Dodaj do ulubionych

problem allegro

26.09.12, 12:58
dziewczyny więc sprzedałam wózek
przed wysyłką go wyprałam spr.A nagle dostaje tel ze plastik jest ułamany i ma tej osobie dać 100zł na naprawę.Bo pójdzie na policje.Co byście zrobiły?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: problem allegro 26.09.12, 13:04
      A co ma policja do tego, skoro jesteś w 100% pewna, że wózek był sprawny i nic ułamane nie było, wysłałabym naciągacza na drzewo wink
      Reklamacje musisz przyjąć, czyli ta osoba musi ci wózek odesłać, a ty musisz rozpatrzyć reklamacje, pozytywnie lub negatywnie.

Założę się, że wózka wysyłać ci nie będzie chciała, bo w razie nie uwzględnienia reklamacji, odbiór wózka na rzecz kupującego.

tak wiec, jeżeli jesteś w 100 a nawet w 1000% pewna, odeślij na drzewo

p.s
      Policja nie zajmuje się takimi sprawami, kupującego wyślą również na drzewo, czyli do sądu wink
      • martuska1982 Re: problem allegro 26.09.12, 13:18
        albo niech ci wyśle zdjęcie ułamanego elementu. Założę się, ze jeśli faktycznie nic sie nie ułamało a kupujący tylko chce wyłudzić trochę kasy to nie będzie specjalnie łamał, żeby te 100zł odzyskać. wink
        • blondynkapoznan Re: problem allegro 26.09.12, 13:21
          przysłała zdj.To jest pęknęcie tzn taka kreska jakby peknieta.
    • afroddytta Re: problem allegro 26.09.12, 13:23
      Moim zdaniem przede wszystkim zdjęcia, jak się złamało to nie problem je przesłać, dopiero potem bym się zastanawiała dalej. Jak nie ma zdjęć to samym gadaniem bym się nie przejmowała.
      • martuska1982 Re: problem allegro 26.09.12, 13:28
        czyli jak przesłała zdjęcia i faktycznie wygląda to jak pęknięcie to zrób jak mówi Sylki - zaproponuj zwrot reklamacyjny jeśli na 100% jesteś pewna,że nie powstało u ciebie.
        • martuska1982 Re: problem allegro 26.09.12, 13:44
          Chociaż w sumie to bez sensu. Zamotałam się.
          Jeśli uszkodzenie nie powstało u ciebie i jesteś pewna to odmów przyjęcia zwrotu własnie.
          Chyba...
          • blondynkapoznan Re: problem allegro 26.09.12, 13:55
            ja chciałam jej dać 50zł ale ona chce 100zł.Ogólnie od początku czułam ze będzie jakiś problem z ta baba.Dzwoniła chyba z 10 razy i pytała czy na 100% wózek jest ok bo ona nie odpuszcza.
            • majkusia08 Re: problem allegro 26.09.12, 14:10
              Kupująca nich odeśle do Ciebie wózek z pismem reklamacyjnym.
              Wózek wysyła na swój koszt.Pobraniówki nie odbieraj.
              Masz dwa tygodnie na rozpatrzenie reklamacji.Jeżeli jest faktycznie pęknięcie możesz to naprawić lub oddać pieniądze.
              Jeśli reklamacj nie uznasz to prosisz o pieniądze na wysyłkę.
              W żadnym innym wypadku pieniędzy nie oddawaj,bo oddasz jej 100 zł lub 50 a za chwilę coś znowu wynajdzie.
              Żadnych rozmów telefonicznych tylko maile.
              • mama1dawidka Re: problem allegro 26.09.12, 14:18
                dziewczyny kombinujecie z ta reklamacja
                to jest rzec sprzedana od prywatnej osoby
                i niech sie buja sad
                napewno cie nie zamkna a ona kupujac rzecz uzywana napewno liczyla sie ze kupila uzywke#jak moge spytac o jaka czesc chodzi?
                moze malo istotna ja bym nie kombinowala z reklamacja
                i w zadnym wypadku nie przyjmowalabym zwrotu a co gorsza bym nie oddawala kasy sad
                • blondynkapoznan Re: problem allegro 26.09.12, 14:23
                  taki plastik przy rozkładaniu chodzi o Maca.Ogolnie wszystko działa .
                  dzieki za rady ale się zestresowałam bo tak powiedzała przez tel jakby całe oparcie było połamane a na zdj widać min peknięcie
                  • majkusia08 Re: problem allegro 26.09.12, 16:33
                    Nie dziwię się,że się zestresowałaś.Zdaje się,że kupująca chce naciągnąć Cie na kasę.Jeśli chcesz aby było ok,to zaproponuj jej reklamacją,napisz,że ma do niej prawo i zobaczysz co odpisze.Jeśli nadal będzie trwała przy swoim,że chce pieniądze bez reklamacji to jak tu piszą wyślij ja na drzewo wink
                    Następnym razem jak będziesz miała jakieś problemy to proponuję Ci zapytać na "Cafe Pomoc" na Allegro smile
                    Nie denerwuj się już smile nieraz trafi się taki "sympatyczny klient" smile
                • majkusia08 Re: problem allegro 26.09.12, 16:22
                  Nikt tu nie kombinuje z reklamacją.
                  Nie ważne czy osoba prywatna czy firma kupujący ma prawo do reklamacji.
                  Zwrot tylko poprzez "Kup teraz" i od firmy.Osoby prywatnej zwroty nie obowiązują.
                  Zadzwoń do rzecznika praw konsumenta to się przekonasz,że mam rację a co zrobi autorka wątku to jej sprawa.
                  • aga_1980_31 Re: problem allegro 26.09.12, 18:29
                    Nie musi przyjmować reklamacji to jest tylko dobra wola sprzedającego. Kupująca jedynie może Ci wystawić negatyw lub założyć sprawę sądową nic innego Ci nie grozi. Ja bym sobie dała spokój z babą.
                    • sylki Re: problem allegro 26.09.12, 18:32
                      a tu się mylisz, bo musi, ale może jej nie uznać, więc sensu nie widzę wink
                      • aga_1980_31 Re: problem allegro 26.09.12, 18:45
                        Nikt nikogo nie zmusi, tak jak napisałam grozi jej negatyw lub sprawa sądowa. Allegro w ogóle się nie wtrąca w te sprawy, oczywiście nikt do sądu tego nie zgłosi tongue_out
                        • sylki Re: problem allegro 26.09.12, 19:03
                          sąd może zmusić, jako sprzedający, nawet ze stopy prywatnej reklamację musi przyjąć inna sprawa ma się z jej rozpatrzeniem
                          ale tak jak piszesz, kupujący to pewnie pieniacz i naciągacz wink
    • j.u.s.t.i555 Re: problem allegro 26.09.12, 14:45
      Oj, takich naciagaczek jest sporo. Sama kilka lat temu mialam przyjemnisc z taka. Co lepsze wozek odebrany byl i sprawdzony osobiscie przez meza tej pani. Dzieku Bogu moj maz wrecz zmusil go by wozek dokladnie obejrzal, bo facet chcial od razu zapakowac go do auta. A nastepnego dnia obrazliwe mejle, wyzywanie itd itp na koniec zadanie 100 zl bo napis na podnozku byl przytart- by nie bylo zaznaczalam to w opisie i bylo zdjecie. Oczywiscie Pani tez z tych co sie 100 razy dopytuja i prosza o multum dodatkowych zdjec. Od razu czujesz ze bedzie z taka problem....no tak mi sie przypomnialo, przy okazji Twojej przygody
      • mama1dawidka Re: problem allegro 26.09.12, 14:55

jak wszystko sprawne to niech spada na drzewo smile
    • czarna784 Re: problem allegro 26.09.12, 15:26
      Hej,a dałoby rade pokazać nam to uszkodzenie?
      • blondynkapoznan Re: problem allegro 26.09.12, 20:08
        kurcze musze kabel poszukać bo mam na fonie zdj.
        ale to uszkodzenie nie wpływa na użytkowanie wózka.Bo to nie jest ułamane tylko pęknięte bardzo lekko.Ja nie wiem jak to się mogło uszkodzić.Wózek może spadł z taśmy na sortowni ? czy ona to uszkodziła ale jak?
        napisała mi smasa że była na policji i zgłosiła spr do allegro , złożyła też jakąś reklamacje do kuriera ze sprzedałam wózek uszkodzony a winie ich firmę.
        a najlepsze było to jak rano dostałam tel że wózek ma połamane oparcie aż mi serce stanęło.A jak dostałam zdj to nie widziałam żadnego pęknięcia bo takie małe jest prosiłam o drugi zdj bo nie wiedziałam o co chodzi.
        • blondynkapoznan Re: problem allegro 26.09.12, 20:11
          wózek był naprawdę w świetnym stanie przed wysyłką go prałam, koła czyściłam itd dlatego jestem pewna że nie było pęknięcia na 100%.Nie wiem wogólę od czego by się mogło przy normalnym użytku stać.Chyba że ona na siłę próbowała oparcie złożyć/rozłożyc.
          • aga_1980_31 Re: problem allegro 26.09.12, 20:19
            Ewidentnie śmierdzi mi tu podstępem.
            Mnie baba kiedyś straszyła policją i rzeczoznawcą od obuwia bo podobno źle jej wymierzyłam wkładkę o dokładnie 3mm surprised I nigdy mnie nikt nawet nie przesłuchiwał w tej sprawie big_grin Śmiech i tyle big_grin Poproś ją o dowód że była na Policji big_grin Chce Cię przestraszyć nie daj się!!!
            • marciula23 Re: problem allegro 26.09.12, 20:26
              Wiesz co ja miałam podobnie, facet straszył policją, krzyczał na mnie przez telefon(!) i wymyślał głupoty... Wózek był dokładnie opisany, sam podjął decyzję o zakupie. Jakoś już potem się nie odzywał, zrozumiał, że nic nie zyska.
              Moim zdaniem jeśli nie doszło do kradzieży to policja tu nie ma nic do rzeczy - myślisz, że pan policjant zna się na wózkach? Że uzna to za znaczne zniszczenie, stratę na wartości, oszustwo? Jak ja sprzedaje takie wartościowe rzeczy to daje, że dodaje teks, że zwrotów nie przyjmuje. A czy ona sprawdziła wózek przy kurierze? Przyjęła go, więc wszystko jej odpowiadało. Moim zdaniem nie przejmuj się nią smile
            • mama1dawidka Re: problem allegro 26.09.12, 20:29
              wg mnie baba chce wyludzic od ciebei pieniadze!!!!
              a nawet jak byl to co myslisz jej powiedzieli?
              -dziendobry kupilam uzywany wozek i tu jest czesc peknieta?
              hehehe
              nie ona napewno nie byla na policji a nawet jak byla to napewno ja splawili
              nie no moze cs spisali ale nic pozatym
              malo co robia z takimi rzeczami ------>patrz sprawa z litlebaby smile
              nie przejmuj si eallegro nic nie zrobi
              wylacz poprostu telefon na dwa dni lub poprostu nie odbieraj od niej glupich telefonow
              i napisz ze wozek przed wyslaniem byl caly i tyle
              a to co ona tam do kuriera napisala to co cie to
              to jej zdanie choc wg mnie to ani policji ani kuriera nie zawiadamiala
              tylko chce wyludzic kase beszczelnie sad
              napisz jej w dniu .... dzien wysylki wozek byl caly i sprawny
              i co ci napisze maila to jej to samo odpisuj
              ew ci nega da ale to c hyba nie problem?
              a u sprawdz w jej komentarzech czy juz kogos tez tak oszukala
              i przedewszystkim sie nie przejmuj!!!!!!!!!!
              • blondynkapoznan Re: problem allegro 26.09.12, 20:41
                ona zanim jej wózek wysłałam mówiła że ona nie z tych co dają się oszukać.
                ehh dam sobie spokój ja już nawet jej nie odp bo szkoda moich nerwów i pieniędzy na smsy.tongue_out
                • martuska1982 Re: problem allegro 26.09.12, 20:52
                  suma sumarum zablokuj ją coby w przyszłosci przypadkiem nic nie mogła od ciebie kupić.
                • majkusia08 Re: problem allegro 26.09.12, 21:07
                  Była na policji hahahaha dobre.Policja nie jest od reklamacji.
                  Naciągaczka i tyle.
                  Zablokuj jej numer w telefonie na sms-y i dzwonienie a adres mailowy dodaj do spamu.
                  Współczuję Ci,wiem,że to przykra sytuacja.
                  Na spór na Allegro nie odpisuj,nie musisz a to w żaden sposób jej nie pomoże.
                  Możesz dodać ją do czarnej listy ale jeśli będzie chciała to i tak u Ciebie coś kupi zakładając nowe konto na All.
                  No i napewno sprawa zakończy się negatywami.Jak Ci wystawi to nie pisz nic w emocjach tylko na spokojnie.
                  Napisz jej w ostatnim mailu,że zgłaszasz na policję,że Cię nęka telefonami.
                  Ciekawe jak zareaguje wink
                  Ludzie są okropni,naprawdę nie mają nic innego do roboty?
                  • blondynkapoznan Re: problem allegro 27.09.12, 15:07
                    dzisiaj napisała że chce 60zł i wszystko odwołuje.
                    • e-kasia1 Re: problem allegro 27.09.12, 15:09
                      masakra, jak można tak naciągać ludzi?!
                      nie dałabym jej ani grosza
                    • sylki Re: problem allegro 27.09.12, 15:48
                      Magda, tylko nie daj się naciągnąć, nie dawaj jej nic.
                    • mama1dawidka Re: problem allegro 28.09.12, 08:35
                      blondynkapoznan napisała:

> dzisiaj napisała że chce 60zł i wszystko odwołuje.#

a co promocje jakas robi big_grin ?
                    • czarna784 Re: problem allegro 28.09.12, 10:57
                      Najpierw chce 100 zł ,potem 60 zł,ewidentnie cos jest nie tak,skoronie ma pekniecia,tylko zarysowanie,wybacz,w czasie transportu wszystko sie moze zdarzyc. Pozatym, masz zdjecie tego akurat elementu jeszcze zanim powstala tam ta wada? W aukcji bylo widac ta czesc wozka? Jesli tak to baba widziala co kupuje,wiec nie daj sie oszukac. Tak jak ktos napisal wczesniej policja nie jest od reklamacji.
    • dele_mele Re: problem allegro 27.09.12, 18:42
      A może wózek został uszkodzony przez kuriera? Niech firmę kurierską ściga, przecież Ty wysłałaś bez pęknięcia.
      • martuska1982 Re: problem allegro 28.09.12, 00:53
        Jednak niektórzy ludzie powinni kupować tylko w sklepie,uprzednio wymacawszy. uncertain
        Chamstwo i tyle.
      • calineczka793 Re: problem allegro 28.09.12, 07:27
        No właśnie - w razie ewentualnych uszkodzeń powinien być spisany protokół szkód u kuriera.
        • blondynkapoznan mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 12:56
          allegro.pl/maclaren-techno-xlr-2011-stan-idealny-gwarancja-i2806519012.html

dobre co?
          • pona85 Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:14
            Kobieta jest beznadziejnasmile
            sprzedaje wózek jako idealny, za który wystawiła negatyw ( bo w fatalnym stanie), haha zaraz do niej napisze i spytał o co chodzibig_grin
            • blondynkapoznan Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:17
              napisz sama jestem ciekawa co odp big_grin
              • pona85 Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:19
                Napisałamsmile bez ogródek wink zobaczymy. Ale widać, ze Kobieta niedoswiadczona, 10 komentarzy. Ale to na serio szczyt głupotysmile mogła chociaż poczekać aż nie będzie widać za jaka aukcje wystawiła/ otrzymała komentarzsmile
                • blondynkapoznan Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:21
                  ona pewnie napisze ze to inny wozek.
                  • pona85 Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:23
                    Cytuje:

a widziała pani ten wózek a tamten chyba pani nie widzi różnicy ;-[ szkoda mi pani , ten wózek jest na gwarancji a tamten starszy model, tamten kupiła moja loleżanka od tamtej pani , żenada
                    • blondynkapoznan Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:26
                      ona nie m równo pod sufitem.
                    • pona85 Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:27
                      To rzeczywiście nie jest ten sam model.... Hahawink
                      • blondynkapoznan Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:32
                        ten co ja jej sprzedałam był bez pałąka bo pałąk się uszkodził.A to właśnie był ten nowszy.Skąd tacy ludzie się biorą.A wogóle jakim tonem odp.masakara zero wychowania.
                        • pona85 Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:35
                          Ale popatrz na zdjęcia, ten od Ciebie ma na ramię, w miejscu składania takie koła, a u niej na zdjęciu tego nie ma...
                          • pona85 Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:38
                            To znaczy na odwrót smile u Ciebie nie ma a w jej jest smile
                          • chubabubba Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:39
                            dokładnie.to jest inny model wózka.
                            • pona85 Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:43
                              Zatem cofam moje zarzuty i otwarcie przyznaje się do błędusmile
                          • blondynkapoznan Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:43
                            ja tego nie widze.Zob na wiekszym kompie pozniej.
                            • blondynkapoznan Re: mój uszkodzony Macalren na allegro :P 20.11.12, 13:44
                              a zob ile ona tych wozkow juz kupila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka