Dodaj do ulubionych

Spacerówka dla 2 latki

19.02.14, 22:33
Wiem, że już było kilka podobnych wątków, ale nie wkurzajcie się, bo ja też muszę Was zapytać „co kupić?”
Sprzedaję z żalem mojego bjcm. Córka ma 2 latka i prawie miesiąc, 83 cm, 10,5 kg. I co radzicie mi kupić? Wózek będzie używany aby zawieść lub przywieść młodą do/ze żłobka- tzn. w jedną stronę jedzie samochodem, w drugą wózkiem ( jak mi się nie spieszy to idzie sama, woli chodzić niż jeździć) Oprócz tego wyjście na zakupy, do sklepu. Raz na tydzień jakieś wyjście do galerii, na piechotę ok. 3 km, spacer do parku, częściej wyjście do piaskownicy, na plac zabaw (jakiś 1 km). Jednak z perspektywy wakacji chciałabym żeby wózek miał dużą budę i rozkładane oparcie, żeby córcia mogła się przespać 1-2 godz. No i pewnie pozostaje mi tylko jakaś parasolka. Miałam inglesinę trip i peg perego si. Oczywiście w każdym mi coś przeszkadzało. Inglesina trip- dla mnie i męża chyba jednak za wysoko miała rączki – bolały mnie mięśnie na przedramieniu przy dłuższym spacerze. Mam 164 cm. Wkurzał mnie sposób składania, ale to chyba większość parasolek tak się składa, więc będę musiała to przeżyć. Teraz przeszkadzałby pewnie ten cofnięty podnóżek, wtedy córka z niego nie korzystała, bo była za mała. W peg peregos si strasznie podobał mi się sposób składania i chyba na tym koniec. Podbijanie w porównaniu z tripem – masakra i strasznie trzęsło nim na nierównościach. Nie wiem dlaczego, ale ogólnie jak tylko wyciągnęłam ten wózek z pudła po zakupie, od razu wiedziałam, że to nie to. Bardzo lubię moje bjcm, ale myślę że czas na zmianę. Wiem, że po BJCM będzie trudno mi dogodzić. Jest jeszcze taki powód zmiany, że wózek siedzi te kilka godzin w żłobku, zaraz przy wejściu ( tylko tam jest miejsce na wózki),żłobek bez monitoringu, otwarty cały czas, każdy może wejść. Boje się go tam zostawiać. Może parasolka nie będzie się tak rzucać w oczy…?
Tak więc co mam kupić? Budżet do 600 zł.
1.maclaren volvo (używany)- ale się nie rozkłada do spania i ma małą budę
2. m&p tour – mała buda, chyba się nie rozkłada
3. peg perego pliko mini – podoba mi się składanie w tym wózku, wózek wizualnie dla mnie bardzo fajny, ale już się napaliłam kiedyś na Si pod wpływem opinii i wyglądu i okazało się że kompletnie nie moja bajka, boję się że tak będzie z pliko mini; czy to podbijanie jest gorsze niż w si? i czy hałasuje aż tak bardzo,ze dziecku może przeszkadzać w spaniu?
4.quest/triumph – (używany), ale boję się że trafię na jakiś bubel, i mała buda
5. micralite superlite - nie wiem jakie ma wady to cudo, chyba małą budę,ale darowałabym mu wszystkie wady ze względu na wygląd; tylko że jego to już na pewno nie zostawiłabym w żłobku,
Nie wiem co jeszcze mogę wziąć pod uwagę? Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 19.02.14, 23:36
      na twoim miejscu, jeśli nie jesteście wysocy, kupiłabym triumpha nowego (dokładanie chyba 640zł kosztuje) lub nowego m&p tour

tour rozkłada sie do spania smile

z tych które wymieniłaś, to tylko maclaren volo nie rozkłada sie do spania, jest super, ale nie chciałabym go mieć dla 2-latka, jako jedyny wózek

mialam pliko mini i jak dla mnie bardzo hałasował, poza tym super, fajnie jeździł, ma bardzo szerokie i wysokie siedzisko i oparcie

aha, jak mogę ci doradzić, to kup raczej nowy wózek, chyba że ten używany będziesz mogła pomacać osobiście

• djanuska Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 11:44
        To rozważę tego triumpha i toura. A co z tym podbijaniem w pliko mini? Magda, możesz powiedzieć czy rzeczywiście jest tragiczne? Chyba pinik ma teraz pliko mini, to może tez coś podpowie. Korci mnie pliko. Ale bez obejrzenia na żywo nie zaryzykuję. W sklepie u siebie mam tylko triumpha (przynajmniej kiedyś był), ale toura i pliko to na pewno nie znajdę, więc czekam na targi. Jeszcze cybex przyszedł mi do głowy, ale on raczej ma wysokość zbliżona do tripa,więc odpada.
    • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 14:46
      Witam, tez się zastanawiam co kupic coreczce. Ma 19 miesiecy, wzrost 83 I wazy 11,2 kg. Przymierzalysmy juz inglesine trip I jakas waska mi się wydajesad choc raczki sa ok a tez mam 164. Spacerowki bez pałąka u nas odpadaja choc taki ladny byl silver cross dazzle . Normalnie nie wiem co kupic. Chcialabym zeby mala w lecie mogla spac w wozku I zeby byl lekki I mial duża bude.mam wrazenie ze te parasolki sa jakies krotkiesadalbo to przez te ubrania I czapki.
      • liveveb Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 14:52
        To jest jak szukanie igly stogu siana...
        Ja uzywam parasolki po starszej, do idealu brakuje jej duzej budy...
        Teraz szukam czegos bardzej kompaktowego- bo ten moj britax troche za dlugi do bagaznika.
    • kkitka Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 14:52
      Miałam bjcm i wymieniłam na questa denima (duża buda, rozkłada się do spania), jestem zadowolona, ale dziewczyny narzekają na podbijanie wink Plus taki, że nie leci do tyłu po tym jak dziecko wysiada a jakaś torba wisi na rączce. Fakt, że ja nadal używam dwóch wózków, na dziury moje osiedlowe MBUJ, a quest mam w aucie.
      • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:00
        W britaxie miala moja coreczka sporo.miejsca ale chcialabym lzejszysmilea bjcm4 to ten material z budy miala na glowce. W sklepie tylko te wozki mierzylysmy.nie bylo maclarenow I tak się zastanawiam czy ten xt bylby dobry. W internecie ogladalam jeszcze chauck spirit ale nie mam pojecia jak w rzeczywistosci z nim jest. Porazka jakas z tym moim szukaniem parasolki. A I elodie details mi się podoba no ale tez nie ma pałąka.sad
        • liveveb Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:06
          Palak to nie problem. Znajac srednice rurki cos dobierzesz. Ja do mojego britaxa blinka tez chcialam dokupic jakis uniwersalny, ale dajemy rade bez smile
          • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:09
            To znaczy ze do silver cross dazzle daloby rade dorobic pałąk? Jakos tak domowym sposobem?
            • liveveb Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:31
              Czy akurat do tego modelu to nie wiem- sa na aledrogo nawet- palaki uniwersalne- popatrze zaraz na tego dazzle i dam znac smile
            • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:34
              nie pamiętam czy pliko podbijał się tragicznie, ale dla mnie był za niski (mam 177) i zbyt hałaśliwy

ja mam teraz trójkołowca, techno xt oraz volo, do wózka który ma okrągłe rurki dobierzesz pałąk, do dazzla nie, bo on ma płaskie rurki

ale ogólnie dazzle to super wózek, bardzo komfortowy smile zwróć uwagę, że między tylnymi kołami, gdy patrzysz od boku, jest taki metal wygięty w kształt kwadratu - kopałam w to prowadząc wózek, poza tym fajowy był smile
              • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:39
                Magda masz xt to poradz prosze kupic go dla mojej corkI? Da rade w nim spac? Tez jest taki komfortowy jak dazzle?
                • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:50
                  xt też jest super, mój synek będzie mial 2 latka w czerwcu smile
                  to nasz czwarty xt, rok temu miałam przez chwilę czarnego używanego, potem nowego niebieskiego, potem szarego używanego, a teraz mamy szampana smile no i jeszcze kilka lat temu miałam xt dla średniego syna, ale wtedy to go nie lubiłam smile chyba zajechany mi się trafił, bo niewygodny był.

dazzle ładniejszy z wyglądu, taki inny smile a techno xt ma fajniejsze funkcje, m.in regulowane rączki i wielką budkę

a będziesz kupowała nowego? czy chcesz polować na używkę? bo w tosi jest szampan za 859zł

do xt pasuje pałąk/barierka z allegro za 15zł + przesyłka, ja też chyba w przyszłym tyg będę sobie zamawiać, bo mój synek niby nie musi mieć pałąka, ale kombinuje, chce rączkami dotykać kół itp, więc chyba będzie grzeczniej siedział jak mu kupię pałąk smile
                  • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:58
                    Chcialabym nowego ale nie mam go gdzie na zywo obejrzec. Kupic tak z internetu bez przymiarki? Juz nerwy mam I snia mi się te wozkismile moja coreczka w lipcu dwa skonczy , ten kolor champan to e sumie jaki? Wkladke jakas ladna bym dokupila I ten pałąksmile meczy mnie jeszcze ten elodie smilea do mojego wzrostu 164 xt bedzie dobry?
                    • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 16:06
                      nie znam elodie, nie widziałam go, nie czytała o nim, nic o nim nie wiem, ale ładny jest - to fakt

dla mnie liczy się też taki mały szczegół wink że maclarena bardzo dobrze i szybko sprzedam jak mi się znudzi wink a tego elodi nie wiadomo czy ktoś odkupi wink

niższe dziewczyny techno jeżdżą

szampan to jak szampan big_grin taki beż smile

pasuje do niego wszystko co jasne i ciemne, choć na mój gust to pasuje do niego wszystko co się odbija i ożywia ten wózek smile

jak kupisz w sklepie @ i ci nie przypasuje, to możesz zwrócić smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/ZdjwxWnoHGkBUb9Q0B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/CDLG1wiyB09KLAbARB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/zFacnKbbCkd4gtA30B.jpg
                      • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 16:13
                        Wiesz co? Bardzo ladnie wyglada na zdjeciach , te wkladki tez super. Elodie zostawie na potem mozesmile
              • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:46
                A ten elodie details? Wymiary sa jak w wiekszosci ale brak pałąka . Universalny mozna by zamontowac ?
                • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 15:55
                  nie znam elodie, ale ten sam pałąk będzie pasował

podaję link z którego ja kupowałam, inni na all tez sprzedaja te pałąki

allegro.pl/uniwersalna-barierka-palak-tacka-do-wozka-i3973634417.html
                  a tu fotki na techno

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/rNtoCjaTygfAAW8BQB.jpg
                  • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 16:06
                    Fajnie, dziekuje, to jak xt to juz palak dokupie taki. Ale przyjrzyj się jak bedziesz mogla temu elodie Stockholm chyba tak się nazywa , masz rozeznanie w wozkach to moze xobaczysz czy warto go kupic. Filmik ogladalam na yYouTube I tak mi się spodobalsmile a ja zaraz zajrze do tosi smile
                    • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 16:44
                      jeszcze ci napiszę, że XT waży w realu 8kg, budę ma wielką i dobre jakościowo tkaniny, ma amortyzację na 4 koła i jest to najbardziej komfortowa parasolka na rynku wink

ale 8kg to nie mało, jakbyś kupiła questa, to będzie ważył ze 6,5kg, no ale nie ma amortyzacji wcale, i budka też zwykła

jak to mówią, coś za coś smile
                      • djanuska Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 19:34
                        Magda, z Ciebie to jest specjalistka od parasolek, tyle ich ostatnio miałaś. A że wracasz znowu do xt to chyba świadczy o tym wózku. Ale dla mnie pewnie byłby za wysoki.
                        • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 19:37
                          Ja mam tez 164smile a inglesina trip jest ok bo dzis sprawdzalam tylko waska jakassad
                          • monika_jakub Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 20:05
                            ja mam 164 i kocham mojego xt pasuje mi i mojemu M ktory ma 185
                            • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 20:15
                              Powiem tak, ze jeszcze miesiac temu w ogole nie bralam pod uwage maclarenasmileale po tych wszystkich opiniach jestem zauroczona tym xt.waham się jeszcze co do koloru, szaro rozowy albo brazowo rozowy najbardziej bym chciala. Ale nie ma chyba takich xt? Jaki kolor ma ten rose? Czerwony?
                              • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 20:38
                                był limitowany szaro-różowy, dosyć drogi, w mothercare dostępny rok temu

te o których piszesz to xlr dużo większe i jak dla mnie niewygodne, już za duże

ten czerwony to jak nazwa wskazuje różany jest smile mnie się podoba, ale mam chłopca smile choć w mojej okolicy jeździł w takim chłopiec rok temu smile

czarny płowieje, trochę na szaro, trochę na brąz wink
                          • djanuska Re: Spacerówka dla 2 latki 21.02.14, 15:38
                            Jak mierzyłam się do tripa to też było ok, ale przy dłuższym spacerze niestety bolały mnie mięśnie na przedramieniach. Chyba że ja jakaś niewyćwiczona jestem.
              • pomilak1 Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 20:42
                magda79pn napisała:

>
                > ja mam teraz trójkołowca, techno xt oraz volo, do wózka który ma okrągłe rurki
                > dobierzesz pałąk, do dazzla nie, bo on ma płaskie rurki
                >

Magda kiedy Ty zdążyłaś to volo kupić???? big_grinbig_grinbig_grin
                • martuska1982 Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 20:55
                  wczoraj? jakoś tak mi się o oczy obiło, że wczoraj, czy przedwczoraj najdalej.
                  • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 21:07
                    wczoraj rano, w zaje... okazji na all wink juz do mnie jedzie, jutro bedzie smile

aha i mam jeszcze tego jane schowanego w łóżku : ) no i teraz poluje na uzywke inglesina swift

jak ja kocham parasolki smile wszędzie idzie je upchnąć/schowac przed mężem big_grin
                    • ajantura Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 21:17
                      smilesmilesmileja juz mysle jak to zrobic zeby kupic dwa : xt i elodie details.chyba bede musiala ceny zmniejszyc o polowe dla mezasmile
                      • magda79pn Re: Spacerówka dla 2 latki 20.02.14, 22:40
                        no dokładnie, jednego za 450 wink drugiego za 490 wink i już jest OK

no mój niestety marki wózkowe siłą rzeczy zna, i raczej go nie oszukam na markowym wózku, ale już np na kocyku fussenegger tak big_grin zamiast 130zł, powiem 35 i jest OK big_grin

inne gadżety do wózka też wink torba, city gripy, spoko po 20-30zł i nic nie mówi big_grin
                        • kina82 Re: Spacerówka dla 2 latki 21.02.14, 17:07
                          no nie mogę wink, a jak Ty płacisz za to, gotówką? No chyba, że macie oddzielne konta? U mnie widać wszystko jak na dłoni (wspólne konto) sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka