Dodaj do ulubionych

b-motion vx gt

27.06.13, 20:48
chce sprzedac bee+, w ogole mi ten wozek nie pasuje, oprocz tego, ze jest sliczny to nadaje sie tylko do centrum handlowego a skoro juz mam UJ na dlugie spacery to szukam czegos na krotsze wycieczki i skladajacego sie do mneijszych rozmiarow z fajnym prowadzeniem tez po naszych chodnikach.
Jak wyglada porownanie B-motion a gt?
B-motion ma super amortyzacje a gt nie
B-motion ma pompowane kola a gt nie
wagowo sa podobne?
jak z reszta rzeczy? siedzisko, prowadzenie i podbijanie?
Obserwuj wątek
    • ciupaczzka Re: b-motion vx gt 27.06.13, 20:51
      tu porowanie znalazlam ale z tekstu to nic nie rozumiem: www.barnvagnsblogg.com/britax-b-motion-vs-babyjogger-city-mini-gt/
      • majawrzosowa Re: b-motion vx gt 27.06.13, 20:58
        było już o tym, poszukaj dobrze. użytkowniczek motiona jest malutko więc i opinii mało. użytkowniczek gt jest tutaj dużo, więc siłą rzeczy więcej będzie opinii o gt.
        • ciupaczzka Re: b-motion vx gt 27.06.13, 21:24
          ok poszukam ale w miedzy czasie moze odezwie sie ktos kto uzytkowal oba smile
          • magda79pn Re: b-motion vx gt 27.06.13, 21:29
            Ja wybrałam gt, porownywalam je, poszukaj pisalam o tym, kupilam glownie ze wzgledu na wysoka raczke
    • kkitka Re: b-motion vx gt 27.06.13, 21:28
      Przemyśl kwestię zarówno gt jak i britax'a bo jeżeli masz UJ to może lepiej zwykłe mini. Moim zdaniem zbędny jest w takiej sytuacji wózek na pompowanych kołach, u mnie sprawdza się w tym zestawie bjcm smile
      • monika_kas Re: b-motion vx gt 27.06.13, 21:44
        jestem tego samego zdania co Kkitka smile Mam również Urbana i GT, ale chcę go sprzedać, bo uważam że wystarczy do Urbana zwykłe CM.

kkitka napisała:

> Przemyśl kwestię zarówno gt jak i britax'a bo jeżeli masz UJ to może lepiej zwy
        > kłe mini. Moim zdaniem zbędny jest w takiej sytuacji wózek na pompowanych kołac
        > h, u mnie sprawdza się w tym zestawie bjcm smile
        • ciupaczzka Re: b-motion vx gt 27.06.13, 23:18
          wlasnie sklaniam sie bardziej ku britaxowi, bo czasem przejde sie z nim do centrum a wtedy amortyzacja sie przyda, britax jest wezszy, nawet jakbym wziela go do grecji a nie urbana to mam nadzieje, ze da sobie rade - mini raczej nie a gt za twardy dla mnie jednak.
          A mini ma taka sama tapicerke jak gt?

Nie wiem, potrzebuje cos oprocz UJ, ktory ma byc typowo w teren a nie do centrum na zakupy (chociaz pewnie by sie tez sprawdzil). Nie chce parasolki, parasolke moze kupie jak dziecko bedzie miec z 2-3 lata i nie bedzie lubic wozka.
          • kkitka Re: b-motion vx gt 28.06.13, 18:15
            Tak, zwykłe mini ma taką samą tapicerkę jak gt.
            • linkap_wawa Re: b-motion vx gt 28.06.13, 23:04
              A ja ma wrazenie ze jednak w gt tapicerka jest jakby grubsza... a juz na pewno buda wykonana jest z podwojnego materialu w gt podczas gdy w mini jest tylko jedna warstwa
              • martuska1982 Re: b-motion vx gt 28.06.13, 23:36
                ja też takie wrażenie odniosłam,ale zwykłe mini miałam starsze, może w tych nowszych jest taka sama tapicerka.
    • sztucznamrowka Re: b-motion vx gt 28.06.13, 10:25
      GT posiadam i użytkuję z przyjemnością wink a B-motion macałam jedynie w sklepie.
      Oba mają koła "wiecznie pompowane" czyli na wierzchu guma a w środku pianka, GT ma lepszą budkę i amortyzację na przednie koło, B-motion ma mniejsze siedzisko (krótsze), jest krótszy - bo to 4-kołowiec, przyjemniejszą rączkę i tapicerkę, amortyzację ma na tylne koła ale bez szału i już w zestawie pałąk.
      Jak na jazdę w terenie masz MBUJ to bym z tych dwóch modeli zrezygnowała, raczej zwykłe mini, tak jak radzą dziewczyny - jeżeli oczywiście ta okrągła rączka Ci odpowiada (mi akurat nie).
      Kilka osób pisało, że MBUJ i Bee+ to idealny zestaw smile
      • ciupaczzka Re: b-motion vx gt 28.06.13, 10:51
        ee B-motion ma kola pompowane

dla mnie niestety Bee+ sie nie sprawdzil, fajnie sie nim po markecie jezdzi, super przekladanie siedzonka, super skladanie ale na naszych polskich chodnikach to jest zero przyjemnosci, dziecko mi nogi wklada w ta baczna przestrzen,
        no coz jutro zobacze B-motion w sklepie, mini dla mnie calkowicie odpada, brak regulacji raczki jest na duzy minus
        • magda79pn Re: b-motion vx gt 28.06.13, 11:08
          moje wypowiedzi:

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145077153,145086873,Re_city_mini_GT_dwa_pytania.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145146445,145153936,Re_GT_wyprobowany_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145077153,145133865,kupilam_GT_bo_.html
      • majawrzosowa Re: b-motion vx gt 28.06.13, 13:25
        sztucznamrówka, jak rozumiem jechałaś motionem po trawie, wybojach, wertepach? bo piszesz, że amortyzację tylną ma bez szału. skąd to wiesz? ze zdjęć, czy z próby sklepowej?
        sorry, ale nie rozumiem takich opinii. ja, zanim miałam jakiekolwiek zdanie o GT - musiałam się nim przejechać po terenie. nie odważyłabym się wyrokować na podstawie zdjęć czy macania w sklepie. ale to ja.
        i jak już sprostowała forumka u góry: GT ma koła wiecznie pompowane ( z pianką)
        motion ma koła pompowane normalnie. gdybyś go prowadziła, to byś to raczej wiedziała.
    • linkap_wawa Re: b-motion vx gt 28.06.13, 12:13
      napisalam do ciebie na gazetowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka