Dodaj do ulubionych

Teutonia Cosmo

21.08.12, 23:58
Witam,

Przymierzam się do zakupu wózka Teutonia Cosmo gondola i spacerówka. Proszę o opinie użytkowników, w szczególności chodzi o:
- jak wózek sprawdza się na piankowych kołach na nierównych drogach, trawie, śniegu itp.
- jak oceniacie amortyzację,
- czy metalowe elementy na podnóżku spacerówki nie nagrzewają się na słońcu i nie parzą malucha,
- jak wygląda ewentualny serwis, czy w okresie gwarancji są jakieś przeglądy,
- czy rączka z pianki nie niszczy się podczas eksploatacji, czy warto dokupić "skórzaną" nakładkę,
- do jakiego wieku dziecko mieści się w spacerówce,
- czy gondola sprawdza się z okresie zimowym,
- czy nakładka na nóżki do spacerówki pasuje ta od gondoli czy trzeba dokupić osobną.
Ewentualnie opiszcie inne zalety i wady tego wózka, które zauważyliście podczas użytkowania.
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Teutonia Cosmo 22.08.12, 09:54
      - jak wózek sprawdza się na piankowych kołach na nierównych drogach, trawie, śniegu itp.

Moim zdaniem sprawdza się super, bo to nie takie zwykłe piankowe koła jak przy tanich wózkach. Mi jeździło się nim super, nie narzekałam. Znajoma też nie, jeżeli chodzi o koła i amortyzację.

- jak oceniacie amortyzację,

Amortyzacja jest rewelacyjna, mimo że nie na paskach, jest to wózek bardzo miękki

- czy metalowe elementy na podnóżku spacerówki nie nagrzewają się na słońcu i nie parzą malucha,

U mnie nie parzyły, ale szczerze jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałam

- jak wygląda ewentualny serwis, czy w okresie gwarancji są jakieś przeglądy,

Serwis rewelacja, można wysłać samemu na przegląd, nie ma żadnego problemu

- czy rączka z pianki nie niszczy się podczas eksploatacji, czy warto dokupić "skórzaną" nakładkę,

Miałam nakładkę, nie lubię pianek, bo w czasie deszczu niestety nasiąka i jest nieprzyjemnie mokra, a dzięki nakładkom tego efektu nie ma

- do jakiego wieku dziecko mieści się w spacerówce

Tu są różne opinie, w sumie wszystko zależy od wzrostu dziecka. Moja 2,5 latka jeszcze się mieści, ale ona z tych drobnych

- czy gondola sprawdza się z okresie zimowym

Tego nie wiem, ale są dwie, jedna większa druga mniejsza (ale pewna nie jestem co do wielkości, bo ich nie miałam)

- czy nakładka na nóżki do spacerówki pasuje ta od gondoli czy trzeba dokupić osobną.

Osłonka na nóżki do spacerówki jest inna niż od gondoli

Ja byłam tym wózkiem zachwycona, nie podobała mi się jedynie buda, wielkościowo super, ale ogólnie materiał nie do końca naciągnięty tak jak powinien, co mnie denerwowało, ale ja muszę mieć wszystko wizualnie idealne. Pas krokowy, tu też nie do końca pomyślany, bo jest zbyt głeboko przez co niestety dziecko na nim siedzi, ten sam problem mam przy Bugaboo Bee. Muszę kupić w końcu nakładkę na krok może coś pomoże.
      Przy wszystkich wózkach jakie miałam ten był nr jeden jeżeli chodzi o amortyzację, aaach i miał świetny śpiwór, moim zdaniem spokojnie można by było się obejść bez gondoli.
      Podbijanie moim zdaniem też rewelacja
      • agniecha855 Re: Teutonia Cosmo 22.08.12, 16:49
        podnóżek nie ma części metalowej, to jest pomalowany plastik na srebrno
        • martuska1982 Re: Teutonia Cosmo 23.08.12, 01:21
          agniecha855 napisał(a):

> podnóżek nie ma części metalowej, to jest pomalowany plastik na srebrno

Jednakowoż w gorące dni nagrzewa się.Mój 1,5roczniakwprawdzie nie mówi,więc sie nie skarżył,ale ja dotykając ręką czułam,że parzy i podkładałam mu pod girki pieluchę z flaneli.
          Jednak myślę,że ten problem rozwiaże odpowiednio długa wkładka.
          • chicolo Re: Teutonia Cosmo 23.08.12, 08:30
            martuska1982 napisała:

> Jednakowoż w gorące dni nagrzewa się.Mój 1,5roczniakwprawdzie nie mówi,więc sie
            > nie skarżył,ale ja dotykając ręką czułam,że parzy i podkładałam mu pod girki p
            > ieluchę z flaneli.
            > Jednak myślę,że ten problem rozwiaże odpowiednio długa wkładka.

W standardzie jest wkładka, która sięga mniej więcej do połowy podnóżka, można zakupić dłuższą czy trzeba samemu coś kombinować?
            • sylki Re: Teutonia Cosmo 23.08.12, 08:37
              jaka wkładka jest w standardzie, bo szczerze pierwsze słyszę. Teutonia ma swoje wkładki color it ale one nie sięgają na podnóżek. Zawsze można zamówić na wymiar u p.Helenki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka