roga.laa 11.10.13, 08:44 a ja znowu jedyne co widzę to mufki pinkie z zamkiem rozdzielającym. co jeszcze mogłybyście polecić? a może Magda szyje? a tak wogóle to ciepłe są mufki pinkie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muumucca Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 09:29 Ja zamiast mufki mam mummy mitts: Sprawdziły mi się w najgorsze mrozy z cienkimi rękawiczkami wewnątrz, a ja zmarźlak jestem. Odpowiedz Link
droomvacantie Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 10:37 Mufka pinkie ciepła i wygodna ale rekawiczki mnie tez intryguja! Odpowiedz Link
deusmeus Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 11:09 Tez polecam rekawice, w moim odczuciu duzo praktyczniejsze niz mufka na calej raczce, mam takie: 7amenfant.com/shop/warmmuffs-200/ i sa najlepszym gadzetem do wozka, jaki zakupilam. Odpowiedz Link
afroddytta Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 11:30 Ja mam mufkę Teutoni i jest rewelacyjna, w zeszłym roku miałam do bliźniaka zamówić mufkę u Magdy, ale mi się zeszło, poza tym początki ciąży spowodowały, że i tak spacerów było mało, ale w tym roku to już dla mnie 'must have' Co do tych rękawic to dla mnie definitywnie odpadają, bo to są po prostu rękawice przyczepione do rączki (tnąc koszta można sobie swoje też przyczepić ) czyli nie trzymamy bezpośrednio rączki wózka tak jak w mufce tylko najpierw mamy rękę w rękawicy i przez nią trzymamy wózek, czyli tak jak mam teraz w rękawiczkach. Ja na pewno z Magdą postaram się dogadać aby mi uszyła jakby dwie mniejsze oddzielne mufki na każdą rękę. Odpowiedz Link
deusmeus Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 11:48 To nie sa rekawice przyczepione do wozka, trzyma sie bezposrednio raczke. Odpowiedz Link
afroddytta Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 11:54 Bardziej mi chodziło o te pierwsze rękawice. Twoich nie znam, gdzie je można kupić? Prałaś już je? Czy w realu też są takie błyszczące? Odpowiedz Link
afroddytta Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 12:00 Widzę, że na tej stronie są jeszcze 2 rodzaje, tym bardziej jestem ciekawa jak je kupić Odpowiedz Link
deusmeus Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 12:07 Sa z takiego matrialu jak kurtki moncler ale nieblyszczace tez sa. Nie pralam jeszcze ale mysle, ze nic im nie bedzie. Kupowalam na amazonie. Odpowiedz Link
afroddytta Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 12:16 Teraz widzę tylko te błyszczące są dostępne. A jak one się zapinają, po bokach czy inaczej bo wyglądają jakby boki były zszyte. Odpowiedz Link
deusmeus Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 12:25 One sie zapinaja jakby od tylu (czyli po przeciwleglej stronie raczki) na rzepy, trudno to opisac, poszukaj sobie w necie taki blog agi boutique czy jakos tak - tam dziewczyna ma fotki w zblizeniu tych rekawic. Zalinkowalabym ale pisze ze spaceru, z telefonu. Odpowiedz Link
matyldamoja Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 12:38 rogalaa zamówiłam pinkie to dam znać Odpowiedz Link
afroddytta Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 13:03 Dzięki, znalazłam fotki, ogólnie bardzo mi się ten kształt podoba (w przeciwieństwie do tych pinkie) i przymierzę się do uszycia samemu, bo te kominy łatwiej zszyć niż taką tradycyjną mufkę, przynajmniej tak mi się wydaję A jeszcze ostatnie pytanie techniczne- jak z ich długością, bo wydają się głębokie, dużo głębsze niż taka normalna mufka, to wygodne? Byłabym bardzo wdzięczna jakbyś mogła zmierzyć mi długość tych rękawic, oczywiście nie teraz tylko tak ogólnie Odpowiedz Link
deusmeus Re: mufka do bliźniaka 11.10.13, 13:14 Właśnie chciałam zalinkować, bo wróciłam, ale czytam, że odnalazłaś sama. wymieniłam się na spacerze z babcią i mufki z nią pojechały, więc wymiary podam później. Ich długość - jak dla mnie - to właśnie wielka przewaga nad tradycyjną mufką, jestem zmarźlakiem a w nich zasłonięte są nie tylko dłonie ale i nadgarstki. Zawsze jednak można je skrócić przez wywinięcie, tak zresztą fajnie wyglądają, bo mają wówczas tego miśka na zewnątrz. Odpowiedz Link
deusmeus Wymiary warmmuffs 11.10.13, 21:12 Długość do tego miejsca, w którym zaczyna się "zaczep" (nazwijmy to tak) to 15 cm + 2 cm misia wystaje na zewnątrz. 5 cm ma ta część rękawic, która już "wchodzi" na rączkę. Zatem rękawica, mierząc ją na zewnętrznej stronie, ma 22 cm długości całkowitej.Kurczę, ciężko to opisać,rysunek by się przydał. Mam nadzieję, że pomogłam, jakby co to służę informacją. Aaaa, obwód rękawicy to 38 cm. Odpowiedz Link
afroddytta Re: Wymiary warmmuffs 11.10.13, 21:42 Dzięki, wiesz nie chodzi mi o wymiary co do cm, ale tak ogólnie aby mieć obraz i się nie rozpędzić w tym szyciu, aby mi się te rękawice nie kończyły pod pachami Odpowiedz Link
roga.laa Re: Wymiary warmmuffs 12.10.13, 08:00 afroddytta - będziesz szyła?? jak tak to daj znać, może od ciebie kupię Odpowiedz Link
roga.laa Re: Wymiary warmmuffs 16.10.13, 09:08 a co sądzicie o tym :www.ebay.de/itm/Luxus-Handschuhe-Muff-Handwarmer-fur-Kinderwagen-Buggy-Jogger-NEU-m-Rechnung/261301999894?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D18211%26meid%3D2017984444763137523%26pid%3D100005%26prg%3D8341%26rk%3D2%26rkt%3D5%26sd%3D251353317752%26 Odpowiedz Link
afroddytta Re: Wymiary warmmuffs 16.10.13, 11:07 To są normalne rękawiczki przymocowane do rączki i w dodatku moim zdaniem dość słabo wyglądają, ja takich na pewno nie chcę. A co do szycia, to generalnie na nadmiar wolnego czasu ostatnio nie narzekam, więc jak się wezmę i sobie uszyję to zobaczymy, jak będzie to proste to się odezwę do Ciebie, ale to na pewno nie za kilka dni Odpowiedz Link
matyldamoja Re: Wymiary warmmuffs 16.10.13, 12:17 kupiłam pinkie i są naprawdę porządne, mam nadzieje że będą też dobrze trzymały ciepło. Odpowiedz Link