Dodaj do ulubionych

do szyjących kobitek

25.10.13, 11:25
dziewczyny, czy któraś z Was uszyłaby budke do cameleona? w wątku dla sprzedawców tylko p.Helenka się ogłosiła, ale pisałam do niej i aktualnie nie szyje...
może któraś się zlituje wink ???
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 13:26
      Sama sobie powinna uszyć, ale nie mogę się zebrać, niestety nie ma szans abym komuś teraz uszyła uncertain
      • magda79pn Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 13:39
        kupiłam Froga, jak do mnie dotrze i obczaję co i jak, to pomyślę, na tą chwilę nie mam pojęcia o co tam chodzi wink

a tkaninę masz? albo coś na oku?

bo ja oczywiście znowu kupiłam czerwony wózek i chciałbym aby zrobił się bardziej męski wink
        • afroddytta Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 13:44
          Te czerwone wózki to jakieś fatum chyba wink ja nie lubię czerownego koloru, a wszystkie wózki kupione okazyjnie są właśnie czerwone, miałam ich już chyba z 5, nawet ostatnio zakupiony p&t też czerwony uncertain
          • magda79pn Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 13:47
            masz rację, chyba ciężko je sprzedać big_grin

mi tez się same czerwone trafiają wink
            • afroddytta Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 14:23
              Magda, a ja bym się do Ciebie tak bardzo uśmiechnęła big_grin
              Ja taka samozwańcza krawcowa jestem, nigdy nie szyłam z wykroju tylko wszystko metodą prób i błędów i pewnie dlatego np. z tą budką mam więcej zachodu, zamiast prostego zszycia. Czy byłaby szansa abyś podzieliła się swoim wykrojem jak go już zrobisz, wtedy to chyba byłaby o wiele prostsza sprawa jakbym miała dokładne wykroje, pewnie nawet dopasowywać by już wiele nie trzeba było.
              Podaję Ci linka, którego znalazłam może się przyda
              pimpmybuggy.blogspot.com/2011/06/sew-your-own-bugaboo-canopy.html
              mammapavift-lillagroda.blogspot.com/2010/11/lordagsgodis-hur-du-syr-en-egen.html
        • silke85 Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 13:56
          Magda znowu zaszalałaś suspicious ja bym chciała taką zwykłą czarną z takiego czgoś

https://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/45/20/87/3645208715

kodura to , czy jak to się tam zwie tongue_out
          • magda79pn Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 14:42
            cordura, a nie za sztywne to? ja bym wolała ortalion

Afro - wyślę ci wykrój, tylko muszę mieć tą budkę w ręce smile
            znasz się na bugaboo? odezwij się do mnie na maila
            • silke85 Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 14:45
              Nie wiem bez różnicy byle było czarne i zbliżone do tego oryginalnego canvas big_grin jak coś będę Ci mogła podesłać moją budkę od cama, bo nie wiem czy frog ma taką samą?
              • magda79pn Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 15:02
                chyba ma inną, ale nie wiem, bo ja się na bugaboo nie znam
                • silke85 Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 15:08
                  Tak mi się zdaje. No cóż, jesteś moją ostatnią nadzieją big_grin
                  • afroddytta Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 15:23
                    Teoretycznie piszą że budki pasują i tu i tu, trzeba by spytać mamędawidka smile

Ja bym uszyła chyba teraz na zimę z polaru w kolorze fuksji, do beżu będzie ładnie pasować, albo z jakiegoś grubszego kolorowego materiału, ale z tym u nas bida, pewnie nic nie znajdę fajnego.

A w ogóle to też uważacie że nie mogę z moja kwiecistą budą zimą jeżdzić suspicious
                    • silke85 Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 15:32
                      A czemu nie? Na pewno będziesz się wyróżniać smile ja jeszcze jeżdżę z moją kwiecistą wkładką
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mb/bc/uk1k/lrqBrc93FMO27RkY4B.jpg

O tak, polar też byłby ok smile
              • funnybaby Re: do szyjących kobitek 25.10.13, 20:22
                tablica.pl/oferta/bugaboo-frog-zestaw-super-lekki-wozek-okazja-ID3UZ9B.html#c3baaa1de7;promoted
                chyba pasuje budka. Nie jestem ekspertem ale to chyba frog z budką cameleona
    • the_isabelle do magda79 B-agile 27.10.13, 11:10
      Magda, a była by możliwość abyś podjęła się wszycia czarnego ortalionu w miejsce siateczki/ na siateczkę w budce b-agile??? Bez odpruwania lamówki, tylko tak-o do lamówki..
      wydaje mi się to wykonalne, ale sama mogę to zrobić tylko ręcznie, a to jednak lipa sad

No i czy jest szansa na śpiworek wiosenno-jesienny do B-agile, z polaru lub polar+ortalion? Czy bardzo jesteś obłożona robotą i nie chcesz słyszeć o zamówieniach wink?
      • magda79pn Re: do magda79 B-agile 27.10.13, 11:52
        napisz do mnie na sowa796@wp.pl

z budką nie da się nic zrobić (miałam b-agile) - więc się nie podejmę
        w sprawie śpiworka napisz na maila
        • silke85 Re: do magda79 B-agile 27.10.13, 12:13
          A masz już tego froga smile ?
          • magda79pn Re: do magda79 B-agile 27.10.13, 12:36
            nie, ja go kupiłam chyba w czwartek w nocy wink jutro niby mają wysłać
            • silke85 Re: do magda79 B-agile 27.10.13, 16:33
              aaaaaaaaaaaaaaaaaaa big_grin to czekam dalej cierpliwie tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka