Dodaj do ulubionych

Wózki Hartan

03.11.12, 18:23
Mało popularne na forum, co o nich myślicie? Sa jakieś użytkowniczki tej marki?
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Wózki Hartan 03.11.12, 20:09
      Hartny sa niestety malo popularne w Polsce a szkoda bo maja nawet
      Ciut lepsza jakosc od teutoni
      Sa bardzo wygodne maja amortyzacje
      Maja obracane siedziska
      I duuuze budy
      Hartan jest bardzo dobra marka
      Zalezy jeszcze jaki model masz na mysli
      • junonna Re: Wózki Hartan 03.11.12, 20:19
        Konkretnie żadnego modelu, szperam bo szukam jakiejś spacerówki na zimę dla córeczki. Widziałam te wózki na spotkaniu "świadoma mama" . Byłam wtedy w ciązy i nie bardzo im sie przyglądałam, bo wiedziałam, ze kupie Stokke. Natomiast teraz szukam czegoś solidnego do lasu i na inne wertepy.
        • pomilak1 Re: Wózki Hartan 04.11.12, 09:24
          A skąd jesteś? Bo u mnie w Katowicach stoją w Fido wink Nie wiem jakie modele bo to kompletnie nie mój gust smile Dla mnie podobne do emmaljungismile
          • emili76 Re: Wózki Hartan 04.11.12, 10:56
            Mialam okazje troche pouzytkowac Hartana Racer GT.Wozio rewelacyjny! Swietna amortyzacja,moze nawet bujac,mimo ze przednie kola skretne,budka cicho sie sklada.Regulowany jest tez podnozek na dlugoscsmileLadnie sie prowadzi nawet po wertepach.Ja kupilabym,bo wart swojej ceny,dopracowany kazdy szczegol.
            • darusia2012 Re: Wózki Hartan 04.11.12, 12:32
              Używam hartan topline x - to jest model na dużych nieskrętnych kołach. Dobry jest na każdy teren, nawet po piasku jeździ bez większych trudności.Wg mnie rewelacyjna marka. Nie wiem jak inne modele, ale moj ma bardzo szerokie siedzisko, dużą budę z okienkiem i małą siatką wentylacyjną na lato, wypinany pałąk obustronnie, podnóżek wysuwa się teleskopowo, więc oprócz kąta nachylenia możesz regulować jego długość, przekładana rączka, przekładane siedzisko, hamulec przy rączce, rączka "łamana", regulacja twardości zawieszenia (amortyzacji) hard/soft. Amortyzacja jest rewelacyjna, można dziecko w wózku bujać jak w wózeczkach na tzw. paskach. Oparcie regulowane w kilku pozycjach (chyba 4). Wózki hartan przechodzą rózne testy w tym na zawartość substancji szkodliwych i wypadają w tych testach rewelacyjnie. W moim wózku jedyne do czego mogę się doczepić to bardzo nisko osadzony kosz na zakupy i często szoruję nim po kamieniach, krawężnikach itp. Jeżeli nie zwracasz uwagi na gabaryty wózka (jest duży) to szczerze polecam.
              • junonna Re: Wózki Hartan 04.11.12, 18:40
                mamodawidka- a czy one sa tańsze w Niemczech niz u nas?

darusia2012- - chyba ten model najbardziej mi odpowiada, szukam czołgu do lasu, wiec moze byc duzy ;delikatny i sliczny juz mam ( stokke wink ), ale do lasu sie nie nadajae, mam blisko domu i nie mozemy zbytnio korzystac.
                hartany nie do konca mi sie podobaja , ale bardzo doceniam jakosc wykonania, jednak , tak jak pisalam wczesniej , nie o dizajn mi chodzi, a wygode dziecka i łatwe poknywanie nierówności i wszelkich wertepów.

• darusia2012 Re: Wózki Hartan 04.11.12, 18:53
                  No to jeżeli nie o dizajn chodzi to ten hartan będzie the best smile Gwarantuję pełnię zadowolenia hihi. Mnie na początku tez się nie podobały,ale teraz zamiast teutonii beyou wolałabym mieć racer gt (oczywiście oprócz topline x). A macie w P-niu sklep "Mamaija"? Oni mają cały asortyment z hartana, przynajmniej u mnie w Gdyni tak jest. P.S, wydaje mi się że w Niemczech ceny podobne-sprawdzalam na ebay-u.
                  • junonna Re: Wózki Hartan 04.11.12, 19:46
                    darusia- u nas nie ma tego sklepu, jest tylko butik Petito
                    studiopetito.pl/catalogsearch/result/?q=hartan" border="0" alt="//studiopetito.pl/catalogsearch/result/?q=hartan">

i babka moze sprowadzic dowolny model

czy one na zywo faktycznie takie "paskudne" hahaha?
                • mama1dawidka Re: Wózki Hartan 04.11.12, 19:57

--zalezy
                  W pl znajac zycie idzie uzywke upolowac taniej bo malo sa znane
                  W de zalezy od rodzaju i roku noi czy nowy czy uzywany
                  https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                  https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                  • darusia2012 Re: Wózki Hartan 04.11.12, 21:00
                    No to szkoda, że nie możesz obejrzeć na żywo tych wózków. Wg mnie nie są brzydkie, zobacz sobie na niemieckiej stronie hartan.de ich modele i kolorystykę-kolorystyka jest świetna. Topline x też możesz tam obejrzeć z każdej strony. Z tego co czytałam to część tapicerek wyprzedana,więc nie wiem jak z dostępnością jest w Polsce. Minusem też jest długi czas oczekiwania na wózek choc moze coś się w tej kwestii zmieniło, chyba że kupisz co akurat będzie na stanie. A Swadzim koło Poznania? tam jest przedstawicielstwo hartana-wyczytałam na hartan.de
                    • junonna Re: Wózki Hartan 04.11.12, 21:25
                      dzieki zaraz popatrzę. Najbardziej podoba mi sie czarny w biale kropki w srodku. Swadzim niedaleko mnie, a gdzie dokladnie?
                      • junonna Re: Wózki Hartan 04.11.12, 21:37
                        Już znalazałm, jutro tam zadzwonie, ale jakoś nie wierze, ze cos beda mieli na stanie.
                        A wiecie co to jest ten quad system? czy dobrze rozumiem, ze zamiast malych kolek z przodu mozna zamontowac duze?
                        • darusia2012 Re: Wózki Hartan 04.11.12, 21:46
                          tak, możesz zamontować np. w racer gt taką oś z dużymi kołami
                          ps. w topline x polecam koła piankowe cross
                          obejrzałam kolorki na stronie hartana i mają nowe-fajne, ja lubię kolorystykę belly button smile
                          • junonna Re: Wózki Hartan 04.11.12, 21:51
                            darusia- bo widze, ze jestes zorientowana , ktory model najlepszy do lasu, na wertepy? Jesli istenieje mozliwosc wymiany kół to moze moglabym wziąc jeszcze inne pod uwage.
                            A tej tapicerki z kropkami juz nie widze na str. de
                            • darusia2012 Re: Wózki Hartan 04.11.12, 21:59
                              Pewnie masz na myśli granatowy w takie małe białe kropeczki-faktycznie nie ma sad są za to duże kropy. Taka opcja z wymianą małych skrętnych kółek na duże w teren jest świetna, ale nie wiem jak to się w praktyce ma, więc nie doradzę. A poza tym jeżeli chcesz wózek wygodny z szerokim siedziskiem to też chyba byłaby różnica między modelami, ale tego nie jestem pewna. Na stronie nie ma wymiarów siedziska. Jeżeli faktycznie do lasu potrzebujesz drugi wózek a miastowy już masz to jednak wybrałabym topline x, bo faktycznie jak czołg pokona każdą dziurę,a inne modele bardziej delikatne mimo wszystko przez samą konstrukcję stelaża.
                              • junonna Re: Wózki Hartan 04.11.12, 22:10
                                podoba mi sie kolor 645, ale na str. de nie ma, chyba,ze jeszcze gdzies w sklepie na stanie by byly. mam rodzine w niemczech mogliby sie rozejrzec.

https://hartan-polska.pl/index.php/kolekcja-podstawowa/topline-x/topline-x.html

juz sama nie wiem, myslam o city elite, ale on ma 3 kolka i nieprzekladana raczke.

Czy wg Ciebie topline X jest najbardziej masywny. Troche obawiam sie nieskretnych kół
              • alis33 Re: Wózki Hartan 03.07.13, 13:38
                Topline X moim zdaniem to najlepszy ich model. Hartanów miałam 3 ale ten był najlepszy. Wózek płynie na każdym terenie a do tego bardzo dobrze się go prowadzi mimo jego gabarytów
          • junonna Re: Wózki Hartan 04.11.12, 18:41
            pomilak- jestem z Poznania i u nas mozna zobaczyc chyba tylko 2 modele, musze podjechac do sklepu.
    • justokrotka Re: Wózki Hartan 06.11.12, 21:55
      Jestem po dość wnikliwej analizie rynku wózkowego i aktualnie czekam na swojego Hartana Racera GTsmile mam nadzieję, że 12 tygodniowy czas oczekiwania to jedyny minus mojego wyboru. Racer GT jest kompromisem miedzy dużym Topline X, a małym Vipem, jeśli chodzi o stelaż, gondolki i spacerówki są te same do tych 3 stelaży. Do wyboru masz 3 rodzaje gondolek. Bogata kolorystyka spacerówek, najlepiej zobaczyć je na www.hartan.de , na żywo można je zobaczyć np. w Świecie dziecka w W-wie (w Poznaniu, Gorzowie i Zielonej Górze nie ma szans), albo w DE, proponuję Spiele Max w Berlinie gdzie można w sklepie przetestować jak wózek zachowuje się na różnych nawierzchniach! Najtaniej można zamówić w necie w DE a u nas w dino-sklep.pl Do Hartana Racer GT przekonało nas: składana do małych rozmiarów gondola, solidny stelaż z możliwością dokupienia systemu Quad (opcja), wówczas mamy 4 duże koła na każdy teren, 2 stopniowa amortyzacja, która daje lepszy komfort niż w Teutonii (Cosmo, Be you) czy Maxi Cosi (Mura 4), przednie koła posiadaja teleskopy, spacerówka: duża i wygodna dla dziecka rozkładana do płaskiej pozycji, obudowane boki, cicho składana budka, ktora siega aż do pałąka, podnózek regulowany pod kątem jak i na długość. Materiały z filtrem UV 50, możliwość zdjęcia tapicerki do prania. Składa się do stosunkowo małych rozmiarów, wg moich pomiarów to 84x31, możliwość wypięcia całej tylnej osi wraz z kołami do dalszego transportu. Dostępne adaptery do fotelików Maxi Cosi i Romer. W opcji dostępny hamulec ręczny. Od lutego będę go testować w praktycesmile
      • darusia2012 Re: Wózki Hartan 06.11.12, 22:42
        Zazdroszczę smile jaki kolorek wzięłaś?
        • justokrotka Re: Wózki Hartan 07.11.12, 11:04
          Oj, to nie była łatwa decyzja, bo rynek wózkowy jest bogatysmile Jedyne co nas zawsze załamywało to fakt, że trzeba wybierać między komfortem dziecka, a własną wygodą. Bo tam gdzie spacerówki są duże i komfortowe, na przyzwoitych resorach, to zazwyczaj jest to ogromny, ciężki wózek, który kiepsko się składa (co w sytuacji kiedy dużo się człowiek przemieszcza autem zdecydowanie jest problematyczne). Natomiast te sprytnie składające się i lekkie wózeczki nie przemawiały do nas sztywnością podwozia i małymi gabarytami spacerówki, a także małymi kołami. Efekt jest taki, że gdzieś trzeba iść na kompromis smile My postawiliśmy na pierwszym miejscu wygodę dziecka, a jednocześnie wydaje nam się, że Racer jest dość dobrze składającym się wózkiem.
          Wybraliśmy kolor 627 z kolekcji 2012, tj. granat połączony z granatowo-siwo-białą kratką. Czekamy na synka, także mamy nadzieję, że kolor mu sie spodoba. Zresztą myślę, że jeśli wózek nam się sprawdzi i kiedyś mielibyśmy córcię, to też na ten kolorek by się nie obraziła smile
        • takaska Re: Wózki Hartan 06.11.15, 13:16
          i jak sie sprawował wózek ?stoje przed tym samym wyborem ale jest jeszcze opcja gts - niby kola bardziej terenowe - bardzo jestem ciekawa Twojej opinii juz jako użytkownikasmile
    • little.d Re: Wózki Hartan 16.12.12, 07:08
      Ja mam hartan vip xl i jest super. choc design jest straszny szczegolnie w spacerowce. mimi ze udalo mi sie dostac wersje s.olivera 100% jeansowy. Na dzialce po piachu kamieniqch i korzeniach kompletnie mnie nie zawiodl. kola mam piankowe.
      teraz czas na spacerowke choc jak na nia patrze to az mi zle jest taka brzydka. mozecie polecic jakas spacerowke tak wytrzymala jak hartan ale ladniejsza??
      • darusia2012 Re: Wózki Hartan 16.12.12, 20:02
        ciężko będzie o te parametry co w hartanie a ładniejsze smile
        a może zrobimy zamianę teutonię beyou na hartana wink ? ja kupiłam ze względu na dizajn a teraz wolałabym hartana
    • dieselka13 Re: Wózki Hartan 22.01.13, 13:43
      Zastanawiam się czy miekkie godnole (ew. zakup usztywnianej) będzie dobry? Rodze w czerwcu i w sumie pierwsza zima bedzie jak mały będzie miał 5-8miesięcy.
      • car.in Re: Wózki Hartan 22.01.13, 14:12
        Ja mam Hartana Vip bez gondoli ale dla noworodka chociaż nieusztywnianą bym kupiła. W zimie to opatulisz np. grubym śpiworem a latem to nie zapniesz pasów w spacerówce takiemu maleństwu. Może się zsuwać. Wózek polecam, jest świetny.
      • darusia2012 Re: Wózki Hartan 23.01.13, 08:35
        Na allegro jest fajna gondola używana.
    • alis33 Re: Wózki Hartan 03.07.13, 13:32
      junonna napisała:

> Mało popularne na forum, co o nich myślicie? Sa jakieś użytkowniczki tej marki?
      Hartan Topline X to najlepszy wózek jaki miałam a wózków przewinęło się u nas paręnaście. Obecnie planuję jego ponowny zakup.
      • magda79pn Re: Wózki Hartan 03.07.13, 14:52
        ja kupiłam hartana topline, ale S, nie mam go jeszcze (bo jestem na wakacjach), ale ciekawość mnie zżera big_grin
        • darusia2012 Re: Wózki Hartan 03.07.13, 14:57
          też jestem ciekawa wink

widzę, że nie ja jedna jestem wielką fanką topline x smile
    • kar-ula Re: Wózki Hartan 03.07.13, 23:43
      Gdyby ktos chciał obejrzeć w kujawsko-pomorskim, to mogę podać namiar - jest jeden sklep, stoją dwa, bodajże topline i racer,ale głowy nie dam.
      • maya_83 Re: Wózki Hartan 05.07.13, 22:16
        Ja też oczekuję na mojego Hartana racer. Już nie mogę sie doczekać smile, ma być za jakieś 2 tyg. Ahhh wyczekalismy się na niego smile- mam nadzieje że będzie warto.
        Z 2 miesiące analizowalam ofertę na rynku i Hartan wydał mi sie najodpowiedniejszy. Idealnie pasuje do miasta, lasów, plaże itd.
        • magda79pn Re: Wózki Hartan 06.07.13, 10:55
          ja swojego jeszcze nie mam, a już żałuję że go kupiłam big_grin

mogłam lepiej kupić mutsy... dużo ładniejszy z wyglądu wink
          no ale przyjdzie, to zdecyduję, jak będzie się faktycznie "sam prowadził" i będzie miał szerokie siedzisko, to może przez zimę go jakoś przełknę wink
          • annaspe Re: Wózki Hartan 06.07.13, 11:24
            ... "duzo" ladniejszy z wygladu... no i na tym koncza sie zalety mutsy w porownaniu do hartana big_grin
            • magda79pn Re: Wózki Hartan 06.07.13, 13:26
              pewnie masz rację smile

już w poniedziałek będę miała możliwość aby osobiście się przekonać, może i mnie tak zauroczy jak was smile
              • darusia2012 Re: Wózki Hartan 07.07.13, 23:03
                Magda nie ma porównania na mutsy i hartana...serio smile
                • magda79pn Re: Wózki Hartan 08.07.13, 07:50
                  dzisiaj czekam na kuriera wink
        • mika8001 Re: Wózki Hartan 08.07.13, 11:13
          Ja mam właśnie hartana racer gt z miękką gondolą. Moja córka urodziła się 20.09.2012 i z gondoli przestaliśmy korzystać na początku kwietnia. Miałam do wózka adaptery do fotelika Romer Babysafe Plus SHR 2. Generalnie jestem bardzo zadowolona. W sumie chyba żadnej wady przez te 9,5 miesiąca nie zauważyłam.
          Kupowałam w Spiele-Max w Niemczech (taniej niż w PL).
          • magda79pn wiecie że... 08.07.13, 13:24
            siedziska hartana mają rózne szerokości?

chyba tylko hartan topline ma tak szerokie siedzisko... pewna nie jestem, ale wczoraj szukałam na ebayu "hartana", bo potrzebuję zaślepkę, i były na sprzedaż siedziska (nie zagłębiałam się czy to same tapicerki, czy całe siedziska) w każdym razie, były one do odpowiednich modeli, niepasujące do wszystkich, więc się różnią (to że szerokością dowiedziałam się czytając opisy i wymiary na aukcjach wózków)
            • magda79pn no więc mam 08.07.13, 15:12
              i go sprzedaję

buja się - to fakt, jest bardzo mięciutki i super się manewruje, jednak wymiary siedziska to:
              szerokość 33cm (między boczkami) a wysokość oparcia 44cm - MASAKRA

mutsy ma tak samo szerokie siedzisko, ale oparcie 48 z tego co pamiętam, no a wygląd... no sorry, ale dla mnie to dwa światy big_grin

zresztą niemowlaka nie mam, aby musiał się bujać
              • darusia2012 Re: no więc mam 08.07.13, 17:48
                hmm dziwne, że te dwa modele topline s i x mają różne siedziska. Mój ma na pewno 38 cm mierząc siedzisko od boku do boku, wysokości oparcia nie pamiętam, nie jest za wysokie, ale najkrótsze też nie. Ja dla odmiany nigdy nie wymieniłabym swojego wózka na mutsy wink
                • magda79pn Re: no więc mam 08.07.13, 19:15
                  nie wiem czy go wymienię, czy poprosty sprzedam i zostanę z tym co mam, zwyczajnie nie podoba mi się
                  • martuska1982 Re: no więc mam 08.07.13, 19:22
                    wrzuc jakieś fotki.Lubię oglądać twoje fotki.
                  • darusia2012 Re: no więc mam 08.07.13, 19:57
                    Widziałaś wcześniej topline s na żywo? Jak jego stan? Zdjęcia oddały jego faktyczny wygląd?

• forumowicz2011 Re: no więc mam 08.07.13, 20:37
                      Wiecie może jakie wymiary ma gondola FOLD w wózku TOPLINE X ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć tych danych. Z góry dziękuję.
                      • magda79pn Re: no więc mam 08.07.13, 21:40
                        nie widziałam go nigdy na żywo, stan jest ok, tak jak było w opisie, a nawet lepiej wink
                        bo coś tam napisano, że pałąk się ciężko reguluje, a według mnie reguluje się normalnie i wyciąga też, potem ten sam pałąk, co myślałam że jest wypłowiały, to wyglądał na zdjęciach dużo gorzej niż w realu, jest ciut jaśniejszy, ale nie razi
                        brakuje małej okrągłej zaślepki (nie było w opisie, ale na fotkach było widać) taka "kosmetyczna" sprawa moim zdaniem smile

stan techniczny bardzo dobry, żadnych luzów itp, wszystko działa

nawet sobie wyobraźcie, że podbija się dobrze z plusem, bez względu na ustawienie siedziska i rączki !!! co jest chyba rzadkością, ale próbowałam tylko z siedzącym dzieckiem, bo mój mały z tych co jak nie śpi, to położyć się nie da big_grin (dziecko waży dobre 12kg)
                        • martuska1982 Re: no więc mam 09.07.13, 07:17
                          wczoraj poszłam spać bardzo wcześnie jak na mnie, bo niebo było jeszcze jasne, a na zegarku nie było nawet 22.Przez to miałam duuużo czasu na spanie i miałam różne dziwne sny.Jednak obok tych duchów co mi się s niły nawet znalazło się miejsce na krótki sen o Magdzie i jej hartanie. wink
                          Jak bum cyk cyk, śniłaś mi się z tym hartanem. tongue_out
                          • magda79pn Re: no więc mam 09.07.13, 07:55
                            Ha ha ha, to musial byc ale koszmar smile

Juz wam nawet nie napisze co moj maz na jego widok powiedzial big_grin
                            • martuska1982 Re: no więc mam 09.07.13, 08:03
                              Napisz.Ja lubię hardcorowe historie. tongue_out
                              • magda79pn Re: no więc mam 09.07.13, 08:49
                                powiedział tylko: "weź to szybko sprzedaj i nie rób nam wstydu" big_grin big_grin big_grin
    • celia.celia84 Re: Wózki Hartan 29.07.20, 21:52
      Też od jakiegoś czasu interesuję się tymi wózkami i muszę powiedzieć, że coraz bardziej jestem do nich przekonana. Znalazłam nawet adres sklepu - Bambino Felice, Bolesławicka 19E, 05-077 Warszawa – Bródno, żeby w razie czego można było je obejrzeć na żywo. A wybór wózka powinien być bardzo dobrze przemyślany, żeby zarówno dziecko było bezpieczne, jak i żeby zapewnić komfort samej sobie. Wybór wózków jest bardzo duży, dlatego trzeba zwracać uwagę na każdy detal, w tym materiały z jakich są wykonane, rodzaj kółek czy funkcjonalność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka