Dodaj do ulubionych

amortyzacja w Concord fusion

01.03.13, 19:00
Zakupilam ostatnio (model 2012) ale czekam na dostawe - ma przyjsc w drugiej polowie miesiaca. Strasznie mnie meczy kwestia amortyzacji w tym wozku, bo opinii na ten temat nie ma zbyt wiele a te jesli sa to sa rozne. W opisach jest info ze amortyzowane sa wszystkie kola i ze jest regulacja twardosci wozka, wiec niby powino byc ok. Ale bylo w necie kilka opinii, ze wozek jest twardy. No cudow sie nie spodziewam, ale chcialabym zeby byla choc troche odczuwalna. -Jesli bedzie np. Taka jak w macu xt to juz bedzie dobrze. A jakie sa wasze opinie na ten temat?
-
Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:15
      Ja miałam starszy model (taki pomarańczowy) i bez względu na ustawienie amortyzacji (synek wtedy ważył 9-10 kilo), miałam też później nowszy (bamboo) i amortyzację czuć było dużo lepiej (ale syn wazył już 12-13), jednak chyba wiele zależy od wyrobienia.
      Szału się nie spodziewaj, ale lekkość prowadzenia, łatwość podbijania wybnagrodzą ci sztywnośc zawieszenia. wink

Ogólnie to super wózek.
      • martuska1982 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:16
        tak to jest jak maż zagląda przez ramię i kaze mi włączać swoją stornę z wynikami sportowymi wink
        zjadłam zdanie w połowie.Miałam napisać, ze ten pomarańczowy starszy bez względu na ustawienie amortyzacji był dośc sztywny wink
    • agusia041 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:19
      Bardziej odczujesz amortyzację w fusionie niż w mp sola. Do xt raczej bym nie porównywała, concord to przy macu wózek terenowy chociażby ze względu na wielkość kół smile
      • martuska1982 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:21
        ja dodam jeszcze, ze jeśli używany normalnie w miescie to będziesz Linka zadowolona. smile

Ja ciągle tęsknię, ale już przy synku nie kupię, może przy drugim bobo.
        • agusia041 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:33
          powiem szczerze. że ja praktycznie byłam fusionem kilka razy na spacerze a mam go już prawie rok. Za to codziennie mały się w nim super wysypia, jest naprawdę bardzo wygodny smile
          • linkap_wawa Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:36
            Agusia a czemu nim nie spacerujecie - ma jeszcze jakies ukryte wady,?
            • agusia041 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:46
              nie jeżdżę nim, bo na spacery mam nipperka a fusiona musiałabym po każdym spacerze myć, więc on tylko taki domowy jest. Ale pcha się go naprawdę leciutko, synka codziennie w nim usypiam smile
              • martuska1982 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 20:37
                pcha się i manewruje bosko.Tak lekkiego w pchaniu wózka nie miałam.Na pewno będziesz Linka zadowolona. smile
                Ten drugi, który miałam (oba kupowałam używane, wiec nie wiem czy to poprawiono w czasem czy miałam bardziej wyużyty) był miększy.Znaczy w takim sensie, ze amortyzacja była wyczuwalna, ale nie kołysało czy coś wózkiem.

A jakie dotąd wózki miałaś?Może i ja jakiś miałam to mogłabym odnieść się.Maca xt nie miałam (jeszcze), wiec nie porównam. sad
      • linkap_wawa Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 19:34
        No wiem ze mac xt i fusion to dwa inne typy wozkow - chodzilo mi tylko o'wyczuwalnosc amortyzacji.... a jesli chdzi o sole to ja w niej amortyzacji wogole nie wyczuwalamsmile.... Do niedawna jezdzilam elitem, teraz versa, i po prostu nie chcialabym miec tendencji znizkowej smile
        • agusia041 Re: amortyzacja w Concord fusion 01.03.13, 20:58
          A powiedz Linka jak się ma elite do versy, który jest bardziej miękki?
          • linkap_wawa Re: amortyzacja w Concord fusion 02.03.13, 10:48
            No w elicie amortyzacja jest bardziej wyczuwalna, a poza tym to siedzisko fajnie buja. W versie jest kubelek i pomimo, ze nie jest ono osadzony na stelazu bardzo sztywno (tez nim jakby troche buja) to jednak versa jest zdecydowanie twardszym wozkiem. Byc moze z czasem amortyzacja na przednich kolach sie wyrobi (tak tez mialam w elicie - im dluzej go uzytkowalam, tym byl miekkszy) no ale tego nie wiem. Natomiast wydaje mi sie, ze versa lepiej podjezdza pod mniejsze n ierownosci niz elit - moze to kwestia dwoch kol z przodu a moze wlasnie twardosci wozka. Natomiast podbijanie zdecydowanie lepsze w elicie.
    • magdashero Re: amortyzacja w Concord fusion 02.03.13, 11:35
      miałam fusiona dla syna, ten model już budką jak z materiału do strojów płetwonurkówwink i tak amortyzacja była taka że jak naciskałam całym ciałem na rączkę to tylna oś cała się uginała, ale podczas normalnej jazdy specjalnie nie była wyczuwalna. wózek jest duży wieć to jakoś się tak rozkładało że było ok
      • maja1406 Re: amortyzacja w Concord fusion 02.03.13, 11:49
        ja używałam fusiona ale głównie w wersji z gondolą, amortyzacja słabo wyczuwalna, ale dobrze pokonywał przeszkody, nierówności, super się pobijał, ja nie narzekałam. Pewnie jeszcze do niego wrócę tylko że w wersji spacerowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka