Dodaj do ulubionych

parasolka dla 2,5 latki

17.07.12, 09:25
Mam silny napad parasolkowy, hihi - może mi coś doradzicie. Chciałabym kupić wózek, które zostanie ze mną, jak bee i gt wydadzą mi się za ciężkie dla nas...czyli po wakacjachsmile Nie mniej wybieranie nowego wózka bardzo mnie odstresowuje, więc postanowiłam rozpocząć poszukiwania teraz i czekać na okazję, jako że nie będzie to pilny zakup.

Moi faworyci:
* jane nanuq - tylko ten pałąk nie jest mi potrzebny, a obawiam się, że po zdemontowaniu go będzie kiepsko wyglądał; plus dla niego, to siedzisko wyżej niż w maclarenach
*quest, bo go lubię, sprawdził mi się na wyjeździe - minus trzęsie okropnie, aż drżą ręce no i chciałabym wersję mod, a takiej u nas nie widujęsad
*peg perego pliko mini - podoba mi się siedzisko, ale obawiam się rozchwiania
*m&p cruise, właściwie podobało mi się w nim wszystko, tylko rączki miał za wysoko, ale teraz widzę, że np. bee ustawiam w prawie najwyższej pozycji, więc może tym razem będzie lepiej? Może urosłam, haha

No i czekam na Wasze propozycje. Właściwie wymogi mam dwa - ma nie mieć pałąka i być ładnysmile

Zastanawiam się jeszcze czy zdecydować się na takie mini wózki - jak quest, volo, tour z maleńkimi kółkami, który będzie zajmował najmniej miejsca w bagażniku. Czy jednak zdecydować się na te bardziej komfortowe(jeśli można użyć tego słowa w przypadku parasolek) z większymi kółkami od 14,5 do 16cm? Będą trochę cięższe, ale jednak zdecydowanie lepiej się je prowadzi? Czy może to w tym wieku nie ma już aż takiego znaczenia?
Obserwuj wątek
    • emma301 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 09:58
      To i ja poczekam na opinie, bo też korci mnie, żeby kupić jakąś parasolkęwink
      Ten mod jest fajny...
      PP zawsze mi się podobało, ale nie wiem, czy pasażer już nie "za stary" (23m-ce)?
      Do volo włożyłam Młodego i mnie nie przekonałsad
      • chubabubba Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:06
        Zapomnialas o Aprice😜
        • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:32
          chubabubba napisała:

> Zapomnialas o Aprice😜

no tak...ale apricę musiałabym ściągać zza wody...nie wiem czy potrafiłabymsad(

a taki wózek? Ładny może nie jest, ale firma znana:
          www.ebay.de/itm/TFK-2012-Buggy-Dot-Auf-den-Punkt-gebracht-Farbe-schwarz-/330729946944?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item4d010a7f40
          emma, myślisz, że do pliko mini nasze dzieci są za duże? Mi Isabel przesyłała zdjęcia i właśnie jej synek wyglądał w nim naprawdę dobrze. Siedzisko ok, kółka trochę większe niż w queście, lekki, mały po złożeniu i buda nie brudzi się od kółek...tylko to rozchwianie...
          • lucyna_1980 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:39
            TFK będzie dostępne w PL na jesień więc zaczekaj oblukasz sobie i zamacasz smile
            • lucyna_1980 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:40
              Mi osobiscie podoba się ta limitowana wersja Dot'a
              www.kiddies24.de/shop/en/Strollers-Carriers/Buggys/TFK-Buggy-Dot-Special-Set-Laessig-Edition-BLACK-PRINT-2012::27193.html
              • emma301 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:42
                Lucy, fajna tapicerka
                ale wylgląd, jakoś mi się z coneco (czy coś w tym stylu) kojarzy...
                • lucyna_1980 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:45
                  Musicie podpytać Pinik - ona chyba te wózki widziala bo juz tam coś o nich pisała...
                  • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 13:19
                    lucyna_1980 napisała:

> Musicie podpytać Pinik - ona chyba te wózki widziala bo juz tam coś o nich pisa
                    > ła...

Już ją pomęczyłam i nawet dostałam zdjęcia - i limitka i żółtegosmile Wózek prezentuje się naprawdę fajnie. Nie jest to do końca to, czego szukam, ale myślę, że będzie to ciekawa propozycja, o ile cena nie będzie potwornie wysoka, bo jednak urodą to on nie grzeszywink
              • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:48
                lucyna_1980 napisała:

> Mi osobiscie podoba się ta limitowana wersja Dot'a
                > www.kiddies24.de/shop/en/Strollers-Carriers/Buggys/TFK-Buggy-Dot-Special-Set-Laessig-Edition-BLACK-PRINT-2012::27193.html

Lucy, no to ja go chcę...będzie jesienią?? Kurcze, nawet teraz kupiłabym, gdyby był limitowany, ale bez torby transportowej...Fajny, fajnysmile Ciekawe, jak wygląda z większymi dzieciakami?
                Skąd wiesz, że tfk będzie w Polsce??
                • lucyna_1980 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:51
                  Od dystrybutora wink
                  • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:52
                    lucyna_1980 napisała:

> Od dystrybutora wink

A może wiesz w jakiej cenie będzie? No i czy taki limitowany będzie?A może są jeszcze inne limitowane kolory? Myślisz, że w Wawie będę gdzieś mogła młodą przymierzyć do niego?
                    • lucyna_1980 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:56
                      Myslę, że na bank w Warszawie gdzieś go zobaczysz, co bedzię i za ile tego na razie nie wiadomo. Na limitka bym raczej nie liczyła ale podstawowe kolory z kolekcji powinny być.

A nad paskudą Buggsterem nie myslałaś? smile
                      • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 11:00
                        lucyna_1980 napisała:

> Myslę, że na bank w Warszawie gdzieś go zobaczysz, co bedzię i za ile tego na r
                        > azie nie wiadomo. Na limitka bym raczej nie liczyła ale podstawowe kolory z kol
                        > ekcji powinny być.
                        >
                        > A nad paskudą Buggsterem nie myslałaś? smile

Oczywiście, że myślałam, ale zawsze jak już prawie byłam na niego zdecydowana, to wybierałam ostatecznie bj miniwink No i ogólnie chcę coś lżejszego, a buggster pewnie waży tyle, co bee, a oka już nie cieszywink
                        Ech...Szkoda, że taka nuda na rynku parasolek...
          • emma301 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:40
            saras-wati napisała:

> chubabubba napisała:
            >
            > > Zapomnialas o Aprice😜
            >
            > no tak...ale apricę musiałabym ściągać zza wody...nie wiem czy potrafiłabymsad(

to tak, jak jawink

>
            > a taki wózek? Ładny może nie jest, ale firma znana:
            > www.ebay.de/itm/TFK-2012-Buggy-Dot-Auf-den-Punkt-gebracht-Farbe-schwarz-/330729946944?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item4d010a7f40

no nie jest ładny...

> emma, myślisz, że do pliko mini nasze dzieci są za duże? Mi Isabel przesyłała z
            > djęcia i właśnie jej synek wyglądał w nim naprawdę dobrze. Siedzisko ok, kółka
            > trochę większe niż w queście, lekki, mały po złożeniu i buda nie brudzi się od
            > kółek...tylko to rozchwianie...

w sumie nie przymierzałam Młodego do PP, a może warto? Mój jest raczej drobny (12,5 kg), też siedzę i kombinujębig_grin

• saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 10:51
              Moja jest wysoka i to bardziej mnie martwi...dot ma taki sobie wygląda i dobrze Ci się kojarzy, bo te wszystkie nasze podobne wózki są wzorowane na jakimś niemieckim - ktoś o nim pisał kiedyś. W tej wersji limitowanej wygląda nieźle i gdyby był dostepny, to skusiłabym, bo przemawia do mnie jakość tfksmile

Co pliko mini, to boję się jeszcze oprócz rozchwiania, to podbijania...ze starszym dzieckiem trudniej...Oglądałam właśnie parasolki na blogu strollerqueen i naprawdę wizualnie jest idealnysmile
              • lucyna_1980 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 11:04
                Wymiary:

Aufgebaut (LxBxH) rozłożony
                110 x 58 x 75 cm
                Zusammengeklappt (LxBxH) - złozony
                25 x 30 x 65 cm
                Länge der Sitzfläche - głębokośc siedziska
                29 cm
                Länge der Liegefläche - dlugość powierzchni do spania
                79 cm
                Sitzbreite - szerokość siedziska
                32 cm
                Gesamtgewicht:- waga
                6,9 kg

Wychodzi na to ze oparcie ma około 50 cm więc całkiem sporo
                • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 11:11
                  lucyna_1980 napisała:

> Wychodzi na to ze oparcie ma około 50 cm więc całkiem sporo

i siedzisko głębokiesmile oraz malutki po złożeniu, choć to składanie średnie(właśnie oglądałam filmik prezentacyjny)uncertain
              • gaga-sie Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 13:05
                saras-wati napisała:

> Co pliko mini, to boję się jeszcze oprócz rozchwiania, to podbijania...ze stars
                > zym dzieckiem trudniej...Oglądałam właśnie parasolki na blogu strollerqueen i n
                > aprawdę wizualnie jest idealnysmile
                Tez miałam chwilową chęć zamiany questa na pp mini, ale w kilku miejscach przeczytałam,że podbijanie takie sobie. Bałam się,że zamienię i będę niezadowolona i na razie zostało jak jest. Ale chętnie poobserwuję Saras Twoje dalsze poczynaniasmile Może mnie zainspirujeszwink
                • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 13:20
                  gaga, czas mam to czekamwink jeśli wpadnie Ci w oko quest w jabłka(obojętnie w jakim kolorze), to daj mi proszę znaćwink
                  • emma301 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 13:26
                    saras-wati napisała:

> gaga, czas mam to czekamwink jeśli wpadnie Ci w oko quest w jabłka(obojętnie w ja
                    > kim kolorze), to daj mi proszę znaćwink

ooo, ten w jabłuszka jest fajny

• gaga-sie Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 13:33
                    Ok, jakbym go gdzieś namierzyła-dam znać!
                • koala0405 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 14:55
                  pp pliko mini podbija się bardzo dobrze /synek 2,3 latka waga 12 kg/
                  • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 15:05
                    no właśnie Twoje wpisy koala bardzo mnie przekonują, więc przymierzam się do tego wózka kolejny raz...
                    • koala0405 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 17:53
                      No to weź dziewczyno w końcu go kup, przetestuj i sprzedaj.
                      Ja dzisiaj z powodu deszczu wybrałam się do centrum handlowego i śmigałam z małym aż miło po alejkach sklepowych. Obładowana po same uszy /wózka oczywiście/ i było bardzo przyjemnie. Ale w sumie najprzyjemniejszą czynnością to jest składanie i rozkładanie wózka. Dzisiaj przyznam się szczerze, że trochę żal mi było rodziców którzy kombinowali jak tu rozłożyć i upchnąć wózek w bagażniku auta i jeszcze te zakupy....
                      Ps. jak tak się naoglądałam to doszłam do wniosku, że chyba nikt oprócz mnie nie pierze tapicerki wózka dziecięcego. Takie śliczne bobaski w wypasionych ale bruuudnych wózkach.
                      • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 18:51
                        chyba, że mieli awarię dopiero tuż przed tym, jak ich zauważyłaśwink ja zawsze wyjeżdżam z domu pięknym i czyściutkim wózkiem, a wracam w okresie letnim ufajdanym lodami i zakruszonym przez bułkę z dynią - inaczej nie byłabym w stanie zrobić żadnych zakupówwinkcodziennie muszę go przetrzeć, czasem nawet w trakcie zakupówsmile ALe wiem, co chyba miałaś na myśli - takie zabrudzone trwałym brudem...sad smutne. Tak sobie myślałam, że nawet gdybym miała wózek za 100pln, to byłby wyczyszczony i pachnący, nasmarowany etc.

no właśnie, muszę to pliko chyba kupić, hihi...

chwilowo zastanawiam się pomiędzy pliko mini a volo? akurat jest całkiem fajne volo w tegorocznej kolekcjismile
                        • koala0405 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 18:57
                          mnie volo też kusi
                          • pomilak1 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 20:12
                            Oglądałam pliko mini w sklepie i był baaaardzo rozchwianyuncertain raczej by mnie to wkurzało, ale moja córka wówczas ważyła jakieś 8kg więc może za mało żeby go trochę ustabilizować.
                            Ten tfk mi się strasznie podoba w tej limitowanej wersji, zresztą ten design też mi odpowiada.
                            • kornnella Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 22:44
                              pomilak1 napisała:

> Oglądałam pliko mini w sklepie i był baaaardzo rozchwianyuncertain raczej by mnie to w
                              > kurzało, ale moja córka wówczas ważyła jakieś 8kg więc może za mało żeby go tro
                              > chę ustabilizować.
                              > Ten tfk mi się strasznie podoba w tej limitowanej wersji, zresztą ten design te
                              > ż mi odpowiada.

Przyznam Ci racje w 200% (może być normy budowniczego z PRL-u tongue_out) PP Mini to narbardziej rozklikany wózek jaki w rękach miałam sad. Jak czasem czytam krytyki o luzach w PP Pliko jakie dziewczyny wypisują to od razu mi do głowy wpada "razy wy chyba Mini w rekach nie miałyście".

A linkowany TFK przypomina mi wszelkie produkcje Espiro i inne, mam nadzieje ze jak Buggster będzie świetnym produktem a nie lekko kiepawym jak jego chińscy bracia.

Volo i podobne polecam jak zawsze big_grin
                              • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 10:48
                                kornnella napisała:

>
                                > A linkowany TFK przypomina mi wszelkie produkcje Espiro i inne, mam nadzieje ze
                                > jak Buggster będzie świetnym produktem a nie lekko kiepawym jak jego chińscy b
                                > racia.
                                >
                                > Volo i podobne polecam jak zawsze big_grin

to fakt, że właśnie przypomina te produkcje typu espiro(nawet go ostatnio w Smyku oglądałam) i jak dla mnie jakość tych wózków jest koszmarna! Liczę, że tfk stanęło na wysokości zadania i przekonamy się jesieniąsmile

zatem postawię na volo...kornnella, czytałam właśnie Twoje świetne opinie na ich temat, ba nawet chciałam tripa, o którym dobrze się wypowiedziałaś, ale niestety nie jest dostępnysad
                                • dziustynka Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 21:37
                                  Oo Volo, bardzo rozsądna decyzja. Będziesz na bank zadowolona, tylko żebyś nie uzywala gdy córka będzie chciała spać smile
                          • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 22:03

tkoala0405 napisała:

> mnie volo też kusi

kup, kupsmile porównasz mi mozewink może ja się przejadę do jakiegoś sklepu?
                        • karolina370 Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 22:02
                          Volo, volo smile Polecam. Dziecko jak w hamaczku, fajne zapięcie pasów, ja przynajmniej je lubię. Wózeczek jest zwrotny, zgrabniutki, no i tani ... tak, że w razie co zostaje zapas środków na następny wink)
                          • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 22:29
                            karolina370 napisała:

> Volo, volo smile Polecam. Dziecko jak w hamaczku, fajne zapięcie pasów, ja przyna
                            > jmniej je lubię. Wózeczek jest zwrotny, zgrabniutki, no i tani ... tak, że w ra
                            > zie co zostaje zapas środków na następny wink)

o nie, nie!! Żadnych środków na następny, to będzie już ostatnismile Teraz przerzucam się na konie i rowery, hahabig_grin
    • chubabubba Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 11:27
      Przy sciagnieciu zza wody moge pomoc😃
      • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 11:36
        chubabubba napisała:

> Przy sciagnieciu zza wody moge pomoc😃

oj, kusząca propozycjasmile)
        • emma301 Re: parasolka dla 2,5 latki 17.07.12, 11:45
          saras-wati napisała:

> chubabubba napisała:
          >
          > > Przy sciagnieciu zza wody moge pomoc😃
          >
          >
          > oj, kusząca propozycjasmile)

oj, taksmile
    • mamaolki-fasolki Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 21:03
      Saras, trochę nie na bieżąco jestem, widzę że znowu poszukiwania nowego wózkasmile
      Volo bardzo polecam, ja na nim już poprzestałam. Oczywiście jakieś tam wady ma ale jest tak lekki i poręczny, że resztę mu wybaczam. Poza tym moja prawie trzylatka go bardzo lubi.
      Weszłam na forum bo kiedyś rzuciło mi się w oczy, że sprzedajesz wózek dla lalek. Czy to jeszcze aktualne? Chciałam małej kupić właśnie Maclarena ale niestety nie mogę go nigdzie dostać.
      • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 22:25
        mamaolki-fasolki napisała:

> Saras, trochę nie na bieżąco jestem, widzę że znowu poszukiwania nowego wózka:-
        > )
        > Volo bardzo polecam, ja na nim już poprzestałam. Oczywiście jakieś tam wady ma
        > ale jest tak lekki i poręczny, że resztę mu wybaczam. Poza tym moja prawie trzy
        > latka go bardzo lubi.
        > Weszłam na forum bo kiedyś rzuciło mi się w oczy, że sprzedajesz wózek dla lale
        > k. Czy to jeszcze aktualne? Chciałam małej kupić właśnie Maclarena ale niestety
        > nie mogę go nigdzie dostać.

Właśnie chciałam sobie taki ostatni wóz nabyćsmile)Pewnie to też mój ostatni już będziewink
        Co do maclarena, to już nie mam...Mała ma teraz taką całkiem fajną spacerówkę - replikę pliko - fajniejsza niż maclarensmile
    • karolina370 Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 21:56
      Hej, ja mam teraz Volo - Dylan's Bar smile i jest super. 4kg dla wózka to osiągnięcie smile To jest jego mega plus, po wczesniejszej wadze ciężkiej, to takie pióreczko, bardzo zresztą przyjemne. Ten model Volo ma wkladkę, pozostałe są gołe, ewentualnie mozna dokupić. Baardzo fajny. Z tym, że taki bardzo letni lub sklepowy tylko. Mialam też dla synka XLR-a, długo go używaliśmy i był super, torba z Kalencom pod kolor - fajny smile Ciepły, duży, obszerny, wygodny. Łatwo go bylo nawet wtachać po schodach tyłem.
      PS Podoba mi się to odstresowujące działanie wybierania wózków smile Juz myslałam o tym jak o jednostce chorobowej, ale skoro nie tylko ja tak mam, to spoko smile

PS Masz Bee - jak on sie sprawdza zimą i jesienią - czy śpiworek wystarczy, nadaje się - czy raczej szukac czegoś cieplejszego. Na spacery na mega mrozie nie chodzimy ... smile
      • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 22:28
        Dzięki za podpowiedźsmile Jestem na to volo zdecydowana, choć wciąż mam pewne nieuzasadnione obawy przed brakiem rozkładanego oparcia...

Jeśli chodzi o bee, to ja miałam go zimą i jeździłam nim, ale wyłącznie po odśnieżonych alejkach. Raz miałam "przyjemność" jechania poprzez błoto pośniegowe i musiałam ciągnąć wózek za sobą - na zimę nie polecam, jeśli zamierzasz jeździć nim w innych warunkach niż miastowych! Chociaż mi tej zimy się upiekło, bo śnieg był chyba tylko przez tydzień...Jeśli chodzi o mróz, to miałam śpiwór uszyty przez forumową Magdę i mała nie marzła, zapięta po czubek nosasmile
        • karolina370 Re: parasolka dla 2,5 latki 18.07.12, 23:11
          Dzięki za info o Bee. Tak cały czas myślę ... w zasadzie tylko miastowe, w razie co planuję sanki w okolicach domu smile W głębokie sniegi wózkiem nie wyjeżdżam i tak ... NIe chce mi się juz trzymac takiego wielkiego czterokolowca i chętnie bym się przerzucila na cos zgrabnego smile

Odnosnie Volo - mnie brak rozkladanego siedziska nie przeszkadza, bo moje dziecko nie chce spać w ciągu dnia, a na wyjeździe wózkiem to juz nie ma żadnych szans, więc mimo że mala ma tylko 14 m-cy Volo jest dla niej ok. Dla starszego malucha to juz wogóle super smile
    • saras-wati kółka w volo 18.07.12, 23:13
      Pamiętam, że któraś z Was pisała, iż w nowych modelach volo kółka już nie są takie solidne, jak kiedyś?Tylko teraz już nie pamiętam, które miały być lepsze szare czy czarne?
      Jak Wasze volo się sprawdzają?
      Patrzę, że teraz jest duży wybór kolorów, więc chyba się zdecyduję.

Możecie mi podesłać zdjecia na gazetowego, jaki jest ten candy bar? Jaki to odcień niebieskiego? Nie przepadam za niebieskim, ale podoba mi się tęczowa budkasmile
      • dziustynka Re: kółka w volo 19.07.12, 10:04
        coś mi się wydaje, że te nowe to czarne, jak właśnie w volo dylans candy bar
        ja rzadko używam tego wózka, więc nie wiem, u mnie bez zarzutu
        mam co prawda go w bagażniku, ale jestem w pracy i głupio wyjść, wyjąć wózek i strzelać foty :d
        może w okolicy lunchu smile
        • dziustynka Re: kółka w volo 19.07.12, 10:05
          z nowej kolejkcji są dwa na czarnym stelażu
          podoba mi się taki zielono-czarny
          no ale już mam dylana, którego zdjęcia na pewno koło listopada forumka tutaj zamieszczała, z dzieckiem przed tv
          • saras-wati Re: kółka w volo 19.07.12, 10:11
            dziękismile znalazłamsmile

Mi się podoba ten candy bar, bo znalazłam fotki z czarną wkładką(ona jest czarna z drugiej strony, tak)? I te pasy tęczowe bardzo mi się podobają. Po drugie moja mała nie chciała usiąść w sklepie w volo (powiedziała, że jej jest beesmile), ale jakby dostała takiego cukierkowego, to pewnie przekonałaby sięsmile
            Faktycznie ten zielony jest ładny i najpierw o nim myślałam, zanim zaczęłam debatować na kółkami. Jeszcze wpadła mi w oko festival fuchsia - lubię od jakiegoś czasu szaroścismile
            • dziustynka Re: kółka w volo 19.07.12, 10:45
              z drugiej strony wkładka czarna, tak
              piękny jest smile
            • karolina370 Re: kółka w volo 19.07.12, 13:32
              Tak, druga strona wkładki w dylan's jest czarna. W rzeczywistości wygląda super. Wrzucę fotki wieczorem smile Aha, i polecam na Tosia.pl bo tam jest za 459 zł + 21zł wysyłka smile Allegro i maclaren 579 i 590zł.
    • vickimama Re: parasolka dla 2,5 latki 19.07.12, 14:15
      Przed godzinką dojechał do mnie m&p cruise, w którym wozić będę równo dwulatka. Jest to moja pierwsza parasolka i mam mieszane uczucia sad Siedzisko wydaje mi się bardzo płytkie po jego zagięciu, a jest to wymagane, by dziecko dotykało podnóżka. Dodatkowo pas środkowy bardzo blisko oparcia (12 cm), a ja ciągle zapinam synka w wózku. Trochę później podciągnełam ten pas wypychając od dołu, ale synek mój już spał, nie przymierzyłam go drugi raz. Początkowo ledwo się mieścił na tym zgiętym siedzisku w samych majtusiach (dł. zgiętego siedziska około 20 cm), a pas środkowy wciskał mu się między nóżki. Dziewczyny doradźcie, czy parasolki tak mają? Czy tylko m&p. Synek jest dość duży, ale nie gruby. W sklepie przymierzałam go do peg perego pliko mini i było ok, a to chyba mniejszy wózek. Myślałam, że dokonałam super wyboru...sad Już pal licho wszystko inne, kosz trochę szmaciany, to oparcie regulowane na sznurek. A może ja wymagam cuda od parasolki???
      • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latki 19.07.12, 15:01
        vickimama napisał(a):

Siedzisko wydaje mi
        > się bardzo płytkie po jego zagięciu, a jest to wymagane, by dziecko dotykało po
        > dnóżka.
        (dł. zgiętego siedziska około 20
        > cm), a pas środkowy wciskał mu się między nóżki. Dziewczyny doradźcie, czy para
        > solki tak mają? Czy tylko m&p. Synek jest dość duży, ale nie gruby. W sklepie p
        > rzymierzałam go do peg perego pliko mini i było ok, a to chyba mniejszy wózek.
        > Myślałam, że dokonałam super wyboru...sad Już pal licho wszystko inne, kosz troc
        > hę szmaciany, to oparcie regulowane na sznurek. A może ja wymagam cuda od paras
        > olki???

Większość parasolek ma płytkie siedziskasad Maniakalnie mierzyłam wszystko, co było dostępne w okolicznych sklepach. M&P cruise ma dokładnie takie same wymiary, jak maclaren xt - w jednym i drugim woziłam dziecko z rozłożonym podnóżkiem, bo też mnie to irytywało, że dziecko 'wisi' na pasachsad Cybex, Inglesina - również te same wymiary...
        Głębsze siedzisko ma: peg perego si, pliko mini, maclaren quest(ale ten znowu ma maleńkie kółeczka); Inaczej też dziecko siedzi w jane sonic/nanuq, bo oparcie jest lekko odchylone(nie wiem, jak to opisać, ale w galerii są zdjęcia forumki mamaly i tam widać, jak duże dziecko siedzi zarówno w jane, jak i pp si).
        • aminkowa Re: parasolka dla 2,5 latki 19.07.12, 21:06
          Hej,
          co do tego siedziska.. ja mam od paru tyg, pliko mini dla 13 miesięcznego synka(duzy chłopak 11 kg z hakiem), siedzisko jest szerokie i głębokie, pasy ok jeszcze sporo do regulacji.
          Jeśli chodzi o rozklekotany stelaż, to faktycznie jest bardzo, ale i im bardziej wózek obciążony tym lepiej tzn wtedy jest mniej rozklekotany, lepiej się podbija jak na rączkach powieszę zakupy, ale bez tego też nieźle. Kolejna kwestia rączki (czytałam watpliwości forumowiczek, że nisko i tego sie obawiałam)- Mam 166 cm i mam wysunięte rączki, ale ja zawsze lubię mieć bardzo wysoko we wszystkich wózkach. Z wózka jestem zadowolona, mam go jako dodatkowy do quinny freestyle 3 xl, przede wszystkim do samochodu lub do sklepu na szybkie jakieś wyjścia. Volo też mnie kusi, mysle że za rok sie skuszę jako dodatkowy do minismile
          • vickimama Re: głębokość siedziska w parasolce 19.07.12, 21:34
            M&P cruise już spakowałam do odesłaniasad Już nie chodzi o samą długość siedziska, ale oparcie jest dziwnie regulowane, co w połączeniu z tym miękkim siedziskiem, jakby pochylonym do przodu daje efekt, że mój synek siedzi, jakby się miał zaraz ześlizgnąć. Do tego ten pas w połowie siedzonka. Która jeszcze parasolka ma wygodne, bardziej poziome i głębokie siedzisko?
            • saras-wati Re: głębokość siedziska w parasolce 19.07.12, 22:12
              to nie kupuj ani cybexa, ani maclarena czy inglesiny, bo będzie tak samosad

popatrz na peg perego si czy peg perego pliko mini - wprawdzie nie miałam żadnego z nich, ale mierzyłam siedziska i naprawdę lepiej to wychodzi; popatrz jeszcze na jane
            • aga7-77 Re: głębokość siedziska w parasolce 20.07.12, 16:11
              Ja mam PP SI i jeśli chodzi o parasolki to bardzo komfortowy wózek z naprawdę szerokim, głębokim siedziskiem. Moja prawie dwulatka często w nim śpi w domu (wtedy podnoszę jej w wózku podnóżek) i jest jej wygodnie. Bardzo dużo już o tym wózku na forum pisano, poczytaj, ale myślę, że Twojemu synkowi na pewno byłoby w nim wygodnie.
        • jeny0 Re: parasolka dla 2,5 latki 01.08.12, 16:42
          Hej dziewczyny smile
          Czytam was ciągle ale nie mam za bardzo czasu żeby pisać sad Czeka mnie przeprowadzka i urządzanie nowego domku smile Także na głowie mam mnóstwo smile ale powiem wam jedno mam Pliko Mini od roku i używam go na wyjazdy i wszelkie wypady i nie zamieniłabym na żaden inny smile Mam oczywiście jeszcze inne wózki ale ten jest najwygodniejszy jeśli chodzi o parasolkowe kółka (trochę terkoczą ale to już wiecie),szerokie siedzisko,fajną budkę dobrze osłaniającą od słońca,lekkość jazdy i szybkość składania itp.... Poza tym nawet w lesie go testowałam i też daje spokojnie radę smile Mój synuś ma 2 latka i 4 mieś.i spokojnie się w niego mieści i ten wózeczek starcza napewno do końca wózkowania! Nawet mój 5 latek w nim pojeździł jak nóżki go bolały od biegania smile) Ato rozklekotanie stelaża to żadna wada- jest mega stabilny nawet przy siatkach powieszonych na rączki! Przy podbijaniu naprawdę czuć amortyzację i nawet z pełnym obładowaniem i synkiem w wózku lekko podbija. Porównywałam go do wielu parasolek i jak narazie nie znalazłam lepszej! Toura właśnie sprzedałam bo oprócz kolorów,był fatalny sad tyle że ciszej jechał.Mam kolor czerwony ale dokupiłam kolorowe wkładki i zmieniam sobie wg.humoru smile Nanuq też mi się podoba ale ma płytsze siedzisko i te kolory obecnie dostępne dla chłopca też mi nie pasują. Podoba mi się ten turkusowo-zielony ale jeszcze go u nas nie ma,albo już nie ma smile Jeżeli chcecie coś konkretnego wiedzieć o mini to piszcie.Fotki z moimi testerami też mogę przesłać smile
    • saras-wati Bardzo dziękuję 20.07.12, 07:13
      za wszystkie podpowiedzismile Miał być jane, ale po analizie forumowych wpisów, będzie jednak volo...choć tak bez przekonania ze względu na jego minimalizmsuspicious
      • lucyna_1980 Re: Bardzo dziękuję 20.07.12, 08:39
        ja mialam zamiar na koniec wózkowania mam ochotę przetestować volo - tak na przekór samej sobie - bo nie lubię parasolek big_grin
        ciekawe czy kiedyś się zdecyduję...
        • saras-wati Re: Bardzo dziękuję 20.07.12, 10:21
          lucyna_1980 napisała:

> ja mialam zamiar na koniec wózkowania mam ochotę przetestować volo - tak na prz
          > ekór samej sobie - bo nie lubię parasolek big_grin
          > ciekawe czy kiedyś się zdecyduję...

no też jestem ciekawasmile a jeszcze bardziej Twoich opiniiwink
      • nanna78 Re: Bardzo dziękuję 20.07.12, 09:10
        Ja mam Jane sonic evo II (jest prawie identyczny jak nanuq, bo różni się chyba tylko zakresem regulacji oparcia). Rączki ma wysoko - co dla mine akurat jest dużym plusem. Prowadzi sięgo dużo lepiej od kilku innych parasolek którymi jeździłam. Wygląda ładnie (mam kolor "doll") i jest dość lekki i krótki po złożeniu. Z minusów to - kiepska budka, która po zlożeniu bardzo brudzi się od kółek i fatalny dostęp do kosza. Mimo kilku wad-nie zamienilabym na volowink
        • vickimama Re: Bardzo dziękuję 20.07.12, 10:46
          Też zaczełam się poważnie zastanawiać nad Jane Nanuq...tylko te kolory niemęskie, jest coś dostępne bez różu, czerwonego i fioletu? Saras dzięki za podpowiedzi i podczepienie się do wątku, ciągle myślę o maclaren quest i peg perego pliko mini, ale tu znowu boję się, że są to typowe podwieźdupki, a mi potrzeba czegoś podstawowego.
      • karolina370 Re: Bardzo dziękuję 20.07.12, 10:38
        Volo jest ok, bo leciuteńki, Dylan's Bar bardzo ładny - nie dałam rady zrobić zdjęć bo mała poszła spać a lepiej z dzieckiem w wózku. Wyślę dzisiaj w ciągu dnia bo za chwilkę się przesiądziemy do naszej landrynkowej mini karety smile Z większych parasolek nie kupiłabym niczego oprócz Maclarena XLR, ale ja mam totalnego hopla na ten wózek więc nie jestem wiarygodna być może... W każdym razie jak dla mnie XLR nie ma wad - jest całoroczną wysokiej klasy parasolką, mega dużą. Ale małe tez jest piękne więc VOLO smile
      • gaga-sie Re: Bardzo dziękuję 20.07.12, 12:03
        Ja też na koniec spróbuję volo, na razie jeszcze moje dziecko sypia na spacerze, więc poużywam questa, albo zrobię zamianę na pp mini ( muszę go poprzymierzać, a w Tosi widziałam na stronie denima, możliwe,że jest już dostępny).
    • filarenia porządna parasolka Cybex, Mamas&Papas, Maclaren 24.07.12, 10:42
      Naczytałam się waszych opinii, ale przyznaję, że nadal nie wiem co zrobić.
      Jestem na etapie wyboru wózka parasolki dla prawie rocznego dziecka. Na co dzień jeździmy Emmaljungą City Cross, którą wielbię ponad wszystko inne. Parasolka potrzebna jest mi do samochodu, jeżdżenia na wakacje i na spotkania ze znajomymi. Kilkakrotne wkładanie i wyjmowanie Emmy to spory wysiłek dla moich pleców.
      Oglądałam już Peg Perego Pliko Mini, który najbardziej mi się podoba wizualnie, ale odpadł ze względu na wszystkim znane rozklekotanie. Mam hopla na punkcie trzeszczenia, klekotania i niestabilności. Widziałam Inglesinę Trip, która niby ma wszystko, ale wydaje mi się, że ma wyjątkowo wąskie siedzisko i jakoś tak nie przemawia do mnie tkanina i generalny design. Podobał mi się Mamas&Papas Cruise i Cybex Topaz. Ale te wózki są na rynku słabo znane i tak naprawdę od niedawna używane i jakoś nie mam przekonania z tytułu braku informacji.
      Przy pierwszym dziecku miałam Maclarena Techno XT. Był ok, ale z perspektywy czasu miałam przekonanie, że nie był czymś extra, że troszkę przereklamowany.
      Zastanawiam się też, czy warto inwestować w taki wózek, czy lepiej od razu pójść w coś mniejszego typu M&P Tour czy Cybex Onyx. Nie wiem jak takie małe kółeczka spisałyby się np. podczas wyjazdu na wakacje czy na krzywych chodnikach.
      Widzę, że sporo parasolek przewinęło się przez wasze ręce. Co byście doradziły biorąc pod uwagę to co jest dziś na rynku. Ma nie skrzypieć i telepać się tylko tyle ile trzeba. Zależy mi na tym by maluch mógł się zdrzemnąć i żeby wózek nie rozleciał się po 6 miesiacach. Ważne jest porządne wykonanie i dobra jakość, nie będę ukrywać.
      Czekam z niecierpliwością na Wasze podpowiedzi smile
      • nicolcia9 Re: porządna parasolka Cybex, Mamas&Papas, Maclar 24.07.12, 12:46
        Obecnie jestem posiadaczka Emmaljunga Scooter oraz Maclarena XT i reasumując bardzo rzadko się zdarza bym zabierała na spacer bądź w podróż Maca z dobrej nieprzymuszonej woli, zazwyczaj porywam go raczej z potrzeby, braku miejsca w bagażniku zawalonym rzeczami podróżnymi. Tak więc patrząc na niego ściska mnie w sercu na myśl ile za niego zapłaciłam, gdyż uważam, że mogłabym wybrac lepiej, oczywiście niczego mu nie ujmując bo to moim zdaniem porządny wózek. Jednak tak jak napisałaś cena jest trochę wygórowana co do jakości.
        • berciunia1 Mamas&Papas trip 24.07.12, 21:24
          własnie kupiłam mamas papas trip kolor czerwony z dwustronną wkładką - jest super, nawet już mam pomysł jak obniżyć ciutkę oparcie jak córka zaśnie smile teraz na stronie mamas papas ten kolor jest za 299zł !
          wózio super, wkładka dwustronna fajna taka w dotyku z mikrofibry. kolorek to taka jasna malina-czerwonawasmile nie jest to typowy czerwony jak w chicco caddy itp.
          wózek fajnie sie prowadzi- nareszcie godny następca mojego ukochanego cybexa.
          koła nie turkoczą bardzo- na pewno ciszej jedzie niż cybex czy quest.
          rączki z piankową otulinką- ogólnie jestem pod wrażeniem hehe no i rzadko spotykani nie jak volo smile
          • saras-wati Re: Mamas&Papas trip 24.07.12, 21:36
            a powiedz, jaki to pomysł na oparcie? może jednak on zamiast volo? kornella wspominała, że ma dokładnie takie same wymiary, jak volosmileszkoda, że nie ma tego fioletowego...
            • berciunia1 Re: Mamas&Papas trip 24.07.12, 22:27
              widzisz w tripie tapicerka zakładana jest na takie wystające bolce a w samej tapicerce są otwory jak na dziurki guzik. dziś na działce odpięłam to tak roboczo przełożyłam sznurek i zrobiłam przedłużenie. Na tylnych rurkach są takie podobne zaczepu i za nie zaczepiłamsmile
              do tych zaczepów super też pasuje uchwyt na kubek, który mam od arii oh.

jutro zrobię Ci fotki. bo pewnie nie zrozumiałaś smile to trzeba widzieć hehe
              • berciunia1 Re: Mamas&Papas trip zdjęcia 24.07.12, 22:46
                kurcze tylko tyle fotek na razie bo mi padły baterie w aparaciesad

to wersja robocza, jeszcze sprawdzę to jutro z córką i zamiast sznurków zielonych dam jakieś tasiemki może w kolorze wózka.

fotoforum.gazeta.pl/photo/7/bc/vf/ohvs/BR9xNFa0FgTelA4yaB.jpg
                w galerii jest kilka fotek tripa
                • saras-wati Re: Mamas&Papas trip zdjęcia 24.07.12, 22:51
                  Dziękismile Zadałam Ci w następnym poście tysiac pytań, a tu mam odpowiedźsmile
              • saras-wati Re: Mamas&Papas trip 24.07.12, 22:49
                nie zrozumiałamsad a ten kolor mówisz, że jest malinowy?czyli ma delikatny odcień różu? taki jak był quest dwa lata temu - raspberry(może kojarzysz?)
                powiedz jeszcze, w jakim wieku jest Twoja córeczka?

Mam jeszcze jedno pytanie, jeśli nie udałoby się mi opracować Twojego patentu, to czy w tripie to oparcie jest podobne, jak w volo - czyli lekko jakby rozciągnięte, dzięki czemu głowa drzemiącemu dziecku nie opada?
                • berciunia1 Re: Mamas&Papas trip 24.07.12, 22:55
                  kolor to bardziej czerwień ale z odcieniem malinowymsmile jak dla mnie oczywiściesmile
                  moja córka ma 3,5 roku waży ok 13,5 kg i mierzy 100cm i ma duuużo miejsca, o wiele fajniej siedzie w tym tripie niż w chicco caddy( mam gdzieś w galerii zdjęcia.
                  wydaje mi się ze nawet bez uchylnego oparcia głowa nie będzie spadać, a ta wkładka jest gruba i miękka i jak dziecko siedzi to lekko zsuwa się w dół tzn jakieś 5 cm i głowa ma dzięki temu dodatkową podporę.
                  • saras-wati Re: Mamas&Papas trip 24.07.12, 23:03
                    dzięki...no to muszę sobie przemyśleć...wciąż to volo siedzi mi w głowiesmile
                    • berciunia1 Re: Mamas&Papas trip 24.07.12, 23:09
                      volo bym kupiła ale jak dla mnie to za drogo jak na tego typu wózek niestety.Tańsze się spotyka ale z białymi daszkami jasne brudzące, lizaczkowy super ale cena mega. A tutaj jest fajna alternatywa z fajnistą wkładką za 319zł z wysyłką więc wolałam to . gabaryty jak volo, siedzisko jak volo, ja jestem zadowolona. tym bardziej że wózka używamy już sporadycznie
                • berciunia1 Re: Mamas&Papas trip 24.07.12, 22:58
                  fotoforum.gazeta.pl/5,2,berciunia1.html tu jest więcej zdjęć

jutro zrobię z budką i uchwytem no i z główną zainteresowaną smile i wrzucę w galerię to pooglądacie
            • filarenia Re: Mamas&Papas trip - do saras-wati 25.07.12, 09:29
              Witaj saras-wati
              mam nadzieję, że nie uznasz tego za męczenie, ale bardzo zależy mi na Twojej odpowiedzi. Siedzę na forum i widzę, że przetestowałaś tyle wózków, że jej, imponujące.

Jestem na etapie wyboru wózka parasolki dla prawie rocznego dziecka i po forum i wizytach w sklepie mam mętlik w głowie. Na co dzień jeździmy Emmaljungą City Cross, która jest po prostu wspaniała. Parasolka potrzebna jest mi do samochodu, jeżdżenia na wakacje i na spotkania ze znajomymi. Kilkakrotne wkładanie i wyjmowanie Emmy do i z bagażnika zaczyna być męczące.

Oglądałam już Peg Perego Pliko Mini. Najbardziej mi się podoba wizualnie, ale odpadł ze względu na wszystkim znane rozklekotanie. Mam hopla na punkcie trzeszczenia, klekotania i niestabilności. Widziałam Inglesinę Trip, która niby ma wszystko, ale wydaje mi się, że ma wyjątkowo wąskie siedzisko i jakoś tak nie przemawia do mnie tkanina i generalny design. Podobał mi się Mamas&Papas Cruise i Cybex Topaz. Ale te wózki są na rynku słabo znane i tak naprawdę od niedawna używane i jakoś nie mam przekonania z tytułu braku informacji. Do tego w M&P Cruise pas krokowy jest niby w tym samym miejscu co w Maclarenie, ale nie ma zapasu paska, żeby go wydłużyć i boję się, że mała za rok będzie miała to wielkie zapięcie dokładnie między nóżkami. Ale może mi się tylko wydaje.

Przy pierwszym dziecku miałam Maclarena Techno XT. Był ok, ale z perspektywy czasu miałam przekonanie, że nie był czymś extra, że troszkę przereklamowany. Ale być może to mimo wszystko najfajniejsze wózki w tej klasie.

Zastanawiam się też, czy warto inwestować w taki wózek z większymi kołami, czy lepiej od razu pójść w coś mniejszego typu M&P Tour, Maclaren Quest czy Cybex Onyx. Nie wiem jak takie małe kółeczka spisałyby się np. podczas wyjazdu na wakacje czy na krzywych chodnikach. Ty to przerobiłaś więc pewnie doskonale wiesz jaka jest różnica, ja takimi nigdy nie jeździłam.

Co byś doradziła biorąc pod uwagę to co jest dziś na rynku. Ma nie skrzypieć i telepać się tylko tyle ile trzeba. Zależy mi na tym by maluch mógł się zdrzemnąć i żeby wózek nie rozleciał się po 6 miesiacach.

Byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi.
              • saras-wati filarenia 25.07.12, 09:41
                Jeśli wózek ma nie trząść się, to od razu odrzuciłabym te na małych kółeczkach - tour, quest i inne podobne; w nich będzie czuła nawet jazdę po asfalcie.
                Oczywiście żadna parasolka nie dorówna Twojej emmie pod tym względem i zawsze będziesz mieć wrażenie, że amortyzacja jest taka sobie....
                Nie miałam cybexa topaza, ale miałam onyxa - on ma mniejsze koła; Generalnie bardzo fajny wózek, duża buda, całkiem dobrze jedzie, choć powiedziałabym, że ze wszystkich moich parasolek cybex był najcięższy i najtoporniejszy, ale miał najlepszą budęwink
                Maclaren xt i m&p cruise - to bardzo podobne wózki - m&p ma sztywniejszy stelaż, ładnie wykończony, maclaren ma większą budkę i milszą w dotyku tapicerkę;

Tak naprawdę większość parasolek tych lepszych firm jest do siebie podobna i decydują detale, które akurat dla Ciebie będą miały znaczenie. Może mogłabyś obejrzeć te wózki na żywo?

Mi bardzo przypadł do gustu taki malutki wózeczek - nuna pepp, ale nie jest to parasolka, zajmuje mało miejsca po złożeniusmile
                • filarenia Re: filarenia 26.07.12, 09:22
                  Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nadal intensywnie myślę i męczy mnie to mocno. W rozgrywkach zostaje Maclaren i Peg Perego Si, które muszę obejrzeć w sklepie. Jakiś czas temu bardzo mi się podobał ten wózek i muszę zobaczyć go jeszcze raz. Dam znać na czym stanie.
                  Pozdrowionka
                  • karolina370 Re: filarenia 01.08.12, 20:53
                    Nuna Pepp jest fajna, nie parasolka, ale maleńka i zgrabniutka po złożeniu. Poza tym maluch sam się do niej wgramoli, bo siedzenie jest ustawione niziutko. Jak dla mnie tylko kosz taki trochę niefunkcjonalny
                    Chociaz ja i tak wybrałabym Maclarena smile Bo lubię te wózeczki. Z tym, że zamiast XT brałabym XLR - to inna klasa, ok. 300-400 zł róznicy, ale jak dla mnie XLR to najlepszy z Maclarenów. Teraz mam Volo ale po prostu zależało mi na zgrabnym, małym wakacyjnym wózku, także sklepowym smile Chociaż na terenowe wypady po okolicy mieliśmy Inglesinę Magnum, teraz zmieniłam na Emmaljungę City Cross smile) I chyba zostanę fanką Emmy, bo na zimę planuję kupić Scooter S smile)
                    • saras-wati Re: filarenia 01.08.12, 21:48
                      no widzisz, a dla mnie xlr to wielki wóz, kompletnie niefunkcjonalny - bo duży, zajmuje dużo miejsca po złożeniu, a płyciutkie siedzisko, oparcie mogłoby być wyższe i wciąż jest tylko parasolką z wagą wózka terenowego(np. nippera czy swifta)...natomiast xt był strzałem w 10wink myślę, że każdy ma inne oczekiwania i dobrze byłoby przymierzyć się do konkretnych wózków, bo różnią się szczegółami, a właśnie one decydują, o tym czy ktoś lubi dany wózek, czy niewink
                      • filarenia Re: filarenia 01.08.12, 22:26
                        Kupiłam. Po wzmożonych oględzinach padło znowu na Maclarena XT. Tak się starałam, żeby to było coś innego, ale nie dało rady. Ten, mimo wszystko telepie się najprzyjemniej, jest najbardziej funkcjonalny (przedłużana buda słoneczna, oparcie rozkładane jedną ręką, oddychająca tkanina, podbijanie, długość pasów i szerokość w ramionach) i wzbudza moje zaufanie. To jest jakieś skrzywienie. Przy pierwszym dziecku miałam na początek Emmaljungę City Cross. Jego wadą był brak skrętnych kół. Zatem przy drugim dziecku szukałam czegoś innego i kupiłam Teutonię Cosmo. Pojeździłam nią 3 miesiące, sprzedałam i kupiłam ponownie Emmę City Cross. Dziś już wiem, że dla mnie to najlepsza rajdówko-terenówka świata. Teutonia, jak niemiecki samochód wydawało się że nie ma amortyzacji, była niestabilna i nie radziłą sobie na terenie trudniejszym niż ładnie ułożona kostka. Do tego klekotał i po pierwszej przejażdżce po lesie, cywilizowaną drogą, zepsuła się blokada wymarzonego skrętnego koła. A Emma, po prostu płynie, przedziera się przez śniegi i nierówności, w koszu mieści nawet 3 paczki pieluch, mała ma dużo miejsca i wygodę.
                        Przyszedł czas na parasolkę, znów szukaliśmy czegoś innego niż przy pierwszym dziecku, mając przekonanie, że Maclaren jest przereklamowany. Ale nie udało się, każdy inny wózek miał coś, a to sie telepał, a to wąskie siedzisko, a to materiał straszny, a to pasy pod samą pupą, a to wadliwość. I tu już byliśmy mądrzejsi, nie szukaliśmy inności na siłę. Zatem poszliśmy w unowocześnioną wersję znanego, dobrego produktu. Ludzie, nawet kolor jest ten sam wink I wiecie co...już nie mogę się doczekać jak go jutro odbiorę.

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i dzięki za wszystkie wpisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka