Dodaj do ulubionych

zostałam bez wózka...

26.05.13, 20:11
techno poszedł w świat, britax jest w Holandii, a ja mam tylko w domu jane który nie rozkłada sie do spania

biorąc pod uwagę że potrzebuję czegoś z odwracaną spacerówką, takiego powiedzmy "miejskiego" to co byście kupiły

peg perego switch easy drive

czy loolę up?

obydwa dzisiaj oglądałam, loola jest lżejsza, mężowi bardziej podoba się PP, ale za 800zł PP musiałabym kupić używkę, a loolę mogę kupić nówkę

jest na all PP switch, zobaczcie czy mam rację że lamówki są wyblaknięte, nie powinny być tak jasno brązowe, w ogóle ta tapicerka chyba wypłowiała jest, co?

allegro.pl/peg-perego-switch-easy-drive-java-i3276547847.html
musiałabym jutro coś zamówić, żeby mieć wózek na weekend (długi weekend), co byście na moim miejscu kupiły?
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: zostałam bez wózka... 26.05.13, 20:18
      Mnie to nie wygląda na wypłowienie, ale ja nie znam tych wózków, więc nie wiem jak powinno być.
      Czysto wizualnie wolałabym switch, bo mi się loola średnio podoba. Jeśli juz uparałbym sie na bebe confort z przekładanym siedziskiem to bardziej podoba mi się streety (mimo jego wad, które znam z lektury tegoż forum wink ).
      • magda79pn Re: zostałam bez wózka... 26.05.13, 20:40
        kiedyś mi się streety podobał, nawet był w sklepie nowy przeceniony za coś koło 600zł, ale on ma strasznie nisko rączkę sad
        • jasiek4 Re: zostałam bez wózka... 26.05.13, 20:55
          Najlepiej dopytaj na aukcji. Mi się coś kojarzy że w kolor java to częściowo materiał a częściowo jakiś skaj czy inna sztuczna skórka czy tworzywo więc raczej nie blaknie. Ale głowy nie dam ...
          Poza tym wózek wygląda ok.
          • my_way Re: zostałam bez wózka... 26.05.13, 21:22
            Ten PP wyglada niezle.
            Znasz moja opinie o Looli wink Ale co kto lubi smile. Ten PP wydaje mi sie sensowniejszy. Jesli dobrze pamietam to PP rozklada sie bardziej na plasko niz Loola, lepsza budka no i kosz na zakupy pakowny - znam z PP Si.
    • linkap_wawa Re: zostałam bez wózka... 26.05.13, 21:30
      jesli chodzi o wzgledy czysto wizualne to chyba jedank PP - chociaz looli na zywo nie widzialam... porownuje na zdjeciach...
      • magda79pn Re: zostałam bez wózka... 26.05.13, 23:19
        a napiszcie mi (bo koła podobne do SI) gdzieś czytałam, że te przednie koła wpadają we wszystkie szczeliny w chodniku i że strasznie trzęsie tym wózkiem na kostce

za to amortyzacja w looli to bajka, poprostu super
        • pomilak1 Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 06:59
          Ten PP z aukcji mi się absolutnie nie podoba, wolałabym nową loolę smile Zresztą widuję takiego pega u mnie na osiedlu i owszem fajnie wygląda ale dość trzeszczy i stuka na kostce uncertain może oczywiście być już z lekka wysłużony, ale jakoś ogólnie nie wpadam w zachwyt nad wszystkimi Pegami tongue_out
          • magda79pn Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 07:50
            ja kiedys uwielbiałam pegi, ale po pliko mini strasznie się zawiodłam (jeżdżąca orkiestra)

chyba jednak tą loolę kupię, troszkę lżejsza, dużo lepsza amortyzacja, i mi się chyba jednak bardziej jej stelaż podoba, jedyne co peg ma fajniejsze to siedzisko

ja pierniczę, głupi wózek, a taki problem... wink
            • tereferefretka Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 10:20
              zamawiaj loole, ten peg mi tez wygląda na wysłużony..
        • darusia2012 Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 08:00
          Magda ja chcę sprzedać swojego pega, ale nie mam czasu się tym teraz zająć sad
          Mam denim
          tego z aukcji nie kupiłabym, wygląda na zużyty
          • magda79pn Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 08:02
            napisz do mnie na sowa796@wp.pl
            • delphine_delphine Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 10:06
              Magda, a dlaczego własciwie wyprzedałaś cała flote, skoro potrzebny Ci wózek? smile
              Hehehe, szalona kobieto wink
              • magda79pn Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 11:08
                ja sprzedałam tylko techno wink
                britaxa b-agile mam, tyle że w NL i przyjedzie do mnie w piątek
                jane też mam, ale on nie rozkłada się do spania

a mam ochotę na coś z przekładaną spacerówką
                • agusia041 Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 12:48
                  Magda, kup tę loolę, mój brat dwoje dzieci w niej woził i był zachwycony, chociaż to był jego jedyny wózek, więc zupełnie nie miał porównania wink
                  Loola po paru latach intensywnego używania jeszcze nawet jest całkiem sprawna, trochę jedynie stelaż ma rozchwiany i budka się zepsuła.
                  Dodam jeszcze, że brat ma ok.2 m i wyglądał z tym wózkiem dość komicznie, na pewno rączki były dla niego za nisko, więc prowadzenie mało komfortowe, ale nigdy złego słowa nie powiedział smile
            • darusia2012 Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 14:00
              napiszę wieczorem

wyczytałam, że potrzebujesz wózek na długi weekend a to u mnie mission impossible wink
              • magda79pn Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 15:07
                no potrzebuję do środy, bo wożenie roczniaka w wózku bez rozkładanego oparcia jest wkurzające wink

dzisiaj będę oglądać loolę up używaną, jeśli jej nie kupię, to zamówię tą nową i koniec.
                • darusia2012 Re: zostałam bez wózka... 27.05.13, 20:59
                  napisalam maila
                  • magda79pn kupiłam loolkę ;) 29.05.13, 13:59
                    fajna nawet jest, im dłużej nią jeżdżę tym bardziej mi się podoba smile
                    ale nie powiem, peg switch kusi wink

kupiłam używaną i wymieniłam sobie kółeczka na nowe,oraz kupiłam nową tapicerkę z budką, więc mam teraz praktycznie nówkę wink na żywo kolor zielony jest bardziej soczysty smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/1uZGwOMaeumFovtqiB.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/GpetaeL3UDgCa9x28B.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Tqwg2bANrRPakHxSIB.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/hujSui6bbgQ6Thx4vB.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/SpG0uw0B2cPeZu9D4B.jpg
                    • agusia041 Re: kupiłam loolkę ;) 29.05.13, 14:22
                      Śliczna smile Jakoś wyjątkowo zgrabnie wygląda na tych fotkach smile
                      Magda, a gdzie kupiłaś kółka i tapicerkę, w serwisie? Może ja też bym tę darowaną od brata loolę odnowiła, bo stoi taka bidulka samotna z zepsutą budką, aż mi jej szkoda.
                      • magda79pn Re: kupiłam loolkę ;) 29.05.13, 15:20
                        w serwisie, a serwis jest w poznaniu, mam do serwisu dosłownie 3 ulice dalej wink

tylko że mają tylko ten jeden kolor tapicerki to jest optic velvet, i został im jeszcze jeden komplet, cena nie jest tajemnicą 160zł z wyprzedaży, normalnie ponad 300, tylne kółeczka 48zł, przednich nie wymieniałam bo są OK
                        • agusia041 Re: kupiłam loolkę ;) 29.05.13, 16:04
                          Rzeczywiście ceny okazyjne, na allegro samą budkę widziałam za ponad 100zl uncertain
                        • tereferefretka Re: kupiłam loolkę ;) 29.05.13, 16:05
                          no i extra wink bardzo mi się twoja loola podoba

a jak synek w niej? nie zsuwa się ani nic??

ja dzis u siebie widziałam czerwoną kenzo w kwiaty na tym kolorowym stelażuwink wiem, staroć,ale bardzo mi sie podoba wink
                          • magda79pn Re: kupiłam loolkę ;) 29.05.13, 16:17
                            młody się nie zsuwa, potem zrobię mu fotki

Agusia - facet w serwisie naprawi ci złamaną budkę, kosztuje to 30zł smile

dzisiaj nie mam czasu, potem wam wszystko opiszę, wyprałam tapicerkę w pralce i złamałam budkę wink dlatego kupiłam nowy komplet, poza tym ta ładniejsza od tej co miałam wink
                            • magda79pn fotki 29.05.13, 18:55
                              tak wygląda mój prawie roczniak w tej spacerówce, wydaje mi się że ma dużo miejsca

nie wiem co byłoby by zimą, bo póki co mój syn nienawidzi śpiworków, i może być tak, że matka wink szyje śpiworki, a dziecko będzie jeździło kocem przykryte tongue_out

w każdym razie nie używamy zimą i kombinezonu i śpiworka, tylko albo jedno albo drugie

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/6nwBbFxxTtL9L23hvB.jpg
                              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/n9yjjevDSm8e5ggCNB.jpg
                              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/TAoPsFdaxDbH6ahaEB.jpg
                              • tereferefretka Re: fotki 29.05.13, 19:51
                                słodziak smile

ale tapicerka fajna, takie dobre kolory na lato wink o ile ten wozek dotrwa lata u was wink
                              • kkitka Re: fotki 29.05.13, 20:31
                                Fajnie wygląda wózio, synek widać zadowolony smile Mnie tylko przeraża ciężar looli wink
                                • magda79pn Re: fotki 29.05.13, 21:30
                                  Nawet nie wiem ile waży, przy okazji jak go będę składać, to włożę na wagę, podają 11kg, z odwracanym siedziskiem to i tak lżejszego nie da się kupić, jane challenger ważył chyba ze 13kg a był tylko przodem do świata wink
                                  • darusia2012 Re: fotki 29.05.13, 22:10
                                    da się smile
                                    • magda79pn Re: fotki 29.05.13, 22:45
                                      tak, wiem bugaboo bee, tylko za ile...
                                      • martuska1982 Re: fotki 30.05.13, 15:48
                                        Magda, jednak sprzedajesz tą loole? Czemu? Byłas z raz na spacerze? Co jest jednak nie tak z tym wózkiem, ze go nie chcesz? Tyle czasu poswięciłas na poszukiwania, teraz wózek dopieściłaś i pozbywasz się? o.O
                                        • agusia041 Re: fotki 30.05.13, 16:59
                                          Sprzedajesz? Jesteś szalona big_grinwink
                                      • darusia2012 Re: fotki 30.05.13, 16:15
                                        Miałam na myśli pp switch, waży 9,7 kg wg producenta
                                  • my_way Re: fotki 30.05.13, 16:43
                                    Loola 11kg? Chyba bez siedziska wink Chociaz w tej wersji kolorystycznej wyglada nawet zgrabnie smile No i widac synek zadowolony smile
                                    A jak ogolnie pierwsze wrazenia? Bylas juz z nia spacerze?
                                    • magda79pn Re: fotki 30.05.13, 20:20
                                      tak sprzedaję
                                      byłam na spacerze i jak dla mnie jest ok, mi się nim dobrze jeździ, kupiłam go w poniedziałek pod wieczór, we wtorek rano byłam w serwisie, zrobiłam go dla siebie, a wieczorem dostałam maila od Darusi że może mi sprzedać swojego Pega sad

nie wiem ile waży, nie bardzo mam jak zważyć, producent podaje chyba 11kg

mąż jednak uparł się na peg perego (oglądaliśmy razem obydwa te wózki w sklepie, ale na all nic nie było, a na nowego nie mam kasy) i gdyby Darusia odezwała się do mnie dzień wcześniej to bym tego wózka nie kupiła, wybrałabym wtedy switcha, no nic, mam nadzieję że poczeka smile

A loolka jest naprawdę w super stanie, odbierałam osobiście, więc bubla bym nie kupiła smile
                                      • martuska1982 Re: fotki 30.05.13, 21:08
                                        ja juz myślałam, ze coś nie tak z tym wózkiem. wink
                                      • darusia2012 Re: fotki 30.05.13, 21:11
                                        Magda ja ostatnio nieforumowa jestem i gdybym tylko doczytala, ze szukasz switcha, to na pewno dalabym znac. Tak szczerze to mój maz tez lubi tego pega i pewnie bedzie zly na mnie, ale trudno.
                                        • magda79pn Re: fotki 30.05.13, 21:23
                                          Darusia - spoko, myślę że damy radę, sprzedam tego, kupię od ciebie i wszyscy będą zadowoleni (no, może poza twoim mężem big_grin )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka