kar-ula 26.11.13, 22:37 Tu kupiła za tyle: allegro.pl/spiworek-do-wozka-buggy-snuggle-i3722211591.html Tu sprzedaje: allegro.pl/spiworek-buggysnuggle-dinozaury-jedyny-na-allegro-i3747784233.html Niezly biznes. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: Tak się robi interesy :/ 26.11.13, 22:51 Mam nadzieję, że mój się też tak dobrze sprzeda Odpowiedz Link
zona.102 Re: Tak się robi interesy :/ 26.11.13, 23:27 Ale o co Ci chodzi? Ukradła go? Oszukała kogos? Na tym polega biznes, tanio kupic sprzedac drogo. Ja swoj kupilam w slynnej akcji za chyba 60zl, uzywalam jeden sezon i sprzedalam za wiecej o chyba 20zl. Zla ze mnie kobieta? Odpowiedz Link
koala0405 Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 08:06 ciekawe co na to urząd skarbowy jest dochód Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 08:20 urząd skarbowy?????? to tak powaznie....? zarobi kobieta 50 zł i US ???? wcale mnie to nie "gorszy" ani nie zniesmacza. Udało jej się kupić okazyjnie, nie uzywała - nie wnikam dlaczego, może je jednak nie podpasował - i chce sprzedać. A jak się sprzedaje to się patrzy po ile "chodza" takie produkty a nie za ile kupiłam. ja mam zamiar wystawic śpiworek Emmaljunga - kupiłam razem z wózkiem a nigdy nie uzyłam, lezy kurzy sie - to sprzedam. I zamierzam sprawdzić ile mam szanse za niego dostać - i za tyle wystawię. Cho nie mam pojecia ile mnie on faktycznei kosztował bo był w zestawie i to dośc dawno. normalna sprawa, zupełnie nei pojmuję oburzenia. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 08:54 Ja niestety też popełniam takie grzechy Chciaż nie jest to moje utrzymanie a zebranie kasy na nowy wózek jest to wytłumaczenie? a urząd fakt jest taki, że mógłby się przczepic czemu tamta pani tak tanio sprzedała skoro jego cena rynkowa jest 5-cio krotnie wyższa Mnie jak się uda kupic coś taniej to super a sprzedaje dokładnie za tyle po ile chodzą aktualnie takie rzeczy szczególnie jeśli nowe Odpowiedz Link
karioka1985 Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 09:43 biznes to biznes. kupiła okazyjnie, sprzedaje po cenie rynkowej. nikt nikogo nie zmusza, zeby kupił u niej za te wyższa cenę. jak ja kupiłam mojego gt chyba dość okazyjnie i chciałabym sprzedać to co, mam puścić za ile kupiłam, mimo że chodzą drożej? dla zasady? Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 11:59 Dla mnie to normalna reakcja kupuje i sprzedaje wazne ze nie ukradla i nie oszukala urzad moze ja cmoknać Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Tak się robi interesy :/-serio? 27.11.13, 13:24 no lekka przesada, i co cię tak kar-ula gorszy? weźcie wy z tym US przestańcie, bo ręce opadają... wszystkie takie prawe i sprawiedliwe, ot co... normalna rzecz,kupiła okazyjnie,wystawila za wiecej, dochód jest, no RZECZYWIŚCIE, majątek zbiła kobieta, i teraz pławi się w luksusach... polecam więcej czasu na świeżym powietrzu,bo co po niektórym już sie chyba styki przegrzewają Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Tak się robi interesy :/-serio? 27.11.13, 15:00 Każda z nas jak ma okazję tak robi. Ale jeśli chodzi o ten urząd to w przypadku jednek transakcji nikomu nie chce się, ale jak już jest ich kilka i dostaną zgłoszenie, ze to działalność dosyć regularna to juz się mogą doczepić. Czytałam kiedys o tym artykuł, ale szczerze przyznam, ze nie wiem na ile był obiektywny, a na ile miał być straszakiem. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 16:01 Nic mnie nie gorszy, po prostu zwykla babska zazdrosc A tak powaznie to emocje mnie poniosly. Zrobilo mi sie po prostu okropnie przykro, ze nie wygralam, bo licytowalam ten spiworek dla bratanka na prezent gwiazdkowy (dla nas za meski wzor). A tu patrze, laska kupila i natychmiast sprzedaje, bo nawet jeszcze go do rak nie dostala (aukcja skonczyla sie w niedziele wieczorem, we wtorek juz byl wystawiony ponownie, a w aukcji nie ma zdjec real). Pewnie, wiem, wiem, nie moj biznes po co kupowala, za ile sprzedaje. Prawa rynku sa swiete, tak mi sie smutno zrobilo po prostu, ze za malo licytowalam no i nie ukrywam, ze pomyslalam "ale spryciara", no ale zarabiac rzecz ludzka. Chociaz ja pewnie odczekalabym chociaz kilka dni, zeby nie bylo Co do urzedu skarbowego to wiem, ze jesli sprzedaje sie prywatnie tylko swoje rzeczy (czyli nie paci sie podatku), to trzeba byc w ich posiadaniu minimum 6 mies i powinno sie miec potwierdzenie zakupu (tu kontrowersje wokol rzeczy bedacych prezentami) oraz nie powinno sie na nich zarabiac, czyli ich cena zbycia nie powinna byc wyzsza niz nabycia. Ale przepisy przepisami... Pstra, a propos spiworkow Emmy to szczerze Ci powiem, ze sama troche czekam z wystawieniem, bo kupowalam w zeszlym roku za 100 zl taki nowy, ale straszego typu, a teraz takie dwa byly na all i zeszly za niecale 30 zl Odpowiedz Link
zona.102 Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 19:34 kar-ula no to idz z tej zazdrosci do US ... matko co za ludzie na tym swiecie, tylko jeden pod drugim dolki by kopał i kłody rzucal na all jest jeszcze ciekawa aukcja: allegro.pl/2x-masc-na-bol-dupy-cudowny-lek-na-problemy-ludzi-i3751225538.html Moze ci pomoze. A aukcji nie wygrałaś bo mało dałaś, tyle. Trzebabylo wpisac 100zł i spiworek bys wygrała z resztą co to za prezent dla dziecka, SPIWOREK??? Co on ma z tym zrobic??? Odpowiedz Link
kar-ula Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 19:55 Zona.102 - a to Ty jesteś tą sprzedajacą, że się tak wściekasz?? Nie będę się z Tobą wdawać w utarczki słowne, zwłaszcza na takim poziomie, bo nie czerpię z tego przyjemności. Moze faktycznie się przewietrz, bo to zdaje się nie pierwszy Twój jadowity post na tym forum. I z łaski swojej - nie krytykuj mojego pomysłu na prezent dla bratanka, skoro zabraniasz interesowania się, kto co kupuje i w jakim celu. O matko, ale te ludzie nerwowe są.... Odpowiedz Link
zona.102 Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 22:55 to ty jestes nerwowa i zlosliwa bo ktos cie przelicytowal wstyd i zenada nienawidze takich weszacych osob liczylas na poklask a tu lipa... zjechali spacer chyba tobie sie w nosie mam czy to jadowity post czy nie i czy pierwszy czy dziesiaty moze nastepnym razem pomyslisz zanim napiszesz cos rownie glupiego Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 23:46 zona.102 napisała: > to ty jestes nerwowa i zlosliwa bo ktos cie przelicytowal > wstyd i zenada > nienawidze takich weszacych osob > liczylas na poklask a tu lipa... zjechali > spacer chyba tobie sie > w nosie mam czy to jadowity post czy nie i czy pierwszy czy dziesiaty > moze nastepnym razem pomyslisz zanim napiszesz cos rownie glupiego ej no, bez przesady.Nikt jej nie zjechał, tylko ty. Odpowiedz Link
zona.102 Re: Tak się robi interesy :/ 28.11.13, 00:17 No nie wiem, kazda z wypowiadających sie tu jest zaskoczona dopiskiem o US Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Tak się robi interesy :/ 28.11.13, 01:30 nie no spoko, ale typowe zjechanie to ty zrobiłaś,nie wszystkie. A o US pierwsza chyba Koala dopisała o ile dobrze pamiętam. Nie ma sensu się kłócić, po prostu rozgoryczenie wyszło i tyle. Odpowiedz Link
koala0405 US 28.11.13, 07:44 To ja wspomniałam o US. Wybaczcie ...skrzywienie zawodowe po 21 latach pracy...w służbie cywilnej Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Tak się robi interesy :/ 29.11.13, 21:30 zona sory ale uważam, że Twoje komentarze są lekko nie kulturalne osobiście uważam takie taktyki (kupowanie tanio i wystawianie TYLKO po to żeby zarobić) za pazerność - to moje zdanie, może jestem zbyt uczciwa I na pewno tez bym się irytowała tak jak kar-ula jakbym była w jej sytuacji I jeszcze jedno, własnie uważam, że US powinien się w końcu wziąć za te wszystkie handlary, co kupują za grosze a potem sprzedają i jeszcze oszukują inne matki Odpowiedz Link
zona.102 Re: Tak się robi interesy :/ 29.11.13, 23:40 pomilak ale kto tu kogo chcial oszukac? W jaki sposob? Spiworek byl, mozna bylo kupic. Nie kupilo sie to trudno. Bo to jedna aukcja przegrana na allegro? Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Tak się robi interesy :/ 30.11.13, 10:13 Ale czy ja piszę, że w tej aukcji ktoś, kogoś oszukał?? Proponuję czytać wpisy na spokojnie Chodzi mi ogólnie o US i opodatkowanie tych osób, które jawnie kupują za małe pieniądze a potem sprzedają z dużym zyskiem, czasami jeszcze danej rzeczy w ręce nie mając. Martuska śledzi all i ona już kilkakrotnie takie aukcje linkowała. Pisałam o tym w poprzednim poście w osobnym akapicie, więc nie chodziło mi o aukcję ze śpiworkiem. I jeszcze jedno, nie interesuje mnie działalność takich osób, trafiłam RAZ na taką osobę - która mnie jawnie OSZUKAŁA (i nie boję się takiego słowa, bo do dziś kasy nie otrzymałam) i mam nadzieję, więcej nie trafię - dlatego kupuję wózki używane od forumek Weszłam w ten wątek i w sumie nie miałam ochoty zabierać głosu, ale jakoś rażą mnie takie obrażające posty Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Tak się robi interesy :/ 30.11.13, 14:11 no widziałam parę razy takie akcje i o ile ktos kupuje coś, pojeździ czy też uzna, ze mu nie pasuje i od razu sprzedaje po cenie rynkowej (często drozej)to mnie to jakoś nie drażni, wręcz przeciwnie.Natomiast jak ktoś kupuje takich wózków (bo o wózkach tu mowa) w miesiacu 20-30 i każdy tylko po to by go sprzedać z zyskiem, a przy tym nie prowadzi działalności to już to denerwuje. Najbardziej dlatego, ze często ta osoba kupujac okazyjne kupuje szrot, a sprzedaje jako pełnowartościowy produkt nie wyjawiając kupujacemu wad.Jest na allegro kilku takich sprzedajacych. Odpowiedz Link
zona.102 Re: Tak się robi interesy :/ 30.11.13, 14:10 pomilak1 napisała: jeszcze oszukują inne matk > i Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Tak się robi interesy :/ 30.11.13, 14:13 no to włąsnie ten fragment postu Pomilak ja odebrałam jako to o czym piszę w swoim poście.Nie ze pisała o tym śpiworku konkretnie tylko o handlarzach z allegro.A kupienie okazyjnie uszkodzonego wózka i sprzedawanie jako w pełni sprawnego jest chyba oszustwem. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Tak się robi interesy :/ 30.11.13, 14:46 Zona czytaj ze zrozumieniem..jak widać to osobny akapit...chodziło mi o to co Martuśka napisała wyżej odnośnie wózków... A wcięłam się do rozmowy nie po to żeby szykanować kogoś za zarobek na śpiworku tylko dlatego, że rażą mnie obrażające posty. Wyraź swoją opinię, ale nie ubliżaj innej forumce...jakoś niesmacznie się zrobiło i tyle.. pomilak1 napisała: > zona sory ale uważam, że Twoje komentarze są lekko nie kulturalne > osobiście uważam takie taktyki (kupowanie tanio i wystawianie TYLKO po to żeby > zarobić) za pazerność - to moje zdanie, może jestem zbyt uczciwa I na pewno t > ez bym się irytowała tak jak kar-ula jakbym była w jej sytuacji > > I jeszcze jedno, własnie uważam, że US powinien się w końcu wziąć za te wszystk > ie handlary, co kupują za grosze a potem sprzedają i jeszcze oszukują inne matk > i Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 17:24 Ja obserwowałam ten śpiworek w dinozaury...i na początku w ogóle się nie sprzedał...dopiero po kolejnym wystawieniu, jak jedna osoba zaczęła licytację...ruszyło a ta co kupiła i teraz sprzedaje...no cóż...zobaczymy czy i za ile uda jej się sprzedać w sumie "okres śpiworkowy" mamy Odpowiedz Link
kar-ula Re: Tak się robi interesy :/ 27.11.13, 20:28 Sztucznamrowko, za pierwszym razem babka sprzedawaa dwa: jeden w dinozaury, drugi w takie kółka szare. Oba zostały wylicytowane przez osobę m...4. Po czym dosłownie za moment ponownie został wystawiony ten w dinozaury - tak jakby osoba kupujaca zrezygnowała z tego drugiego i sprzedajacy ponownie wystawił. Ale za kilka godzin sprzedajaca zakończyła tę aukcję przed czasem, troszkę rozszerzyła treść ogłoszenia (dodała chyba wymiary or sth) i wystawiła ponownie, no i w tej licytacji były już 3 osoby. Dlatego Tobie się pokazuje ta wcześniejsza jako zakończona bez kupna Ale już nic nie gadam, bo wyjdzie znowu, ze kogoś szpieguję i us chcę nasłać Odpowiedz Link
wiedzma000 Re: Tak się robi interesy :/ 28.11.13, 21:22 nie emocjonujcie się 'lewym dochodem' bo na tej aukcji nie ma jeszcze żadnego kupującego Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Tak się robi interesy :/ 28.11.13, 22:36 fakt obserwujac aukcje z używanymi wózkami nie raz widziałam jak handlara zajarana dosc niską ceną kupowała wózek i.... i nic.Niektóre do dzis wystawia. już dwa lata blisko Odpowiedz Link
kar-ula Re: Tak się robi interesy :/ 29.11.13, 21:03 Ciekawe, pod wpływem czego zmieniła cenę o 1/3 prawie i jest teraz aukcja zamiast kup teraz, no i przesyłka staniała. Teraz jak się zagląda do wpisanych przeze mnie linków, to faktycznie wychodzi na to, ze się czepiam Odpowiedz Link