Dodaj do ulubionych

prowadzenie / manewrowanie MB

02.08.13, 10:13
Czytam wszędzie, że MB można prowadzić jedną ręką, że ten wózek płynie. Mój Swift prowadzi się dobrze, ale nie powiedziałabym prowadzenie jest rewelacyjne. Na pewno trudniej nim manewrować niż bee+. Chodzi mi o skręcanie przedniego koła, mam wrażenie, że jest takie "tępe". Potrzebuję nieco siły by je dobrze ukierunkować, a czasami jakby miało problem, żeby się naprostować. I teraz nie wiem, czy ten typ tak ma, czy może powinnam to reklamować?
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: prowadzenie / manewrowanie MB 02.08.13, 10:17
      ja z moim Urbanem nie mam tego problemu. jedzie sam smile ostatnio nawet bez problemu wyjechał z "dziury" w trawniku... wjechałam, nie zauważyłam... chociaż w tą samą dziurę wjechałam już kiedyś GT i musiałam się napocić żeby wyjechać, Urban wyjechał sam z moją maleńką pomocą.. może przyjrzyj się temu przedniemu kołu...? może coś będzie do wymiany.
      • martuska1982 Re: prowadzenie / manewrowanie MB 02.08.13, 10:47
        mocowanie koła wygląda identycznie jak w urbanie, chyba tylko mniejsze jest.Jednak manewrowanie, w sensie skręcanie kołem nie jest uzależnione od wielkosci koła.To kwestia tego widelca, na którym koło twki.Jeśli wózek masz na gwarancji to zgłoś to.Ja bym tak zrobiła.Moim zdaniem nie powinno być "tępe" i ciężkie do manewrowania.Może przesmarować tzreba?Może wyczyscić porzadnie?
        • gosia_mrufka Re: prowadzenie / manewrowanie MB 03.08.13, 17:21
          Mąż zdecydował się koło obejrzeć - pewnie bał się, że jak nic nie zrobi, to kupię następny wózek. Zdjął kapselek, który jest nad kołem i odkręcił śrubę pod nim. Stwierdził, że była bardzo mocno dokręcona i przez to koło się nie obracało. Dla pewności jeszcze wszystko przesmarował, skręcił z mniejszą siłą i teraz jest miodzio. Tak jak wcześniej swift sam płynął, to teraz jeszcze manewrowanie nim to bajka. W ogóle to teraz mój ulubiony wózek jest big_grin
          • pomilak1 Re: prowadzenie / manewrowanie MB 03.08.13, 17:31
            Widzę, że już sobie poradziłaś big_grin
            MB płynie sam i nie ma mowy o ciężkim manewrowaniu big_grin

Pamiętam, że jedna forumka reklamowała przednie koło, okazało się że miała je mega zapiaszczone i trzeba było wyczyścićsmile

Ja Urbana kocham miłością wielką i żałuję, że nie kupiłam Swifta gdy Saras po raz pierwszy sprzedawała big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka