuje. Co do tego konkretnie to nie wiem (który to rocznik?), ale mój Urban Elite 2009 na pewno ma.
          • afroddytta Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 09:58
            Didis a który Ty masz rocznik? On się czymś różni, bo ostatnio pisałaś, ze kosz inny?
            • tygisek Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 10:17
              no wlasnie, ja tez jestem ciekawa, moj kosz wyglada tak samo raczej jak ten Pinik (moze sie rozni logiem na boku, ale ksztaltem chyba sie nie rozni..sad rozszerza sie ku tylowi, zajmuje powierzchnie pomiedzy ororowaniem, a od strony prowadzacego ma zamykana na suwak saszetke z kieszonkami, siatkowa kieszen na butelke...czlowiek to jednak malo wie, musze przyznac, moze nie powinnam sie tytulowac wozkomaniaczkawink wstyd troche, no nie? wozkoentuzjastka co najwyzej tylko wink
              • afroddytta Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 10:27
                Mój też wygląda tak jak ten Pinik. Ja wygooglasz MB to wtedy widać takie starocia i tam koszyk faktycznie był inny.

Tygisku, czy Ty psikałaś kiedyś te swoje amortyzatory czymś? Ja właśnie poszłam swoje docisnąć i jak się je tak na maksa ciśnie to trochę jakby trą, nie skrzypią i zastanawiam się czy nie warto tam silikonu wpuścić (w czasie jazdy wszystko ok) aby nie obcierały się.
                W speedi amortyzatory są praktycznie tak samo schowane, ale generalnie oba wózki są z tych twardych, co nie znaczy, ze amortyzatorów nie mają.
                • marge_ie Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 10:35
                  A czy ktoras kiedys natknela sie na jakis filmik instruktazowy albo jeszcze co innego jak samemu przeprowadzic konserwacje MB ?

Ja lubie sie tak sama pobawic i odrestaurowac wozek, i jesli zakupie tego starego MB z ebaya to chcialabym sobie go rozlozyc na czesci pierwsze i calego przeczyscic i nasmarowac tongue_out

A co do amortyzatorow to tak mi sie wydawalo, ze maja schowane przy tylnich kolach ale ta dziewczyna tak napisala to pewnie, ze pomyslalam ze moze te stare nie mialy wink
                  • afroddytta Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 12:21
                    Też bym się rozejrzała, jak coś znajdziesz to podeślij smile
                • tygisek Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 13:40
                  afroddytta napisała:

> Mój też wygląda tak jak ten Pinik. Ja wygooglasz MB to wtedy widać takie staroc
                  > ia i tam koszyk faktycznie był inny.
                  >
                  > Tygisku, czy Ty psikałaś kiedyś te swoje amortyzatory czymś? Ja właśnie poszłam
                  > swoje docisnąć i jak się je tak na maksa ciśnie to trochę jakby trą, nie skrzy
                  > pią i zastanawiam się czy nie warto tam silikonu wpuścić (w czasie jazdy wszyst
                  > ko ok) aby nie obcierały się.
                  > W speedi amortyzatory są praktycznie tak samo schowane, ale generalnie oba wóz
                  > ki są z tych twardych, co nie znaczy, ze amortyzatorów nie mają.

nie nie psikalam swoich, chodza bez zarzutu, bezglosnie, ale napewno im nie zaszkodzi jakas konserwacja...dziewczyny chwalily swego czasu serwis, ze mozna wyslac wozek na gruntowny przeglad i smarowanie, moze trzeba sie pokusic o cos takiego? zobacze, jak bedzie sie sprawowac GT i wtedy zdecyduje, czy nie zrobic generalnego przegladu Urbanowi przed zima smile
        • gaga-sie Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 11:39
          Będziesz zadowolona, MB raczej nie zawodzismile I najważniejsze,że ci się podoba, bo poza funkcjonalnością, zadowolenie mamy się liczy.
          • mak-111 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 27.03.12, 19:07
            sliczny jest uwielbiam paseczki. i takiego wozka na pewno bym nie przeoczyla na ulicy smile.
            • marge_ie Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 01.04.12, 10:16
              Przelicytowali mnie dzisiaj sad dawalam max £126, sama nie wiem co robic teraz uncertain
              Czy walczyc dalej ? Oplaca sioe dac wiecej za tego pomaranczowego ?

Jestem w szoku bo ten w paski ale zielony byl z gondola i innymi akcesoriami i poszedl za £102 a ten golas juz kosztuje £129

Jest jeszcze jeden fajny z tej nowozelandzkiej produkcji ale czarny (plus taki, ze mozna szalec z dodatkami w kazdym kolorze wink) i wg opisu wozek byl uzyty tylko kilka razy, same zobaczcie - faktycznie po tapicerce widac, ze malo uzywana.

Odpuscic tego pomaranczowego i powalczyc o czarnego ? suspicious
              • marge_ie link do czarnego 01.04.12, 10:18
                www.ebay.co.uk/itm/Mountain-Buggy-Urban-Single-Standard-Stroller-/170813815135?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item27c54bf95f#ht_500wt_1190
                • pomilak1 Re: link do czarnego 01.04.12, 10:27
                  ten czarny wg mnie supersmile bardziej mi się podoba od pomarańczowego, który mi się też podobałsmile
                  no i wygląda rzeczywiście na w idealnym staniesmile
    • zoslo82 Re: Dziewczyny napalilam sie co myslicie o tym MB 02.04.12, 22:57
      to ja pisalam o tych amortyzatoach. ten model ich nie ma. to nie chodzi o to ze ich nie widac... wg. mnie amotyzuja tylko kola. pozniejsze modele, chyba od 2008-2009 juz maja - takie czane rurki na dole.
      ja kupilam na poczatku 2009, to byl zupelnie nowy wozek, ale starszy model (chyba 2007)- taki jak ten pomaranczowy. prowadzi sie swietnie, moim zdaniem nie ma lepszego, a brak amortyzacji nie sprawia problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka