Dodaj do ulubionych

I jak tam te Wasz cybexy??

28.12.13, 19:08
Dziewczyny i jak się Wam sprawują te cybexy? A może któraś już myśli o sprzedaży? tongue_out
Tak przeglądam to all i już sama nie wiem czy go kupićtongue_out Śniegu co prawda jeszcze nie ma, ale po cholerę mi taki wózek jak mam kochane bee+ tongue_out big_grin Cały czas się obawiam o wysokość rączek uncertain
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Wasze nt 28.12.13, 19:09
      oczywiście miało być Wasze wink
      • monika_kas Re: Wasze nt 28.12.13, 19:45
        Ja jestem zadowolona. Byłam Topazem na kilku spacerach i całkiem fajnie się jeździło. Jest stabilny, ma zwarty stelaż. Koła jeżdżą cichutko. Buda ogromna, przy delikatnym deszczu nie przemokła. Dla mnie Topaz ma wszystko co powinna mieć parasolka i narazie z nami zostaje.

Odemnie ewentualny minus za dosyć niskie oparcie. Waga też mogłaby być ciut mniejsza, ale tragedii nie ma (powiem wam że mi na wadze wyszło 8,9kg ale może źle coś zrobiłam bo nie czuć tej wagi).
      • agusia041 Re: Wasze nt 28.12.13, 20:13
        Mój ma się całkiem dobrze smile
        Też obawiałam się o wysokość rączek, nie wiem czy to kwestia ich ułożenia, czy kształtu, ale absolutnie nie czuję żadnego dyskomfortu z tego powodu (mam ok.163 cm).
        Mały fajnie, wygodnie siedzi, wózek jedzie lekko, naprawdę nie spodziewałam się, że aż tak smile
        W ogóle jestem pozytywnie zaskoczona i po kilku spacerach lubię go zdecydowanie bardziej niż na samym początku.
        Właściwie jedynym minusem jest dla mnie turkotanie kół, niestety ja je słyszę, bo u mnie
        wokół cisza jak makiem zasiał. Chociaż przy piątej parasolce i tak nabrałam do tego wyjątkowej tolerancji, coraz mniej zwracam na to uwagę.
        Z małych wózków mam bee i BMW, z logicznego punktu widzenia topaz jest mi zupełnie zbędny wink
        • pomilak1 Re: Wasze nt 28.12.13, 20:16
          O Agusia!A możesz porównać lekkość prowadzenia z bee+? Prowadzenie/manewrowanie to u mnie priorytettongue_out Mierzę mniej więcej tak samo, 2-3cm nie robią przecież różnicy, co nie? tongue_out wink big_grin
          • magda79pn Re: Wasze nt 28.12.13, 20:23
            waga 8,9kg już mi rozwiązała sytuację, z tą waga to jak mam dużo bardziej komfortowego jane next, tylko budka gorsza tongue_out

ja mam tego cybexa topaz do odbioru, i cały czas rozmyślam co z nim zrobić, ale chyba zrezygnuję...

mojemu małemu pasują te 3 wózki co mamy (EW, jane next, cybex ruby), więc chyba bez sensu zakup kolejnego, niby tanio, bo w promocyjnej cenie, ale jakby nie było, 500zł na ulicy nie leży wink szczególnie jak się ma w domu 3 wózki wink i czwarty (jane unique) schowany tongue_out
            • pomilak1 Re: Wasze nt 28.12.13, 20:50
              Magda no właśnie, niby te 5stów to nie tak dużo,ale z drugiej strony, dopiero co wróciliśmy z krótkich wakacji, a za m-c wyjeżdżamy na narty więc obecnie jakoś z większą uwagą patrzę na co wydajęwink
              Ale korci mnie ten topaz - wzięłabym raczej ten fioletowywink

No i mam GT i bee+, które obecnie wystarczają mojej niewózkowej córce w 100% tongue_out big_grin
              Tak chciałabym pojeździć czymś nowym wink
              Może poczekam, aż dziewczyny będą sprzedawać? wink
          • agusia041 Re: Wasze nt 28.12.13, 20:44
            Bee+ jedzie chyba trochę lżej i bardziej miękko, ale ma też pełną rączkę i prowadzi się go jednak inaczej niż parasolki. Ale podbijanie za to lepsze w cybexie, bee z 15 kg załadunkiem podbija się wg mnie tragicznie uncertain

Oj Pomilak, ten fiolecik taki śliczny, ja tam nawet dla koloru bym kupiła smile
    • sztucznamrowka Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 29.12.13, 17:47
      Ja tam na spacerze jeszcze nim nie byłam...niestety sad , na razie uporałam się z zakładaniem wkładki, zdjęłam też ten zagłówek. Wczoraj nauka przekładania pasów naramiennych i dopasowywanie wkładki maclarena zajęło mi prawie godzinę uncertain
      Zaczęłam też szyć nakładkę z metkami , mam też projekt na mufki tongue_out
      Mnie się ten wózek podoba bo jest zwarty, fajnie rozkłada się oparcie no i super buda smile
      Zastanawiam się czy jego rączki nie są za grube na nakładki City Grips??? Co myślicie?
      Mnie się już wczoraj nie chciało swoich szukać i mierzyć....
      pomilak - ten fiolecik jest śliczny, ja bym go brała jakbym córkę miała wink big_grin
      • sztucznamrowka Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 29.12.13, 17:51
        Ja tam długo rozmyślałam nad parasolkami, już miałam zamówionego Questa Denima, ale nic z tego nie wyszło..., już miałam Volo tęczowe i zwróciłam..., po drodze były 2x PP Si...
        Tutaj uważam stosunek jakości do ceny SUPER jak dla mnie big_grin
        • sztucznamrowka Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 29.12.13, 17:56
          Widzę, że Topazów ubywa - bo mieli dostępnych 40 sztuk a już zostało 11....
          • pomilak1 Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 29.12.13, 17:59
            No mi się ten fiolet też b.podoba, ale dzisiaj wydałam kasę przeznaczoną na topaza na....odkurzacz tongue_out big_grin Także na razie pas, muszą f-ry męża zejść to wtedy kupię - jak jeszcze będąwink
            • magda79pn Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 29.12.13, 19:11
              ja swojego odmówię jak wrócę do domu, nie chcę go jednak, jak będzie mi kiedyś potrzebny tego typu wózek to kupię używkę techno xt wink

i przypomniało mi się że nie lubię w swoim rubym tej budki bez napinaczy, czemu? przekonacie się same jak zaczniecie używać budki z rozpiętym zamkiem smile

nr.1 mojej decyzji to oparcie, ja nie lubię używać wkładek, a bez dodatków jest ono za nikskie.
      • agusia041 Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 29.12.13, 20:16
        Mrówko, nakładki trochę ciasno wchodzą, ale nie jest źle i dają się zapiąć na rzep. Tylko rączki są wtedy jeszcze grubsze, jakoś mi średnio wygodnie i w ogóle ich nie zakładam do topaza, chociaż w innych parasolkach były obowiązkowe smile
      • monika_kas Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 29.12.13, 20:48
        Kasiu a zrobisz fotkę topaza z wkładka maclarena? bo ja bym chciała do niego jakąś wkładkę, chetnie taką od maclarena tylko nie wiem jak będzie pasowała...
        • sztucznamrowka Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 31.12.13, 08:45
          No i byłam wreszcie na spacerze smile Małemu było w miarę wygodnie (nie narzekał) i przede wszystkim podobała się mu jazda (bo dużo widział - nie tak jak w GT). Ludziska zwracały na nas uwagę ale to chyba sprawka dodatków wink big_grin
          Siedzisko oczywiście mogłoby być wyższe i głębsze...ale wiadomo nie można mieć wszystkiego...chyba coś na to wykombinuję...tongue_out
          Manewrowało się dobrze, wózek zwarty, podbijanie też dobre (narzekającym na Topaza radzę wypróbować PP Si), trochę hałasował na kostce, ale ogólnie lepiej mi się go prowadziło niż M&P Tour ale to pewnie ze względu na większe koła.
          Najgorsze okazały się hamulce....kilka razy nie chciały mi się odblokować na lewym kole i musiałam się namęczyć....mój M potem wyregulował coś tam przy linkach i teraz jest OK ale nerwy miałam....sad
          Ale ja z hamulcami często się męczę....najbardziej KOCHAM hamulec w GT (nic go nie przebije) big_grin
          Wkładka maclarena trochę się ześlizgiwała więc zrobiłam ją na rzepy i git ale i tak chcę uszyć wkładkę wyższą i sztywną (z pianką 0,5cm w środku).
          Nakładek City Grips nie kupię jednak bo te rączki i tak same w sobie grube są a ja małe dłonie mam wink
          Fotek niestety nie ma z synkiem w środku...ale postaram się to nadrobić.
          Co do wysokości rączek to absolutnie nic mi nie przeszkadza, ja w parasolkach lubię wysoko smile
          • martuska1982 Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 31.12.13, 09:01
            chętnie nawet bez synka w środku obejrzę fotki twojego topaza z tymi zwracajacymi uwagę dodatkami. smile
            • sztucznamrowka Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 31.12.13, 10:19
              smile
              • sztucznamrowka Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 31.12.13, 10:21
                Coś czuję, że w nadchodzącym roku będą musiała przestawić się na parasolki smile synek zdecydowanie chętniej w nich jeździ. A skoro tak to myślę, że Topaz to nie ostatni mój wózkowy zakup wink tongue_out
                • monika_kas Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 31.12.13, 13:03
                  Kasiu Ty musisz sobie koniecznie Micralite sprawić.
                  • sztucznamrowka Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 01.01.14, 19:50
                    Micralite chciałam koniecznie testować - 2 razy się zgłaszałam i nic sad niestety....
                    Zobaczymy może sobie sprawię....wink

A wczoraj miałam spacer z niespodzianką - poprosiłam synka żeby wybrał, którym wózkiem chce jechać i wybrał....GT bo jak stwierdził "ten drugi (Topaz) muszą panowie przyjść i napompować" he he he big_grin big_grin
                    • martuska1982 Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 01.01.14, 21:17
                      kukaj na all, ta sprzedajaca od której za grosze kupiłam z uszkodzonym kołem znów wystawia.Teraz to na przemian nowe i używane wystawia niemalże bez przerwy.
                      • pomilak1 Re: I jak tam te Wasz cybexy?? 01.01.14, 21:26
                        Ale powiem szczerze, że "idą" jej te rzeczywink licytowałam dla mojej Liwki wózek dla lalek już kilkakrotnie i ceny w końcowej licytacji mnie osobiście zaskakiwaływink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka