Dodaj do ulubionych

Peg Perego Book 2012

01.08.12, 14:25
www.growingyourbaby.com/wp-content/uploads/2011/09/Peg-Perego-Book-Stroller-blue.jpg
czy wiadomo juz cos wiecej na jego temat, tzn kiedy bedzie dostepny w sprzedazy??

a moze ktoras z Was miala okazje ujrzec ten model na jakis targach??czy jest warty uwagi??
Obserwuj wątek
    • andamama Re: Peg Perego Book 2012 11.08.12, 19:08
      Witam
      Widziałam spacerówkę w sklepie Calineczka w Wawie. Wygląda nieźle, jest uszyta z tekstyliów z jakich robi się odzież sportową (coś podobnego do Jane Muum tylko grubsze). Ja czekam na wersje book plus z gondolką i fotelikiem, ma być dostępna pod koniec września. Podobno będą tylko trzy kolory - stone, mentha i flaamenco.
    • tereferefretka Re: Peg Perego Book 2012 12.08.12, 12:58
      o rety, pierwsze skojarzenie-zrobiony z pianki neo-prenowej jak te do plywania i nurkowania, drugie skojarzenie-wyglada jak maclaren grand tour, oby nie byl tak samo ciezki jak on...
    • twinkle9 Re: Peg Perego Book 2012 10.09.12, 00:33
      i jak,czy ktos juz go zakupil??
      • marciula23 Re: Peg Perego Book 2012 21.09.12, 16:46
        Już się nie mogę doczekać kiedy będzie wersja z gondolą... smile widziałam w sklepie katalog i tam są chyba dwie wersje co do plusa - sport i jeszcze jakaś, ale było więcej kolorów niż 3 smile
        Ten wózek tak rewelacyjnie się prowadzi! Aktualnie mój faworyt smile tylko jest raczej dla niskich osób, tzn. muszę męża zabrać do sklepu aby spróbował go prowadzić, bo jakoś nisko ta rączka jest... Ale pierwsze wrażenie zrobił na mnie ogromne, muszę zobaczyć na żywo jak gondola na stelażu wygląda, wtedy będę myśleć o zakupie smile
        • fantomka44 Re: Peg Perego Book 2012 21.09.12, 22:44
          Na filmikach Completo widać jak się składa razem z siedziskiem, ale siedzisko jest przodem do mamy. Na filmiku samego book gość składa go jak siedzisko jest tyłem do mamy. Czy składanie w obie strony się sprawdza?
          W ogóle to zwróciłam na niego uwagę już wcześniej, ale nie znalazłam opinii. Chętnie posłucham jeśli ktoś widział na żywo.
          • fantomka44 Re: Peg Perego Book 2012 21.09.12, 22:51
            Na filmiku book gość pokazuje jak wpina fotelik, ale w rozłożoną spacerówkę, w jakieś zaczepy.
            Na filmiku book completo gość pokazuje jak wpina fotelik ale bezpośrednio w stelaż.
            To jest to samo siedzisko czy są jakieś jego dwie różne wersje, bo już nie kumam.
            • mirka69 Re: Peg Perego Book 2012 24.09.12, 13:30
              poczytaj na stronie dystrybutora, to są 2 różne modele
      • zosiulka79 Re: Peg Perego Book 2012 04.10.12, 12:32
        Ja go już mam w kolorze stone , jestem bardzo zadowolona , duże wygodne siedzisko , bardzo dobrze się prowadzi ,duża budka , lekki , zwinny fajnie się składa i rozkłada jak dla mnie super na 5 + ,wcześniej miałam cameleona i denerwowało mnie kubełkowe siedzenie , także jestem bardzo zadowolona ze zmiany smile naprawde polecam smile
        • fantomka44 Re: Peg Perego Book 2012 04.10.12, 15:46
          Jak myślisz - czy on spełni funkcję wózka 3w1, wszechstronnego i uniwersalnego. W sensie jazdy po różnym terenie?
          • maja1406 Re: Peg Perego Book plus 22.10.12, 09:05
            interesuje mnie model pega book ale plus ten ma przekładane siedzisko, na filmikach bardzo mi się podoba, ma ktoś? Ciekawa jestem jak wygląda z dzieckiem, czy siedzisko jest wygodne i przestronne jak np w p3 i jak się prowadzi?
            • hanna79 Re: Peg Perego Book plus 23.10.12, 12:27
              A ja jestem ciekawa amortyzacji i podbijania? Ktoś coś wie? Pytam o Book Plus, z przekładanym siedziskiem.
              Acha, czym różni się Book Plus Completo od Book Plus Sprtivo?
              • maja1406 Re: Peg Perego Book plus 23.10.12, 12:50
                z tego co zauważyłam to completo ma okrycie na nóżki a sportivo nie, coraz bardziej mi się podoba ale ciekawe czy równie dobre wrażenie zrobi na żywo
                • maja1406 Re: do zosiulka79 31.10.12, 08:30
                  pisałaś że kupiłaś booka, czy mogłabyś coś więcej o nim napisać? Wymiary siedziska, jak się sprawuje, masz model book czy book plus?
                  • andamama Re: do zosiulka79 15.11.12, 16:04
                    Hej wszystkim zainteresowanym smile
                    Mam booka plus w kolorze zielonym z gondolka i fotelikiem już od miesiąca i cały czas zbieram się, żeby go opisać.
                    Wizualnie podoba mi się bardzo. Jest dopracowany w każdym szczególe. Wszystko "podoszywane", nic nie sterczy. Prowadzi się leciutko, dobrze sie podbija. Marzyłoby mi sie o lepszej amortyzacji, bo wożę noworodka, a mieszkam na wsi. Ale na twardej drodze jest bardzo ok. Tkanina spiera się z plamek smile .
                    Jedyne co mnie zastanawia to fotelik - jakkolwiek bym nie regulowała pasy są według mnie za nisko. Jak podniosę oparcie to znowu jest kłopot z ochroną główki. Po prostu za duża odległośc między ochraniaczem na głowe a otworem na pas.
                    A z tego co wiem sportivo też ma okrycie na nóżki - to samo co do budki. smile
                    • maja1406 Re: book plus 15.11.12, 17:33
                      o to super!smile Mnie interesuje tylko wersja spacerowa. Czy mogłabym prosić o wymiary siedziska i parę fotek ale tylko spacerówki? Może być na maila kama2505@vp.pl
                    • zurekgirl Re: do zosiulka79 15.11.12, 18:05
                      Andamama, moglabys opisac i wstawic fotki? na zdjeciach reklamowych wyglada interesujaco, w sklepach go nie widze, a podoba mi sie skladanie, wiec fajnie by bylo cos wiecej o. Im wiedziec.
                      • andamama Re: do zosiulka79 15.11.12, 23:18
                        Pierwszy raz wrzucam zdjecia, prosze o cierpliwośc smile. Na poczatek jedno, jutro postaram sie więcej.
                        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3289067,2,1,IMG-0693.html
                    • megiiirlandia Re: do zosiulka79 08.01.13, 11:49
                      witam,czy mogłabyś wrzucić fotki spacerówki ,właśnie chce kupić ten wózek ale nie wiem jaki kolor ,zastanawiam się właśnie nad Mentha albo Miele ,ewentualnie Flamenco .Jak myślicie jaki kolor jest najładniejszy ? miałam kiedyś niebieski wózek którego kolor wkurzał mnie po tygodniu więc nie wiem czy jak wybiorę właśnie Mentha to tez tak nie będzie bo jednak jest intensywny czy lepiej wybrać w bardziej stonowanym kolorze ,no sama nie wiem ,poradzcie dziewczyny!!A dodam że wózek chcę na czarnym stalażu .
                      • maja1406 Re: do zosiulka79 08.01.13, 11:59
                        To chyba nie do mnie ale mogę odpowiedzieć bo mam ten wózek. Ja kupiłam kolor miele, bo wydaje mi się taki uniwersalny, łatwo wszystko do niego dopasować, a i musisz zwrócić uwagę czy chcesz wersje completo czy sportivo bo kolory są różne w tych wersjach, np. miele jest w wersji completo a nie ma w sportivo. Jak chcesz mogę wrzucić jakieś fotki swojego.
                        • megiiirlandia Re: do zosiulka79 08.01.13, 15:20
                          super jakbyś mogła dać parę fotek byłoby extra,bo właśnie nad tym kolorem Miele też się zastanawiałam bo był w mojej trójce faworytów czyli rozważam kolory Miele,Mentha lub Flamenco, jeszcze też nawet wydaje sie niezły kolor College .A jak ogólnie ten twój kolor wg Ciebie wygląda?dobrze sie prezentuje ten kolorek w tym wózku ?Zadowolona wogóle jesteś z tego wózka ? A czy nie brudzi się szybko taki jasny kolor ?I czy jest on taki piaskowy ?Przepraszam że tyle pytań ale wózek nie jest tani więc wolę dobrze się zastanowić , bo ja jestem strasznie wybredna co do wózków ,mały ma 8 miesięcy a miałam już 9 wózków Peg Perego Book Complete Plus będzie dziesiąty ,w każdym mi coś nie odpowiadało ,nawet kolor potrafi wkurzać tak że masz czasem wózka dość już smile.W każdym razie bardzo chętnie zobaczę fotki wózka podaję meila w razie co hair-1@o2.pl chyba że wrzucisz na forum te fotki jak wolisz .
                          • maja1406 Re: do megiiirlandia 08.01.13, 17:25
                            wysłałam maila
                            • megiiirlandia Re: do megiiirlandia 08.01.13, 17:33
                              dzieki serdecznie za fotki i opis smile , no całkiem ładnie wygląda ten kolorek więc chyba się na niego zdecyduję bo jednak taki neutralny ,nie znudzi się szybko jak takie jaskrawe kolory ,oczywiście czarny stelaż wygląda super . Oj trudny wybór wózka . Może ktoś jeszcze ma zdjęcia tego wózka w innym kolorze to chętnie obejrzę .
                            • megiiirlandia Re: 08.01.13, 17:43
                              a widziałaś może materiały wersji sportivo? co sadzisz o kolorze oceano ?
                              • megiiirlandia Re: maja1406 08.01.13, 17:46
                                a widziałaś może materiały wersji sportivo? co sadzisz o kolorze oceano ?
                                • maja1406 Re: maja1406 08.01.13, 18:21
                                  widziałam oceano, też się nad nim zastanawiałam bo ładnie wyglądał w połączeniu z czarnym stelażem, ale materiały sportivo są gorsze jakościowo według mnie, takie bardziej śliskie, jak by sztuczne trochę, wydaje mi się że w lecie dziecko może się na nim pocić. No i mi zależało też na okryciu na nóżki bo dla malucha jest bardzo fajne, można je zapiąć wysoko że dziecko jest super zabudowane.
                                  • darusia2012 Czy mogę również prosić o fotki? 09.01.13, 08:31
                                    Hej, czy ja również mogę prosić o fotki na gazetowego darusia2012@gazeta.pl
                                    z góry dziękuję
                                    a i wymiary siedziska by się przydały bardzo smile
                                    • mmm-ooo Re: Czy mogę również prosić o fotki? 20.01.13, 18:27
                                      Dziewczyny czy ja także mogę prosić o więcej informacji i zdjęcia! Zastanawiam się dokładnie nad tym samym kolorem na czarnym stelażu! I tu pytanie z mojej strony czy podnóżek jest w takim samym kolorze co wózek czy może tak jak w wersji sportivo obszyty czarnym materiałem. Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia bez pokrowca? Czy ten materiał jest ok, w sensie czy nie bedzie powodował odparzeń? smile Czy jest zwrotny, czy budka jest obszerna, czy siedzisko duże. Chciałabym zakupić dla Synka, chce przerzucić go z gondoli - mam nadzieję że bedzie to odpowiedni wózek, bo jakoś do parasolek nie potrafię się przekonać! Moj mail to mmm-ooo@gazeta.pl Z góry bardzo dziekuję!!!!!!!
                                      • ewajk1 do maja1406 01.02.13, 13:58
                                        Jestem ciekawa jak Ci sie użytkuje ten wózeczek? Głównie chodzi mi o podbijanie i jazdę po terenie, czy daje radę oraz czy jest poręczny (znaczy lekki) przy składaniu i wkładaniu do bagażnika (dla mnie to problem bo bagażnik mam wysoko)
                                        • maja1406 Re: do maja1406 01.02.13, 14:12
                                          używam wózka 2 miesiące i jak na razie mogę powiedzieć, że podbijanie w miarę ok, chociaż nie rewelacja (ja jeżdżę z córką przodem do mnie, pewnie tyłem byłoby lepsze), w teren to on się według mnie w ogóle nie nadaje, dobry jest na uliczki osiedlowe, jazdę komunikacją miejską, do parku pod warunkiem że jest w miarę gładko. Z plusów to fajne siedzisko, zwłaszcza dla malucha takiego jak moja (8 miesięcy), jest w miarę lekki i bardzo zwrotny. Co do wkładania do bagażnika to się nie wypowiem bo nie używam samochodu. Wózek ważyłam w domu na wadze i mi wychodziło 11 kg.
                                          • beatazyl1 Re: do maja1406 12.04.13, 13:31
                                            Witam, czy mogłabym prosić o fotki na gazetowego i o wysokość rączki.
                                            przy pierwszym dziecku miałam pliko p3 z gondolą nawetta i fotelikiem byłam bardzo zadowolona, teraz przy drugim dziecku spodobał mi sie book plus tylko zastanawiam się czy nie będzie za niski dla męża.
                                            • maja1406 Re: do maja1406 12.04.13, 13:40
                                              niestety wysokości rączki nie zmierzę bo wózek już sprzedałam, tu masz zdjęcia
                                              allegro.pl/peg-perego-book-plus-completo-2012-na-gwarancji-i3093085094.html
                                              • beatazyl1 Re: do maja1406 12.04.13, 13:48
                                                ok, dziękuję za zdj. mam jeszcze pytanie odnośnie stelarza, jak jest z tym czarnym kolorem? szybciej widać na nim rysy?
                                                • maja1406 Re: do maja1406 12.04.13, 13:50
                                                  ja go używałam przez 3 miesiące i przez ten czas ani jedna ryska się nie zrobiła, ale ja wózka nie wkładam do bagażnika no i w ogóle dbam o wózki smile
                                                  • melania.online Re: do maja1406 12.04.13, 19:43
                                                    A dlaczego tak szybko sprzedałaś booka? Co Ci w nim nie pasowało?
                                                  • maja1406 Re: do maja1406 12.04.13, 20:20
                                                    Przede wszystkim nie pasowała mi słaba amortyzacja a najbardziej wkurzały mnie przednie kółka, ciągle się blokowały na nawet niedużych nierównościach. Na torowisku ciągle mi "stawał dęba"
                                                  • melania.online Re: do maja1406 13.04.13, 20:41
                                                    Czy ta amortyzacja jest za słaba nawet na miejskie spacery? Czy znalazłaś godnego następcę? Tzn. coś z przekładanym siedzeniem i lepszą amortyzacją?
                                                  • megiiirlandia Re: do maja1406 13.04.13, 20:50
                                                    Miałam zamiar kupić Booka ale jednak zrezygnowałam z niego właśnie ze względu na słabą amortyzację z tego co wyczytałam na forach , Bebetto Nico plus to mój typ nr 1 ,amortyzacja świetna ,a specjalny system zapamiętywania kieruknu jazdy naprawdę działa,koła właśnie nie ``stają dęba`` w żadnej sytuacji,a myślałam że to kolejny chwyt rekalamowy ,zresztą możecie poczytać opinie o wózkach na moim blogu ,peg perego co prawda nie miałam ale kto wie ,wszystko jeszcze przedemną ,na razie w ciągu 11 miesięcy przerobiłam 14 wózków smile ale już zamówiłam kolejny więc nie tracę czasu bo dziecko rośnie ,a tyle fajnych wózków jeszcze do wypróbowania .davidkovamama.wordpress.com/
                                                  • maja1406 Re: do maja1406 14.04.13, 08:12
                                                    melania.online napisała:

> Czy ta amortyzacja jest za słaba nawet na miejskie spacery?
                                                    Ja chodzę tylko po mieście. Ale u mnie jest dużo krzywych chodników. Jak dla mnie to trzęsło dzieckiem aż za bardzo. Po gładkim asfalcie i centrum handlowym jeździł świetnie, no ale nie tego oczekiwałam po tym wózku.

Czy znalazłaś godnego następcę? Tzn. coś z przekładanym siedzeniem i lepszą amortyzacją?
                                                    Teraz jeździmy jane rider i w porównaniu z bookiem jestem super zadowolona. W jane amortyzację rzeczywiście czuć, fajnie się ugina. Bez problemu podjeżdża na krawężniki. No i ma fajnie wyprofilowane siedzisko. To siedzisko jest kubełkowe i dziecko super w nim siedzi, nie zjeżdża i widać że jest jej w nim wygodnie. Ja jestem bardzo zadowolona z zamiany book - jane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka