Dodaj do ulubionych

Micralite Fastfold czy Toro?

31.01.13, 10:03

Wpadlam po uszy przez Was smile
W lutym zajedzie do mnie brat z Londynu i moglby mi podrzucic jeden z tych wozkow- zaoszczedzilabym na przesylce.
Teraz mam dylemat bo nie wiem ktory-Toro czy Fastfold.
Mam 2 wozki na stanie - Chicco i-move i Stokke V3 .
Pare tygodni kupilam V2 ale siedzisko-bardziej ten palak przymocowany na stale mnie doprowadzal do szalu, wiec sie go pozbylam i zakupilam V3.
Mamy go od ok.2 tyg smile

Fastfold mi sie podoba bo przyciaga uwage tym,ze jest taki pokraczny , brzydki jak nie wiem co a zarazem piekny- mysle,ze to za nim bardziej sie beda ogladac niz za bugaboo, ktorego w Nl na peczki-co 2 pcha buga.
Toro ma siedzisko podobne do buga, wiec jakos taki zwyczajny sie przez to robi.

Mlody ma 6 miesiecy.

Wozek nie musi spelniac jakiejs specjalnej funkcji, bo po lasach nie jezdzimy itp. Zwyczajnie chce posiadac co fajnego na zmiane .
Fastfold ma fajne wkladki kolorowe na wymiane ,wiec mozna sie tu jeszcze w te kolory bawic smile
Bede go uzywac jedynie na wypady do centrum, dluzsze -calodniowe wyjazdy na zakupy do Niemiec, czasem wakacje.

Dziewczyny w tym Fastold'zie plecki dziiecka sie nie "zapadaja" ? jest tam jakies usztywnienie?

Jesoo ale Ja sie mecze z ta decyzja smile
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 10:17
      Mialam ten sam dylemat i zalozylam nawet kiedys zdajsie taki sam watek smile

Wiesz, co wybralam smile

Toro nie ma srbernego stelaza i jakos mi sie przez to znacznie mniej podoba. Gdzies tez czytalam, ze jest dlugi, ale nie wiem, czy stelaz tez jest dluzszy, czy tylko jak sie to siedzonko dlugie polozy, to sie troche krowiaty do manewrow robi.

Tez chcialam toro, bo myslalam, ze lepsze do spania i lepiej budka chroni, ale sie z niego totalnie wyleczylam ogladajac tysiace zdjec Fastfolda w necie smile

Dla rocznego dziecka ten hamaczek jest naprawde ok. Plecki nie sa usztywnione.

Moja mala nie narzeka. Wczoraj w nim nawet zasnela w pozycji siedzacej!!! Jeszcze nam sie nie zdazylo! Nie zauwazylam, ze zasnela (prowadzac wozek). Nie myslalam, ze siedzac mi zasnie. Jak sie to siedzonko "polozy" to jest calkiem ok, choc wolalabym, zeby glowka byla na mniejszym pochyleniu (nie wiem, jak to opisac).

A nie chcesz chicco sprzedac, jak masz stokke? I do tego maly fastfoldzik i jeszcze mozesz brykac dalej w poszukiwaniach smile
      • tygisek Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 10:27
        ja tez mam takie zdaie jak Pinik, jak juz wpadlas, sprzedaj chicco, kup fastfolda smile mi sie wydaje ze przy V3 bez sensu kupowac toro, bedziesz miec dwie podobne funkcja spacerowki, na fastwoldowym stelazu obecnie jeszcze od biedy zaistalujesz fotelik np, jesli sie okaze, ze masz za malutkie dziecko, szybko zreszta dorosnie w razie cowink
        przez Was mam wielkiego kaca, ze nie kupilam tego wozka, jak patrze na zdjecia Pinik, to jednak mysle, ze zmiescilby sie mi w tym cholernym bagazniku, skoro jest dlugscia zblizony do swifta...miescil mi sie urban, coprawda sposobem wkladany, ale miescil, wiec pewnie micra tez by nie musiala lezec po przekatnej czego niecierpie, bo miejsca w bagazniku wtedy nie ma juz wogole uncertain
        ech...
      • z_oe Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 10:39

Toro sprawdzą się dla małych dzieci pewnie lepiej ale już dla dużych to siedzisko jest mało wygodne. Serce krzyczy fastfold bo to taka piękna pokraka że musisz się za nim oglądnąć hihi. Chicco sprzedam w swoim czasie bo jak mnie sama gondola zachwyciła tak buggy już nie choć uzywalismy z 2 razy mimo wszystko coś mi się zdaje że buggy im nie wyszedł. Siedzisko za płytkie bez boków i dziwnie pasy przeciąganie pod plecami dziecka. Wezmę fastfold bo mnie zachwyca do tego te kolory wymienne. Jest okazja że brat przyjdzie to powiem dla męża że to prezent od wujka haha
    • gosia_mrufka Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 11:32
      Ja też miałam ten problem, ale na razie wzięłam Toro. Mój synek ma prawie 6 m-cy, ale nie siedzi. Pozycja w Fastfoldzie mi się nie podobała, raczej dla trochę większego dziecka. Mój był taki skulony i podbródek mu się przyciskał do klaty - bałabym się, że się przydusi. Na razie jeździmy gondolą, więc nie ocenię spacerówki. Wolałabym Fastfolda ze względu na wygląd, ale wybrałam Toro ze względu na wiek dziecka.
      • monika_kas Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 12:02
        A macie jakieś opinie na temat Toro z kołami terenowymi? Wiem, że nie są skrętne, ale czy założenie tych kół powoduje, że wózek lepiej sobie radzi w trudnym terenie?
      • z_oe Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 12:49
        gosia_mrufka Ja bym go teraz nie uzywala, chyba,ze po chalupie sie nacieszycsmile
        Moj syn 20 stycznia skonczyl pol roku,ale jest bardzo duzy- wina ponad 2 metrowego ojca, i juz teraz kupuje Mu ubrania na 86/92 smile
        Mysle,ze na wiosne Fastfold bedzie git..widzialam filmiki i fotki- dzieci w nim siedza jak w kokonie i miny maja obledne- wiec widocznie im bardzo wygodnie . Niektore maluchy maja nozki skrzyzowane na siedzonku-jakby po turecku siedzialy- Ja tak siadam u tescia w wieeelkim fotelu i odpoczywam haha.

Poza tym te wkladki to tez swego rodzaju usztywnienie - tak mi sie wydaje, bo wygladaja bardzo solidnie.

• gosia_mrufka Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 14:16
          Każde dziecko jest inne, dlatego zaznaczyłam, że mój nie siedzi, główka mu tak dziwnie się układa i dlatego nie zdecydowałam się na Fastfolda. Za kilka miesięcy mógłby być ok i pewnie przymierzę się do zakupu ponownie. A jak większe dziecko to tym bardziej inaczej siedzi, a za miesiąc czy dwa to już spokojnie może jeździć a Fastfoldzie i jak najbardziej będzie mu wygodnie, bo ten hamaczek fajnie się układa.
    • sztucznamrowka Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 12:55
      A jakie są różnice między tymi modelami? Ktoś wie?
      Który z nich będzie lepszy dla dwulatka?
      do gosia_mrufka - możesz podać wymiary siedziska w Toro? Dzięki smile
      • z_oe Re: Micralite Fastfold czy Toro? 31.01.13, 13:03
        Ja expertem Micralite nie jestem ale to co juz od razu rzuca sie w oczy to rodzaj siedziska.Bo podwozie wyglada na identyczne- troche chyba zmian z tego cow idze przy skladaniu wozka, podnoszeniu raczek ... Pozniej co za tym idzie to waga- Toro jest ciezszy.
        Na necie sa filmiki gdzie porownuja te 2 rodzaje wozkow, zlozony rozlozony, z dzieckiem bez dziecka i mozna zobaczyc,ze wlasnie Fastfold wygrywa z Toro wlasnie dla starszego dziecka.

Zaraz sie dziewczyny odezwa- dumne wlascicielki Micralite i bedziemy wiedzialy wszystko smile

Ps. dla 2 latka jako dodatkowa "parasolke-terenowke"bralabym Fastfolda

• z_oe Fastfold vs Toro zdjecia 31.01.13, 13:11

Tutaj masz link do zdjec porownawczych..z malym i duzym dzieckiem-oba wozki

Klikamy tutaj
      • gosia_mrufka Toro wymiary siedziska podaję 01.02.13, 14:53
        oparcie 49 cm, siedzisko 21 cm, podnóżek 19 cm
        szerokość 33 cm
    • z_oe Re: Micralite Fastfold czy Toro? 24.05.13, 07:40
      Hallo smile

Po przeczytaniu Waszych pozytywnych opinii zdecydowalam sie ostatecznie na Fastfolda , ktory jest od wczoraj w drodze do swojej "pani "smile
      Pinik zamowienie zlozylam u tego samego sprzedawcy co Ty i faktycznie jest super. Szybka reakcja , dobry kontakt - wszystko w ciagu 2 dni bylo juz gotowe do wysylki.
      Trafil mi sie wozek z czerwona buda, bo z czarna juz nie bylo. Dokupilam u Niego jeszcze folie przeciwdeszczowa, kola terenowki, bude czarna , obciazniki.
      Materacyki tez mial wyprzedane. Ale od czego sa przyjaciele w Anglii smile Kolezanka wczoraj wyslala paczke a w niej zolty materacyk i ta oslona przeciwsloneczna.
      W przyszlosci, blizej jesieni dokupie jeszcze spiwor i czarny materacyk,

Prawdopodobnie w najblizszy pozniedzialek bede otwierac paczki smile Serce mi wali jak szalone.

Chicco I-Move sprzedalam jakis cza stemu, na stanie tylko Stokke.

Dzieki za info, recenzje ,zdjecia i cierpliwosc gdy musialyscie odpowiadac na moje pytania- czesto tez glupie - gdyby nie forum to pewnie nie kupilabym Fastfolda i nie bylabym taka podekscytowana.

Ps. maz tez sie w nim zakochal na odleglosc, wiec zakup jak najbardziej legalny a nie tylko dla wtajemniczonych haha
      • pinik do z_oe 24.05.13, 12:04
        hej,

no to fajnie! Pochwal sie, jak dojdzie!

A widzialas juz gdzies w sprzedazy ten daszek (nie cala siatke) sloneczny, ktory mial na lato wyjsc? Bardzo na niego licze.
        • z_oe Re: do z_oe 24.05.13, 12:52
          Juz sie poniedzialku nie moge doczekac. Jestem ciekawa tego calego zestawu i pierwszej jazdy smile
          Nie widzialam jeszcze w sprzedazy . Nie moge sie nawet doszukac na stronie producenta.
          Ciekawa jestem bardzo tej oslonki przeciwslonecznej, bo prawde mowiac nie wyglada zachecajaco na zdjeciach, wyglada jak bunkier ,no ale zaryzykowalam i mam nadzieje,ze sama oslonka UV jest przezroczysta i dziecie bedzie widziane od zewnatrz.I nie bedzie prostestowal przy jej zakladaniu.
          Kupilam ja bardziej jako ochrone przeciwkleszczowa, bo czesto robilismy wypady do lasu, teraz jak jest mlody to sie boimy ryzykowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka