Dodaj do ulubionych

MB Swift a MB Urban

19.06.12, 21:18
Z góry przepraszam bo pytanie może troszkę powielone ale jakoś nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi w żadnym wątku sad

Czym konkretnie różnią się te wózki? Który jest większy? Czy np. uchwyt na kubek który widać na firmowych zdjęciach jest dodawany do wózka w standardzie? Czy rzeczywiście jakość wykonania przez tą firmę jest tak wysoka i czy można dokupić oryginalny śpiworek? Rozumiem, że o obracanym siedzisku można zapomnieć ? smile

Jeszcze raz przepraszam za głupie pytania wink
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: MB Swift a MB Urban 19.06.12, 21:36
      One głównie różnią się wielkością, U większy i amortyzacją U ma, S nie ma. Ja akurat jestem jedną z niewielu osób, która swifta na pewno by nie kupiła, dla mnie ten wózek jest po prostu malutki, zdecydowanie za mały dla moich pulchnych dzieci i ogólnie nie jest to wózek do końca wózkowania, a w Urbanie spokojnie 3latka powozisz.
      Siedziska obracanego nie ma.
      Co do oryginalngo śpiworka to nic nie wiem, używam innych.
      Myśle, że jakość jest wysoka tzn. wózki są praktycznie niezniszczalne i ogólnie się nie psują, spokojnie kilkuletnie wózki nadal się świetnie spisują. Przede wszystkim musisz stwierdzić czy tego typu wózek spełnia Twoje wymagania (np. brak przekładanego siedziska), bo jakość nie zawsze jest najważniejsza i nie każdemu ten sam wózek jest potrzebny, się sprawdzi itd.
      • chubabubba Re: MB Swift a MB Urban 19.06.12, 21:48
        ja cała zime ( no dobra od lutegowink uzywałam spiworka oryginalnego i był super.młody nie marzł, było mu cieplutko i wygodnie.miał ok. roku. Dla mnie Urban jest najlepszym wózkiem terenowym jaki posiadałam. Lex nie lubi siedziec przodem do swiata ale w tym wózku zasypiał od razu. Swift jest mniejszy i tak ja afro nie moge sie do niego przekonac.
    • lucyna_1980 Re: MB Swift a MB Urban 19.06.12, 21:49
      Miałm S i U.
      zasadnicza róznica jest pomiedzy rozstawem kół tylych oraz odległoscią od siedziska do konca podnóżka, Swift max dziecko 2 lata , Urban do 3-4 lat
    • afroddytta Re: MB Swift a MB Urban 19.06.12, 22:07
      Gdzieś w necie były fotki porównujące oba wózki, jakoś nie mogę znaleźć, może dziewczyny podrzucą.
      • aga7-77 Re: MB Swift a MB Urban 19.06.12, 22:48
        A u mnie akurat lepiej spisuje się swift. Dla mnie waga wózka ma ogromne znaczenie, bo mieszkam na drugim piętrze bez windy, a swift jest jednak sporo lżejszy od urbana. Dziecko mam szczupłe i niezbyt wysokie i myślę, że my akurat swiftem pojeździmy do trzech lat, teraz Aga ma prawie 22 miesiące i w swifcie ma jeszcze dużo miejsca, mały problem może być tylko zimą, kiedy będzie zainstalowany śpiworek.
        Dla mnie swift to wózek doskonały - lekki terenowiec, który prowadzi się dosłownie jednym paluszkiem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka