Dodaj do ulubionych

NUNA kontra ZAPP

30.08.12, 11:28
Cały czas planowałam kupić jako wózek sklepowo-samochodowy, taki co mieszkałby na stałę w aucie NUNĘ. Na poważniejsze wyzwania mam cosmo, ale wkurza mnie ładowanie przy każdej okazji stelaża do auta i potem wyciąganie tego klamota po kilka razy "na wyjeździe", fajne tylko to, że jak mi Mała zaśnie w aucie, albo gdzieś po drodze, to nie muszę wyjmować z fotelika i przekładać, bo montuję go na tym stelażu, czego jak kupie nune to nie zrobie, bo mam tario (do nuny nie pasuje). A co do zappa to natknęłam się na forum na niego i trochę mi zamieszał, bo wydał mi się trochę bardziej funkcjonalny niż nuna, np. siedzisko montowane w obu kierunkach jazdy - małego dzieciaczka lepiej mieć na oku. Czy ktoś ma porównanie?? czy nie jest przypadkiem tak, że nuna owszem fajna, ale dla większego dziecka? napaliłam się, zeby już wkrótce kupić coś nowegosmile, chociaż nawet do spacerówki jeszcze nie przesadziłam hehe ale może lepiej poczekać do początku roku i czy coś to zmieni w kwestii wyboru:/?
Obserwuj wątek
    • misslesoleil Re: NUNA kontra ZAPP 30.08.12, 12:11
      Też mam taki dylemat, bardzo proszę o opinie - dla mnie najważniejsze aby wózek był lekki , bo nasza spacerówka z Jedo Fyn to dla mnie problem przy znoszeniu z trzeciego piętra . Maluch nie ma jeszcze 6 miesięcy więc szukam lekkiej spacerówki rozkładanej na płasko .
      • pinik Re: NUNA kontra ZAPP 30.08.12, 12:16
        Jesli lekka to napewno nuna, a nie zapp! Zapp lekki wcale nie jest, a ten z pozycja do spania i przekladanym siedzonkiem to juz ani lekki, ani maly po zlozeniu, bo siedzonko sie nie sklada, tylko sie je zdejmuje i jest druga rzecz do ladowania i upychania w aucie. Z tym napewno nuna lepsza. Tez sie duzo latwiej i szybciej sklada niz zapp.
        • misslesoleil Re: NUNA kontra ZAPP 30.08.12, 12:41
          Dzięki.
          Wg informacji producentów Zapp wazy 6,3 kg a Nuna 8,6 kg ...
          • misslesoleil NUNA kontra ZAPP XTRA 30.08.12, 12:43
            mam na myśli nowy Zapp Xtra 2012
            • hipciorra Re: NUNA kontra ZAPP XTRA 31.08.12, 09:03
              A nie podaje przypadkiem wagi samego stelaża? Bo przeglądam aukcje na Allegro i jak byk stoi, że cały wózek waży 8,7 kg. Na rysunkach też podają właśnie tę wagę: https://sklepdzin.cluster010.ovh.net/allegro/foty/quinny/zapp-xtra
    • pinik Re: NUNA kontra ZAPP 30.08.12, 12:59
      Dziwne...

Nowy zapp powinien byc raczej ciezszy od starszego, bo ma dodatkowa rame wokol siedzonka. Stary juz lekki za bardzo nie byl jak na taka mini-paczuszke.
      • tygisek Re: NUNA kontra ZAPP 30.08.12, 14:01
        no bo sie troche inaczej ten ciezar rozklada, stad moze odczucie wiekszego ciezaru, ale wazyc nie wazylam zadnego z tych wozkow...
        jednak jakowoze dla malenstwa, ale taki tylko podwozowy i dorazny raczej wybralabym zappa extra, mimo tego ze nuna bardzo mi sie podoba wizualnie, glownie ze wzgledu odwracanego siedziska, z tym skladaniem w dwoch czesciach to oczywiscie porazka, i dodatkowe rurki w extra napewno podnosza jego ciezar, to bez dwoch zdan, no i napewno nie kupilabym tego wozka jako jedyny, chyba ze wogole nie spacerujesz z dzieckiem, albo zawsze tylko po idealnie rownych nawierzchniach i nie bedziesz wychodzic na spacery zima, kiedy zasypie sniegiem chodniki albo jak na nich zalegnie posniegowa breja...
        • lukkoye Re: NUNA kontra ZAPP 30.08.12, 16:03
          ja w nunie woziłam mojego synka mniej więcej od 5 miesiąca życia,ale w 80% przypadków używany był w tym okresie tylko jako wózek sklepowy,ale i na spacerach daje radę. Natomiast zimą to on chyba nie da rady-chyba że mieszkasz w okolicy gdzie chodniki są ekstra odsnieżone,bo na mojej wsi to chyba na plecach musiałabym nosić nunę big_grin

Pamietaj,że Nuna jest nisko osadzona i czasem duży krawężnik jest dla niej problemem. Zappa nie znam,ale wiem,że Nuna jest bardzo lekka i szybko się ją składa a i można ciągnąć ją jak walizkę
          • wiorka_mrau Re: NUNA kontra ZAPP 30.08.12, 18:37
            A może kup zwykłego zapp'a bez przekładanego siedziska. Teraz jeszcze używaj jako stelaż pod fotelik, a później jako spacerówka. Ja tak go używam i jestem bardzo zadowolona. Kwestia składania to dosłownie kilkadziesiąt sekund jak się wie gdzie nacisnąć i w jakiej kolejnościwink. Ja go używam tylko do sklepu, ale ostatnio była u mnie mama i przez tydzień chodziła na spacery tylko nim, bo bardzo dobrze jej się jeździło mimo stukania po kostce. Faktycznie, jest super zwrotny, lekutki i dla niej (malizna z mojej mamy;-0) był świetny.
    • mama1dawidka Re: NUNA kontra ZAPP 31.08.12, 16:06
      ja bym wybrala nune z czym mialam ta piersza wersje z lekko odchylanym siedziskiem
      tu masz porownanie
      z zappem xtra
      ja bym wybrala nune smile
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/e1etYzB6bfEiTWJlTB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/txf41si65Y11bh1hkB.jpg
      • aasia_g Re: NUNA kontra ZAPP 03.09.12, 16:45
        a jak długo powożę córke w nunie i zappie? w innym wątku wyczytałam, że nuna max do 90 cm i potem już głowa poza oparcie wystaje. A jak jest z zappem? też mi się duży nie wydaje... ale chyba kusi mnie coraz bardzej... tylko kolory mi się nie podobają, na żywo nie widziałam. pojechałam dziś do sklepu, żeby córkę do niego przymierzyć i okazało się, że nie mają.... nuny też w poznaniu nigdzie raczej nie zobaczę...
        • malikowna Re: NUNA kontra ZAPP 04.09.12, 17:11
          Ja byłam bardzo napalona na Nunę ale nie było w sklepie -był za to ZAAP.Mój 20 msc synek ledwo sie mieścił a był przecież na letniaka, więc co dopiero w kombinezonie ? Moim zdaniem ZAPP jest dla drobnych niewysokich dzieci. Natomiast prowadził się wspaniale w warunkach galeriowychsmile)
          • aasia_g Re: NUNA kontra ZAPP 05.09.12, 09:54
            No i ja potrzebjuję wózek typowo samochodowo-galeriowy, bo na wertepy mam cosmo. Drugi wózek ma być na wypady do CH, czy w cywilizowane okolice (takie z chodnikami). Gdyby nie brak przekładanego siedziska w NUNIE nie byłoby problemu - myślałam o niej już dawno, ale teraz wiem jakie mam potrzeby i jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby Olga (6 miesięcy) jeździła już teraz przodem od kierunku jazdy (jej pewnie by się podobało, mi mniej). Tylko, że pierwszy wózek wybrałam ze względów praktycznych (cosmo) i obiecałam sobie, że następny wybiorę taki jak będzie mi się podobal i tu nunka wygrywa, choćby ze względu na kolorystykę zappa musiałabym kupić chyba czarnego, bo pozostałe kolory jakoś mi się nie widzą.
            • sarna3 Re: NUNA kontra ZAPP 07.09.12, 08:38
              Asia, jak nuna Ci sie podoba to ja kupuj. Jest fajna. Ja jak wiesz z marcowek kupiłam zapp xtra. Jestem zadowolona.
              Nuna tez mi sie bardzo podoba, ale wykluczylam ja ze wzgl na to, ze jest nisko osadzone siedzisko i właśnie brak możliwości mocowania siedzisko w dwoch kierunkach. No i wygrał zapp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka