Dodaj do ulubionych

Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo

08.09.13, 22:45
Jako, że jestem już od jakiegoś czasu zdecydowana na zakup Mury, wybrałam się z mężem do Smyka jeszcze raz obejrzeć co i jak, porównać gondole itd.
Zaraz obok "mojej" Mury stał BD Lupo. Jakoś tak od razu rzucił mi się w oczy, bo prezentował się całkiem, całkiem. z ciekawości zaczęłam go sobie oglądać i powiem wam, że ten wózek nawet mi się spodobał smile Ma kilka fajnych rozwiązań, których brak w Murze, np dużo wygodniejszy pałąk, większy kosz, pompowane koła, amortyzacja, składanie bez zdejmowania gondoli i siedziska spacerówki. Mąż stwierdził, ze jak dla niego to dużo fajniejszy wózek niż MC.
Śmiejcie się, ale po powrocie przewertowałam fora w poszukiwaniu informacji na temat tego wózka. I już sama zgłupiałamtongue_outtongue_out
Cena nie jest dla mniej najważniejszym kryterium, oczywiście fajniej jak jest taniej, ale bardziej zależy mi na funkcjonalności.
Ludzie głównie narzekają na skrzypiący stelaż czy amortyzatory a tak poza tym raczej chwalą ten wózek.
Powiedzcie mi, czy jest szansa, żeby ten wózek był faktycznie fajnym wózkiem? Firma Baby Design jakoś zawsze kojarzyła mi się z tandetą.
Wózka szukam tak na max 1,5 roku, używany będzie głównie w mieście, waga bez większego znaczenia, cena też nie decydująca, dziecko ma się urodzić pod koniec listopada.
Powiedzcie mi czy BD Lupo może być tym czego szukam (a nie Muratongue_outtongue_out)??
Obserwuj wątek
    • zona.102 Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 08.09.13, 23:11
      Miałam Murę ale ostatnio widziałam to Lupo i powiedziałam do męża, że gdybyśmy mieli drugie dziecko to kupiłabym ten wózek bo jest tańszy. Co prawda nie znam opinii, nie zagłębiałam się w temat bo w ciąży nie jestem ale wózek mi się podoba bo jest prosty no i podobny do Mury smile
      • magda79pn Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 08.09.13, 23:28
        szwagierka ma ten wózek odłożony do końca września w sklepie (rodzi za około tydzień) jak ci się nie spieszy, to potem mogę podpytać smile
        wybrali najnowszy (różnia się kołami i kolorem tapicerki) tylko teraz nie wiem co z ta tapicerką, a nie chcę pomylić, chyba te zeszłoroczne mają dół szary a górę fiolet, a te nowe mają całą fioletową gondolę - głowy nie daję, coś tak mi opowiadali...

jeśli chodzi o jakość, to tego wózka nie znam, ale miałam sprinta (wiem, wiem, niektórzy go przeklinali) a mi nic się z nim nie działo smile
        • spirit1982 Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 09.09.13, 08:11
          Podpytajsmile Mi się nie śpieszy, mam termin za 2,5 miesiąca a i Mura i Lupo dostępne są praktycznie od ręki. Chętnie poznam opinię Wózkomaniaczkismile
          Nie chciałabym kupić badziewia, które rozleci się po paru spacerach i pluć sobie w brodę, że niepotrzebnie zmieniłam plany. Ale tak jak pisałam ten wózek ma kilka zalet, które mnie kusząsmile Bo Mura jak wiadomo też doskonała nie jest, tyle, że tam jakości raczej pewna jestem...
          Także czekam na recenzjęsmile
          • monikamar3-3 I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 11:56
            Naprawde Cie rozumiem. Sama zauroczona murą, ciagle szukam alternatywy, napewno tanszej ale i zeby wozek mial rozwiazania ktorych mi w murze brakuje. Dlatego napalilam sie jak glupia na tako city move. Jeszcze "chodzi" za mną bebetto nico plus.
            Zerknelam na tego lupo, i jak sobie przypominam kiedys widzialam reklame w jakiejs dzieciowej gazecie i tez zwrocil moja uwagę. Kosz ma faktycznie spory, hamulec wodze identyczny jak w tako ( i w dorjanie ktory mialam).
            A tak w ogole... to temat wózkow od dzies bedzie mi duzo blizszy bo... rano test pokazał 2 kreski.. smile
            Chyba sie udało smile
            • delphine_delphine Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 14:50
              Najlepiej abyś jednak znalazła jakąś rzetelną opinię nt tego wózka.
              O ile jednak opinia-opinią, o tyle musisz się liczyć z tym, że później może być trudniej go sprzedać i straci więcej na wartości, niż taka Mura, która ma jednak renomę.
              • spirit1982 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 15:18
                Zdaję sobie z tego sprawę. Że pewnie sprzedam za grosze albo nie dożyje ten wózek do momentu sprzedażytongue_out
                Opinii na temat tego wózka jest sporo, ale jest to model stosunkowo nowy, ludzie używają go kilka miesięcy i na tej podstawie piszą opinie. Nie wiadomo co będzie się z nim działo po roku, półtora.
                Właśnie tego się boję, w sklepie wszystko wygląda fajnie a potem?
                Ale fakt faktem, że dopóki nie kupię i nie będę użytkowała jednego czy drugiego to się nie dowiem, bo opinii jest tyle ile użytkownikówsmile Pewnie i tak zaliczę jeszcze kilka wizyt w sklepietongue_out
              • zona.102 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 19:06
                Nie zgadzam się z Tobą. Mura jest wózkiem który bardzo traci na wartości. Ja po roku zestaw 3w1 sprzedałam za 1600zł a kupiłam go za 2600 smile Mura nie jest chętnie kupowanym wózkiem, jst drogi i ciężko go sprzedać a takie Lupo za 600zł zawsze sprzedasz.
                • martuska1982 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 20:09
                  czyli odzyskałaś sporo ponad połowe wartości, a wózki bez takiej renomy cieżko sprzedać za połowe wartości, chyba, ze maja jeszcze dosć długą gwarancję i wyglądają jak nowe.
            • spirit1982 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 15:27
              No to gratulacje smile Teraz już możesz rozpocząć poszukiwania na całegotongue_out
              Powiem Ci, że ta Mura jakoś tak bidnie wyglądała w porównaniu z tym Lupo. On ma kilka fajnych rozwiązań, których Murze brak. Podoba mi się np ten odpinany w jedną pałąk - na pewno wygodniejsze, niż wkładanie półtoraroczniaka do spacerówki, buda fajna, duża, na pewno lepsza amortyzacja...
              Ja wchodząc do Smyka od razu rzucił mi się w oczy na wystawie, stał szaro-grafitowy, wygląda naprawdę fajnie.
              Boję się tylko czy na fajnym wyglądzie plusy tego wózka na dłuższą metę się nie kończą....
              • monikamar3-3 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 19:30
                A ja mysle ze nie ma sie czego bać jesli chodzi o lupo. Podkreślam ja- obrończyni murywink
                Powiedz mi, czy lupo ma odpinana gondole i spacerówke na klik, tak jak w murze?? Bo dla mnie tez to jest bardzo istotne. No i mi sie podoba kształt stelaza, faktycznie całkiem podobny do mury (dlatego mi sie podoba smile ) ale chyba sporo węższy, czyli nie jest to taka szeroka "krowa" smile
                Ja swojego dorjana sprzedalam za 500 kupilam za 1000. Wozek mial 2 lata.
                A i jeszcze jedno. Jak gondola? Duza? bo na blogu dzidziusiowej krainy podaja ze materacyk ma 76 cm, czy to nie przypadkiem tyle co w murze?
                nie no wozek nie jest taki zły, i z tego co sie zorientowalam to gwarancja jest 24 miesiace, wiec jak cos nie tak to do serwisu i tyle.
                Co do produkcji w Chinach. Na siedzisku mojego concorda tez jest metka "made in china". A wozek pierwsza klasa.
                • spirit1982 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 19:49
                  Ten Lupo taki zgrabniejszy się wydaje, przynajmniej spacerówka - taka mniej krowiasta jesttongue_out
                  Ma odpinane na klik wszystko.
                  Gondola jest spora, z tego wszystkiego nie zmierzyłam jej sobie, ale wydaje się przestronna i duża.
                  Ludzie narzekają głownie na skrzypienie stelaża czy tam amortyzatorów (przynajmniej je matongue_out) i na podnoszenie zagłówka w gondoli.
                  Zdecydowałabyś się na niego?
                  • monikamar3-3 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 20:01
                    Powiem Ci że jestem skłonna go kupić smile
                    Na pewno z adapterami do maxi cosi. Kusi mnie cena i wyglad. I oczywiscie montowanie na klik. Dla mnie to bardzo wazne.
                    Poki co mam w planach wozek na pompowanych skretnych kolach (moje typy to tako city move, mura i oczywiscie teraz ten lupo, jeszcze myslalam o bebetto nico, na srebrnym stelazu)
                    Poza tym zamierzam dokupic do concorda gondole jane capazzo lun concord proton, jako ze chce miec wozek jeden w mieszkaniu i ewentualnie do galerii itp smile a ten nowy bedzie stal w wozkowni i bedzie wyjezdzal na codzienne spacery.
                    • spirit1982 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 20:09
                      Ehhh, aż zazdroszczę facetomtongue_out
                      Jak dla mojego męża, może być każdy wózek który mu pokazuję, jeśli tylko wygląda jako takotongue_out
                      A ja czytam, szukam, analizuję.
                      On pewnie po 15 minutach w sklepie mógłby wyjść z wózkiem bez wgłębiania się w temattongue_out
                      • martuska1982 Re: I ja Cie rozumiem!! 09.09.13, 20:32
                        spirit1982 napisała:

> Ehhh, aż zazdroszczę facetomtongue_out
                        > Jak dla mojego męża, może być każdy wózek który mu pokazuję, jeśli tylko wygląd
                        > a jako takotongue_out
                        > A ja czytam, szukam, analizuję.
                        > On pewnie po 15 minutach w sklepie mógłby wyjść z wózkiem bez wgłębiania się w
                        > temattongue_out
                        >

ciekawie zabrzmiało tongue_out
    • orka97 Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 28.09.13, 04:46
      Witam smile ,

chciałam się dowiedzieć czy już ktoś może nabył ten wózek? W sklepie przetestowałam na ścieżkach kilka wózków przeważnie tych droższych i muszę powiedzieć, że co chwilę wracałam do lupo comfort. Jak dla mnie jest super wyważony, lekki i wygląda nie tak przytłaczająco ale nie mam pojęcia jak z nim jest pod względem jakości. W sklepie bardzo mnie namawiali na mura 4 albo mutsy ale ten drugi mi się wcale nie podobał a nad mura się jeszcze wahałam. jednak kolorystyka znacznie bardziej mi odpowiada w lupo. W ogóle im dłużej siedzę w temacie wózków tym mam większy mętlik. wcześniej naczytałam się o emmie i piękne są te klasyki ale jak mi przyszło w sklepie podbić go do góry zrezygnowałam. Także dołączam się do zainteresowanych tym wózkiem smile. W sklepie mówili , że w październiku wychodzi nowa wersja tego wózka ulepszona o materiał , bo ponoć na to ludzie narzekali.
      • spirit1982 Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 30.09.13, 18:03
        A ja się jakoś wyleczyłam z tego Lupotongue_out
        Byłam jeszcze raz obejrzeć i porównać ze sobą (Murę i Lupo) i jednak jakość wykonania, materiałów, płynność działania bez porównania lepsza w Murze.
        Poza tym mąż powiedział, że ma być Mura i u nas temat się zakończył wink

Za Lupo na pewno przemawiała amortyzacja, duuuużżżo fajniejsza niż w Murze (w tej naprawdę minimalna).
        • magda79pn Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 30.09.13, 18:25
          mnie też się nie podoba, może zły ten wózek nie jest, ale ja bym nie kupiła, przynajmniej nie za te pieniądze,.
        • orka97 Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 30.09.13, 19:03
          No my się wybieramy w weekend na dalsze testy wózków ;p zobaczymy czy cos innego wpadnie nam w oko
          • magda79pn promocja na Murę + Zapp gratis 01.10.13, 07:36
            nie wiem czy to faktycznie promocyjna cena, bo się ostatnio za murą nie rozglądałam, ale widziałam w sklepie niedaleko mojego domu:

www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=wozki-wielofunkcyjne&ProductID=33640&producer=maxi-cosi
            • spirit1982 Re: promocja na Murę + Zapp gratis 01.10.13, 09:56
              Ja mam upatrzony na all zestaw spacerówka+gondola+parasolka za 2100zł, wydaje mi się, że to fajna oferta. Chyba u tego własnie sprzedawcy kupować będę w pięknym brązowym kolorze smile Do tego czeka na strychu Jane Nomad i Quest. Myślę, że to nam starczy smile

magda79pn napisała:

> nie wiem czy to faktycznie promocyjna cena, bo się ostatnio za murą nie rozgląd
              > ałam, ale widziałam w sklepie niedaleko mojego domu:
              >
              > www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=wozki-wielofunkcyjne&ProductID=33640&producer=maxi-cosi
              >
            • monikamar3-3 Re: promocja na Murę + Zapp gratis 01.10.13, 20:45
              Promocja to niestety żadna chyba. Dodatkowo wciskaja wozek za ktory trzeba zaplacic (zapp)
              Mura plus na boowózkach kosztuje 2200, a mura "stara" (na pompowanych kolach " 1999.
              Sama zaczelam myslec znow o murze, bo pojawila sie niezbyt dobra opinia o tako city move ktorego mialam w planie. sad
              • spirit1982 Re: promocja na Murę + Zapp gratis 02.10.13, 09:11
                Na allegro są nowe mury za 1999zł nawet. Ja zdecyduję się chyba tak jak pisałam już na zestaw z parasolką za 2100zł, bo i tak parasolkę bym kupowała na lato a tu za jednym zamachem kupię wszystko smile
          • spirit1982 Re: Nie wierzę, że to piszę :P Baby Design Lupo 01.10.13, 09:53
            Daj znać jakie wrażenia z poszukiwań smile ja już raczej zdania nie zmienię, ale tak z ciekawości...smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka