Dodaj do ulubionych

phil&teds verve

29.05.13, 13:36
mam nadzieję że to mój ostatni wątek z dylematem na tym forum, a kolejny będzie już z fotkami zakupionego wózka,

dla przypomnienia rodzę w lipcu,
najpierw chciałam cameleona + dostawka dla starszaka (2,5roku)
potem stwierdziłam że potrzebuję podwójnego i stanęło na Vibe P&T, a ostatecznie stwierdziłam że jednak Verve + twarda gondola peanut

wczoraj byłam w sklepie gdzie dokładnie obejrzałam vibe (verve nie udało mi się znaleźć w realu i będę kupowała w ciemno), nie widziałam również peanuta, ale pan miał o nim bardzo negatywne zdanie, że ciasny (choć długi)
chyba jestem zbyt konserwatywna i nie mogłabym wozić maleństwa na tej półce pod starszakiem, tym bardziej ze starszak na tej dostawce w górze też w średni komforcie
a jak zamontuję peanuta, to wózek robi się pojedynczy,
opinii o vervie niewiele, ale spotkałam się kilka razy z informacją że kółka przednie bardzo się zużywają (nie są pompowane) i że klekoczą

w sklepie dorwałam się do emmy no i wiadomo, mega komfort dla dziecka, mąż uwielbia jak się wózek buja, ja rozumiem wszystkie za oprócz tego że średnio mi się takie wózki podobają, i jeszcze te nieskrętne koła
ale u mnie teren trudny więc była by ok

no i w sumie zaczynam od nowa, bo zupełnie nie wiem na co się zdecydować:
podoba mi się baardzo easywalker qtro, biorę wciąż pod uwagę cama (choć zaczynam wątpić w jego terenowość), emma same tak oprócz wizualki (choć ta tablica.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-emmaljunga-city-cross-polar-performance-2-w-1-ID2PwwL.html wygląda całkiem całkiem)

przyznam się ze verva juz zamówiłam ale mogę się jeszcze z tego wycofać....
poradźcie, może coś innego zupełnie mi polecicie??? czym bardziej chcę już kupić ten wózek tym bardziej nie wiem który
wiem że przydługie moje wypociny ale nie mam komu się wyżalić bo nikt nie rozumie moich dylematów sad
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: phil&teds verve 29.05.13, 14:12
      Ja też miałam takie dylematy. Rodzę koniec lipca, starszak skończył 3 latka ale jest dość drobny, choć długi. Oglądałam verve w sklepie /mają też na allegro wersję powystawową/ i przymierzałam młodego. Wózek wydaje się fajny, wysoki, buda wysoko ale mój młody siedział strasznie wysunięty do przodu. Nie ma żadnych osłon po bokach więc dzieciak praktycznie na ekspozycji. Nie wiem jak to sprawdzi się w zimie gdy będzie śpiworek. Mój syn idzie do przedszkola we wrześniu więc wózek podwójny będzie mi potrzebny tylko na powroty z przedszkola. Mam sporą odległość do przedszkola. Niedawno kupiłam MB Swifta i uważam, że trzykołowy, dobry wózek lepiej się prowadzi i jeszcze gdy ma wszystkie pompowane koła to naprawdę super. Ja obecnie rozważam zakup P&T Vibe ale dopiero gdy urodzi się dziecko. Może będę potrzebować tylko dostawki do swifta /hulajnogi/ ale nie wyobrażam sobie używania jej w zimie.
      Kurcze i dalej nic nie wiem. Kusi ten vibe.
      • iggi44 Re: phil&teds verve 29.05.13, 14:26
        o to jestesmy w bardzo podobnej sytuacji big_grin
        mój się nie dostał do przedszkola, więc będzie spacerował z nami,
        mój mąż zupełnie nie przekonany do vibe, faktycznie to dziecko na górze bardzo wysunięte do przodu, z kolei opcja na dole w zimie, pośniegowe błoto itd... też kiepsko, verve to samo z resztą

mysłalam już o typowym bliźniaczym ale .. no trochę mi wstyd dla 3 latka bliźniaczy
        • rebelka1986 Re: phil&teds verve 29.05.13, 14:54
          Ale jaki wstyd? Ja widzę, że my Polacy mamy wielkie parcie, żeby nasze dzieci wszystko robiły szybko, szybciej niż inne - 9 mies. odpieluchowanie, 18 mies. już tylko na nóżkach, bo przecież chodzić umie, itp wink Odnoszę wrażenie, że za granicą nie ma takiej presji wink A co do meritum, ja bym się nie szczypała i gdyby moje dziecko było bardzo wózkowe, to w nosie bym miała opinie źyczliwych ciotek klotek i dla komfortu dziecka i własnego kupiłabym wózek wink Zresztą moi chłopcy ciągle jeżdżą dashem, mimo że starszy ma już ponad 3 lata. Błota i śniegu się nie bój, te koła są nieczepliwe a blotniki spełniają swoją rolę.
    • agaciha Re: phil&teds verve 29.05.13, 15:30
      Ja mialam na moich synow (roznica 2 lata i 3 miesiace) 3 podwojne wozki. Pierwszy Phil and Teds Sport- super ale od chwili jak dzieci jezdza juz normalnie a nie jedno w kokonie a drugie na tym wysunietym do przodu. Maclaren Techno podwojny- tez fajny no ale to typowa spacerowka. Jako ostatni kupilam Mountain Buggy Urban Duo- no to byl strzal w 10!

Tak wygladali jak starszy mial 4 a mlodszy 2:

cdn3.asteroid.pl/a.garnek.pl/015/196/15196153_800.0.jpg/zdjecie.jpg
      Ani przez chwile nie zalowalam zakupu. Chlopakom swietnie sie w nim spalo, prowadzil sie bajecznie. Bilam sie po glowie, ze nie kupilam go wczesniej z 1 gondola! Sprzedalam jak starszy mial niecale 4.5 roku- plakac mi sie chcialo smile Kupilam uzywany.
    • calineczka793 Re: phil&teds verve 29.05.13, 15:32
      1,5 roku temu miałam podobne dylematy - stanęło na Vibie, gdyż nie przekonywały mnie przednie koła w verve, no i nie podobał mi się P&T z 4 kołami, ale ja jestem wielką zwolenniczką trójkołowych wózkówsmile U nas różnica między chłopakami to 23 m-cesmile I powiem tak Vibe jest doskonałym wózkiem dla dwójki z różnica 2 lat, jednak jak dla mnie dla starszej dwójki, tj. jak już młodsze dziecko przestaje jeździć w gondoli - chociaż nie mówię nie - możliwe, że jak w końcu zdecydujemy się na 3 dziecko, to przekonam się do takiego rozwiązania.

Viba w domu mamy nadal, sporadycznie korzystamy, chociaż szczerze mówiąc zastanawiam się nad podwójnym MB i jeśli zdecyduje się na niego, to raczej nie będzie mnie interesować co ludzie powiedząwink, bo to mnie i chłopakom ma być wygodnie.
    • iggi44 Re: phil&teds verve 29.05.13, 18:04
      agaciha chłopcy wyglądają super w tym urbanie podwójnym, ja wczoraj oglądałam duet, ale siedziska były baaardzo wąskie, i gondolka maciupeńka
      ale myślę że bez dwóch wózków i tak się nie obejdzie, więc rozważam opcję, że teraz kupię emmę, tak koło domu i do ogródka, a jak się mały urodzi i dostanę conieco z ubezpieczenia to dokupię podwójnego easywalkera albo mountain buggy właśnie smile

a o maclarenie podwójnym też myślę, choć to za jakiś czas, bo w sklepie to w sumie najgorzej mieć jednego na wolności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka