Dodaj do ulubionych

Spacerówka na zimę

03.12.12, 21:51
Witam. Od jakiegoś czasu szukam spacerówki dla mojego synka (1,5). Zależy mi, aby wózek miał duże koła (jazda po śniegu i wyboistych drogach), dobrą amortyzacją i wygodne, obszerne siedzenie. Nie będę go dźwigać, więc waga nie ma dla mnie dużego znaczenia.
Podoba mi się emmaljunga scooter, ale siedzenie wydaje mi się dość małe. Czy wystarczy miejsca na Synka w zimowej kurtce i w śpiworze? Cena mi też w miarę odpowiada.
Oglądałam też wózki firmy Tako Sportster, zdawałoby się, że spełnia moje wymagania, ale opinie o tej firmie są tak różne, że centralnie zgłupiałam. Od tekstów, że są solidnie wykonane, po opinie, że wózek po miesiącu użytkowania wygląda jakby miał 100 lat.
No i jeszcze jedna dla mnie dość istotna kwestia - kosz - musi być spory.
Jakie są Wasze opinie? Co mogłybyście polecić?
Nie chciałabym przepłacić, wózków od 1500 w górę nie biorę pod uwagę.

P.S. Od razu zaznaczam, że x-landery mnie kompletnie nie interesują, właśnie sprzedałam xa, dla mnie ten wózek to dramat. Z gondoli Mały bardzo szybko wyrósł, a spacerówka była dobra dopóki jeździł w pozycji półleżącej, na siedząco zjeżdżał do przodu i barierkę miał na wysokości nosa!!!! Mały dostawał szału.

Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Spacerówka na zimę 03.12.12, 23:24
      Albo emmaljunga scooter albo inna emmaljunga albo teutonia mistral P używana (mój ideał).
      Scooter wydaje się dość duży. Minusem jest podobno nieodpinany pałąk, utrudniający użytkowanie.
      • nicolcia9 Re: Spacerówka na zimę 03.12.12, 23:34
        Miałam Scootera i jest bardzo wygodny dla dziecka i rodzica, wcale nie jest duży mimo obszernego siedziska, wydaje się zgrabny i nie krowiasty dzięki nisko umieszczonemu siedzisku smile
        • agi.78 Re: Spacerówka na zimę 04.12.12, 07:30
          Wyczytałam, że wymiary siedziska to 16x30??? Kurcze, wózek mi się bardzo podoba, ale jakoś nie widzę Małego na takim siedzeniu..
          • nicolcia9 Re: Spacerówka na zimę 04.12.12, 07:57
            wymiary siedziska są większe, ja ten wózek zakupiłam właśnie dla prawie 1,5 rocznego synka, tu masz zdjęcia do mojej galerii fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3286034,5,15,69118,Zdjecia-010.html plusem jest wysokie oparcie i długa pozycja leżąca, jednak jak piszą dziewczyny pałąk w tym wózku się nie odpina, dla niektórych będzie to minus, dla mnie jednak nie było to wadą, gdyż mój synek uwielbiał w nim siedzieć i nie chciał nawet spacerować smile więc po prostu nie musiałam go wyciągać smile
    • maryskag Re: Spacerówka na zimę 06.12.12, 15:12
      Ja mam x-landera xa właśnie i nie narzekam wcale wrecz jestem zadowolona ale to zalezy pewnie od użytkowniczkii malucha który wózkiem jeździ. wiem że Cadety od navigatora dają rade. Widziałam kilka i całkiem fajnie wyglądają, kosz spory i koła tylne pompowane, przód obrotowy. Koleżanka od spacerów też ma ten wózek ale nie zauwazylam żeby sprawial trudnosc prowadzenia nawet po wertepach mimo małych przednich kół wiec moze ten.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka