djanuska
19.02.14, 22:33
Wiem, że już było kilka podobnych wątków, ale nie wkurzajcie się, bo ja też muszę Was zapytać „co kupić?”
Sprzedaję z żalem mojego bjcm. Córka ma 2 latka i prawie miesiąc, 83 cm, 10,5 kg. I co radzicie mi kupić? Wózek będzie używany aby zawieść lub przywieść młodą do/ze żłobka- tzn. w jedną stronę jedzie samochodem, w drugą wózkiem ( jak mi się nie spieszy to idzie sama, woli chodzić niż jeździć) Oprócz tego wyjście na zakupy, do sklepu. Raz na tydzień jakieś wyjście do galerii, na piechotę ok. 3 km, spacer do parku, częściej wyjście do piaskownicy, na plac zabaw (jakiś 1 km). Jednak z perspektywy wakacji chciałabym żeby wózek miał dużą budę i rozkładane oparcie, żeby córcia mogła się przespać 1-2 godz. No i pewnie pozostaje mi tylko jakaś parasolka. Miałam inglesinę trip i peg perego si. Oczywiście w każdym mi coś przeszkadzało. Inglesina trip- dla mnie i męża chyba jednak za wysoko miała rączki – bolały mnie mięśnie na przedramieniu przy dłuższym spacerze. Mam 164 cm. Wkurzał mnie sposób składania, ale to chyba większość parasolek tak się składa, więc będę musiała to przeżyć. Teraz przeszkadzałby pewnie ten cofnięty podnóżek, wtedy córka z niego nie korzystała, bo była za mała. W peg peregos si strasznie podobał mi się sposób składania i chyba na tym koniec. Podbijanie w porównaniu z tripem – masakra i strasznie trzęsło nim na nierównościach. Nie wiem dlaczego, ale ogólnie jak tylko wyciągnęłam ten wózek z pudła po zakupie, od razu wiedziałam, że to nie to. Bardzo lubię moje bjcm, ale myślę że czas na zmianę. Wiem, że po BJCM będzie trudno mi dogodzić. Jest jeszcze taki powód zmiany, że wózek siedzi te kilka godzin w żłobku, zaraz przy wejściu ( tylko tam jest miejsce na wózki),żłobek bez monitoringu, otwarty cały czas, każdy może wejść. Boje się go tam zostawiać. Może parasolka nie będzie się tak rzucać w oczy…?
Tak więc co mam kupić? Budżet do 600 zł.
1.maclaren volvo (używany)- ale się nie rozkłada do spania i ma małą budę
2. m&p tour – mała buda, chyba się nie rozkłada
3. peg perego pliko mini – podoba mi się składanie w tym wózku, wózek wizualnie dla mnie bardzo fajny, ale już się napaliłam kiedyś na Si pod wpływem opinii i wyglądu i okazało się że kompletnie nie moja bajka, boję się że tak będzie z pliko mini; czy to podbijanie jest gorsze niż w si? i czy hałasuje aż tak bardzo,ze dziecku może przeszkadzać w spaniu?
4.quest/triumph – (używany), ale boję się że trafię na jakiś bubel, i mała buda
5. micralite superlite - nie wiem jakie ma wady to cudo, chyba małą budę,ale darowałabym mu wszystkie wady ze względu na wygląd; tylko że jego to już na pewno nie zostawiłabym w żłobku,
Nie wiem co jeszcze mogę wziąć pod uwagę? Pomożecie?