hanna79 20.09.13, 10:38 MBUJ na Tablicy Warto zainteresować się tym wózkiem?? Zerknijcie proszę swoim "eksperckim" okiem ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 11:12 ze zdjęć to trochę "starszawy" ten wózek i przybrudzony Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 11:18 Budka wydaje się też trochę wypłowiała, no ale jeśłi to starszy wózek i czarny to nic dziwnego. Moim zdaniem za drogo, ale chyba warto ponegocjować, bo brud można uprać, to ze stary to pikuś jeśli nie zajechany. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 11:23 Ja bym za takiego dała max 700 Odpowiedz Link
froggy80 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 11:27 To wózek z 2008 lub 2009 roku, nie starszy. Chyba warto poprosić o zdjęcia w dużej rozdzielczości i ukazujące detale. Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 11:27 No właśnie ta buda też wydaje mi się wypłowiała... mówicie starszawy... a wózio ponoć po jednym dziecku Zaraz do niej napiszę i poproszę o więcej zdjęć. Do Kołobrzegu to dałabym radę osobiście, a w tym rejonie niestety rzadko fajne oferty wózkowe bywają Odpowiedz Link
kkitka Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 11:55 Jak dla mnie to dziwnie ta tapicerka jest założona Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 12:54 Bo ona wydaje się być tylko narzucona i podpięta byle jak, do zdjęć.Widać, ze po bokach paski z klamerkami wiszą. Odpowiedz Link
ciupaczzka Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 13:05 zdecydowanie za drogo, jak za ten stan i rocznik Odpowiedz Link
afroddytta Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 13:15 Trochę bym ponegocjowała, bo jednak tapicerka może nie być za ładna, poza tym jeśli faktycznie to rocznik 2008/2009 to jednak powninien być trochę tańszy (a bieżniki ma jak mój ) Jeśli byś brała to podpytaj o ten organizer na rączce, mam identyczny i jest bardzo fajny, warto dokupić. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 13:45 Tak rocznik jak dziewczyny pisza 08/09 A tapicerka moze ok jest tylko na fotkach tak wyszla? Ja dzisiaj moja emme tez fotografowalam jest czarna a na fotkach Taka jakby wyblaknieto szara wyszla Tak jak martuska zwrocila uwage tapicerka poprostu jest nie zalozona Warto kednak przy ogledzinach sprawdzic czy wszystkie zatrzaski dzialaja Wymiana oczywiscie to nie problem ale zawsze na zatrzyaski idzie paregroszy sie potargowac Mi sie wydaje ok cenowo Ale ja to handlara jestem Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 14:23 Tak czy inaczej widać, ze troszkę zajechany jest, na fotkach widac troszke rdzy na nitach, bieżnik tez trochę zjechany, moj trochę starszy ma lepsze oponki Budka moze byc brudna dlatego wyglada na wyplowiała, ale dziewczyny mówią, że akurat tapicerka w uj płowieje więc lepiej zapytać. Ja swojego tez będę za jakiś czas za tyle wystawiała ale ja mam nową tapicerkę i nowe łożyska załozone, a rocznikowo moj chyba 2007 Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 15:08 Dziękuję serdecznie za wszystkie spostrzeżenia i uwagi bardzo, bardzo. Napisałam do babki i na razie czekam czy i co odpisze... dam znać jak będę coś wiedziała więcej. Ps. Apropos tych spłowiałych bud... czy ktoś próbował zafarbować taką wyblakniętą budę? W końcu czarny to czarny, nie byłoby raczej problemu w trafieniem w odcień byłoby to wykonalne? Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 15:48 I tak jeszcze przyjrzałam się logo, na tym wózku jest logo z jedną "górką", a na innych górki są dwie, i nazwa na podnóżku jest tylko URBAN bez JUNGLE... ja się na tym aż tak dobrze nie znam... to zależy od rocznika czy jak...? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 18:51 Tutaj masz roczniki Mb strollersandprams.com/brands/mountain-buggy/ logo na podnóżku podpowiada jaki to rocznik. Odpowiedz Link
froggy80 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 19:58 No właśnie rocznik sprzed 2010 to Urban, a 2010 i 2012 to już Urban Jungle Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 20:58 Ja od siebie powiem tak, mam jeden ze starszych modeli i jeszcze jedna forumka takiego ma choć już ciut nowszego bo juz z dodatkową rurką w stelażu, ale jeśli nowsze modele prowadzi się jeszcze lepiej niż ten co ja mam to chyba żadna nazwa nie robi tu różnicy i można brać z zamkniętymi oczami w jakim stanie by nie był tylko ponegocjuj cenę za tapicerkę. Mój miał już naparwdę zużyte łożyska a i tak jeździło mi się nim genialnie więc myślę, że gorzej juz być nie może Odpowiedz Link
froggy80 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:03 Dobrze prawisz gniesia Ja tam na zdjęciach w ogłoszeniu nie widzę nic zdrożnego. Jak robię zdjęcia mojemu Urbanowi, to wychodzi na nich jak zakurzony staroć A "na żywo" wygląda super, oprócz lekko spłowiałej budki, ale to ponoć norma. Gniesia - pytanie średnio technicznie rozgarniętej po czym poznać zużyte łożyska? Bo może mój ma, a nie wiem Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:24 Froggy, mój też miał dramatycznie zużyte łozyska.Kołą tylne latały wręcz.Podnieś wózek i zakręć kłem.Jeśłi wibruje to są zużyte.Zreszta weź to koło "do ręki" (w cudzysłowiu, bo nie zdejmujac tylko zamontowane na wózku) i pobujaj.Jak lata to znaczy, ze łożyska zjechane i trzeba wymiany. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:43 Kurka - to u mnie nic nie lata, ale przednie kolo tyka, jakby to łożysko kulkowe.... nie wiem. A jak to zużycie, to co z tym zrobić?? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:57 Jeśłi zużyte to wymiana w serwisie lub na własną rękę jeśłi potrafisz.Ja wysyłałam stelaż z kołami do sewrisu. Odpowiedz Link
froggy80 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:55 Poszłam pomacać i poobracać Jakieś lekkie luzy wyczuwam - ale kurcze nie wiem czy to można nazwać lataniem. Chodzi o możliwość odchylenia koła od pionu w obie strony? Minimalnie można to zrobić...to zużycie łożysk?? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:58 froggy80 napisała: > Poszłam pomacać i poobracać Jakieś lekkie luzy wyczuwam - ale kurcze nie wie > m czy to można nazwać lataniem. Chodzi o możliwość odchylenia koła od pionu w o > bie strony? Minimalnie można to zrobić...to zużycie łożysk?? Minimalnie to ja mam po wymienie łożysk na nowe. Całkiem sztywne koło raczej nie będzie wcale. U mnie latało, a odchylić koło od pionu szło naprawdę daleko.Jeśli tylko minimalnie masz to moim zdaniem wszystko z łożyskami jest ok. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:53 Tak wyglądają łożyska wyjęte z kół Jezeli ta obręcz w środku jest luźna i jak obracasz kołem grecholą te kóleczki w łożysku znaczy że koszyczek jest również rozerwany i łożysko predzej czy później nada się do wymiany. Najgorzej według mnie zużyte będzie przednie koło, a z niego wyjęcie łożyska to pikuś odkrecasz śrubę zdejmujesz koło i po obu stronach powinno być widać te łożyska, możesz sprobować palec włożyc w ten otworek i sprawdzić czy jest luz, albo tak jak martuśka mówi, jak koło lekko ósemkuje to wiadomo że juz sie zużyły. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:41 gniesia - regenerowałas jakos łożyska?? Bo mi się wydaje ze moje przednie kolo coś tyka Z tych zdjeć wycidzi na to, ze mam swifta z 2010 r Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:58 Niestety nie da sie regenerowac tych łożysk, bo one są zamkniętę fabrycznie, robione na zamówienie pewnie tylko dla nich, nigdzie niestety takich nie dostaniesz, trzeba zamowic w everbaby, u mnie byl problem bo ja mam stary model i musieli sciagac specjalnie, ale takie juz po 2010 napewno beda mieli, zamowisz u nich, cos kolo 9zl koszt jednego, potrzeba 6 sztuk i sobie wymienisz, jest to mega proste w razie czego służe pomocą ja akurat sama sobie wymieniłam. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 21:59 no widzisz, a ja chciałam w everbaby kupić łożyska i sama wymienić to mi powiedzieli, ze takie wymiany ludzie robią nieumiejętnie a potem wózek do nich trafia tak zniszczony, ze musza regenerować i w związku z tym lepiej jak od razu do nich stelaż wyślę.Niestety łozysko tanie, ale sama wymiana to duzy pieniądz.Czyli jednym słowem naciągneli mnie. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:04 Wiesz co oni tak zawsze, ale qrcze jak wezmiesz kolo przednie do ręki to przeciez widzisz ze te lozyska sa na wierzchu w przednim kole, a w tylnich trzyma sie za pomoca tych pinów czarnych, to jest taki dlugi czarny plastikowy bolec, trzeba go na koncu lekko kombinerkami albo szczypcami scisnac i wysunac cały z koła, od razu jedno łozysko z nim wychodzi z drugie lekko za pomocą jakiegos metalowego bolca wybijasz, raczej kazdy facet w domu ci to zrobi ja sama sobie dałam radę, meżowi takimi pierdołami głowy nie zawracam Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:06 skoro to takie proste to też sama bym zrobiła.Ja poważniejsze naprawy wózków robiłam. Chcesz wiedzieć ile zaoszczędziłaś wymieniajac samodzielnie? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:09 No mozesz napisac choc za łozyska i przesyłkę te musialam zaplacic 72,- zeta Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:13 no to ci mówię 1 szt.łożyska 7,80zł, do trzech kół potrzeba 6 łożysk. Wymiana w jednym kole (czyli robocizna na dwa łożyska) - 16,40zł. Nieźle nie? Prawie 50zł zaoszczędziłaś. Odpowiedz Link
froggy80 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:05 O_o Zdążyłam pochwalić możliwość kupna, a tu taki kwiatek No nic - w razie co...zjedziemy się do gniesi Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:08 Mogę wam zrobić serwis za pół ceny jak w serwisie haha Nie no dziewczyny tam nie ma co zepsuć, ja nie wiem co oni ci martuska nagadali ze jak ludzie sami wymieniaja to oni musza regenerowac, bajki opowiadaja bo z czegos musza zyc Fakt na nowe łozysko uwazac trzeba zeby samemu go nie wbijac mlotkiem aby nie uszkodzić, ale akurat w moim uj wkładałam wszystko za pomoca rąk nie młotka Odpowiedz Link
froggy80 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:02 Ja jutro zdejmę koła i popatrzę co się kryje w ich wnętrzu, bo też słyszę, że coś tyka przy obracaniu kołami (tylnymi tylko). A w razie czego, dobrze, że w Everbaby można kupić łożyska bez problemu i ich koszt nie zabija. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:17 No ja mam taylko tak w przednim kole. czyli co 2 sztuki mnie potrzebne?? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:21 Tak 2 sztuki, czyli zero roboty Martuska lozysko 7,80- za sztukę i 20,- koszt przesylki Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:25 ja za wysyłkę zapłąciłam 40, więc nadal to dla ciebie oszczednosc. A dokłądnie w tym wypadku około 70zł, do nie dość ze na robociźnie zaoszcżedizłaś, to nie wysyłając im ramy zapąłciłaś za kuriera w jedną stornę, ja płaciłam w dwie. Ogólnie czuje sie oszukana trochę przez ich serwis. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:35 Ehh szkoda, ale co zrobić nie każdy podejmuje się wyzwań, ja właśnie po tym jak pisałaś ile zapłaciłas stwierdziłam, że muszę sama zobaczyc co i jak i czy to warte jest wysyłania, okazało się na szczęście ze zadnej filozofii w tym nie ma, co najwyżej tata by mi to zrobił ale jakby mi tyle kasy kazali zaplacic za wymiane lozysk i rzekomą poprawę ramy to bym sie wkurzyla, szczegolnie ze o ramie nie wspomnieli. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:38 no u mnie jednak luz w ramie zniknął, to fakt.Wielki jakoś tragicznie nie był, ale był w miejscu złamania przy składaniu.Teraz rama jest sztywna. Jednak zapłaciłąm praiwe 230zł za wszystko łacznie z kurierm, drogo jak dla mnie. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:32 A to można tylko u nich kupić?? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:38 Tylko w serwisie albo na zagranicznych sklepach, ale u nich najtaniej wychodzi wysylka bo w polsce jest na babyjungle tez mozesz kupic ale zaplacisz 20€ za wysylkę Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 20.09.13, 22:39 na baby jungle były jeszcze części do naprawy, ale to po pierwsze droga wysyłka wychodziła, bo z zagranicy, a po drugie juz chyba nie ma, w każdym razie niedługo po tym jak ja wymieniłam w everbaby patrzyłam na baby jongle i nie było juz tej strony. Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 21.09.13, 10:36 gniesia, dziękuję za link Niestety Pani się coś nie odzywa ale może w weekend chce fotki porobić... Ps. To ja już męża na wycieczkę do Kołobrzegu urabiam (bo sam wózek to za słaby powód), a tu odzewu brak Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 10:03 No więc zdjęcia obejrzałam dopiero w ten weekend, niestety bardzo jest poobijany na tym czarnym elemencie od przedniego koła i mocno te rysy są pordzewiałe, nie wiem czy dałoby się to doprowadzić do porządku, a już na pewno nie za tę cenę, za jaką jest wystawiony. Tak więc chyba odpuszczam ten egzemplarz... Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 10:27 Ten element jest porysowany w 90% MB wynika to z nieprawidłowego składania wózka. Można dać element do lakiernika ale koszt na pewno mały nie będzie. Odpowiedz Link
froggy80 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 10:42 No niestety - mój generalnie w bardzo dobrym stanie ma typowe "usterki" dla tego modelu wynikające z jakości materiałów i budowy: lekkie wypłowienia na budzie, porysowany element trzymający koło przednie i rysy w miejscach mocowania pałąka. Sądzę, że prawie każdy wózek MB Urban je ma i trzeba się z nimi pogodzić ) Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 10:53 No liczyłam się z rysami na stelażu, a szczególnie na tym elemencie, no ale "to" mnie troszkę odstraszyło, zobaczcie same: Co myślicie?? Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 10:59 Przede wszystkim wózek strasznie brudny myślę że jeśli by został wyczyszczony nie wyglądałby tak źle Odrdzewić też można Odpowiedz Link
kkitka Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 12:08 U mnie ten element wygląda podobnie, ale właśnie zakupiła farbę, rozpuszczalnik i w wolnej chwili zabieram się za renowację dam znać jaki będzie efekt Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 17:34 U mnie ten czarny element też jest porysowany.Nie jest tak poobijany i zarzewiały, ale sądzę że to ze zdjęć mieści się w granicach normy. Jak pisze Aga, on jest strasznie brudny i to na pewno potęguje efekt zniszczenia.A jaką cenę właścicielka sobie woła za ten wózek? Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 21:14 899 zł do negocjacji to raczej za dużo jak na ten stan, wózek jest ponoć kupiony w 2010r., ale to jeszcze Urban "bez Jungle" czyli jak pisały ekspertki wyżej to wózek z 2008-2009r. Gdyby ten Kołobrzeg był trochę bliżej (mam ok 120 km w jedną stronę) to przejechałabym się go obejrzeć na żywo, a tak to nie wiem czy warto... Jaką cenę byście negocjowały? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 21:21 Dziewczyny dobrze mówią, że brud potęguję wyobrażenie zniszczonego, choć przyznam że moj o wiele starszy wyglądał o niebo lepiej a tez był brudny, ale przez ten zgubiony korek, który nakłada się na śrubę od widelca miałabyś sporo dodatkowej pracy, tę śrubę trzeba by zdjąć i zerknąć w niego do środka bo pewno kręci się słabo przez ten syf i rdze, swoją drogą kto jeździł takim wózkiem, ta kobieta chyba oczu nie ma, nie wstyd jej coś takiego wystawiać za tyle kasy, możesz się z nią dobrze targować bo stan techniczny pewno do poprawki albo niech go sama czyści. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 21:43 Ja po swifta jechałam 100 km w jedną stronę z 11 miesięczniakiem na pokładzie -dasz rade Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 30.09.13, 23:26 ale to dochodzi jeszcze benzyna.Nie każdy ma na gaz lub auto służbowe. Ja bym nie pojechała stówy w jedną stornę po wózek, którego cena jak na stan jest zawyżona jeszcze.Koszt benzyny powiększa mój wydatek na dany wózek, więc moim zdaniem nie warto.No chyba, ze ten wózek ksztowałby 300zł, to bym na spoko pojechała i 200km. Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 10:23 Dzięki eve, że we mnie wierzysz ale i tak musiałabym męża wyciągnąć, bo w moją yariskę to Urban się nie zmieści, więc trzeba by większym autem (roboczym męża) wybrać. Odpuszczam ten wózek, bo mąż nawet już o nim słyszeć nie chce, choć ja bym go oblukała z czystej ciekawości... Odpowiedz Link
corte-2 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 14:53 Jak odpuszczasz to ja go wezmę Nie chciałam się wcinać ale skoro wolny Za cenę nieco ponad pół wystawionej (ni było problemów z negocjacją mam nadzieję że to nie jest zły znak). Teraz tylko kwestia ustalenia przesyłki bo ponad 300 km to nie bardzo żeby jechać i zobaczymy.. Ryzyko jest ale jakby co odsprzedam dużo taniej miłośniczkom recyklingu :p Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 16:54 No jak wolny, to pewnie Szkoda mi trochę takiej okazji, bo w moim rejonie fajnych ofert nie uraczysz, ale mężowidło jest kategorycznie na nie. Jak będzie fajny, wyczyścisz go, odpicujesz, to wstaw fotki, co bym mogła pooglądać i mojemu M. pokazać Odpowiedz Link
hanna79 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 10:26 Ps. Eve, a jak tam Twoja wymiana Swifta na "coś innego" ? Odpowiedz Link
eve_81 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 10:37 hanna - bys się zdziwiła, świft zmiescił się do bagażnika rovera 214 nie wiem jak duzo większy jest urban. A moja wymiana??? Narazie odpuszczam, zamówiłam łozyska do przedniego kólka i bedziemy się wozić, bo za bardzo lubie ten wózek. Oprócz tego przedniego koła nic mu nie dolega, więc warto było po niego jechac A inna sprawa jest taka, że będe miała teraz co robić przez dwa miesiące przynajmniej, bo będe testowac pare wózków (nawiązałam wspołprace jako blogerka) Odpowiedz Link
gabi_wa Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 11:18 Kiepski ten wózek, nie wiem czy jest sens wyrzucać aż tyle kasy. Ja sama swojego swifta kupiłam jako popokazowego (czasami są na allegro). Może 400 zł bym dała. To bardzo stary wózek. Ma stare logo. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 16:19 To nie jest bardzo stary wózek i jest wart więcej niż 400,- zł, nie pisze się takich głupot bo później dziewczyny nie znające się na wózkach będą wymagały od sprzedających tego rodzaju wózka, że należy go za darmo oddać skoro ma 5lat. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Warto zainteresować się tym MBUJ? 01.10.13, 17:26 Mnie też się wydaje, że on przede wszystkim jest bardzo brudny. Jak wiadomo brud się spiera. Brudne koła też fanie nie wyglądają. Ogólnie to minus dla tej osoby że wystawia wózek w takim stanie Ja zawsze swoje czyszczę, może to obsesyjne, ale ja nawet brudnych kół nie lubię Odpowiedz Link
hanna79 corte-2 07.10.13, 15:00 corte-2, Iico masz tego Urbanka? Bo widzę, że dalej wisi na Tablicy... Jaki jest na żywo? No ciekawa jestem troszeczkę, nie ukrywam Odpowiedz Link
eve_81 Re: corte-2 07.10.13, 16:30 Zmienię chwilowo temat - przysły łożyska dwo swifta. Dziś bede meża męczyć Odpowiedz Link
gniesia007 Re: corte-2 08.10.13, 16:13 Ja mam akurat UJ nie swifta ale łożyska też wymieniałam, powiem że teraz mi już nie piszczy w kołach podczas jazdy z obciązeniem także wymiana łożysk nie tylko daje lepszą jazdę ale i wszelkiego rodzaju dzwięki niweluje bo w łożyskach jest smar który się wytarł w starych. Odpowiedz Link
eve_81 Re: corte-2 08.10.13, 20:59 Hanna - jeszcze nie wymienione, bo wczoraj i dzis późn do domu wróciłam. ale jak tylko tego dokonam dam znac Odpowiedz Link
corte-2 Re: corte-2 12.10.13, 23:44 Ma być wysłany do końca tygodnia i zobaczymy. Ogólnie straszne przeboje mam z tym kupnem bo jakoś nie możemy się zgrać ze sprzedającą, albo maile wchodzą w spam albo dzieci chore a na końcu mój wyjazd i brak dostępu do netu.. mam nadzieję że to nie zła wróżba Jak przyjdzie dam znać jaki jest na żywo Odpowiedz Link
hanna79 Re: corte-2 13.10.13, 15:53 A ja myślałam, że już wózek masz przetestowany na spacerach Życzę, żeby mimo mankamentów wizualnych, cała reszta była super I czekam na fotki Odpowiedz Link
corte-2 I jest! 15.10.13, 13:12 Przed chwilą rozpakowałam paczkę i jestem mile zaskoczona. Wózek jest wyczyszczony, tapicerka chyba czyszczona nie prana bo kilka plamek jest jeszcze ale generalnie widać że czyszczony był. No i koło całkiem inaczej niż na zdjęciach wygląda, w zasadzie jakby od innego wózka. Razem z wózkiem wszystko co było na zdjęciach (folia, siatka do zawieszenia z tyłu, organizer) + kilka maskotek Zdjęcia na szybko robione tel, generalnie na żywo wygląda lepiej jest bardziej czarny i nie widać wypłowień tak jak na zdjęciach. Tapicerka jest nie wszędzie przypięta jeszcze muszę wymyślić co do czego ale na teraz jestem mega zadowolona szczególnie że całość kosztowała 550 zł. Dzisiaj jak się uda to wieczorem testing w terenie zrobimy. Odpowiedz Link
kkitka Re: I jest! 15.10.13, 13:32 Bardzo fajnie wygląda i cena naprawdę niezła. Koło jedno masz ze starszego modelu chyba Odpowiedz Link
corte-2 Re: I jest! 15.10.13, 14:21 No właśnie teraz zauważyłam że inne jest. Tylko nie wiem czy koło czy opona tylko. Ale sama nie widziałam dopiero jak powiedziałaś Odpowiedz Link
corte-2 ściąganie budki- jak? 16.10.13, 14:58 Podpowiedzcie proszę jak ściągnąć budkę? Tam jest mocowanie na drut i nie wiem szarpać, ciągnąć, nacisnąć coś? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: ściąganie budki- jak? 16.10.13, 15:08 tam jest chyba ten starszy typ mocowania, Gniesia chyba taki ma, moze ci podpowie jak to sciagała.Na moje oko pewnie trzeba jakoś złapać konkretnie (moze coś docisnąć czy w ten deseń) i wyciągnąć. Odpowiedz Link
corte-2 Re: ściąganie budki- jak? 16.10.13, 15:13 No właśnie próbuję wszystkiego łącznie z przeklinaniem i nic A myślałam że tylko ze składaniem itp można mieć problem Odpowiedz Link
martuska1982 Re: ściąganie budki- jak? 16.10.13, 15:16 akurat składanie jak dla mnie jest banalnie proste.To że niezbyt wygodne to inna bajka. Odpowiedz Link
afroddytta Re: ściąganie budki- jak? 16.10.13, 15:28 Jeśli to to samo co ja mam to odepnij z tyłu budkę i tym drutem jedz do przodu i próbuj wyciągać, w pewnym momencie natrafisz na miejsce kiedy drut da się wyjąć, rób po kolei najpierw z jednej strony potem z drugiej. Ogólnie wózek super! Odpowiedz Link
hanna79 Re: I jest! 15.10.13, 14:47 No!! Na Twoich zdjęciach wygląda jakby to inny wózek był To gratuluję udanego zakupu, a ja pewnie będę teraz żałować, ze się nie zdecydowałam... No ale trudno, fajnie, że bywają zakupy, które zadziwiają na plus Miłych spacerów Odpowiedz Link
martuska1982 Re: I jest! 15.10.13, 18:48 a ja już dawno się przekonałam, że zdjecia to zazwyczaj o kant dupy potłuc, dlatego często jak widzę coś co wydaje się być obfotografowane niechlujnie i brudne domyślam się, że tak naprawdę może być niezłe. Odpowiedz Link
eve_81 Re: I jest! 15.10.13, 23:49 Nieźle Jednak dziewczyny miały nosa jak oceniały Trzeba się radzić tutaj zanim się kupi Odpowiedz Link