Dodaj do ulubionych

Czym się różni Bee od Bee Plus?

16.01.14, 21:11
Nie interesował mnie dotąd ten wózek wcale, bo brzydki on że hej. Takie krzesło na kółkach do tego wyglądających jak czułki ślimaka smile No ale dziś go zobaczyłam chyba na osiedlu. Piszę chyba, bo w sumie znam go tylko z Waszych fotek i takiej stuprocentowej pewności nie mam. Zerkałam ukradkiem, ale dziewczyna widziała, ze zerkam i głupio mi było się napatrzeć (a moze to któraś z Forumek??), a w szoku byłam strasznym - widziałam u nas Cameleony, ale Bee jeszcze nie.
No i tak sobie patrzyłam - czarna budka, żółty śpiworek, nawet taki dosyć urodziwy mi się wydał smile A teraz zajrzałam do netu, obejrzałam filmiki i widzę, że ma dużo praktycznych funkcji. Tyle że nie moge jakoś znaleźć informacji, jak odróżnić Bee od Bee Plus tak na pierwszy rzut oka. One się jakoś wyraźnie różnią wygladem czy tylko funkcjami?
A przy okazji - podchodzicie do obcych osób, jeśli prowadzą wózek, który bardzo chciałybyście sobie obejrzeć? Ja się trochę krępuję, choć jak pierwszy raz zoabczyłam u nas BJCM, to bez namysłu zatrzymałam kobitke a ona bardzo chetnie mi wszystko łącznie ze składaniem pokazała. To Bee tez bym sobie pomacała smilesmile
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 21:24
      o roznicach juz bylo pare razy. tak w skrocie: bee plus ma powiekszane siedzisko i mniejsza bude,oraz wygladajace inaczej kolka
      • agusia041 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 21:37
        Pierwszy raz zobaczyłam bee+ z niebieską budką w lubelskiej galerii i podeszłam bez chwili wahania. Ale u nas wtedy (to było z 1,5 roku temu) nigdzie nie można było tego wózka zobaczyć na żywo, więc nie miałam wyjścia. Pani okazała się na szczęście bardzo miła smile
        • flower_v Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 21:50
          tak na pierwszy rzut oka to koła i buda inne.
          w bee mi sie nie podobają,a w plus juz tak wink
          • blueaha Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:08
            Rozni sie tez troche sposob montowania siedziska, tzn latwiej je wypiac i wpiac w druga strone
          • martuska1982 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:26
            no widzicie, a mnie dwa razy ktoś zaczepił pytając o wózek.Nie będę was męczyć prośbą o strzelanie jaki to był wózek. Obie zaczepiajace osoby to byli mężczyźni, a wózek? W obu przypadkach był to xlander xa! Hahahaha big_grin
            Gdyby mnie ktoś zaczepił pytając o pokazanie wózka to bez problemu, sama mam opory, bo sie krępuję.

Co do róznic to dziewczyny wszystko ładnie wypisały. smile
          • kar-ula Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:29
            No właśnie te kółka mi coś nie pasowały do Bee plus, ale nie mogę namierzyć, jak wyglądały te w tym starszym Bee. Wybaczcie, ale mala ma trudny wieczór, budzi się nieustannie i co chwilę latam do niej, bo drze się, jak idzie tata. Poszłam na łatwiznę i zadałam pytanie, nie szukajac na forum. Trochę szperałam w zdjeciach, ale jakoś nie widzę. Czy te kółka w starszym Bee są cąłe białe/srebrne?
            • flower_v Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:33
              w bee są pełne białe, a w plusie z czarną gwiazdą w srodku smile
              • kar-ula Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:38
                No to to było to starsze Bee smile I super kolor śpiworka.
                Dzięki bardzo. Następnym razem moze się odważę i podejdę smile
            • martuska1982 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:39
              kółka w zwykłym bee są białe, te w bee plus mają czarne kołpaki w kształcie jakby gwaidek. Budka w bee zwykłym jest większa i bardzien na boki wózka naciągnieta, w bee plusie jest mniejsza, po bokach bardziej wózek odsłaniając. To na pierwszy rzut oka. Technicznie bee plus ma oparcie wysuwane w górę i głębokość siedziska powiększaną poprzez wysunięcie.
              Nie miałam bee zwykłego, wiec nie wiem jakie sa różnice w montowaniu siedziska, ale jak dziewczyny mówią, ze są to na pewno są.

I dla porównania róznic wizualnych zdjecia

Bee zwykłe

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/bee_zpsf83a3b2b.jpg

Bee plus

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/beeplus_zps0bc5ea09.jpg
              • martuska1982 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:40
                aaa no i jeszcze siedzisko w bee zwykłym ma takie zabudowane boki, a w bee plusie jest jak krzesło. Dlatego między innymi dla maluszka bee zwykłe moim zdaniem lepsze, bo lepiej osłoni. Bee plus idealny dla starszaka.
                • kar-ula Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:51
                  Kurcze, nie wierzę, ze to piszę, ale fajny jest smile To siedzisko ciekawe, takie jakby kubełkowe trochę w swoim kształcie? Wiem, ze to nie jest kubełek, ale przez to, ze tak do góry to tak wygląda. Fajne dla maluchów.
                  Dzięki Martuśka za te fotki smile
                  • martuska1982 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 22:55
                    a ja tam wierzę. Każda sceptycznie nastawiona prędzej czy później łyknie bakcyla i będzie tęskniła by tego dziwaka wypróbować. wink
                    • aszyk71 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 16.01.14, 23:27
                      Święta racja wink, jeszcze niedawno bee było dla mnie brzydkim żeby nie powiedzieć wręcz koszmarnie brzydkim krzesłem a teraz, po paru miesiącach śledzenia forum jest naprawdę ciekawe, bo jego urok czy uroda to rzecz względna wink. Podoba mi się i już i chętnie bym je przetestowała tylko moja córcia niewózkowa jest nad czym strasznie ubolewam sad. Dodam, że jeszcze niedawno wszystkie trójkołowce były be. Obecnie mam nippera i gt wink. Jak to się wszystko zmienia pod Waszym wpływemwink. Ale nie narzekam, po prostu mnie naprostowałyście hehe. A Tobie martuśka zdrówka życzę.
                      • martuska1982 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 00:04
                        mnie sie MBUJ nie podobał, a teraz napatrzeć się nie mogę, a bee? Miałam do testów, zaznaczyłam bee z ciekawości. Pojeźdizłam i się nie zachwyciłam.Potem po niespełna roku tak mnie przypilił, że po nocach mi się śnił.Kupiłam i to była moja piekna perełka.
                        Oj żal mi go, ale nie żałuję sprzedaży, bo u mnie tylko leżał, a to jednak dużo kasy zaprożone było.
                        Ale na pewno sobie kiedys odkupię. smile
    • pinik Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 13:49
      A ja dzis wyciagnelam mojego bee (plus allblack) z garazu. Jaki on piekny!!!! Co mi tu ktora, ze on brzydki?????
      • thea19 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 14:10
        jak zobaczylam pierwszy raz bee (te stare), to tez uznalam, ze strasznie wyglada. nowszy model juz lepiej, wiec kupilam (ale tylko dlatego, ze takie zachwyty na forum byly bo podchodzilam do niego jak pies do jeza)
        • pomilak1 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 17:30
          Dla mnie to zwykłe bee jest okropnetongue_out Za to mam bee+ i dla mnie jest śliczny!(zresztą tak jak stokke xplorywink )Uwielbiam ten design i teraz jest to dla mnie idealny wręcz wózekbig_grin I pomyśleć że jeszcze rok temu nie rozumiałam zachwytu nad tym wózkiembig_grin Teraz wiem, że moja córka była do bee+ za lekka smile
          Troszkę, żałuję, że nie kupiłam tego all blacka, bo teraz to już nie ma sensu wymieniaćsmile
          • flower_v Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 17:38
            aaaaaa przestancie juz znów nad nim sie rozchwalać, bo ja dopiero w okolicach lata zamierzac go nabyć.
            nie czytam tego wątku... nie czytam..
            • martuska1982 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 19:56
              a mnie tak zwykłe bee też sie podoba i przy drugim dziecku jeśli skuszę się na zakup bee wcześniej niż po drugim roku życia dziecka to może skusze się na zwykłe bee, bo i cenowo sporo nizej można upolować.
              • kar-ula Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 21:55
                oo, a ja jakoś nie widzę wielkiej różnicy na tych zdjeciach, które Martuśka wkleiła. Stare ma brzydsze kółka, ale fajniejszą budkę, a nowsze na odwrót. I oba są szpetne big_grinbig_grinbig_grin
                • martuska1982 Re: Czym się różni Bee od Bee Plus? 17.01.14, 22:58
                  specjalnie wybrałam z google oba w wersji yellow żeby was zmylić big_grin
                  a tak serio to na oko tylko to własnie widać - kółka, budka i te boczki w siedzisku. Istotną różnicą jest to, że w bee plus oparcie wysuwa sie i jest wyższe niż to w bee zwykłym no i siedzisko sie wysuwa i jest głębsze i to sporo. Dla maluszka zastępuje to podnóżek. Ten plus to własnie stad, z tych centymetrów w siedzisku na plus. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka