28.04.13, 18:53
Szukałam jakichkolwiek informacji w archiwum, ale chyba nie było jeszcze wątku o tym wózku smile
Jestem ciekawa opinii, czy ktoś ma ten wózek? Zależy mi na lekkim i mocno składanym wózku a jednocześnie piankowych kołach i dużej gondoli dla jesienno-zimowego dziecka. Macie jakieś doświadczenia z tym modelem Mutsy? Z góry dziękuję za jakiekolwiek opinie smile
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Mutsy Igo 28.04.13, 20:31
      Wózek faktycznie wygląda na interesujący, szczególnie z tym składaniem. Co do wagi to delikatnie mówiąc bez szału tzn. wg. producenta (co niestety jest nagminnie zaniżane) stelaż 8,4 kg + siedzisko 4,3 kg co w sumie daje 12,7 kg ! ( w teorii) co klasyfikuje ten wózek raczej pośrodku wagi spacerówek, powiem więcej sporo wózków bardziej komfortowych tzn. obszerne siedzisko, duże koła pompowane itd. waży mniej np. Quinny Speedi 12,2 kg (ważone przeze mnie), Urban Jungle ok. 11 kg uncertain

Pytanie co Ci się w tym wózku podoba, w sensie design itd. to ok (choć zapewne amortyzacja będzie słaba, siedzisko może nie być duże, ale to już kwestia sparwdzenia) czy priorytetem jest jednak waga a wygląd przy okazji? Jeśli wózek będziesz musiała nosić np. 2 piętra, wtedy waga zdecydowanie jest priorytetem i każdy kilogram jest istotny, wtedy skupiłabym się na szukaniu wózka o wadze do 10 kg. Natomiast jeśli chodzi o komfort jazdy, prowadzenia, to to akurat w przypadku przyzwoitych firm nie wynika z samej wagi wózka, a zdecydowanie bardziej z konstrukcji.
      • martuska1982 Re: Mutsy Igo 28.04.13, 21:16
        wygląda jak evo,nieco zmodyfikowane, ale raczej kosmetycznie.Nie oczekiwałabym cudów po amortyzacji (o ile w ogóle jakaś jest), ale generalnie ładny.
        • kulka-1975 Re: Mutsy Igo 09.07.13, 12:34
          Dziewczyny a gdzie można go na żywca zobaczyć w Warszawie lub okolicach? Bardzo mi pasuje jak oglądam w internecie, tylko muszę zobaczyć siedzisko. Nie znoszę wąskich (a np. Evo ma takie).
          • rzulfica Re: Mutsy Igo 07.08.13, 18:36
            czy któraś z Was widziała spacerówkę? jak to siedzisko, nie jest wąskie? i czy budka nie jest za mała?
            • minininja Re: Mutsy Igo 08.08.13, 10:00
              Siedzisko jest rzeczywiście wąskie. Budka jest super! Dużą + dodatkowo można rozpiąć zamek i rozłożyć ją tak, że siedzącego dziecka prawie w ogóle nie widać. A w pozycji leżącej zasłania połowę dziecka jak budki w gondolach.
            • marlon31 Re: Mutsy Igo 23.12.13, 21:39
              Budka nie jest za mała, można ją przedłużyć do 180 stopni, całkowicie zasłania przed słońcem.
              Co do szerokości to dla Łukaszka na razie wystarcza, ale przed nami zima zobaczymy jak będzie w kombinezonie i śpiworku .
    • minininja Re: Mutsy Igo 08.08.13, 09:59
      My jeździmy w Igo, ale w spacerówce. Z gondolą nie miałam styczności więc się nie wypowiem na jej temat.
      Co do spacerówki, jest bardzo wygodna dla mojej 6-miesięcznej córki, ale mam wrażenie, że jest dość wąska i np. 2 letnie dziecko może się już nie mieścić lub mieć ciasno...
      Sam wózek jest świetny. Ja mam wersję z pompowanymi kołami. Składa się bardzo dobrze, może nie jest jakiś super mały po złożeniu, ale raczej zalicza się do tych mniejszych. Prowadzi się bardzo dobrze, jest skrętny, ale też trochę niestabilny. Ale... Nie ma w ogóle amortyzacji sad Jadąc po dziurach lub kostce brukowej takiej z dziurkami naprawdę mocno trzęsie.
      Dlatego też my kupiliśmy właśnie Bugaboo Cameleon (testowałam przez tydzień i był świetny!), a Mutsy Igo zostanie jako drugi wózek...
    • t.unia Re: Mutsy Igo 19.09.14, 23:21
      Wczoraj oglądałam ten wózek i się napaliłam ale dużo spaceruje i troche ten brak amortyzacji mnie przestraszył. Ktoś jeszcze go ma i może się wypowiedzieć ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka