Dodaj do ulubionych

Maclaren volo black - zdjecia

15.02.14, 19:51
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/0c9RUG4m3qEPiFvbGB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/wOE3f4EN7DcYmUaLAB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/n0aRl7z3bhbBMh0DLB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/7T2LWLzpBkdL98gyHB.jpg

a tu jeszcze z M&P Tour

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/Dy0ZaYqzfc2ba4qpyB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/Zo3piZT0OyD1MwF0BB.jpg
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Maclaren volo black - zdjecia 15.02.14, 20:31
      super smile wielkie dzięki szczególnie za te zdjęcia porównawcze z M&P Tour smile

a jakbyś mogła to napisz mi coś więcej porównując te dwa wózki... Narazie M&P Tour jestem bardzo zadowolona, ale może jeszcze na lato skuszę się dodatkowo na Volo smile
      • my_way Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 13:00
        W sumie oba wozki jada podobnie. Moze tylko pokonywanie lekkich nierownosci idzie sprawniej volo, nie wiem, moze to ta pianka na kolkach jest bardziej miekka. Glebokosc siedziska i jego wyprofilowanie jest bardzo podobne natomiast oparcie jest sporo szersze w volo i mojemu synkowi jest zdecydowanie bardziej komfortowo na wysokosci ramion, szczegolnie teraz z cieplejszymi ubraniami. Za mna dopiero 2 spacery volo wiec gdybym zauwazyla jakies wieksze roznice to dam znac smile
        Volo na pewno leci z nami niedlugo na urlop. Mysle, ze i w lato poleci z nami do Elblaga smile
        • monika_kas Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 13:31
          Jak będziesz w Elblągu i znajdziesz chwilę to koniecznie daj znać smile jeszcze nigdy się nie spotkałam na żywo z żadną wózkomaniaczką smile

mój synek narazie długi a szczupły bardzo to mu ta szerokość Toura nie przeszkadza, nawet w kurtce i śpiworku.
          • monika_kas Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 13:32
            aha... a odczuwalnie volo sporo lżejsze się wydaje od Toura?
            • my_way Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 13:47
              No tak, zapomnialam o najwazniejszej roznicy - volo jest zdecydowanie lzejszy od toura. Volo wazylam (z budka i koszem) i wyszlo 4,4 kg! Rewelacja! smile

A na spotkanie pisze sie chetnie smile Mieszkasz na Zatorzu? Tak wnioskuje po ktorejs z Twoich wypowiedzi z forum smile My bedziemy za Politechnika wink Na pewno dam znac smile
              • monika_kas Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 14:05
                Bardzo dobrze wywnioskowałaś! smile mieszkam zaraz za przejściem podziemnym w tych "nowych" wieżowcach.. do politechniki niedaleko smile

A waga volo chyba rzeczywiście bezkonkurencyjna... Tak się zastanawiam.. może sobie na lato volo dokupię.. ostatnio dzięki M&P Tour polubiłam parasolki smile
                • my_way Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 14:19
                  Ja z kolei zdecydowanie uwielbiam parasolki, z 8 wozkow, ktorej do tej pory mialam tylko 2 "nieparasolki" smile

A wiezowce kojarze wojskowe smile Moj maz tez mundurowy wink
                  • monika_kas Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 17:16
                    Ja myślałam że już się nie przekonam do parasolek ale narazie M&P Tour zdobył moje serce. Jakiegoś maclarena jeszcze napewno wypróbuję smile

Hehe tak bloki wojskowe.. mieszkanie służbowe wink

A Twój mąż służy we Włoszech?
                    • my_way Re: Maclaren volo black - zdjecia 16.02.14, 18:06
                      Ale nam sie off topic zrobil wink Tak, moj M tu sluzy, jest Wlochem.

A M&P Tour to naprawde fajny wozek. Nam sluzy juz prawie rok a wyglada jak nowy, co fajne, nawet siedzisko sie nie znieksztalcilo, co czasami widac wlasnie w Maclarenach, a moj syn przekracza juz "magiczne" 15 kg smile
                      • magda79pn Re: Maclaren volo black - zdjecia 19.02.14, 14:47
                        myślałam, że masz tego całego czarnego, co w Tosi jest smile

ja chyba kupiłam takiego jak twój smile ale nie jestem pewna, jak przyślą to porównam big_grin
                        • my_way Re: Maclaren volo black - zdjecia 19.02.14, 15:02
                          Nie, ten moj jest chyba z 2011 ale kupilam jako nowy w sklepie smile Mam bialo-czarna wkladke od toura, wiec pasuje idealnie wink
                          • monika_kas Re: Maclaren volo black - zdjecia 19.02.14, 15:04
                            My way a mogłabyś założyć tą wkładkę od toura do volo i zrobić zdjęcie?

Magda kupiłaś nowe volo? Czarne?
                            • my_way Volo z wkladka tour 19.02.14, 15:45
                              Prosze bardzo:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/rTenFHW6tbJ5tVepyB.jpg
                              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/gTrynHW42mQKxfKScB.jpg

Ja wzielam ten z 2011, bo nie chcialam calego oparcia z siatki, ten ma tylko te boczki i jest ok
                              • magda79pn Re: Volo z wkladka tour 19.02.14, 16:40
                                no to się może zgadzać smile ja kupiłam używany smile
                                • magda79pn Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 14:26
                                  przyszedł mój, mam takiego samego smile na żywo ładny nawet jest big_grin
                                  • monika_kas Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 14:33
                                    Magda posadź młodego i zdjęcia rób smile Ahh Ty to zawsze wyczaisz okazję...
                                    • martuska1982 Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 14:43
                                      a za ile go Magda kupiłaś?
                                      • magda79pn Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 15:22
                                        Tanio big_grin czy to moja wina, że okazje same mi się nawijają big_grin

potem zrobię fotki, na spacer na razie nie idziemy, bo mały cały czas niezdrowy sad

================================

martuska1982 napisała:

> a za ile go Magda kupiłaś?
                                        • martuska1982 Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 16:49
                                          aha, czyli nie chcesz się przyznać do kwoty wink
                                          • magda79pn Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 16:53
                                            poszukaj sobie wink łatwo znaleźć bo ostatnio biednie z używkami wink
                                            • martuska1982 Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 17:34
                                              no właśnie jak od pewnego czasu lukam to w ogóle biednie, a jesli już to drogo volo wystawiane są. Poszukam tongue_out
                                  • my_way Re: Volo z wkladka tour 21.02.14, 14:51
                                    Czekam na foty smile

Moj maly bojkotuje wszystkie inne wozki od kiedy mamy volo. To zawsze aria z nami jechala na przydomowe zakupy, na szczescie do tego kosza przy volo tez mozna co nieco wlozyc, chociaz wyglada niepozornie.
                                    • magda79pn Volo FOTKI 21.02.14, 15:49
                                      oczywiście pasy naramienne mam, ale juz zdążyłam je odpiąć smile
                                      oryginalny karton i nówka nigdy nie używana folia smile

wózek niby używany 10 razy, na moje oko, to on był na dworze chyba 1 raz smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/3svveGxTymaOFsT4jB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/7af6Edkb11eapbndHB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/bb7OaHOfaGUar1JfSB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/o585ytweqVV2J1fLtB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/kg9Bgnidq9UFkHgc0B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/jvhch9DbEjidAfvtDB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/lH1U0qYI7BLqO93IRB.jpg

.
                                      • my_way Re: Volo FOTKI 22.02.14, 12:08
                                        No to mamy identyczne smile

A mam jeszcze pytanie do Ciebie, jako "specjalistki" od volo wink Czy kola, chociaz przednie, moza jakos sciagnac do mycia? W instrukcji tego nie znalazlam. Czy trzeba myc z calym stelazem?
                                        • magda79pn Re: Volo FOTKI 22.02.14, 16:04
                                          nie, w maclarenach się kół nie ściąga smile
                                          • pomilak1 Re: Volo FOTKI 22.02.14, 16:41
                                            Magda jak Ci się znudzi, albo znowu okaże się za niski to jestem chętna tongue_out big_grin
                                            • magda79pn Re: Volo FOTKI 22.02.14, 16:47
                                              1- jest Justyna
                                              2- jest Monika
                                              3- jesteś Ty big_grin

nie sprzedam go, bo nie mam czego w zamian kupić, to najlepsza podwieźdupka na świecie smile
                                              i nawet jeśli jest mi trochę za niski, to nie pozostaje mi nic innego jak się przyzwyczaić - w końcu kiedyś już jeździłam i był OK
                                              • monika_kas Re: Volo FOTKI 22.02.14, 17:07
                                                O szlak... Myślałam że jestem pierwsza... smile

No nic... Mój młody zaczął mi uciekać z wózka .. jak wracamy ze spaceru i widzi nasze rejony to się wyrywa z wózka i chce na nogach iść... Oczywiście idzie wszędzie tylko nie w stronę domu... Muszę kupić coś lekkiego, co łatwo będzie złożyć, wrzucić na ramię i gonić za nim....
                                                • magda79pn Re: Volo FOTKI 22.02.14, 17:36
                                                  a wiesz co, ja zdjęłam z krzesełka do karmienia (mamy drewniane), szelki które sama tam założyłam (canpol) i do nich do kompletu była smycz wink i ostatnio małemu załozyłam, i jestem zachwycona !!!
                                                  ja sobie idę, a on max 1,5m przede mną sobie biednie smile

a mój mały jest teraz na etapie "wszystko sam", i nawet w krzesełku do karmienia nie chce siedzieć, bo przecież wszyscy siedzą na zwykłych krzesłach smile

średniak miał 3 lata jak jeszcze w nim siedział, nie miał już blatu, ale siedział przy stole, dlatego teraz małemu też takie kupiliśmy, bardzo sobie to krzesełko chwaliłam, bo potem rozkładałam na dwie cześci, i mógł sobie na stoliczku klocki układać, rysować itp smile
                                                  • magda79pn Re: Volo FOTKI 22.02.14, 17:40
                                                    takie mam szelki
                                                    allegro.pl/szelki-canpol-babies-do-wozka-nauki-chodzenia-nowe-i3993831554.html
                                                    jeszcze mi się przypomniało o tym espiro capri co miałam, naprawdę fajny wózek, nie byłam na spacerze, ale w domu fajny był smile tylko ta czerwień taka "nie moja" za blada

ale wymiary siedziska to on miał lepsze od volo, volo ma 22+50cm, a on miał 24+54cm, no i leciutki też był smile
                                                  • monika_kas Re: Volo FOTKI 22.02.14, 18:25
                                                    capri sprzedałaś?? szybka jesteś! smile

ale ja i tak bym volo wolała smile mam ochotę na jakiegoś maclarena a innego mi nie trzeba smile

szelki identyczne mam w domu. młody ma na nie uczulenie. jak tylko mu zakładam to się wydziera i "zrywa" je z siebie na wszelkie sposoby.... uncertain
                                              • pomilak1 Re: Volo FOTKI 22.02.14, 18:45
                                                To tak dlugo czekac nie będębig_grinchyba jednak kupię nowe i tylesmile jak juz sie zdecydowalam na volo to srednio z uzywkamiuncertain
                                                • martuska1982 Re: Volo FOTKI 22.02.14, 18:54
                                                  pomilak1 napisała:

jak juz sie zdecydowalam na volo to srednio z uzywkami:/

Też tak zawsze mam tongue_out
                                                  • magda79pn Re: Volo FOTKI 22.02.14, 19:06
                                                    no niestety nie ma uzywek

w ogóle maclarenów coś mało ostatnio na all

mnie się podoba też żółty na all, nowy za 480zł, ale on stary jest, chyba 2009 uncertain
                                                  • pomilak1 Re: Volo FOTKI 22.02.14, 20:44
                                                    Jak szaleć to szaleć, kupię albo różowy, albo ten w paski (candy bar czy jak się zwiesmile )
                                                  • pomilak1 Re: Volo FOTKI 22.02.14, 20:45
                                                    Za szybko wysłałamwink Ale na razie czekamsmile Wózek jest mi potrzebny dopiero bliżej wakacji więc może coś jeszcze upoluję, albo jakaś forumka będzie sprzedawać wink
                                                  • magda79pn Re: Volo FOTKI 22.02.14, 20:54
                                                    forumka ma volo candy, za 370 z przesylka, mnie sie on za bardzo nie podoba, taki jarmark, no ale rozmyslalam nad nim. Dobrze ze mi sie inny trafil smile
                                                  • pomilak1 Re: Volo FOTKI 23.02.14, 10:43
                                                    No jeśli chodzi o tą samą forumkę, to już nie masad Ktoś inny mnie wyprzedziłtongue_out
                                                  • magda79pn Re: Volo FOTKI 23.02.14, 12:17
                                                    nie pamietam loginu, jest w watkach "sprzedam wozek"
                                                  • gniesia007 Re: Volo FOTKI 23.02.14, 19:28
                                                    Dziewczyny warto tego volo brac dla 3 latki na codzienne spacery jako juz jedyny wózek?
                                                    Magda on ma faktycznie te 50cm w oparciu, twoj synek wygląda jakby mu głowa wystawała juz poza oparcie a w sumie jest ubrany cienko i domowo. Da się w nim zdrzamnąc czy głowa będzie się zsuwala na bok?
                                                    Tak sobie mysle czy brac tego volvo i cos jeszcze rozkladanego czy tylko cos rozkladanego, czy moze samo volvo nam wystarczysmile
                                                  • gniesia007 Re: Volo FOTKI 23.02.14, 19:29
                                                    Tak sie przyzwyczailam do tego volvo ze teraz ciezko mi sie przestawic na volosmile
    • gniesia007 Re: Maclaren volo black - zdjecia 23.02.14, 19:36
      My_way mozesz mi powiedziec czy ten daszek volo chroni lepiej od słońca niz w tourze, czytam ze lepiej ci się jeździ volo, jest bardziej miekki od toura? Pamietam, ze tourem fajnie sie jechało ale jednak tak twardo trochę, w tym samym czasie mialam maca XT i ciezko mi sie bylo przestawić na tourasmile Moja młoda ma juz metr wzrostu więc tak sie zastanawiam co lepiej brac, czy tego z lekko rozkładanym oparciem bo mloda chce mi spać na spacerach czy lepiej tego volo i cos jeszcze do drzemek.
      • ajantura Re: Maclaren volo black - zdjecia 23.02.14, 19:42
        gniesia007 wyslalam dwa maile bardzo prosze o odp.aga
      • my_way Re: Maclaren volo black - zdjecia 23.02.14, 19:55
        Daszek w volo jest dluzszy patrzac z profilu wiec teoretycznie powinien chronic lepiej. Jesli chodzi o jazde to i volo i tour sa raczej sztywne, na pewno nie czuc zadnej amortyzacji. Wydaje mi sie tylko, ze volo lagodniej pokonuje niewielkie przeszkody, tak jakby kola byly bardziej miekkie.
        Moj synek ma juz tez ok. metra i glowa mu wystaje poza oparcie. Szczerze mowiac nie widze w volo spiacego dziecka, ewentualnie jako raz podczas jakiejs wycieczki, ale na pewno nie na codzien.
        • magda79pn Re: Maclaren volo black - zdjecia 23.02.14, 21:56
          volo jest sztywny i nie da się w nim spać

siedzenie i oparcie nie ma konkretnej granicy, jest na nim szycie, i od szycia w górę jest 50, od szycia w dół jest 22cm, jak dziecko się zsunie to ma wyższe oparcie, a jak usiądzie głębiej, to ono robi się niższe

mojemu małemu wystają ze 2cm głowy

ja cały czas poluję na inglesinę swift używaną, bo na nową mi szkoda smile
          • magda79pn my_way 27.02.14, 20:15
            jak ja lubię Cię męczyć big_grin

napisz mi proszę (teraz jak masz volo) czy ta inglesina to się na serio jakoś bardzo źle prowadziła (chodzi o manewrowanie z dzieckiem w środku)?

byłam i oglądałam ją na żywo, jakość średnia powiem szczerze, choć może być tak, że wygląda badziewnie, a jednak jest trwała... bo w końcu nośność ma do 24kg, no ale mój mały akurat zasnął i sobie tylko pusty wózek pooglądałam sad

volo jest ok, ale na dłuższą metę za niskie, nie sprzedam go, zostawię i spróbuję się przyzwyczaić, ale chcę jednak chyba kupić tego swifta
            • my_way Re: my_way 27.02.14, 20:39
              smile

Teraz, przy volo a wczesniej tour, widze roznice wzgledem inglesiny. Swift gorzej sie podbija i to, ze ma wysoko raczki, mi bylo trudno dodatkowo, mimo ze jestem przeciez wysoka, ale tu mimo, ze mamy identyczny wzrost decyduja chyba jeszcze jakies inne wzgledy wink
              Ale, swift podbija sie gorzej z tym, ze on ma wieksze kola (w porownaniu do volo sporo wieksze) i przez to na mniejszych kraweznikach nawet nie musialam go podbijac, tam gdzie musze np. volo.
              Co do stelaza i jakosci, rzeczywiscie jakosc materialu na siedzisku czy budce nie powala, ale nic sie z nim nie dzialo a byl latwy do czyszczenia. Stelaz, po przesiadce z PP Si, dlugo wydawal mi sie fajnie zwarty. Kiedy nabylam toura, juz mniej i teraz nie wiem czy sie troche zaczal uginac czy po prostu tour taki "sztywniak" wink
              W ostatnim czasie jak maly wsiadal do inglesiny to zauwazylam tylko, ze budka w niej jest najnizej i mojemu (metr wzrostu) material od niej zaczynal wchodzic na glowe kiedy byla zlozona.
              Aha, po plytkach sklepowych czy wykladzinach (np. W ikea) manewrowalo sie srednio, jakos tak tepo, z obciazeniem oczywiscie
              • magda79pn Re: my_way 27.02.14, 20:54
                dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka