Dodaj do ulubionych

Microlite Superlite-do użytkowniczek

12.06.13, 14:43
Mam pytanie, czy użytkuje któraś ten wózek i może wydać opinię na jego temat, a w zasadzie na temat doświadczeń w dłuższym użytkowaniu wózka.

Ja powiem tak. Wybredna jestem, ale się zakochałam, choć wózek, - jak każdy - ma mankamenty.
Szukam wózka na wakacje i szybkie wypady do miasta. Wózek prowadzi się świetnie, jak po maśle, jest leciutki. Córce było w nim wygodnie, choć plecy nie są mocno usztywnione, jak się okazało w sklepie. I ten wygląd. Zachwyca, a córcia wygląda w nim świetnie.
Ale... No właśnie. Mam obawy czy wózek nadaje się dla 9/10 miesięczniaka na wyjazd wakacyjny jako jedyny wózek. Nie rozkłada się bowiem całkiem na płasko, nie ma pałąka i nie da się go przytwierdzić i nie ma całkowicie usztywnionych pleców.

Poproszę użytkowniczki, jak Wam się wózek sprawuje i w jakim wieku dzieci w nim wozicie.
Obserwuj wątek
    • masumi07 Re: Microlite Superlite-do użytkowniczek 12.06.13, 16:18
      Ja jeżdżę Superlitem co prawda dopiero od miesiąca, ale bardzo go polubiłam. Kupiłam go jako właśnie wózek na wakacje, bo jest przewiewny i lekki, na gorący dzień super. Co prawda ma małą budkę i nie chroni ona przed słońcem, ale dodatkowy daszek rozwiązuje problem. Nie obawiaj się nieusztywnionego i nierozkładanego oparcia, ono jest takie jak hamak i dziecku jest w nim wygodnie. Ta druga pozycja do spania jest moim zdaniem wystarczająca, dziecko nie musi leżeć całkowicie na płasko. Co do pałąka to ja w żadnym wózku z niego nie korzystam, więc mi nie brakuje. Nie wiem gdzie jedziesz na wakacje, więc nie mogę powiedzieć czy Ci się sprawdzi jako jedyny wózek.
      • jesuisunpapillon Re: Microlite Superlite-do użytkowniczek 12.06.13, 16:26
        dla mnie ten wózek jest wózkiem na szybkie wypady - z 2 piętra zjeżdża się idealnie, dwulatek za rękę a wózek sam spływa wręcz wink.
        Jak już wspomniałam, z wózka korzysta mój 2 letni syn (a dokładnie 2 lata i 4 mce - wzrost 96cm). Nieusztywnione plecki - nie są wg mnie mankamentem bo plecki fajnie się układają, siedzisko sprawia wrażenie hamaka jak już wspomniano.
        Zdarzyło się synkowi zasnąć, o ile wygodnie bardzo mu było w tej pozycji spać - pomijając kwestię układania główki na tym wózku to jednak...nie uważam żeby do spania był to super wózek bo głowa nie miała gdzie się oprzeć i nie wiedział jak ją oprzeć żeby nie zsuwała się w czasie snu.
        Do siedzenia, odpoczynku fajny, ale nie przekonuje mnie wersja do snu - może za duzy jest na spanie w nim, nie wiem jak mniejsze dziecko opiera tam głowę w czasie snu, ma niżej to też może mieć głębiej ją schowaną w siedzisku.
      • nati_28 Masumi 13.06.13, 10:44
        Czy ten dodatkowy daszek trzeba dokupić?
        --
        • masumi07 Re: Masumi 13.06.13, 15:21
          Tak, ja mam daszek Sunshine Kids. Można dokupić np. na Allegro.
    • zurekgirl Re: Microlite Superlite-do użytkowniczek 12.06.13, 18:59
      A jak twoje dziecko sypia na wakacjach? Moje przed ukonczeniem roku mialo dwie parugodzinne drzemki w wozku na wakacjach, im cieplej i blizej morza tym spala lepiej i dluzej. Ja bralam krowiasty wozek z dobrym daszkiem (najpierw Pliko Switch, potem Elite) zeby dziecko mialo komfortowo. Jesli twoje dziecko nie sypia w wozku lub spi max godzine, to czemu nie. Hamakowata pozycja jest do relaksu calkiem fajna. No i w moich wielkich wozkach jednak dziecko sie pocilo, a w tej siatce moze byc duzo lepiej.
      • nati_28 Re: Microlite Superlite-do użytkowniczek 13.06.13, 10:51
        Córka śpi raczej w domu, w wózku też sypia, ale sporo krócej. Wynika to chociażby z faktu, iż w domu śpi na brzuszku. Potrafi tak spać 2, a nawet 3 godziny i dłużej. W wózku najwyżej 40 minut.
        Ale dziecko w tym wieku zmienne jest.. Nie wiem jak będzie gdy pojedziemy na wakacje i Micralite miałby być jedynym wózkiem. Jeśli będziemy zwiedzać, przebywać na plaży, przy basenie, nie wiem czy córcia nie usnęłaby wówczas w wózku. I tu jest problem. Jak się w nim śpi. Bo cała reszta jednak mi odpowiada. Córce było w nim bardzo wygodnie. Jest drobna i mam wrażenie, że bardziej stabilnie siedziała w tym wózku aniżeli w sporo większym XT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka