Dodaj do ulubionych

spiworek na zime - jaki?

16.09.13, 00:09
do gt i do uj
zastanawiam sie nad lodger bunker badz cos z keiser, jezeli keiser to ktory model wybrac?
a moze polecacie cos innego?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: spiworek na zime - jaki? 16.09.13, 08:27
      Ja mam dwa magdowe i Buppa Brand ale nie wiem czy do urbana przypasuję. Lodger fajnie wygląda i jest profilowany więc może bardziej pasować.
      www.babyjungle.nl/lodger-bunker-pumpkin-stripes-p-16344.html
    • froggy80 Re: spiworek na zime - jaki? 18.09.13, 21:23
      Ja mam Buppa, sprawdzał się idealnie. Teraz chciałabym inny - do Urbana.
      Patrzę na Elodie Details, Lodger Bunker, JJ Cole...ale nie znalazłam ideału, albo cena mnie zabija.
      Co jeszcze polecacie dziewczyny? Szukam czegoś o ciekawym wzornictwie, intensywnych kolorach.
      • pomilak1 Re: spiworek na zime - jaki? 18.09.13, 21:31
        Tamtej zimy do GT używałam lodger'a i wg mnie dość fajnie pasował. Dodatkowo przecągnęłam sznureczki przez te szlufki do mocowania dodatkowego wkładu i przywiązałam do ramy pod budąsmile Śpiworek w ogóle nie zjeżdżałsmile W tym roku lodger idzie na sprzedaż a w szafie już leży Magdowy z aplikacją Heloo kity smile
        • froggy80 Re: spiworek na zime - jaki? 18.09.13, 21:42
          Pomilak1, Twój lodger zapewne mocno dziewczyński? smile Kupiłabym, ale jakiś dla faceta wink
        • ciupaczzka Re: spiworek na zime - jaki? 18.09.13, 23:35
          wiec kupie oba smile juz mezowi wytlumaczylam, ze oba potrzebuje smile
          Pomilak a jakiego masz lodgera? masz zdjecia?

• martuska1982 podepnę się... 19.09.13, 03:07
            ...żeby nie tworzyć kolejnego wątku o śpiworkach.
            Zastanawiam się własnie czy na tą zimę wrzucać jeszcze do wózka spiworek? Młody pewnie będzie juz sporo łaził obok wózka i nie wiem czy jest sens do ubrania grubego dodawać jeszcze spiowór.
            Własnie jesteśmy na etapie odstawiania drzemek w ciagu dnia, wiec i w wózku pewnie spał nie będzie, a nawet jeśłi się zdarzy to może koc wystarczy?
            Jeśli jednak śpiworek to jakiej długości szukać dla trzylatka? No i jaki spiworek konkretnie?
            Ważne, żeby był tani.
            A moze taki zwykły śpiworek typu kombi? Taki co to dół można odpiąć i nogi sobie mogą wystawać.
            Moja siostra ma taki, naprawdę super gruby, ciepły jak pierzyna.Wzięłabym od niej, no ale zieleń z pomarańczem do czerwonego wózka? uncertain
            • elmo34 Re: podepnę się... 19.09.13, 15:50
              To ja tez sie podepne wink
              A co myslicie o spiworkach czy Combizipach z RedCastle?
              myslalam o Lodgerze, ale juz sama nie wiem...
            • gniesia007 Re: podepnę się... 19.09.13, 16:08
              Martuśka powiem ci tak, poniewaz mamy dzieci w podobnym wieku to moja nadal sypia w dzień i ani mi w myśl aby ją odzwyczajaćsmile
              Ale jesli chodzi o śpiwór to tak, moja w ubieglą zimę sama chodziła a do wozka tylko jak się zmęczyła i kilka razy śpiworka nie bralam bo mnie wkurzał, miałam taki kombi tako https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/41/89/07/015ba6e036.jpg
              z odpinanym dołem ale nie rozpinal sie caly i szlag mnie trafial jak ja trzymalam i musialam jej te nogi wpychac do dziury, jest to mega do dupy rozwiązanie dla wiekszego dziecka, ale wracajac do tematu, nie brałam śpiworka i uważam, że nie dobrze, ponieważ młoda gdyby go miała mogłaby się w tym czasie dogrzać w ciepłym wózkusmile Także w tym roku jestem zaopatrzona w śpiworek magdowy, już wyciągnęłam wkładkę założyłam śpiworek ten polarkowy na dół, na górę poki co używam też z polarku, a zimą dołoże ten zimowy na górę, myślę że u dołu wystarczy jej ten z polaru. U nas całkowita rezygnacja nie wchodzi w grę bo my zmarźluchy jesteśmysmile
              • mama1dawidka Re: podepnę się... 19.09.13, 16:20
                Lodger fajny jest bo ma ta wkladke dzieki ktorej jest spiworek ciepleiszy
                Ma ale jedna malenka wade
                Nie jest wodoszczelny tzn to jest tak gruby polar ale za to idzie suuuper dzieciaka opatulic
                Ja do mb polecalabym bardziej elodie detalis albo
                Z one tree hil, z mb orginalny kaiser sa tez fajne cieplutki niedawno byly na limango
                A jeszcze kiedys mialam spiworek billy czy jakos tak i byl tak samo cieply porownywalnoe ze spiworkiem stokke
                • martuska1982 Re: podepnę się... 19.09.13, 19:11
                  to ja dokładnie wylukam ten śpiworek siostry.Pożyczę od niej, przymierę do wózka, przymierzę syna i pomyślę.
                  Jeśli chodzi o drzemki to my jesteśmy na etapie rezygnacji nie bo ja tak chcę tylko dlatego, ze coraz większe prostesty ze spaniem w dzień młody uskutecznia, walczy jak go kładziemy, jak juz da isę położyć to jeszcze z godzine sobie gada, śpiewa etc. No a jak już zaśnie to na 3 godziny, wstaje pod wieczór praktycznie i mamy problem z połozeniem go spać na noc.Ja już zaśnie to śpi góra do 6.00
                  Jak go w dzień nie kładę to idzie spać wczesniej i śpi do 8.00-8.30
          • pomilak1 Re: spiworek na zime - jaki? 19.09.13, 16:23
            Tak,kolor mam typowo dziewczęcy tongue_out
            Zdjęcia mojego są w mojej galerii smile
            • ciupaczzka Re: spiworek na zime - jaki? 19.09.13, 18:58
              ja wlasnie chce Kaisera bo sie i dol odpina i caly przod rozpina no i kolorystyka fajna bo proste i bez wzorkow
              lodgera tez chce, bo raz ze ladne a dwa tez mozna dol miec do dyspozycji dla wiekszego dziecka chodzacego i stopki moga wystawac, jedyna wada polarkowy ale jakby cos to mam folie

tylko Kaisera nie wiem czy jest sens inwestowac w ten drozszy
              • pomilak1 Re: spiworek na zime - jaki? 19.09.13, 20:02
                Ale ten polar w lodgerze, jest bardzo gruby, przejeździłam całą zimę i to bez tej dodatkowej wkładki i nigdy młoda nie była wyziębiona czy śpiworek przemoczony.
                Teraz też mam od Magdy cały polarowy i zamierzam z nim jeździć.
    • aga_1980_31 Re: spiworek na zime - jaki? 19.09.13, 21:08
      A keiser z owczą skórą fajny jest ktoś ma?
      • aga_1980_31 Re: spiworek na zime - jaki? 19.09.13, 21:08
        Kaiser oczywiście smile
        • mariolaer Re: spiworek na zime - jaki? 19.09.13, 21:20
          Właśnie też się zastanawiam nad nim, bo ja potrzebuję super ciepły śpiwór, mój najmłodszy to straszny zmarzlak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka