Dodaj do ulubionych

britax b-agile dylemat

16.04.12, 20:13
Czy wózek britax b-agile4 sprawdziłby się jako wózek dodatkowy (na zakupy, na spacery latem) dla 6 -miesięcznego dziecka? czy on naprawdę ma regulowany podnóżek? I jeżeli ktoś ma taki wózek to prosiłabym o podanie wymiarów siedziska. Do jakiego wieku starczy?
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1807
Obserwuj wątek
    • remip Re: britax b-agile dylemat 16.04.12, 20:16
      i czy naprawdę waży tylko 8 kg?
      • agnes_nyc Re: britax b-agile dylemat 16.04.12, 20:42
        o regulowanym podnozku pierwsze slysze az sprawdze jutro

co do wagi to nie wazylam wozka ale jest dosc lekki
      • kasamandri Re: britax b-agile dylemat 16.04.12, 22:30
        Mam britaxa. Nie ważyłam ale rzeczywiście ciężki nie jest.
        Jako wózek zapasowy dał by radę - nie jest tak duży jak zazwyczaj spacerówki w zestawie 2w1, jednocześnie jest komfortowy. Nie telepie się, ma jakąś amortyzację - ale na jakieś wielkie wyboje dla takiego malucha jak twój to nie za bardzo.
        Z tym podnóżkiem to jest tak: da się do wypchnąć - wywinąć i jest wtedy w górze. Podejrzewam, że jest to celowy zabieg producenta bo wózek w specyfikacji ma od 0+, a bj cm ma od zdaje 6 miesięcy +. Wygląda to jak na zdjęciu koleżanki forumowej - tu wersja amerykańska wóżka zdjęcie przedostanie Tekst linka
        Siedzisko duże, moja 1,5 roczna, bardzo wysoka córka ma naprawdę dużo miejsca nad głową. posłuży pewnie do końca wózkowania. Dziś nie zmierzę siedziska.
        • remip Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 07:46
          Dzięki. Faktycznie jest to jakiś sposób na podnóżek. Jak będziesz mogła to proszę zmierz siedzisko smile i oparcie. Napisz mi jeszcze jak wózek się prowadzi, czy małe przednie koła nie sprawiają problemów? I jak z podbijaniem? Czy przez część siatkową budki nie świeci dziecku słońce w oczy? Obecnie zastanawiam się tylko nad dwoma wózkami: peg perego si i właśnie britaxem, i nie wiem który lepszy..
          • agnes_nyc Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 10:51
            opis w bobowozkach dla mnie jest bledny bo wypchanie podnozka wlasnym sposobem to nie to samo co regulowany podnozek
            • kasamandri Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 11:52
              Moim zdaniem to nie jest wypychanie własnym sposobem - bo nie trzeba używać do tego żadnych poduszek itp. Po prostu tam po bokach materiał podnóżka ma taką specyfikę że po wywinięciu utrzymuje sztywność. Odnoszę wrażenie, że jest to rzecz dobrze przemyślana przez projektantów.
              Fakt nie jest to regulacja podnóżka kilku punktowa z mechanizmem, taki opis może wprowadzać w błąd.
              • agnes_nyc Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 12:50
                kasamandri napisała:

> Fakt nie jest to regulacja podnóżka kilku punktowa z mechanizmem, taki opis moż
                > e wprowadzać w błąd.

Oto mi własnie chodzi ze nie jest to regulowany podnozek
                pod ciezszymi nozkami ta regulacje szlag trafi smile fakt jest sztywniejszy material niz w bj ale dla mnie to nie jest reuglacja podnozka

az sprawdzilam smile dla mnie to wprowadzanie klienta w blad
          • emka1014 Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 11:54
            b-agile stoi u mnie od niedzieli i czekamy na ladniejsz apogode na wyprobowanie. Wielkoscia porownywalny do peg perego pliko 3. Czterolatek sie zmiescil smile Tylko dla mnie PP ma zerowe podbicie, na spacerze trzeba sie niezle namachac.
          • kasamandri Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 12:10
            Zmierzę wieczorem.
            Wózek bardzo lekko się prowadzi, koła ok - przednie wcale nie są mikroskopijne - po prostu te tylne są bardzo duże - to daje wrażenie kontrastu. Z tą budą to jest tak - w pełni rozłożona jest bardzo głęboka, raczej rzadko z nią jeździmy - rozkładam ją w pełni właśnie jak świeci słońce żeby osłonić buzię córki. Słońce przez siateczkę nie świeci bo by musiało być w zenicie.
            Z samym dzieckiem podbija się dobrze, z pełnym koszem na zakupy niestety dużo gorzej.

Na początku nad SI tez się zastanawiałam. Tylko u mnie było SI i BJCM, potem zrezygnowałam z parasolki, a odkryłam b-agile.
            Masz trudny orzech do zgryzienia - bo SI i B-agile - są równie ładnie wykonane. Pamiętam, że SI fajnie się prowadził. Nie pamiętam tylko jak z budką - ale chyba nie była lepsza niż w b-agile. Si składa się w laskę więc jest bardziej poręczny ale dłuższy, britax za to jedną ręką ekspresowo się składa.
            • remip Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 14:50
              jeszcze napisz proszę czy budę da się też tak mocno naciągnąć jak siedzisko jest w pozycji leżącej? bo w si się nie da..
              • kasamandri Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 17:54
                Da się naciągnąć tak budę - bo oparcie rozkłada się niezależnie od budki.
          • agnes_nyc Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 12:56
            remip napisała:

> Dzięki. Faktycznie jest to jakiś sposób na podnóżek. Jak będziesz mogła to pros
            > zę zmierz siedzisko smile i oparcie. Napisz mi jeszcze jak wózek się prowadzi, czy
            > małe przednie koła nie sprawiają problemów? I jak z podbijaniem? Czy przez czę
            > ść siatkową budki nie świeci dziecku słońce w oczy? Obecnie zastanawiam się tyl
            > ko nad dwoma wózkami: peg perego si i właśnie britaxem, i nie wiem który lepszy
            > ..

Wymiary Britaxa

oparcie

szer 32

wys 47

siedzisko

dl bez podnozka 25

szer 30
            • remip Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 14:45
              hmmm to wychodzi na to, że siedzisko w si jest większe... sama nie wiem co robić, obydwa te wózki mi się podobają i ciężko będzie się zdecydować. Chcę żeby od następnej wiosny był już to jedyny wózek do końca wózkowania. BJCM też brałam pod uwagę ale w końcu odrzuciłam ze względu na niesztywne siedzisko i ortalionową tapicerkę, bo podobno podnóżek też można wypchać. A można dostać folię i śpiworek do britaxa?
              • agnes_nyc Re: britax b-agile dylemat 17.04.12, 16:50
                tylko na zamowienie 2-3 tygodnie czas oczekiwania
    • remip Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 19:21
      to teraz jestem w kropce. Nie wiem który z tych dwóch nadaje się lepiej dla 7 miesięcznego bobasa? Który będzie bardziej komfortowy? Jak Wy byście wybrały? Byłam już zdecydowana na Si... ale britax jakoś bardziej wizualnie mi się podoba no i sposób składania bardziej mi odpowiada. Mam wrażenie że z parasolką bardziej się trzeba naszarpać. Natomiast w britaxie musiałabym wypychać ten podnóżek i nie wiem czy to by się sprawdziło? A czy później jak dziecko jest starsze to ten nieregulowany podnóżek mu nie przeszkadza?
      • pomilak1 Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 20:05
        Wybrałabym britaxasmile przyznam że duuuuży plus dla britaxa za design a ja akurat też to biorę pod uwagęsmile Si oglądałam w sklepie i mi nie podpasowałuncertain
        Podnóżek jest podobny do tego w BJCM więc nie będzie problemu później bo on jest ścięty więc nóżki się ładnie układająsmile
      • agnes_nyc Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 20:09
        mojemu dziecku brak podnozka nie przeszkadzal mielismy city mini od 7 miesiaca

na britaxa nadal mam ochote ale mam plus ten ze chociaz oko moge pocieszyc jak stoi w magazynie ale jest fajny choc moje dziecko woli jezdzic bee+
      • kasamandri Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 20:18
        Remip jeśli ten podnóżek to główne kryterium to pomyśl jak może być później. Dla malucha ten wypchnięty w 100% wystarczy. Bo do czego później przydaje się podnóżek - jedynie do spania. Czy twoje dziecko będzie dużo spało w wózku?
        Moja córka 85 cm i niecałe 12kg nie wgniata z powrotem tego wypniechniętego podnóżka swoim ciężarem (sprawdzałam na początku). Ale już od sporego czasu nie potrzebuje mieć nóżek w górze, bo lepiej jak jej zwisają, może wtedy przechylać się do przodu i na boki i oglądać z wózka wszystko co ją interesuje. Jedynie jak by spała można by go wypchnąć. Ale ona spałą na spacerach jedynie w gondloli, w spacerówce bardzo sporadycznie. Ale nawet jeśli była by potrzeba - on i tak wytrzymuje jej ciężar.

Składanie rzeczywiście duuuużo lepsze w britaxie. Próbowałam w sklepie składać oba.

Ja wyrbałam britaxa, nie lubię parasolek, choć Si jest chyba najładniejszą parasolką.
        • remip Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 20:39
          dzięki za informacje smile mój synek narazie sypia na spacerach, chociaż muszę przyznać że coraz krócej i rzadziej. nie wiem jak będzie później. teraz waży 9 kilo więc z wypchniętym podnóżkiem powinno być ok. Ogólnie britax wydaje mi się jakiś taki porządniejszy, bardziej stabilny i myślę że amortyzację może mieć lepszą niż si.. napisz mi proszę jeszcze czy dokupowałaś folię przeciwdeszczową do niego?
          • kasamandri Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 21:00
            Wydaje mi się, że britax rzeczywiście ma lepsza amortyzację, choć nie jest to klasa wózka z pompowanymi kołami. Nie telepie się jak spacewrówki.
            Foli nie kupowałam - mam na wszelki wypadek uniwersalną od . Jeździłyśmy kilka razy w deszczu (nie była to wielka ulewa) - bez folii, za to na nogach dziecko miało cienkie przykrycie od śpiwora, z ortalionem na wierzchu, szyty przez forumową Magdę.
            A propo śpiworka - pytałaś gdzieś wcześniej - bardzo fajny jest właśnie taki szyty na miarę. Ja mam wymienne dwa przykrycia - cienkie i ciepłe.
            • kasamandri Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 21:09
              Miało być nie telepie się jak parasolki.
            • remip Re: britax b-agile czy si dylemat 17.04.12, 21:19
              będę musiała pomyśleć o tym przykryciu jak się zdecyduję na ten wózek smile. Ale coraz bardziej się przekonuję do britaxa. Postaram się jeszcze tylko zobaczyć go na żywo i zobaczyć jak wygląda z dzieckiem. A mogłabyś mi przesłać zdjęcia okryć na maila gazetowego i napisać orientacyjny koszt ich uszycia?
              • emka1014 Re: britax b-agile czy si dylemat 18.04.12, 22:38
                moj dziec ma 9 miesiecy i jazda w britaxi ebardzo mu sie spodobala. fajnie si ego prowadzi, latwo manewruje.
    • remip Re: britax b-agile dylemat 20.04.12, 10:37
      dziękuję wszystkim za pomoc smile jakby jeszcze ktoś podał rzeczywistą wagę to byłoby super..
      • saras-wati Re: britax b-agile dylemat 20.04.12, 11:06
        darowałabym sobie si...widziałaś je na żywo? dla mnie ten wózek nie jest łądnie wykończony...jest plastikowy, telepie się, tapicerka jakaś sztywna...może to kwestia porównania? przymierzałam się do tego wózka kilka razy...ale może faktycznie po dłuższym użytkowaniu można się w nim zakochać(si)?
    • remip Re: britax b-agile dylemat 20.04.12, 21:41
      proszę o zważenie i podanie rzeczywistej wagi britax-a smile
      • santa-1982 Re: britax b-agile dylemat 21.04.12, 16:36
        Ja miałam 3-kołowego z USA i z tego co pamiętam ważył 7,5kg.
    • remip do Agnes 22.04.12, 10:52
      Agnes a możesz mi napisać czy faktycznie w britax-ie nie ma możliwości wyprania podnóżka? Czy faktycznie będzie problem z utrzymaniem go w czystości. Bo znowu zaczynam się zastanaiwać na BJCM 4..... czy dla malucha 7 m-cy i 9 kilo wagi sprawdziłby się ten wózek jako lżejszy wózek dodatkowy. W BJCM bardzo podoba mi się budka. W britaxie w razie wiatru buda nie osłoni tak dobrze bo ma tą część siatkową.
      • agnes_nyc Re: do Agnes 22.04.12, 11:33
        musze sprawdzic czy tapicerke mozna zdjac dam ci znac w poniedzialek jak pojde do pracy
      • agnes_nyc Re: do Agnes 23.04.12, 11:13
        remip napisała:

> Agnes a możesz mi napisać czy faktycznie w britax-ie nie ma możliwości wyprania
        > podnóżka? Czy faktycznie będzie problem z utrzymaniem go w czystości. Bo znowu
        > zaczynam się zastanaiwać na BJCM 4..... czy dla malucha 7 m-cy i 9 kilo wagi s
        > prawdziłby się ten wózek jako lżejszy wózek dodatkowy. W BJCM bardzo podoba mi
        > się budka. W britaxie w razie wiatru buda nie osłoni tak dobrze bo ma tą część
        > siatkową.

Tak to jest jak ktos do konca nie wie a sie wypowiada i pisze bzdury o podnózku

Cala tapicerka jest do zdjecia gora jest na zatrzaski jak w BJ natomiast podnózek tez mozna zdjąć tylko trzeba od srodka odkrecic sróbki wiec wszystko jest do wyprania. Dodatkowo braitax ma taki material ze bez problemu wyczyścisz podnózek nie zdejmując materiału.
        wiec glowa do gory smile
        • remip Re: do Agnes 23.04.12, 20:00
          Agnes dzięki bardzo za pomoc smile, więc z tych dwóch zdecydowanie wybieram britaxa. Jeszcze tylko postaram się jeszcze raz zobaczyć BJCM4. Przymierzyć do niego mojego synka i wyleczyć się z tej fascynacji jego wieeelką budką. Korci mnie straszna chęć zakupu tego wózka tylko cały czas tłumaczę sobie że jest on pewnie za duży dla tak małego dziecka.
          • sandraj Re: do Agnes 15.05.12, 22:06
            w sklepie zwrocilam uwage na to ze britax ma pałak w zestawie natomiast do bjcm trzeba dokupic a wozek i tak jest drozszy.. i sztywniejszy.. ja jestem za britaxem sama go zamierzam kupić...
            tu jest najtaniej :
            www.tosia.pl/sklep/product/p/496/britax,b-agile.html
    • domini80 Re: britax b-agile dylemat 07.05.12, 20:39
      Czy na tym wózku można zamontować fotelik Romer Baby-Safe czy tylko BABY-SAFE plus II lub SAFE plus SHR II
    • sandraj Re: britax b-agile dylemat 30.05.12, 22:00
      a wiec jako ze jednak sie zdecydowalam na ten wózek to troche dodam mojej opinii Wózek jest przeboski! no jestem kompletnie calkowicie w nim zakochana! wygodny śliczny super pomyslny lekki i to skladanie!! no bomba! wielkaaa buda zawsze zasłania od slonca milion mozliwosci regulacji i budki i oparcia pomimo malych rozmairow dziecko ma mase miejsca w nim! wiecej niz by moglo sie wydawac! nie trzesie jak w parasolkach i nie jest tak szajsowaty jak te parasolki ! na wertepach daje rade wystarczy zablokowac kolka cała obsluga jest banalnie prosta i przyjemna! no polecam jak nic ten wozek!! i sklep tosia.pl najtaniej szybka wysylka wszystko elegancko a na necie maja same pozytywy smile
      • remip Re: britax b-agile dylemat 30.05.12, 23:08
        ja dalej nie wybrałam wózka.. zastanawiam się czy wózek ten wystarczy do końca wózkowania? czy dwulatek zimą też się w nim zmieści? jestem na niego zdecydowana w 90%. Gnębiła mnie ta część siatkowa budki ale skoro piszesz że dobrze chroni przed słońcem to kolejny plus dla tego wózka..
        • sylki Re: britax b-agile dylemat 30.05.12, 23:13
          widziałam go dziś u mnie na osiedlu...w sumie całkiem fajny, ta siatka, no nie pojmuję jej lekko...moim zdaniem 2 latek się zmieści, ale ja mam lekko wypaczone pojęcie wzrostu, ponieważ moje córki są w 10 centylu jeżeli o niego chodzi wink
      • aminkowa Re: britax b-agile dylemat 30.05.12, 23:29
        Zaciekawił mnie Twój entuzjazmsmile sama szukam parasolki lub małego szybko składanego wózka dla rocznego synka. Jaki masz kolor? Bardzo chciałabym zobaczyć z jakiego materiału jest siedzisko czy mogłabyś wrzucic fotki wózka najlepiej z pasażerem, jak pasy, czy łatwo się odpina i jak z regulacją oparcia(dziś oglądałam Inlsine trip i gdyby nie te pasy i rozkładanie oparcia to byłoby prawie ok).
        • sandraj Re: britax b-agile dylemat 31.05.12, 20:47
          Spokojnie starczy w srodku jest dużo miejsca kollor wybrałam czerwony materiał jest jak np w lęzaczku bujaczku czy krzeselku do karmienia fisher price mzoe łatwiej bedzie wam go spotkac żeby zobaczyc jasne wrzuce zdjecia pasy bardzo łatwo sie odpina i reguluje caly w wózek jak dostałam w paczce (mega malej :p) zlozyłam w kilka sekund bez instrukcji jest fenomenalny. Kto nie prowadzi jest zachwycony nim, a co dla mnie najwazniejsze nie trzesie tak dzieckiem jak w parasolkach!
          • anabellita Re: britax b-agile dylemat 16.06.12, 17:43
            witam smile
            Mam wielką ochotę zakupić britaxa agile. To jeden z fajniejszych wózków jaki udało mi się znaleźć i ma wszystko co mi potrzeba - jest lekki, łatwo się składa, wygodny dla dziecka nawet malutkiego smile Niestety nie mam okazji zobaczyć go na żywo, bo w moim mieście nie ma tego wózeczka w sklepach, więc muszę zamawiać przez neta dlatego mam kilka pytań:
            1. jak wysoko znajduje się rączka? Chodzi mi o odległość od podłogi do rączki.
            2. czy oparcie jest usztywniane?
            3. Co z akcesoriami? Gdzie można je kupić?
            Resztę odpowiedzi na moje pytania już znalazłam na Waszym forum smile
            Z góry bardzo Wam dziękuję smile
            • sandraj Re: britax b-agile dylemat 21.06.12, 22:33
              mąż jest bardzo wysoki a wózek prowadzi mu się wygodnie ja znowusz mam 164 i jest idealnie oparcie jest sztywne regulowane na paskach z tylu latwo mozna delikatnie opuscic śpiące dziecko ja nadal jestemw nim zakochana spaceruje codziennie ciagle gdzies podrozujemy sklada się go bajecznie smile

akcesoriów nigdzie nie widziłam powiem szczerze ale folie mam od innego wozka chyba uniwersalna to jest i pasuje w sklepach sa tez uniwersalne haczyki na torbe do wozka bo nad takową się zastanawiam.. a nie wiem o jakie akcesoria tez Ci chodzi pewnie na ebay bedzie wiecej jak na allegro nie ma bobowozki mają tez sporo do nich można napisać np kiedys folię do iglesiny classici potrzebowałam i u nich mogłam kupic choc jako takiej w sklepie nie było ze osobno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka