Dodaj do ulubionych

Co kupić?:)

13.10.12, 11:40
Kobitki ratunku...synek dwa latka,duży.Bardzo dużo kursujemy wózkiem-odprowadzamy rano córkę do szkoły,popołudniu odbieramy i wtedy mały zawsze zasypia w drodze. Moje wymagania to duża buda,szerokie siedzisko,duży kosz na zakupy a przynajmniej względnie pakowny co by pare rzeczy wrzucić można,dobre podbijanie.Waga dużego znaczenia nie ma.Poruszamy się głównie po względnych chodnikach.No i istotne żeby w zimę dał radęsmile Podoba mi się bjcm.Wytrzyma z nami do końca wózkowania?Z góry dziękuje za rady
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 12:19
      Jeśli duży kosz i waga nie ma znaczenia, to raczej BJ City elite albo wręcz MB UJ. Po co masz się męczyć z małymi kółkami?
      • martuska1982 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 12:26
        Mój synek na 21 miesięcy, też raczej do większych niż mniejszych należy,wagą wózka nie muszę się martwić,bo parter,chodniki mam w miarę spoko i jeżdżę concordem fusionem w tej chwili.Siedzisko jest największe jakie widziałam, buda fajnie osłania.Myślę,że mimo piankowych kół zimą da radę. smile
        Mój synek też jeszcze sypia w wózku i jest mu wygodnie.
        • marcia19 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 13:26
          Potwierdzam smile Concord Fusion! Moja córka jeździła nim w zeszłą zimę, a miała wtedy 3 latka i nawet w śpiworze (Magdowym) było jej wygodnie i miała sporo miejsca!
          Miałyśmy kolekcję Quantum. Budka mocno się naciąga i małej nie dmuchało nawet jak spała. Po śniegu też nieźle dawał radę.
    • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 13:51
      Dziękuję za podpowiedzi. Wózki super,ale mogę przeznaczyć na zakup wózka tysiąc zł.uncertain
      • martuska1982 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 14:01
        A używany nie wchodzi w grę?
        • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 14:07
          Obawiam się troche po tym co poczytalam. Ale chyba muszę rozważyć takie rozwiązanie i się porozgladać.
          • aga7-77 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 14:47
            Do tysiąca złotych kupisz na allegro nowiutkiego nippera (wózek 900 zł + osobno trzeba dokupić kosz na zakupy za ok. 80 zł), który wg mnie spełnia wszystkie Twoje wymagania.
            • agusia041 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 17:28
              A może bjcm gt? Na pewno poradzi sobie dużo lepiej zimą niż zwykłe mini. Ostatnio dziewczyny sprzedawały używane w granicach tysiąca smile
              • djulliet Re: Co kupić?:) 13.10.12, 20:15
                Jak podoba Ci się City Mini to może faktycznie GT choć ja bym celowała w Elite używanego, albo wspomniany Nipper- do tysiąca kupisz nowego smile
      • becia_27 [...] 16.10.12, 21:05
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 22:45
      Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuje za podpowiedzi i sugestiesmile Wpadł mi w oko proponowany przez Was Concord Fusion.Na all jest wystawionych kilka.Jeden za wyjątkowo niską cene (370).Nie wiem czy mogę wstawiać linki do aukcji.Jakby któraś mamuśka znająca się mogła zerknąć i wypowiedzieć się w jego temacie to będe wdzięcznasmile
      • martuska1982 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 23:31
        A konkretnie starszy typ siedziska,żółty,ztorbą licytacjaod 379zł z przesyłką gratisplus KT 429zł? wink
        obserwujęgo.
        Fusion to fajny wózek,ale nie sprzedaje sie tak łatwo jak quinny czy xlander,dlatego pani z tym wózkiem buja się już chyba drugą czy trzecią aukcję i zjechała trochę z ceny.
        Sama go obserwuje,ale tylko informacyjnie,nie zamierzam kupować.
        Widać,ze ma popękaną folie w okienku,ale to akurat norma w fusionie z tym typem budki.W moim starszym pomarańczowym też była popękana,ale nie przeszkadzało to w niczym,poza tym widoczne jest tylko od środka.
        Co jeszcze można zauwazyć,to że pokrętła do ustawiania przednich kół skręt/blokada są,nie wypadły,a to spory plus,bo wadą tego wózka jest własnie wypadanie tych pokręteł.Jak się dobrze przyjrzysz to w wielu oferowanych na allegro fusionach przynajmniej jedno pokrętło wypadło. wink
        Moim zdaniem jeśli podoba się ten kolor (bo nie każdy lubi żółte wózki),starszy typ tapicerki (moim zdaniem w dotyku przyjemniejsza,taka jakby zamszowa,od tej nowszej)to uwazam,że warto.
        • martuska1982 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 23:34
          a link spokojnie możesz wstawić. wink
          o tego fusiona chodzi?
          • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 23:55
            Tak tak,o niego chodzismile Bardzo Ci dziękuje za opinie.Myslę dalej.A skoro piszesz,że wystawiają poraz kolejny to się nie rzucam.Poczekam do końcasmileSwoją drogą myślałam,że to kolor zielonkawybig_grin
            • martuska1982 Re: Co kupić?:) 13.10.12, 23:58
              yyyy.... o.O
              nie wiem,mi na żółty wygląda.
              • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 14.10.12, 00:15
                Zaraz napiszę @ o kolor bo nie daje mi spokojusmile
                • agusia041 Re: Co kupić?:) 14.10.12, 09:03
                  Ten to już bardzo długo na allegro jest wystawiany, daj sobie z nim spokój. Szukałabym raczej modelu z nową budką, po co Ci ta popękana folia?
                  • marcia19 Re: Co kupić?:) 14.10.12, 10:29
                    Dokładnie - te z nową budką są fajniejsze smile
                    • martuska1982 Re: Co kupić?:) 14.10.12, 12:32
                      zależy co kto lubi. Mi ta starsza budka bardziej odpowiadała, choć ta nowsza też ma swoje zalety, a materiał na siedzisku w tym starszym jest fajniejszy.
                      • martuska1982 Re: Co kupić?:) 14.10.12, 12:34
                        dodam,że wizualnie ta nowa czarna mi nie podchodzi. Przyzwyczajam się,ale jednak jest brzydka.
                        • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 14.10.12, 18:45
                          Dziewczyny a czym się właściwie różnią te budki?
                          • agusia041 Re: Co kupić?:) 14.10.12, 19:32
                            Starsze modele mają budki w kolorze tapicerki z okienkiem w którym najczęściej jest popękana folia. W nowszych fusionach produkowanych od 2009r. budka jest czarna z materiału podobnego do lycry, bez okienka. W sumie ta pęknięta folia w niczym nie przeszkadza, można ją prawdobodobie od strony wewnętrznej całkowicie usunąć. Starszy model kupisz dużo taniej, nowszy w granicach 650-800 zł.
                            • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 14:13
                              650-800 powiadasz? wink
                              to ja wam się nawet nie przyznam za ile kupiłam mojego fusiona, tego nowszego. tongue_out
                              • agusia041 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 14:53
                                Możliwe, że dałaś dużo mniej, ale na allegro mniej więcej za tyle się sprzedają. Jeszcze zależy jaki rocznik i w jakim stanie wózek. Też mam fusiona i kiedyś zamierzam sprzedać więc staram się być na bieżąco smile
                                • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 17:02
                                  Nie wiem jaki rocznik, stan jak dla mnie ok,ale idealny nie jest. wink
                                  "Wypadnięte" są oba pokrętła do blokowania kół,co mi nie przeszkadza,bo i tak nigdy skrętu nieblokuję. To jego jedyna wada. Nie wiem jaki rocznik, ten z nowszą budką,kolor sahara.
                                  Dostałam go ze śpiworkiem mamas&papas. Śpiworek jest super, wózek też, jak dla mnie zapłaciłam mniej niż jest wart.
                                  A konkretnie z kosztem przesyłki zapłaciłam 235zł. wink
                                  • agusia041 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 17:51
                                    Kolor sahara jest chyba od 2011 roku, więc wózek masz prawie za darmo, o ile oczywiście poza brakiem pokręteł wszystko w nim gra. Nic jak tylko pojeździć i sprzedać z zyskiem wink
                                    • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 18:29
                                      albo zostawić dla drugiego dzieciaczka,bo w planach za jakiś czas jest. Fusiona mam już drugi raz i wiem,że jak mnie podkusi chęc na coś innego i sprzedam,to i tak kiedyś wrócę do niego,więc chyba nie warto. Zaryzykowałam i to mocno, bo za taką cenę mógł to być szajs,ale jednak się opłaciło. Nie wiem czemu sprzedająca tak tanio go wystawiła,co więcej sobie był i był i nikt nie chciał.Pewnie każdy bał się ceny, a ja się skusiłam i nie żałuję.
                                      Ona mi napisała,że tanio bo chce się pozbyć.
                                      Cóż, w tej chwili to mi to lotto,wazne że wózek ok. smile
                                      Że sahara to strzelam,bo taki znalazłam porównując.
                                      Dokładnie to jest mój fusion - sahara? Powiedzcie mi to.

https://i1149.photobucket.com/albums/o590/Sygnatura/IMG_3812.jpg

• agusia041 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 18:41
                                        Albo sahara albo bamboo, na zdjęciach wyglądają podobnie, ale w rzeczywistości to inny odcień. Bamboo był w kolekcji do 2010r. I wszystkie literki w napisie widzę a one też lubią się gubić smile A masz napis concord na budce?
                                        • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 18:48
                                          nie,budka jest cała czarna. Co to oznacza?
                                          • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 18:51
                                            co do odcienia,to jest taki jasny jak z brzegu na tym zdjęciu.Na zdjeciu w srodku jest ciemniejszy,bo jeszcze był mokry jak cykałam.
                                            W sumie mi to rybka,który to kolor według katalogu,a ten rok różnicy mi nie robi,za taką kase. wink

No ale fajnie wiedzieć.
                                          • agusia041 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 18:59
                                            To w takim razie na moje oko masz bamboo, czyli 2009 lub 2010. Sahara ma już budkę z białym nadrukiem. Ale jeśli nawet to i tak cena okazyjna smile
                                            • agusia041 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 19:07
                                              A i jeszcze przy przednim kole brakuje takiej plastikowej części maskującej, zobacz czy na drugim też. To właśnie też wypada często co widać na aukcjach.
                                              • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 19:16
                                                przy drugim też nie ma,nawet nie zwróciłam na to uwagi. smile
                                                tak czy siak nadal uwazam, że mega okazyjnie kupiłam. smile
                                                • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 19:43
                                                  To te 380 za ten na all to średnio okazyjna cena?Dziś się kończy aukcja a ja dalej myśle co zrobić.
                                                  • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 19:52
                                                    mnie tam on się podoba i jakbym szukała wyłącznie fusiona to bym pewnie wzięła.
                                                    No ale to kwestia twojej indywidualnej oceny,a i tak z tych starszych po tyle mniej więcej chodza, więc nie sądzę by się taniej, czy dużo taniej znalazło coś.
                                                  • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 21:08
                                                    Martuśka a nie chcesz sprzedać swojego?smile
                                                    Powiedzcie mi dziewczyny jaki to jest rocznik tego wózka.Właściciel pisze,że ma 2,5 roku.Starszy nie?Obecnie mamy na stanie mutsy transportera 2010 i zastanawiam się czy to dobra zamiana będzie.No jeszcze tak nie zdecydowana to nigdy nie byłamsmile
                                                  • martuska1982 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 21:30
                                                    Madziaczek,dopiero kupiłam. wink
                                                    A ten żółty to nie wiem jaki rocznik może być. Na pewno jednak któraś dziewczyna ci powie.
                                                  • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 21:46
                                                    smile Martuśka to jednak zielonkawy(limonka).Pytałam sprzedającego.Ale mnie korci noooo....
                                                  • marcia19 Re: Co kupić?:) 15.10.12, 22:39
                                                    Ten limonka to 2008 albo 2009 rok. Według mnie wstrzymaj się jeszcze - może trafi się coś lepszego
                                                  • agusia041 Re: Co kupić?:) 16.10.12, 08:07
                                                    Masz na allegro dwa nowsze modele, ja raczej te wózki brałabym od uwagę. Tylko cena już niestety dużo wyższa sad
                                                  • madziaczek83 Re: Co kupić?:) 16.10.12, 11:31
                                                    Patrzyłam na nie,ale cena wydaje mi się za wysoka...Sama nie wiem.Dalej myślesmile
    • madziaczek83 Szukam dalej... 25.10.12, 20:41
      Kobiety a ja dalej niezdecydowałam...Już mnie to męczy.Zdecydowana byłam na bj któregoś,ale mężulo głośno protestuje na 3 kołowca...nawet dorzucił 500zł do zakupu byle 4 kołasmile Który z wózków jeszcze możecie polecić dla dużego 2 latka.Pozdrawiam
      • tygisek Re: Szukam dalej... 25.10.12, 21:07
        ja Ci polecam baby joggera cm GT, a maz zmieni zdanie jak zobaczy, pomaca, poprowadza i wlozy pierwszy raz zlozony wozek do bagaznika....moj tez jest sceptykiem jesli idzie o wozki, tez protestowal przed kolejnym, ale jak przywiozlam GT, to polecial jak strzala ogladac, i nie chce, zebym go sprzedawala, bo dla niego jest idealny smile
        Dziewczyny zachwycaja sie Nipperem, to tez 3 kolowiec, ale chyba nie bez kozery jest nad nim tyle peanow, wiec warto sie mu przyjrzec....zima za pasem, wiec ja bym postawila na wozek o wiekszych kolach i dobrych wlasciwosciach jezdnych. Trojkolowcow nie nalezy sie bac, to naprawde fajne wozki
        • djulliet Re: Szukam dalej... 25.10.12, 21:30
          Potwierdzam, mam na stanie MB Swift i BJ City Mini, oba trójkołowce, wcześniej miałam Teutonię BeYou i nawet mąż twierdzi że Swiftem się mu lepiej jeździ, także nie ma się co bać smile
        • afroddytta Re: Szukam dalej... 25.10.12, 21:33
          U mnie praktycznie same 3kołowce, więc tu mąż nie bardzo ma coś do powiedzenia, ale BJ CM to zdecydowanie jego nr 1, nie chodzi o prowadzenie bo prowadzić to on wózków raczej nie prowadzi (i twierdzi że równic nie ma czy to CM czy UJ czy Speedi), ale dla niego jest po prostu doskonały w obsłudze gł. jeśli chodzi o składanie, ale też buda, wielkie siedzisko, kładzione na płasko. Jak znajomi pytają o wózki to dla niego tylko ten istnieje smile
          Więc może zaryzykuj i zamów 3 kołowca CM GT i obejrzyjcie na żywo, ewentualnie można zwrócić do sklepu internetowego.
      • agusia041 Re: Szukam dalej... 26.10.12, 10:54
        Absolutnie nie obawiaj się trójkołowców a już na pewno nie tych polecanych przez dziewczyny. Ja się ich też kiedyś strasznie bałam, teraz mam dwa na stanie smile A mąż to nie problem, czy on kiedyś wogóle prowadził trójkołowca, że tak protestuje? Pewnie nie, więc niech dorzuca te parę stów i kupisz nowy wózek smile Dla dwulatka wg mnie lepszy bjcm GT, maluch będzie miał dużo więcej miejsca i wózek wystarczy do końca wózkowania smile
        • madziaczek83 Re: Szukam dalej... 26.10.12, 14:19
          Dzięki dziewczyny za utwierdzenie mnie w mojej decyzji.Na all jest używany bjce i bjcm.Zerkała któraś fachowym okiem na nie?Warto je rozważać?
          • agusia041 Re: Szukam dalej... 26.10.12, 15:10
            Tylko że zwykły bjcm na zimę to raczej kiepski pomysł, a tylko takie są obecnie na allegro.
            Natomiast ten zielony elite wygląda ok tylko cena za wysoka. Nowe są trochę ponad 300 zł droższe i mają fajniejszą tapicerkę, nie taką ortalionową.
            • agusia041 Re: Szukam dalej... 26.10.12, 15:30
              A tak wogóle to w cenie tego używanego, zielonego elite będziesz miała nowego bjcm GT smile Dla dwulatka wystarczy, potem odsprzedasz i odzyskasz część wkładu smile
            • djulliet Re: Szukam dalej... 26.10.12, 15:35
              No zdecydowanie na zimę to Elite albo Nipper. Na siostrzanym forum w okolicy września było ogłoszenie Elita za 890 bodajże, może napisz i trochę ponegocjuj wink
              • madziaczek83 Re: Szukam dalej... 26.10.12, 15:49
                Cena właśnie mi się wydawała z lekka wygórowana.Nie mogę znaleźć tego ogłoszenia.
                • djulliet Re: Szukam dalej... 26.10.12, 15:54
                  forum.gazeta.pl/forum/w,22462,122168626,138598062,baby_jogger_city_elite.html wink
                  zapytać zawsze warto
                  • madziaczek83 Re: Szukam dalej... 26.10.12, 15:55
                    zięki bardzo.Przed chwilą się dokopałam do ogłoszenia.Napisałam już do kobitki,ale szczeże wątpie,że się uchowałsmile
                    • djulliet Re: Szukam dalej... 26.10.12, 16:12
                      Nigdy nie wiadomo, jak szukałam Swifta to odkopałam ogłoszenie z allegro z sierpnia chyba i się udało smile
    • eneasz456 Re: Co kupić?:) 27.10.12, 16:42
      Przejrzyj sobie wózki bebecar, na Twoje wymagania będą na pewno ok. Tym bardziej, że istotna jest dla Ciebie wytrzymałość, a nie waga wózka.
      • sylki Re: Co kupić?:) 27.10.12, 18:33
        Dla dwulatka bebecar, taaak oczywiście, juz to widze :]

eneasz456 napisał:

> Przejrzyj sobie wózki bebecar, na Twoje wymagania będą na pewno ok. Tym bardzie
        > j, że istotna jest dla Ciebie wytrzymałość, a nie waga wózka.
        • annulka79 Sylki 27.10.12, 19:42
          No oczywiście że Bebecar, tylko bebecar i nic innego poza bebecarem ... właśnie ruszyła kolejna kampania reklamowa tej marki wink
          Jest w każdym wątku, nawet jeśli autorka prosi o opinię na temat wózka PP Aria big_grin
          Na sąsiednim forum jest aż przesyt tej kryptoreklamy smile
          • sylki Re: Sylki 27.10.12, 19:45
            wiem, zauważyłam, nawet do wątku o śpiworze Joolza jest wrzucony link do super śpiwora super firmy na B uncertain...właśnie zaraz poleci, reklamę trzeba też umieć zrobić, a nie tak jak tu, nie ważne co chce założyciel wątku, bebecar to jest to uncertain
            • annulka79 Re: Sylki 27.10.12, 19:54
              A prawie wszystkie nicki założone kilka dni temu ... ot przypadek uncertain
              Interesujące jak jakość reklamy ma się do jakości produktów ... dobry produkt czy marka istniejące na rynku od lat i mające dobrą opinię nie potrzebują takich tanich chwytów.
              • sylki Re: Sylki 27.10.12, 19:59
                Też mnie to zastanawia, niby marka taka ekskluzywna, że och i ach, a reklamę robią podrzędną.
                exclusive penłą gębąwink
                • sylki errata *pełną 27.10.12, 19:59

• madziaczek83 Dylemat zakończony... 28.10.12, 21:36
      Dziś kupiłam BJCM gt.Zakochałam sie.To był strzał w dziesiątkę.Dziewczyny bardzo bardzo dziękuje za wszelkie podpowiedzi i sugestie.A i nawet m.na spacerze się przykleił i ciężko mu było oddać.Narazie usłyszałam.."fajna buda"smile Młody również zachwycony.A ja na próbę przewiozłam moją 6-latkę.Zdał egzamin.
      • afroddytta Re: Dylemat zakończony... 28.10.12, 22:03
        Super, że jesteś zadowolona, na pewno wózek się sprawdzi smile
        Mój prawie 6latek też w CM się pokłada, chętnie wykorzystuje chwile nieuwagi młodszego rodzeństwa.
      • agusia041 Re: Dylemat zakończony... 29.10.12, 09:01
        Myślę, że mąż doceni jeszcze inne zalety wózka a nie tylko budę smile Szczególnie składanie, bo z tym to oni z reguły mają same problemy wink Przede mną też pierwsza zima z gt, zobaczymy jak sobie poradzi, mam nadzieję, że nie gorzej niż elite smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka