Dodaj do ulubionych

Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Versa XL?

16.08.12, 23:36
Bylam dzis w sklepie, gdzie dobrze znam sprzedawce, i ktory prowadzi sprzedaz EW i BJ.

Chcialam zobaczyc, czy ma June i dowiedziec sie o tego BJ VERsa.

Po telefonie do dystrybutorow okazalo sie, ze kontener z June dotarl wlasnie do centrali w Niemczech i dzis po poludniu mozna by wozek odebrac. Sprzedawca nei bardzo mial jak dzis po niego pojechac. Proponowal, ze moge sama go tam odebrac, ale mi sie nie bardzo widziala ta podroz z mala dzis. Za to BJ Versa bedzie mial w sklepie w pn.

Wahalam sie kilka godzin, czy decydowac sie na June, czy czekac na versa itd. I w koncu chyba nic nie zdecydowalam. FAcet ma pomyslec, jak szybko tego June odebrac. Najbardziej chcialabym je razem w ten pn zobaczyc, pomacac, popodbijac...

Wizualnie bardziej pasuje mi June, ale podbijania bardzo sie obawiam.

Za to dowiedzialam sie, ze w Niemczech bedzie wersja BJ city Versa o nazwie XL. I to wlasciwie odpowiada wersji GT. Beda takie kola jak w GT (z taka specjalna pianka w srodku - nie dmuchane! Ale tez nie takie jak ma zwykle mini) i prawdopodobnie lamana raczka jak w Mini GT. No i bylby w sumie ideal. Ale... troche mniej mi sie podoba od June, jest ze dwa kg ciezszy, dobrze, ze sklada sie w jednym kawalku, ale do zlozenia to dwa ruchy, nie jeden jak w june no i jeszcze aspekt ceny. W Niemczech oba wozki kosztuja 600 euro (oba chcialam cale czarne z czarnym stelazem). Wiem, ze wszystkie BJ w Czechach i w PL sa duzo tansze. Wiec bez sensu ten wozek w Niemczech kupowac. Tak wiec, to sklania mnie do decyzji, zeby zakupic June, wyprobowac go. Jak nie przypasuje sprzedac i wtedy w Czechach kupic tego Versa.

Oj dylematy, dylematy smile
Obserwuj wątek
    • womysia Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 16.08.12, 23:40
      o, a kiedy będzie to BJ XL? brzmi dobrze smile
      • pinik Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 16.08.12, 23:55
        Tez chyba dzis czy jutro mial byc kontener. A moze nawet juz jest. Wiem, ze w pn bedzie w sklepie w Mainz.
        • saras-wati Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 07:28
          Rzeczywiście june jest ładniejszy! Z drugiej strony jeśli masz się męczyć z tym wózkiem, to przecież bezsensu. Ja strasznie narzekam na bj, ale jednak spełnia wszystkie moje potrzeby...no może poza estetycznymi, ale mimo wszystko funkcjonalnie nie mogę mu nic zarzucić.

Pinik, a często podbijasz wózek?
    • pinik Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 08:28
      Saras, moze nie jakos szczegolnie czesto, ale jednak! Zawsze trzeba co jakis czas wozek podbic (moze w galeriach CH mniej, ale na dworze tak).

Juz w stokke mnie to zraza do spacerow z tym wozkiem, a tam chyba jest lepiej niz bedzie w June (choc Stokke wg. mnie ogolnie troche ciezko sie prowadzi, choc pewnie 99% dziewczyn sie ze mna nie zgodzi, ale jak ulica ma troszke spad w lewo czy prawo, to trzeba go jakos tak szczegolnie trzymac - moze przez jego wysokosc. Mnie to drazni).

Ze stokke sie jakos rozstac na dobre nie umiem, bo mi sie jego design tak podoba, ze potem co kolo takiego przejde to mi zle, ze sprzedalam. Ale jak mam, to jakos nie lubie nim jezdzic.

No i przez to troche boje sie, jak to by bylo z June, jesli by sie naprawde tak zle podbijal.

Wczoraj potestowalam w sklepie BJ City Select i tego wozka pustego bym nie zdzierzyla przez jeden spacer.
      • saras-wati Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 08:42
        Mnie też brak podbijania denerwuje...Ciekawe, jak versa podbija? Mój gt podbija całkiem przyzwoicie, oczywiście z pełnym koszem już nie jest tak fajnie, a MB dobrze podbijał nawet z pełnym koszem i większym dzieckiem...

Ciężko mi cokolwiek Ci doradzić, bo na żywo nie widziałam tych wózków...chyba mało kto je widział i to takie teoretyczne rozważaniasad
        • didis Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 09:45
          Ja ostatnio pierwszy raz miałam okazję podbijać Elita i obejrzeć... nie ma go co porównywać do Urbana. Ten wózek z moim synkiem ok 12/13 kg i z pustym koszem podbijał się tak sobie. Wiem, że to ulubiony wózek niektórych z Was, ale podbijanie ma cienkie - oczywiście w porównaniu do Urbana. No to tak apropos podbijaniabig_grin
          • pinik Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 12:46
            A widzisz, to jednak dosc indywidualna sprawa. Mnie sie elite bardzo dobrze podbijalo.

A tak wogole to chyba dzis po poludniu bede miec June'a!

Pan wlasnie zaraz specjalnie po niego jedzie. Jak mi nie przypasuje, to sprzedam i kupie w Czechach versa (tam tanszy bedzie, tylko czy tez ten XL???).
            • nutnut Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 14:21
              No, mam nadzieję, że Pan szybko dla Ciebie wózeczek dostarczy - jestem bardzo ciekawa, jakie wrażenie zrobi na Tobie i innych użytkowniczkach.
              My wybieramy się w niedz. na urlop i zostawiamy terenówkę, a zabieramy June smile
              • pinik Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 15:13
                Nutnut, a jak podbijanie? Noga pomagasz? Przyzwyczailas sie?

Czujesz resory?

Jaka terenowke masz?
              • magdashero Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 15:54
                a mogłabym Cię prosić o zdjęcia z dzieckiem, ja rozważam zakup Juna albo bee na przyszłą wiosną dla wówczas ponad 1,5 rocznego dziecka

magdashero@gmail.com
      • pomilak1 Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 21:09
        Ja właśnie dlatego sprzedałam stokke- teraz trochę tego żałuję, ale nie stać mnie żeby wózek tylko stał (nawet by nie miał gdzie) denerwowało mnie już te podbijanie, na dodatek jeździłam na zmianę z nipperem i po przesiadce zawsze musiałam się opanować bo bym Liwkę górą przerzuciła tongue_out stokke szalenie mi się podoba, ale jak wypełniłam kosz to już w ogóle był dramat sad niestety wg mnie podbijanie to mały minus tego wózka.
        A ogólnie co do podbijania, ja na to zwracam szczególną uwagę, mam na osiedlu kilka krawężników na mojej "stałej" trasie tongue_out
        także czekam na relacje odnośnie june, może gdzieś na Śląsku się pojawią to sobie pooglądam i zdecyduję smile
        • pinik Mamy June, ale... 17.08.12, 21:17
          Mamy pierwszego June'a, ktory zostal sprzedany w Niemczech! Powiedzialam, ze chcialabym specjalne lakierowanie z napisem I'm the first! Czy cos takiego smile

Mamy czarna rame i wogole wozek all black. Jest slodki, piekny, lekki, maly itd. Ale.... Podbijanie nie dla mnie! Tak, ze oddajemy albo sprzedajemy. Testowalam tylko po domu.
          • pomilak1 Re: Mamy June, ale... 17.08.12, 21:26
            Pinik a możesz jakieś fotki wkleić?
            kurcze jesteś kolejna, która nie jest zadowolona z podbijaniauncertain tak mi się ten wózek podoba, ale znając mnie wyjadę 3 razy na spacer i będę kombinować żeby sprzedać uncertain

ps joolz nadal mnie zachwyca smile
            • pinik Re: Mamy June, ale... 17.08.12, 21:40
              No wlasnie! Bo joolz sie genialnie podbija (dla mnie to sto razy lepszy wozek niz stokke - duzo wygodniejszy, praktyczniejszy i milszy w uzytkowaniu - gdyby nie ten wyglad stokke...)
    • pinik Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 17.08.12, 23:32
      Tu pokazane jest versa z tymi oponami, ktore przynajmniej wersja na Niemcy (XL) bedzie miec. I raczka sie niby "lamie"

www.kinderwagen-universum.de/nocache/Baby+Jogger+City+Versa+Black+2012,w134523894021882,i3.htm
      • saras-wati Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 00:03
        nie wygląda, jakby miał dobrze podbijać i koła wg mnie nie przypominają tych w mini gt...ale to tylko zdjęcie, może się mylę...
        IMO wygląda okropnie, chyba najbrzydszy ze wszystkich bj...mam wrażenie, że wszystkiego jest w nim za dużo - rurek, obramowań etc...z drugiej strony może należy do wózków, które lepiej prezentują się w rzeczywistości?

Pinik, a może zaczekaj z tym june, bo jeśli i versa kiepsko podbija, to lepiej zostawić sobie june, który jest bardzo ładny! Kiedy będziesz miała okazję zobaczyć versę?
        • saras-wati Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 00:06
          saras-wati napisała:
          >koła wg mnie nie przypominają tych w mini gt...ale to tylko zdjęcie, może się mylę...

I teraz przyjrzałam się lepiej - w wersji z gondolą koła wyglądają, jak w gt, ale w wersji spacerowej, jak city mini 4
          • pinik Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 00:13
            Saras, tez mi w tym versa troche za duzo rurek, kabli itd. Ale ma fajne kolka (ma wlasnie te, ktore sa na zdjeciu z gondola! TE co GT!).

Bede pewnie miala okazje zobaczyc go w pn. U tego faceta, u ktorego June kupilam. Ale az sie boje go pytac, czy by mi wymienil. Specjalnie jechal po tego June. June jest sliczny, ale znajac mnie i marudzenie przy ciezkim podbijaniu, to go nie pokocham.
            • pomilak1 Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 07:51
              Ma więcej rurek bo oprócz stelaża ma jeszcze rurki z siedziska-to mi się nie podoba. Najbardziej nie podoba mi się ten podnóżek, okropny jesttongue_out
              A zdjęcie spacerówki z kołami GT też jest wink
              https://www.kinderwagen-universum.de/user_html/1335424390/pix/a/z/002-bj-20-1/2012+City+Versa+Black+-+BJ21210-1+neue+R_der1.jpg
              • lucyna_1980 Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 08:13
                Wg. mnie ta raczka nie będzie łamana o czym świadczy wygięta w pałąk rurka (na półokrągło), te łamane są takie bardziej prostokątne.
                Tu znalazłam zdjęcie real
                barnvagnsblogg.blogspot.com/2012/08/babyjogger-city-versa-gt.html
              • m_aw Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 08:16
                Dla mnie JUNE ma jeszcze jeden minus: gondola poniżej kolan! No nie wyobrażam sobie tego.

A VERSA ma siedzisko kubelkowe czy rozkladane na płasko?
                • m_aw Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 08:54
                  Ok, juz widzę, ze kubelek.

A ze raczka łamania to widziałam na jakimś filmie.
    • pinik Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 15:30
      No mnie ta raczka w Versa tez bardziej na teleskopowa wyglada, ale facet przez telefon (z ichniej centrali) mowil, ze jest jak w GT - lamana. Ale dopoki nie zobacze, to nie bede wiedziec.

Bardzo jestem ciekawa, jak sie podbija i prowadzi ten versa. June bardzo ciezko wg. mnie. I jego budka jest marniutka. Bee plus juz jest o wiele lepsza. Ta przypomina mi bardzo ta od nuny, ktora tez jest mega-marna.
      • gaga-sie Re: Wozkowe rozterki :-) EW June czy BJ City Vers 18.08.12, 23:10
        Pinik, na stronie, którą zalinkowałaś powyżej jest filmik, widać na nim w 46 sek.że rączka jest łamana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka