Dodaj do ulubionych

navington - problem

24.04.12, 20:53
Dziewczyny pomocy bo oszaleję. Miałam plan żeby do mojego głębokiego wózka - navington galeon dokupić siedzisko spacerowe i do tego dokupić jakiś lekki wózek dodatkowy. Ostatnio w sklepie oglądałam siedzisko do galeona i wydawało mi się jakieś małe. Dziś jak przeczytałam wymiary na bobowózkach to się załamałam. Czy w takim siedzisku zmieści się dwulatek zimą? Czy to są prawdziwe wymiaru tego siedziska? Bo może się okazać że muszę też szukać wózka głębokiego..
wymiary ze strony bobowózków:

Wymiary: Waga:
- po złożeniu z kołami (dxsxw): 84x63x40cm - wersja głęboka: 15,5kg
- gondola wew. (dxs): 75x34cm - wersja spacerowa: 16,1kg
- siedzisko (sxg): 29x28cm
- wysokość oparcia: 43cm
- długość powierzchni leżącej: 85cm
- długość podnóżka: 27cm
- średnica kół: 31cm
Obserwuj wątek
    • remip Re: navington - problem 24.04.12, 21:07
      namieszałam.. nie głębokiego tylko innej spacerówki, która sprawdzi się zarówno teraz jak synek ma 6 m-cy jak i później jak będzie starszy. Bo w lekkiej spacerówce (parasolce) przecież zimy nie przejeździ.
    • maryskag Re: navington - problem 02.05.12, 09:28
      Jak masz zamiar kupić siedzisko i drugi lekki wózek, to może lepiej sie zastanowić nad tym zestawem z ramą finn www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-955-Rama-Finn-siedzisko-Spinaker.html
      Co do wymiarów to takie są na stronie sklepu producenta:
      Długość oparcia spacerówki 43 cm
      Szerokość siedziska i oparcia spacerówki Siedzisko/oparcie 29 cm
      Głębokość siedziska spacerówki 28 cm
      Długość miejsca leżącego w spacerówce 85 cm
      Wysokość między budką, a siedziskiem 55 cm
      Kąt nachylenia oparcia I poz. 96 stopni, II poz. 122 stopnie, III poz. 140 stopni, IV poz. 163 stopnie
      Długość podnóżka 27 cm
      • dima1312 Re: navington - problem 02.05.12, 20:11
        dzisiaj widziałam ten wózek w wersji spacerowej siedzisko strasznie małe! dziecko siedzące wyglądało na 10 miesięcy i było na styk
        • remip Re: navington - problem 02.05.12, 21:14
          to jest mój pierwszy wózek.. więc nie miałam pojęcia na co zwracać uwagę kupując w sklepie wozidło dla malucha. W taki oto sposób dałam się namówić przez panią w sklepie na to nasze cudo... no i teraz żałuję. Skoro siedzisko jest faktycznie tak małe to drugi wózek (ten lżejszy) muszę kupić taki żeby starczył do końca wózkowania. Chyba zdecyduję się na BJCM 4. Bardzo podoba mi się sola M&P ale ona chyba też do końca wózkowania nie starczy. A zakupu więcej niż dwóch wózków mój mąż nie zniesie. Mam tylko nadzieję, że w navingtonie uda mi się małego przewozić chociaż kolejną zimę - będzie miał wtedy rok. sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka