Dodaj do ulubionych

MB Terrain

23.03.14, 22:51
Syn powoli dorasta do biegania ze mną smile więc poszukuję dla niego transportu. Padło na MB Terrain, najlepiej używany choć chyba rzadko się pojawiają....

Czy któraś z Was z nim biegała, jak się sprawdzał, w jakim wieku wsadzałyście do niego dzieci? Czy ta spacerówka nie będzie za duża dla półroczniaka (syn pewnie dobije do 9 kg)? Biegać bym zaczęła jak dzieć zacznie siedzieć czyli pewnie za miesiąc, dwa więc trochę czasu na poszukiwania mam.

Chodzi mi jeszcze po głowie Summit...
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: MB Terrain 23.03.14, 23:00
      Ja go niedawno kupiłam i za dwa dni wymieniłam jednak na Mountain Buggy Urban.
      Terrain za wysoki był dla mnie ale żałowałam bo piękny granatowo-biały kolor tapicerki miał.
      Super się go prowadziło.
      No i żałowałam bo cenę za nowy wózek miałam super:
      pokazywarka.pl/ci1h8u/
      • monika_kas Re: MB Terrain 24.03.14, 11:22
        Koala a możesz zdradzić (może być na gazetowy) gdzie i jaką dostałaś tą super cenę na Terraina? chodzi on za mną oj chodzi.

• agju82 Re: MB Terrain 24.03.14, 11:59
        właśnie smile ja też sie przyłączam do pytania ?
        • monika_kas Re: MB Terrain 24.03.14, 12:11
          jakbyś miała pytania odnośnie summita to pytaj. mam go od grudnia i baaardzo lubię.. ale wózkomania zobowiązuje smile jeśli będzie jakiś większy przypływ gotówki to może wymienię summita na terraina właśnie smile
    • pinik A ma ktos BOB Sportkinderwagen Revolution SE? 24.03.14, 19:18
      Mnie on jeszcze ciekawi. Tez ma duze kola z tylu?
      • koala0405 Re: A ma ktos BOB Sportkinderwagen Revolution SE? 24.03.14, 19:36
        Ja mam Boba Revolution SE ale podwójnego - to jest WÓZ
        pokazywarka.pl/w6ed4t/
        Mój mąż chce kupić pojedynczego. To jego ulubiony wózek. Wczoraj spacerował z chłopakami w czasie deszczu i nawet sam się "skapnął" i założył oryginalną folię przeciwdeszczową . Idealna do tego wózka.
        • pomilak1 Re: A ma ktos BOB Sportkinderwagen Revolution SE? 24.03.14, 20:42
          koala WOW toż to prawdziwa karocabig_grin Super!
          • koala0405 Re: A ma ktos BOB Sportkinderwagen Revolution SE? 24.03.14, 21:56
            taaaa karoca
            jak poszłam sama z chłopakami do Reala na zakupy to kuźwa w żadnej kasie się nie mieściłam
            Ale za to byłam obsłużona bez kolejki w punkcie informacyjnym...
    • srebrno-listka Re: MB Terrain 24.03.14, 19:57
      Ja mam summita, jakby co pytaj smile
    • aga_1980_31 Re: MB Terrain 24.03.14, 20:35
      Mam Terrain a os mają ses złego roku. Jak coś chętnie pytaj smile
      • aga_1980_31 Re: MB Terrain 24.03.14, 20:37
        Boże tel mi zgłupiał tongue_out Jeszcze raz man Terraina od maja zeszłego roku jak coś pytaj to doradzę co i jak smile
        • agju82 Re: MB Terrain 25.03.14, 00:12
          To na początek pytania takie same i do terraina i do summita smile czy półroczniak ważący ok. 9 kg nie zginie mi w tych spacerówkach ? czy któraś z Was używała tych wózków do biegania czy służą Wam na co dzień? Którego radzicie wybrać i dlaczego ? Wózek pewnie zostałby z nami długo, dziecku i nam ma być wygodnie. Nowy terrain to droga impreza, używany nie wiem czy się znajdzie a nowy summit cenę ma zdecydowanie bardziej przyjazną niż nowy terrain. Jeśli by padło na nowego terraina to gdzie go najlepiej kupić, w dobrej cenie oczywiście smile

Mamy już trzy wózki na stanie (mondial, xplory i bee), ten byłby czwarty.... ilość wózków w domu powoli mnie przeraża..
          • siven1987 Re: MB Terrain 25.03.14, 06:06
            Biegam z dzieckiem w summicie od września zeszłego roku. Moj ma teraz 14m i wazy 9600g wiec jest maluszek wzrostu 77cm. Mnie sie biega super. Tzn wiadomo ze to nie to samo co samemu ale jak jest mus to mus. Moim zdaniem dziecku jest wygodnie. Moj jak go przesadziłem do summita miał 8,5m często zasypiał podczas treningu. A moje dziecko śpiochem nigdy nie było i wczesniej zasypiał tylko na rękach. Teraz lubi bieganie. Trzyma sie często barierki i pokazuje paluszkiem rożne rzeczy. Jak dla mnie summit sie sprawdza.
            • monika_kas Re: MB Terrain 25.03.14, 09:34
              A ja nie biegam z summitem ale chyba muszę zacząć w końcu smile
          • aga_1980_31 Re: MB Terrain 25.03.14, 10:37
            Kupowałam wózek dla dwulatki. Na stanie mam Stokke i Terraina właśnie. To moje dwa uzupełniające się wózki choć szans przygoda ze Stokke powoli dobiega końca. Terrain służy nam dalej. Biegała latem i jeździłam na rolkach. Wszystko było super. Wózek płynie, amortyzacja rewelacyjna. Koła przyjadą wszędzie. Minusem dla niektórych może być wielkość po złożeniu ale u nas się mieści w aucie bez problemu i jeszcze zakupy można zrobić. Zamawiałam ze USA bo cena była zdecydowanie niższa ale czeka się ok 3 miesiące.
    • gabilu Re: MB Terrain 25.03.14, 09:09
      To ja się podepnę z moim pytaniem. Na allegro pojawił sie nipper sport i cały czas biję się z myślami czy licytować. Wózek potrzebuje do jazdy na rolkach. Z moim "zwykłym "nipperem spokojnie mogę biegać. Natomiast na rolki nie odważyłabym się go zabrać. W sumie to chciałabym żebyście wybiły mi to z głowy.
      Czy warto kupić wózek żeby sobie raz na jakiś czas "porolkować"?wink
      • aga_1980_31 Re: MB Terrain 25.03.14, 10:28
        Ja jestem zdania że na rolki musi być wózek z hamulcem ręcznym. Nigdy bym innego nie użyła.
      • aga_1980_31 Re: MB Terrain 25.03.14, 10:31
        A teraz doczytałam ze to iny nipper niż ten klasyczny smile Bardzo fajny wózek moim zdaniem nadaje się bez dwóch zdań na rolki smile
        • gabilu Re: MB Terrain 25.03.14, 10:52
          Właśnie dla tego napisałam, że nie odważyłabym się zabrać mojego nippera na rolki. Przy takiej prędkości hamulec ręczny jest obowiązkowy.
          Szkoda,że nie można sobie tych kół wymieniać w zależności od potrzeby.

• flower_v Re: MB Terrain 25.03.14, 13:17
            a ja mam pytanko do użytkowniczek Terraina: ile macie wzrostu? smile czy przy moim 160 bedzie mi sie dobrze prowadzić/biegać? jak jest z wysokością rączki w Terrainie/Urbanie?
            • aga_1980_31 Re: MB Terrain 25.03.14, 13:21
              Ja mam 175 cm wzrostu, mąż 186 i obojgu dobrze się nam go prowadzi. Rączka jest regulowana.
              • agju82 Re: MB Terrain 26.03.14, 11:46
                To jeszcze jedno pytanie smile terrain rozkłada się zupełnie na płasko?
                • aga_1980_31 Re: MB Terrain 26.03.14, 14:15
                  Tak rozkłada się zupełnie na płasko
                  • monika_kas Re: MB Terrain 26.03.14, 14:23
                    Aga używasz maila gazetowego? A jeśli nie to jakiego? Mam pytanie na priv. smile
                    • aga_1980_31 Re: MB Terrain 26.03.14, 14:32
                      Napisz na agnieszkatomaszewska1980@wp.pl
                      • monika_kas Re: MB Terrain 26.03.14, 14:41
                        napisałam smile
                        • agju82 Re: MB Terrain 26.03.14, 16:07
                          dzięki smile to poluję na używkę, jak nie upoluję to pewnie skończy się na nowym...
                          • agju82 Re: MB Terrain 28.03.14, 21:04
                            Możecie mi jeszcze napisać co ma model z 2013 r. czego nie mają wcześniejsze?

Dziś przymierzałam Młodego i bardzo mu się spodobało, tylko teraz nie wiem który kolor wybrać...Aga Ty masz który? Ogladałam granat i ładnie wyglądał tylko te białe wstawki trochę mi przeszkadzały, chyba wolałabym czarny bo bardziej uniwersalny jeśli chodzi o dodatki...
                            • aga_1980_31 Re: MB Terrain 28.03.14, 22:19
                              Ja mam Flirt to bardziej szary niż czarny. Mi się właśnie niebieski nie podobał bo za duży kontrast między kolorami w nim. Z tego co pamiętam wersja 2013 ma blokadę składania wózka automatyczną starsza wersja na pasek. Pałąk wymiany z jednej strony ale mój też się wypina tylko nie wiem czy tak samo. I inna regulacja pasów choć ja zupełnie nie narzekam.
                            • pinik Re: MB Terrain 28.03.14, 22:21
                              A jest czarny? Kiedys byl szary. Ja szarego moment mialam. TEraz od poczatku zimy mam tego granatowego. On mi sie bardzo podoba. Wlozylam do niego (wyjatkowo!) granatowy spiworek po moich chlopcach na zime. To moj jedyny wozek, ktory mam dla corki, i ktorym moglby jezdzic tez chlopiec smile Tzn. bez rozowych dodatkow smile

Terrain bardzo fajnie sie prowadzi (mam 165cm wzrostu).
                              • aga_1980_31 Re: MB Terrain 28.03.14, 22:34
                                Nie ma czarnego jest szaro czarny
                                • agju82 Re: MB Terrain 28.03.14, 23:04
                                  Dziękuje, chodziło mi oczywiście o szaro-czarny. Zobaczę kiedy będzie dostępny i pewnie to zadecyduję o kolorze (granat jest dostępny od ręki).
                                  • agju82 Re: MB Terrain 28.03.14, 23:08
                                    W sumie obydwa mi się podobają. Za flintem przemawia to, że jest jeszcze bardziej uniwersalny, dodatkowo mam granatowego mondiala wiec trochę urozmaicenia nie zaszkodzi wink
                                    • didis Re: MB Terrain 30.03.14, 21:32
                                      Ja też się wypowiem. To zdecydowanie mój ulubiony wózek. Po Witku tylko go zostawiłam, wiedziałam, że kolejne dziecko też będzie w nim jeździć i czekam teraz na pasażera. 9 mczne dziecko nie zginie w nim, siedzi bardzo wygodnie. Ja mam zamiar przesadzić do niego 5mcznego bobasa. Fajny i porzdnie wykonany.
                                      • agju82 Re: MB Terrain 04.04.14, 17:09
                                        Didis to moj Witek pozdrawia imiennika smile

Niecierpliwa jestem wiec stanelo na nowym, dzis przyjechal. Akurat kraze po mieście ale juz sie nie moge doczekac powrotu do domu smile moj Witek jeszcze nie ma 6 miesiecy ale przymierzany w sklepie wygladal na bardzo zadowolonego (w przeciwieństwie do siedzenia w kubelku xplorysad).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka