Dodaj do ulubionych

Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą

30.07.13, 18:50
Im bardziej przeglądam forum, tym większy mam mętlik w głowie. Dlatego postanowiłam poprosić Was o pomoc w wyborze wózka. Doświadczenia nie mam, bo to będzie moje pierwsze dziecko.
Wózek:
- musi mieć dobrą amortyzację (czy to tożsame co 4 duże pompowane koła?) - mieszkamy w okolicy, gdzie chodniki dopiero powstają
- duża gondola: dziecko urodzi się w listopadzie, więc na pewno będzie z niej korzystać do 6 miesiąca
- spacerówka rozkładana na płasko (na kolejną zimę)
- waga nie ma aż takiego znaczenia, bo po schodach wnoszony nie będzie
- oboje jesteśmy dość wysocy (ja 170cm, M prawie 190cm)
- samochód mam z raczej pojemnym bagażnikiem, więc większość wózków powinna wejść
- cena nie aż takiego znaczenia
- idealnie gdyby był 3w1 - podobnie jak w kwestii ceny myślałam, żeby dokonać raz porządnego zakupu i mieć spokój na najbliższe 2-3 lata (aż do czasu parasolki)
- chciałabym raczej nowy smile
Czy coś takiego w ogóle istnieje? Na jakie modele powinnam zwrócić uwagę?

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • mad_milk_13 Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 30.07.13, 19:16
      A jaki budżet przewidujesz?
      • catala Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 31.07.13, 14:42
        Założyłam, że przy pierwszym dziecku mogę sobie finansowo poszaleć smile Więc nie zakładam budżetu.

Te Roany nie powalają z wyglądu, ale w ostateczności...
        Inglesiny classica chyba nie uciągnę po zaspach w śniegu jak nas zasypie smile
        Brio Happy - trochę za mała gondolka (tylko 74 cm)
        Emmaljunga - jak najbardziej do rozważenia.
        No i Mura 4, która mi się podoba (ale nie wiem, czy poza fajnym wyglądem ma też fajne parametry poza miasto?)

Może jeszcze jakiś pomysł podrzucicie?
    • spirit1982 Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 30.07.13, 20:19
      Ja mam podobne wymagania, dziecko też listopadowe będzie i jestem już zdecydowana na nowy Maxi Cosi Mura 4 Plus smile
      Na razie oglądałam w sklepie i baaardzo mi się podobał.
      Cena w sklepie z kosmosu - zestaw 2-elementowy 2800, na all nawet 2100zł.
      • wrzesniowa_panna Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 30.07.13, 21:18
        Po lekturze forum na początek kupilabym gondole Emmy ew 2w1. Po 6 m-cach kupilabym GT lub UJ.
        Fotelik nie z zestawu 3w1 a np. Maxi Cosi Cabrio Fix.
        Do wózka adaptery do fotelika lub np. Zappa lub Nune jak stelaz pod fotelik smile

I przy drugim dziecku taki mam plan smile
        • martuska1982 Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 30.07.13, 21:24
          ja do drugiego dziecka mam podobny plan, z ta tylko różnicą, ze na pierwsze 3-4 miesiace jako dodatkowa marzy mi się inglesina classica tongue_out
    • gochalodz Brio, Roan, Navington 30.07.13, 22:17
      ...jeśli nie Emmaljunga to Brio Happy
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2177&osCsid=etth6kkr8eluiktdpi1c2jame5
      Fajny tez ten nowy stylowy wozek Roan Rialto
      dino.sklep.pl/nowy/roan-rialto-c-1021_1147_1441.html
      no i oczywiscie niezawodna Roan Marita
      dino.sklep.pl/nowy/roan-marita-prestige-c-1021_1147_1408.html
      Do Roan wozkow mozna teraz kupic adapter i zamontowac np fotelik Maxi cosi
      www.sklep.urwis.com.pl/product_info.php?products_id=10217
      Pieknie prezentuje sie tez Navington czyli Deltim po liftingu
      www.bobowozki.com.pl/index.php?manufacturers_id=103&gclid=CP6i_MOE2LgCFVF7cAod-E0Atw
      • mama1dawidka Re: Brio, Roan, Navington 31.07.13, 11:24
        Ja co prawda mam na wrzesien termin
        Mam narazie bbo cameleona i emmaljunge taka klasyczna mondial
        Mam nadzieje ze te wozki sie beda uzupelniac
    • nadzieja05 Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 27.08.13, 14:53
      ja polecam emmaljunge, mialam i bylam super zadowlona. Mala rodzila sie na poczatku sierpnia, jako 4 kg maluch, gondola posluzyla nam do wiosny, a poznie przesadzilismy sie w wielka spacerowke. dla mnie nie ma lepszego wozka, jesli nie masz ograniczen wagowych, bagaznikowych.
    • babyland_pl Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 28.08.13, 10:44
      Witam,
      W Pani przypadku poleciłbym coś Polskiej produkcji - Nie zależy Pani aż tak bardzo na wadze lecz na dobrej amortyzacji. Idealny w tej sytuacji byłby TAKO City Move lub Prestige, Egg marki Plus Baby. Wózki mają świetną amortyzację, gondole są bardzo duże. Co również dla Państwa ważne Plus Baby Egg oraz TAKO City Move są wysokie. Spacerówki w wszystkich wyżej wymienionych modelach są rozkładane na płasko. Ewentualnie z wózków zagranicznych proponowałbym wózek Joolz Day - jest super amortyzowany - na wszystkie 4 koła ( zazwyczaj w innych modelach amortyzowane są tylko tylnie ), gondola bardzo duża. Niestety w modelu tym występuje kubełkowa spacerówka, nie jest więc rozkładana na płasko.

Podaje link do opisów :

TAKO CITY MOVE

Joolz Day

Recenzje na blogu :

Joolz Day - opinia

Tako City Move

Pozdrawiam

BABYLAND.PL
      • matyldamoja Re: Potrzebna porada - wózek 3w1 z dużą gondolą 28.08.13, 11:30
        moim zdaniem emmaljunga - kupiłabym jeszcze raz na pewno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka