07.10.12, 21:27
Czy ta z teutoni ma prawdziwe futro wewnątrz? Coś mi sie tak kojarzy, a jakieś inne polecacie?
Obserwuj wątek
    • djulliet Re: Mufka 07.10.12, 22:00
      Mufka Teutonii ma w środku futerko sztuczne, można ją normalnie prać w pralce. Jest świetna smile
      • afroddytta Re: Mufka 07.10.12, 23:33
        A ja boję się moją uprać sad
        Kiedyś któraś pisała że się zmechaciła i zbiła. A jak dokłądnie prałaś, jakieś specjalne programy?
        • aga_1980_31 Re: Mufka 07.10.12, 23:59
          A nie możesz wyprać ręcznie w płynie do wełny? Przecież ona jest tak mała i nie sądzę, żeby była aż tak zabrudzona, żeby potrzebowała pralki smile
          • djulliet Re: Mufka 08.10.12, 09:47
            Prałam normalnie wg przepisu na metce, w 30 stopniach, proszek do koloru. Po dwóch praniach wygląda tak
            https://lh4.googleusercontent.com/-wPvL2LSybPU/UHKEOZy4gdI/AAAAAAAACr8/DtVdANPx24I/s640/DSCN3550.jpg
            • aleksandra1357 Re: Mufka 08.10.12, 22:50
              Ja też moją mufkę teutonii wrzuciłam do pralki i prałam całkiem normalnie w 30 stopniach. Wygląda jak przed praniem.
          • afroddytta Re: Mufka 08.10.12, 11:07
            No właśnie ja ogólnie wolę ręcznie przepierać wózkowe rzeczy, ale chyba kiedyś czytałam, ze właśnie po ręcznym to ona się zbiła itd. W ogóle się zastanawiam czy prać, brudna nie jest, raczej chodzi o odświeżenie przed kolejnym sezonem.
            A u mnie dzisiaj zimnooo (w nocy było 5 st.), gdzie moja krówka?!
            • pomilak1 Re: Mufka 08.10.12, 19:37
              Ja też tej mufki jeszcze nie prałam, ale pewnie lada dzień ją wrzucę do pralki, może na 15st, zobaczę jeszcze smile no i zachodzę w głowę jak ją zamontuję na queście big_grinbig_grin
              • emakowka Re: Mufka 08.10.12, 19:52
                Zapytam się przy okazji tematu mufkowego,czy któraś ma może mufkę uszytą przez forumową Magdę,jak się spisuje?
                • kedro-dasos Re: Mufka 09.10.12, 10:13
                  Mam, ale jeszcze nie powiem jak się spisuje, bo to tegoroczny nabytek
                • koala0405 Re: Mufka 04.11.12, 22:30
                  Ja mam mufkę od Magdy od niedawna i jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Nie wiem jak w większe mrozy ale trzeba wg mnie też ubierać rękawiczki bo trochę podwiewa zimne powietrze.
              • tereferefretka Re: Mufka 08.10.12, 20:18
                na pasku do przenoszenia wink) ja zamontowałam tak inną futrzastą mufke na spróbowanie, moja taśma jest mocno naciągnięta, wiec na upartego, da sie prowadzić.
              • afroddytta Re: Mufka 08.10.12, 20:36
                Chyba trzeba by przeciąć na pół big_grin
                • pomilak1 Re: Mufka 08.10.12, 21:30
                  hehe Afrodyta tego nie poczynię, oj nie big_grinbig_grin czekam, aż sprzedam joolza i kupuję bee+ no i wtedy sprzedam questa, więc problem się rozwiąże tongue_outtongue_out chociaż powiem szczerze, że spodobał mi się ten questwink mimo kilku wad wg mnie to b.fajny wózek smile
    • chubabubba Mufka stokke kontra teutonia... 04.11.12, 18:35
      Akurat tak sie zdarzylo ze mialam na spacerze obie- stokke na stokke😜 a teutonie na Urbanie i z calym moim szacunkiem dla stokke i miloscia stwierdzam ze stokkr to pieknie wygladajacy shitsad( mufka w ogle nie chroni, nie grzeje i jest koszmarna w tej roli. Dobre ze maz mial rekawiczki to prowadzil stokkusia a ja sie grzalam w MBsmile tak , wiec Aga mufka stokke naprawde nie jest tak wspaniala jak twierdzisz zwlaszcza jak sie ma porownanie z innasmile co nie zmienia faktu zr WK i tak bym kupila kolejny razsmile ale i tak najfajniejsza z tego wszystkiego jest owca w srodku😜
      • lamciad Re: Mufka 05.11.12, 09:24
        Ja zakupiłam tę od Teutoni i sprawdza się super,cieplutko.Nawet mąż lubi włożyć łapki do środkawinkNo i oczywiście większość koleżanek pyta,co to za cudo i dlaczego one takiej nie miały smile
      • aga_1980_31 Re: aMufka stokke kontra teutonia... 06.11.12, 08:42
        No to ja nadal będę twierdziła, że mufka Stokke spełnia swoje zadanie smile I nie musze mieć porównania z innymi skoro ta mi bardzo odpowiada. Tobie nie pasuje dla mnie jest super a o wyglądzie nie mówię tylko o właściwościach grzejących. Tak jak napisałam dla mnie doskonale spełnia tą rolę smile
        • sylki Re: aMufka stokke kontra teutonia... 06.11.12, 09:42

Teutonia wymiata, w niej nie muszę mieć rękawiczek, a w WK Stokke tak, co jest dziwne, bo reklama WK była robiona gdzieś na jakiejś Alasce chyba wink więc powinna być mega ciepła.
          Oczywiście nie zmienia to faktu, że i tak WK kupiłabym tongue_out
    • czarna784 Re: Mufka 05.11.12, 10:38
      To ja tez podbije temat i spytam czy da sie zamontowac mufke w speedziaku,konkretnie chodzi o ten hamulec reczny...
      • didis Re: Mufka 05.11.12, 19:33
        Powinno się dać zamontować, bo tam jest trochę miejsca. Ale ja nie próbowałam, zaraz aż pójdę do garażu i to zamontuję, bo zmartwiłam się ze na terraina nie wejdzie., IDęLbig_grin
        • didis Re: Mufka 05.11.12, 19:55
          Założone - na hamulec ręczny w terrainie wchodzi więc nie będzie problemu w innym wózku tego typu, tylko nie można dopinać w środku - w środku są zatrzaski, które zapina się normalnie aby przylegały do rączki, ale i bez tego leży idealnie.
          Mufka do Stokke pełni tylko funkcję wyglądową |big_grin no i ma schowek, co teutonia mogłaby włączyć, a tak Teutonia rządzibig_grin
        • czarna784 Re: Mufka 06.11.12, 14:55
          Ale mówicie o mufce teutoni tak ?
          • afroddytta Re: Mufka 06.11.12, 15:37
            Ja pisałam o mufce teutoni na speedim (na razie tylko taką mam).
      • afroddytta Re: Mufka 05.11.12, 21:23
        Ja w zeszłym roku nosiłam na speedim i było ok, ona jest bardzo obszerna, spokojnie hamulec wchodzi i nic mufka na tym nie traci. Teraz mam na UJ i na prawdę uwielbiam ją, bezwzględnie jest to wart zakupy gadżet, jak to się teraz mówi -'must have' każdej spacerującej mamy big_grin
        Ja tylko tak nieśmiało się zastanawiam co zrobię jak już dotrze mój nowy zakup, mufki nie przetnę, chyba uszyję drugą hand made.
        • agusia041 Re: Mufka 06.11.12, 08:06
          Mufka jest super, żałuję tylko, że nie kupiłam jej wcześniej. Mój styczniowy maluch właściwie każdego dnia spał po 2, 3 godziny na dworze a ja zakładałam po dwie pary rękawiczek sad
          Idealnie pasuje do joolza, za to na rączkę nippera jest trochę za długa, do gt też tak jakby ciut za duża. W każdym razie dopasowana czy nie ja się już bez niej nie ruszam smile
    • afroddytta a ma któraś magdową lub inną mufkę? 06.11.12, 13:19
      Dziewczyny a ma któraś taką nie firmową tylko szytą mufkę, z polarku np. jak magda szyje?
      Jedzie już do mnie podwójny wózek, który ma ten pręt pośrodku, więc obawiam się, ze Teutoni nie zainstaluje tam, ale bez mufki sobie życia nie wyobrażam. Więc pewnie coś będę sama szyła i tak się zastanawiam jak to zrobić aby było mega ciepło. Do Teutonii to rękawiczek faktycznie nie nosiłam, teraz piszecie, że Stokke jednak chłodniejszy, więc jak to uszyć aby było ciepłe.
      A może Magda sama mi napiszesz jak Ci się sprawdza ta mufka smile
      • duraczek Re: a ma któraś magdową lub inną mufkę? 18.11.12, 15:45
        Może napisz bezposrednio do Magdy?
        PS robiłam zeszłej zimy test "grzaia" śpiworków i wyszło że ten Magdowy grzeje tak samo jak ryginalny Baby joggera (za to jest w rónych kolorach - i dlatego moj czarny BJ leży nieuzyway) - podsumowując: mufki Magdy pewnie też są dopracowane
        gdybym nie kupiła mufki Teutonii to dzwoniłabym do Magdy smile ona jest super: taka cierpliwa i elastyczna i nie dziwi się nieszablonowym pomysłom smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka