Dodaj do ulubionych

Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2

18.06.14, 21:39
Zacina mi sie rama, tzn. z jednej strony tak jakby wciska sie za bardzo przy np. podbijaniu.
Widzialam filmiki na youtube jak to mozna naprawic, ale nie mam zadnych czesci dodatkowych a to zdaje sie niezbedne.
Macie jakies pomysly co zrobic? Juz kupowalam inna spacerowke (w b. przystepnej cenie), zeby podmienic ramy, ale ktos mi sprzatnal sprzed nosa sad
Moze wiecie gdzie znajde zestaw naprawczy do tej konkretnej czesci? Albo lepiej gdzie tanio naprawia?
Pan naprawiajacy wozki powiedzial, ze cena naprawy zaczyna sie od 400 zl co mi sie zupelnie nie kalkuluje sad
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 18.06.14, 23:02
      400 Zl?!
      Z Kad oni te ceny biora uncertain
      Wiesz Tam napewno jest Taka blaszka ulamanA albo Pekineita
      W mechanizmie sa bodajze dwie smile
      Bys musiala zobaczyc czy ta blaszka
      Bo niekiedy caly mechanizm sie tylko Ciut Poluzuje i te Same stelaz ma symptomy
      Na ebayu sa te czesci smile
      • lilleen Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 09:42
        Mamo Dawidka, a czy Ty nie masz moze takich czesci naprawczych? Wiem, ze kiedys sie zajmowalas naprawa i sprzedaza?
        Albo lepiej, kojarzysz jakies miejsce w okolicach Warszawy, w ktorym by mi to naprawili za jakas normalna cene? Mam termin porodu na za 2 tygodnie, wiec malo czasu na takie sprawy wink
        Ewentualnie ebay- czy tam wysylaja do Polski i jak sie nazywaja te czesci?
        Bede wdzieczna za pomoc smile
        • mad_milk Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 10:36
          Gumkę zrobiłam z kawałka dętki. Tylko zamiast jednego prostokąta to dwa wycielam bo jeden to za cienko było.
    • mama1dawidka Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 10:43
      Ale tu chyba chodzi o mechanizm a nie o wysuwajaca sie raczke?
      Ja Mam Pare jeszcze czesci Ale To Musze tu Zostawic na evt reklamacjeuncertain

-
      https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
      https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
      • mama1dawidka Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 10:46
        A i musisz zobaczyc bo niekiedy tylko mechanizm jest Ruszony tylko i Tez z jednej strony kombinuje wink
        No chyba ze rzeczywiscie tylko Ci raczka sie Slizga To banalne jest
        Wystarczy mlotek cienki srubokret kropelka i detka smile
        Jak masz whatsapp To pisz na pv Numer To pokaze Ci jak To zrobic wink
    • mama1dawidka Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 11:02
      Ech dzisiaj albo jutro Dam tu na forum Opis ze zdjeciami (o ile klej znajde)
      Bo juz Pare razy sie spotkalam z tym ze ludzie wlasnie za kawalek detki To sobie ok 300 Zl licza
      Co jest nie fair bo To tylko Pare minut roboty jest
      A lepiej ta kase Co na naprawde na jakis fajny dodatek przeznaczyc big_grin
      • lilleen Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 11:17
        Nie nie, nie slizga mi sie raczka tylko caly ten mechanizm za ta metalowa kula z boku zle dziala.
        Przy podbijaniu na przyklad cale siedzisko lata, bo rama za bardzo sie ugina z jednej strony.
        Na youtube to sie nazywa "repairing central locking mechanism"- zdaje sie, ze to to.

Tylko teraz nie wiem gdzie i jakie czesci kupowac a nie chcemy miec rozwalonego wozka na srodku salonu, bo ja lada moment rodze wink
        • mama1dawidka Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 11:21
          To Czyli detka nie pomoze big_grin
          Musicie otworzyc Ten mechanizm i sprawdzic czy nie jest pekniety
          Bo serio niekiedy wystarczy tylko na nowo poukladac go Tam i dziala smile
          Bez otwarcia nic nie zrobisz uncertain
          • lilleen Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 11:42
            A jak juz otworze i cos bedzie pekniete, to gdzie znajde te czesc? uncertain
            • ichi51e Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 12:33
              Ja otworzylam. Cos ulamane faktycznie wypadlo uncertain tylko ze tez sie po skreceniu samo naprawilo :p
              • mama1dawidka Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 19.06.14, 12:37
                Bo
                Na jednym Tez idzie jechAc Ale jest To Ciut niebezpieczne
                Szczegolnie w targaniu wozka po schodach smile
                Lilien jak nie rozkrecisz To nie zobaczysz
                A i tak jezdzic nie idzie big_grin
                • lilleen Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 17.07.14, 15:05
                  Odkrylismy co bylo nie tak i nie bylo to pod metalowa kapsula!

Na 99% powodem uginania sie ramy jest to, ze poluzowala sie czesc pod tym bialym guziczkiem co sie przyciska, zeby zlozyc wozek lub przelozyc raczke.

Problemem jest to, ze nie mamy jak tego przykrecic- to sa takie mikroskopijne srubki i zaden srubokret nie pasuje uncertain

Mamo Dawidka, czy mialas kiedys z tym do czynienia? Gdzie znalezc taki srubokret?
                  • dominiczka87w Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 17.07.14, 15:25
                    Bo o ile dobrze pamiętam to nie są śrubki tylko nity i tego bez rozwiercenia i ponownego zanitowania nie da rady ruszyć...

A i jak już mam okazję to jeszcze raz serdecznie dziekuję mamie Dawidka za instrukcje i cierpliwość w wyjaśnieniu co i jak po kolei zrobić ze ślizgającą rączką smile
                    faktycznie naprawa była banalnie prosta a koszt w naszym wypadku to był koszt kropelki jedynie bo dętka była z odzysku wink
                    • mama1dawidka Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 17.07.14, 15:42
                      • lilleen Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 17.07.14, 16:35
                        A na jaki adres wyslac zdjecie?

Chociaz lepiej jak pokaze filmik

Chodzi dokladnie o to:
                        www.youtube.com/watch?v=T1OsgmOni7g
                    • just_girll Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 13.10.18, 22:43
                      Witam. Czy moglaby Pani podac jak naprawic ta raczke bo mam ten sam problem?
                      • straggly Re: Naprawa ramy Bugaboo Cameleon 2 13.02.19, 10:28
                        Czy zepsuty mechanizm centralny służący do blokowania składania sie ramy jest fo naprawy w domu? Podzielcie sie sposobem. Ew jakis serwis w okolicy Wawy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka