Dodaj do ulubionych

PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który kupić?

01.06.14, 00:20
No dobra to teraz pytanie...PP pliko mini czy Quinny Zapp Xtra 2? (mam na oku kolorki PP Fiat 500 i Quinny Denim Blue) Potrzebny mi będzie na wyjazd pod koniec czerwca...mojego nowego All Blacka nie zabiorę bo mi szkoda do samolotutongue_out Muszę kupić coś małego i wygodnego do spania. Który kupić żeby później szybko sprzedaćsmile?...to nasze ostatnie wózkowe podrygi więc chcę korzystać na maxabig_grin
Aaaaa...zapomniałabymwink...pojazd dla prawie 2 latka, 12,5 kg
Obserwuj wątek
    • dominiczka87w Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 01.06.14, 08:58
      Ze wzgledu na siedzisko i wlasciwosci jezdne smile obstawiam PP mini aczkolwiek zapp mniejszy po zlozeniu bedzie ale jesli to nie problem to bez wachania bralabym pp mini smile
      • agusia041 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 01.06.14, 10:39
        Też jestem za mini, po ostatnich testach sklepowych pozytywnie mnie zaskoczył. I na wakacje na pewno będzie wygodniejszy dla dziecka niż zapp smile
        • malikja Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 01.06.14, 11:43
          PP mini nie miałam i nawet nie mam gdzie pomacaćbig_grin...Zappa Xtra mieliśmy w zeszłym roku na wakacjach w Turcji i spisał się znakomicie...składanie w dwóch częściach było dość irytujące ale pozycja do spania super wygodna...mój młody lubi kubelkiwink...tylko teraz nie wiem czy nadal będzie mu wygodnie...jednak urósł trochę przez te ostatnie 12 miesięcysmile
          A jak pozycja do spania w PP pliko?...nie będą mu wisiały nóżki? ...może jakieś porównanie do Bee+ bo ten wózek mamy na stanie...czy długość siedziska w PP jest porównywalna do długości siedziska w Bee?
          • agusia041 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 01.06.14, 12:46
            Przymierzałam wczoraj młodego do PP mini i miał naprawdę wygodnie, no ale w bee jest mu jeszcze fajniej smile Podam Ci pomiary mini robione przez Pinik, ja już nie miałam czasu go obmierzać :

Szerokosc wozka: 49
            wysokosc oparcia: 48
            szerokosc oparcia na samej gorze: 29
            glebokosc siedziska: 25
            siedzonko + podnozek: 38,5

Bee sobie sama pomierzysz, całkowita długość powierzchni leżącej przy max. wyciągniętym siedzisku i oparciu wychodzi mi ok. 90 cm licząc z tym "podwinięciem" siedziska.
            W PP mini 86,5 cm smile

• malikja Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 01.06.14, 14:09
              Dzięki Agusiasmile
              • eve_81 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 03.06.14, 12:17
                Mini, mam go w domu i porónujac do zappa mojego prawie 2 latka stwierdzam, ze w mini o wiele bardziej komfortowo siedzi.
                • agusia041 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 10.06.14, 18:52
                  Świetny ten mini, potwierdzam smile
                  A tak się go bałam, po tym jak wkurzał mnie PP Si, powiedziałam tej firmie stop. Jakie szczęście, że jednak się wyłamałam i zdążę jeszcze trochę nim pojeździć. Nie czuję absolutnie żadnego rozklekotania, leciutko się prowadzi (można to robić jedną ręką), a przy tym mały siedzi wygodnie, lepiej niż w większości parasolek. Swobodnie opiera nogi na podnóżku, bez konieczności ich cofania jak to było w macach.
                  Plastikowych raczek nie lubię, ktoś pisał, że gripsy nie pasują do PP mini. Pasują, może nie idealnie, ale jak dla mnie całkiem ok.
                  Turkotanie kół standardowe, jak w XT, queście, MBW, wcale nie głośniejsze. Najbardziej słychać go na pusto, na kostce i to jedynie przednie koła, na tylnych jedzie cicho.
                  Dzisiaj z racji upału odwinęłam tył budy do wewnątrz i zrobiłam jedynie daszek, małemu słońce nie świeciło w oczy a jednocześnie miał fajny przewiew smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qa/lb/pzay/eMGM1xQE8Mlc47c4MB.jpg

• eve_81 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 10.06.14, 21:43
                    I mnie się dobrze mini jeździło, chyba wrócę do niego....
                  • madziasm agusia041 10.06.14, 22:01
                    Też bardzo rozważam kupno pliko mini dla mojego 2- latka, jestem prawie zdecydowana tyko dumam nad kolorem. Ten Twój to sky??
                    W jakim sklepie go kupowałaś?
                    • malikja Re: agusia041 10.06.14, 22:38
                      Agus super! Dzięki za fotkę, wózio extra, pasażer pewnie też...ale go niestety nie widaćwink...chyba się skuszę na tego PPsmile
                    • agusia041 Re: agusia041 11.06.14, 08:05
                      Też zastanawiałam się dość długo nad kolorem i po przeanalizowaniu wkładek, które mam na stanie i garderoby małego doszłam do wniosku, że sky będzie najlepszy.
                      To głęboki, bardzo elegancki odcień granatu, na żywo jeszcze ładniejszy. PP Si miałam w denimie i ten jeas był taki szarawy, mało kontrastowy. A neon i inne z wzorzystym środkiem odrzuciłam od razu, musiałabym dopasować wtedy wkładki do tych wzorów.

Wózek zamawiałam w Bobowózkach, ale nie przez neta a w ich sklepie stacjonarnym w Zamościu. Mam tam swojego ulubionego sprzedawcę, który rozumie moje kosztowne hobby wink

Mój mały ma jakieś 93 cm wzrostu i bez butów nawet mu trochę do podnóżka brakuje, dla 2 latka mini będzie idealny smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qa/lb/pzay/C3GbKCZfwtuiKBi7fB.jpg

• pinik Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 09:32
      Agusia, fajnie, ze jestes zadowolona z mini!

My mamy identycznego! Tez nie moglam dlugo sie zdecydowac na kolor. Zielony mi sie wtedy tez podobal (z rozowym w kombinacji bylby taki wesoly), ten bialo czarny ze stelazem we wzorki tez, ale tu wlasnie sie balam, ze ten wzorek mi sie nie bedzie z dodatkami wozka (zawsze mam wkladke) i ubrankami malej dobrze komponowal. Ja uwielbiam granat ogolnie i moja corcia chodzi duzo w granacie polaczonym w z bialym (aktualnie mamy szal na granat w biale kropeczki i bialy w granatowe kropeczki) i ten sky super wtedy wyglada. Granat jest ladny, gleboki, jak pisze Agusia. Ja wlozylam wkladke maclarena granatowa w niebieskie i biale kwiaty i mi sie w tej wersji bardzo dziewczecy zrobil.
      • malikja Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 10:06
        A czy wkładka do Bee+ od Pani Helenki będzie pasowała do siedziska Mini?
        ....może któraś chce się pozbyć swojego PP Mini?...chętnie przygarnębig_grin
        • malikja Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 10:08
          ...no i mamy pasażera w całej okazałoścismile))...śliczny synuś!
          • agusia041 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 10:29
            Mam oryginalną wkładkę do bee+, jak bardzo Ci zależy to ją przymierzę do mini, ale nie ukrywam, że nie znoszę przekładania pasów w bee uncertain
            Na razie zamontowałam wkładkę maclarena, ale ona trochę za cienka jest. P. Helenki dużo fajniejsza, grubsza, mam jedną szytą do Si, teraz zamówiłam drugą, specjalnie do PP mini.

• malikja Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 11:06
              Jeśli mogłabyś przymierzyć, byłoby super! ...pasów nie musisz przekładać, może być tylko położona wkładka na siedziskosmile...aaaa...potrzebna Twoja pomoc w wątku...WÓZEK DLA 2 LATKIsmile
              • agusia041 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 11:22
                Muszę przecież wyciągnąć pasy, żeby wyjąć tę wkładkę z bee. Inaczej się nie da...
                Jak małego uśpię, włożę Ci tą wkładkę do PP mini i zrobię fotkę smile
                • malikja Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 11:39
                  No tak...hihihi...prawdziwa blondynkabig_grin...pasy w Bee wyciąga się tragicznie, wiem:/...dzięki!
                  • agusia041 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 12:19
                    Gorzej niż tragicznie, dlatego ja się nie bawię ani we wkładki, ani budki w bee, nie mam do tego cierpliwości tongue_out
                    A co do wkładki to oryginalna bboo nawet fajnie pasuje do PP mini, można spokojnie zaczepić za oparcie i nie zjeżdża. Tylko dla starszego dziecka nie wiem, czy za bardzo nie zmniejsza oparcia po bokach, jakoś tak wąsko się robi. Za to dla malucha byłaby super smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qa/lb/pzay/6mjZbH9Egn8b1ElQRB.jpg
        • pinik do malikja 11.06.14, 14:31
          Ja moge sprzedac mojego Mini (jest jak nowy i ma juz te czarne raczki itd.).
    • koala0405 Fotki z wkładkami 11.06.14, 12:13
      PP pliko mini SKY z wkładką przeciwpotną aerosleep turkus i wkładką do bugaboo bee /wersja letnia cieńsza/:
      pokazywarka.pl/le4h34/
    • pinik Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 13:14
      Ja mialam wkladke bee na wierzchu nie wlozona do wozka, ale sie zgapilam...

TEz nienawidze przekladac tych pasow w bee. Mam do niego dlatego jedna wkladke, ktorej uzywam (druga wlasnie musze sprzedac, bo mi sie tego przekladac nie chce) i pelno budek, ale to przekladanie mnie straszliwie wkurza, wiec uzywam tez jednej budki smile

Ja zauwazylam, ze jak sie ta wkladke bee wlozy do Mini to troche pasy wychodza w za nisko. Dla wiekszych dzieci tak srednio chyba fajnie.

Zachecona watkiem dzisiejszym myknelam na spacer (male zakupy owocowe i usypianie malej) w ten upalny dzien Mini. Ale srednio zachwycona wrocilam. Jednak budka w XT lepiej chroni (mimo, ze wzielam biala chuste UV i dwie klamerki i ja przypielam) i ma przewiewy (jak doczepilam chuste, to zero przewiewu bylo...

Ale teraz mala w Mini spi i chyba jej dobrze smile

Na upal to dla mnie Nipper i XT jakos najlepiej sie sprawdzaja
      • agusia041 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 11.06.14, 13:48
        XT miałam w zeszłym roku nad morzem (razem z UJ) i buda jest rewelacyjna, śpiące dziecko całkowicie chroni, siatka po bokach robi przewiew. Nie ma co jej porównywać do PP mini.
        Ja tam zrobiłam wczoraj z budy daszek i wentylacja też była bez zarzutu wink
      • madziasm pinik 11.06.14, 15:09
        Napisałam na gazetowego. Czy oferta sprzedaży nadal aktualna?
        • malikja Re: pinik 11.06.14, 18:31
          Mini z wkładką całkiem oksmile...widzę, że wątek rozkręcił się na całego i pojawiły się nawet oferty sprzedażysmile...Koala, Pinik...wzięłabym od Was z zamkniętymi oczami, ale napaliłam się na wersję Fiat 500...ma któraś Fiacika na sprzedaż; )?
          • malikja Re: pinik 11.06.14, 18:32
            Pinik...masz coś jeszcze na sprzedaż, bo u Ciebie chyba największa flotabig_grin
            • madziasm pinik 11.06.14, 21:14
              Odpisałam na maila
      • eve_81 Re: PP Pliko Mini czy Quinny Zapp Xtra 2 który ku 12.06.14, 13:35
        Tu moja opinia i pare fotek
        mamawozibardziej.blogspot.com/2014/06/peg-perego-pliko-mini-pozytywne-wibracje.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka