magda79pn 30.01.13, 23:15 tutaj wersja 1 (moim zdaniem za bardzo zasłania dziecku widok) tutaj wersja 2, na nipperze niby ok (przynajmniej mi o taki daszek chodziło) natomiast na britaxie chyba lepiej leżałby daszek nr1 jutro wykombinuję jeszcze wersję nr.3 bo generalnie muszą być tych daszków dwa rodzaje, jeden do budki która kończy się prosto, jak właśnie britax, teutonia itp, a drugi do budek spiczastych jak nipper Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marimag85 Re: daszek na nipperze i na britaxie 30.01.13, 23:22 Ja zakładając na Nippera ten od Teutonii też miałam wrażenie, że za dużo świata przysłania... Więc myślę, że dobrze, że planujesz szyć nieco krótszy. A gumkę w końcu dałaś, czy nie? Odpowiedz Link
magda79pn Re: daszek na nipperze i na britaxie 30.01.13, 23:26 do pierwszego gumkę dałam, do drugiego nie, i w sumie nie wiem czy ona jest potrzebna ja ich raczej nie zamierzam sprzedawać, kombinuję dla siebie Odpowiedz Link
marimag85 Re: daszek na nipperze i na britaxie 30.01.13, 23:33 No ja Cię jednak będę próbowała przekupić , żebyś mi uszyła. Bo moje dziecko naprawdę nie lubi słońca i boję się lata w Nipperze.... Także proszę - pomyśl o mnie. Odpowiedz Link
tygisek Re: daszek na nipperze i na britaxie 31.01.13, 09:01 mi szczerze bardziej podoba sie wersja niepoprawiona, wizualnie i subiektywnie oczywiscie, wiec prosze nie gniewaj sie za te slowa juz pisze dlaczego: budka w nipperze jest wlasnie prosta i dluga, byla okreslana mianem: kaczorkowata i przez ta inna budke nipper nie mial od razu wielu zwolenniczek, dopoki ktoras sie nie odwazyla i nie kupila i nie opisala jego cud wlasnosci jezdnych - to jeden z tych "slodkich brzydali", ktorego funkcjonalnosc i walory techniczne przycmily zdecydowanie wyglad i przez to zyskal popularnosc nie wiem czy jest sens przedluzania jeszcze tej budki daszkiem, mysle, ze w pozycji siedzacej wystarczajaco osloni dziecko przed sloncem swiecacym na glowe, umocowanie daszka jest ekspresowe i moim zdaniem kompletnie nie ma potrzeby, zeby wisial stale na tej budzie... Odpowiedz Link
magda79pn Re: daszek na nipperze i na britaxie 31.01.13, 09:26 ja się nie gniewam, po to piszę abyście pomogły/doradziły ja nie chcę mieć tego daszka na stałe, mam w głowie jeszcze jeden pomysł/fason, jak uszyję to wstawię znowu fotki Odpowiedz Link
tygisek Re: daszek na nipperze i na britaxie 31.01.13, 09:42 no to dobrze ze sie nie gniewasz chetnie zobacze wersje 3 Odpowiedz Link
tygisek Re: daszek na nipperze i na britaxie 31.01.13, 10:04 mi sie jeszcze podoba rozwiazanie firmy dooky, moze podejrzyj jeszcze to, jest estetyczne, daje spora mozliwosc regulacji, dla mnie to fajna alternatywa dla daszka teutonii, jest w sprzedazy na mamagama Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: daszek na nipperze i na britaxie 31.01.13, 13:03 M<nie się podoba ta wersja na Britaxie i czekam na wersję 3 Odpowiedz Link
magda79pn jest i koszyk ;) 31.01.13, 22:27 kupiłam wózek bez koszyka, więc go sobie uszyłam udoskonaliłam go troszkę, mam z boku zamek, aby łatwiej było coś wsadzić i wyjąć Odpowiedz Link
escapezone Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:00 ehh ujme to w 3 slowach zdolna bestia jestes ; szacuneczek Odpowiedz Link
tygisek Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:02 koszyk jest bomba! zwlaszcza udoskonalenie w postaci otwieranego boku, to rzeczywiscie ulatwia sprawe zaladunku (ostatnio podnosilam nogi spiacego dziecka oraz siedzisko zeby dostac sie do kosza w bee jak dlugie nogi wystaja okutane w spiworek, jest troche z tym gimnastyki, ale inaczej musialabym wkladac po jednej rzeczy od tylu (w bee jest maly otworek na reke) a ja potrzebowalam wlozyc tam cala torbe z zakupami Zdolna Besta jestes Magdo Odpowiedz Link
magda79pn Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:11 jeszcze chciałam zaszyć to cholerne okienko, ale moja mama mówi że przesadzam (powiedziałam, że będzie wiało w głowę i będzie padał deszcz na głowę i świeciło słonko latem) Odpowiedz Link
escapezone Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:14 madzia a moze nie zaszywac calego tylko zrobic patent jaki w bj gt jest i w lato bedziesz odslaniac Odpowiedz Link
gorligorligor Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:19 magdakoszyk ekstra! Taki suwaczek z boku pierwszy raz mi się rzucił w wózku Filippo Bebetto i się sama dziwiłam dlaczego firma nie umiała wtedy tego zareklamować (moim zdaniem fajny pomysł). Co do "zaszycia" Nippera, to może dałoby radę jakiś też suwaczek strzelić? Ty widać żeś zdolna kobieta, to na pewno wymyślisz, to zgrabnie Odpowiedz Link
magda79pn Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:24 chodzi wam o taką klapkę na rzep, tak? też o tym myślałam ja miałam zamki w koszyku w quinny freestyle 4xl, 3xl i w zooperze twist Odpowiedz Link
escapezone Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:30 tak,taka klapka , w lato junior bedzie mial pelna klime i obedzie siie bez zaszycia calosci Odpowiedz Link
tygisek Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:45 ja radze Ci nie zaszywac go calkiem, bo latem taki przewiew to super sprawa, bardzo chwalilam sobie te siateczke w baby joggerach i mozliwosc zasloniecia/odsloniecia wg potrzeb, a bardzo brakowalo mi takiej mozliwosci w MB urbanie, gdzie duze dziecko lekko sie gotowalo w goracy dzien....wiec mama ma troche racji, ale troche racji masz Ty, nie chcialabym zeby dziecku wialo w glowe, niby nic, niby zawsze mozna jakas czapke, ale najfajniej jest miec opcje wyboru, wiec ja bym naszyla cos, ale z mozliwoscia zrolowania w razie potrzeby! Odpowiedz Link
tygisek Re: jest i koszyk ;) 31.01.13, 23:47 ale jestesmy jednorodne myslowo ja najpierw pisze potem czytam, no i prosze jeszcze sie okaze ze wspolnymi silami stworzymy dzielo doskonale hahaha Odpowiedz Link
magda79pn Re: jest i koszyk ;) 01.02.13, 00:00 Macie racje, jutro zrobie mu rolete tym bardziej ze moje dzieci bezczapkowe sa Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: jest i koszyk ;) 01.02.13, 16:40 Magda - zdolniacha jesteś! Szacun he he he Ja miałam zapinany kosz na zamek w Britax Beep - super patent! Brakowało mi tego w Urbo na testach. Mam nadzieję, że pamiętasz o moim mailu i prośbie A tak na marginesie - Magda na jakiej maszynie szyjesz? Możesz podać markę? Dzięki!!! Odpowiedz Link
magda79pn Re: jest i koszyk ;) 01.02.13, 17:16 ja mam maszyny przemysłowe, a nie domowe, nie pamiętam nazwy, potem jak przeczytam to ci napiszę Odpowiedz Link