jelsaa 09.07.14, 20:33 Mam Nippera i myślę żeby go wymienić na EW Sky. Kto miał oba wózki i móglby je porównać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda79pn Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 20:44 ja miałam nippera, a mam ew sky, nipper lżej się prowadzi, ale sky ma dużo większe siedzisko Odpowiedz Link
jelsaa Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 20:57 Madzia, a chciałoby Ci się ciut wiecej napisać? Własnie wiedziałam że Ty miałas Nippera, chciałam nawet na priv pisać, ale może innym też się to przyda : ) Odpowiedz Link
magda79pn Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 21:14 kurcze, nie wiem co napisać nie lubiłam składać nippera, wprost nienawidziłam ta zawleczka z boku, jak od granatu wkurzała mnie wydawało mi się że on jest gruby po złożeniu, ew jest płaski jak baby joggery nipper był bardziej miękki i lżej się nim jechało, ale może się mylę, bo mój synek miał wtedy z 8 miesięcy, a teraz ma 2 latka ja kupiłam EW tylko i wyłącznie ze względu na wymiary siedziska (szerokość), wagowo też źle nie wychodzi, bo waży 12,5kg nawet jesli ma jakieś wady, to ja ich nie widzę bo mi na siedzisku zależało ma amortyzację, ale raczej z tych twardszych, budkę fajną z osłoną przeciwsłoneczną która ma tendencję do haczenia się za siedziskiem jest zarąbista torba na zakupy wychodząc ze sklepu ukryłam w niej "zajączkowe" słodycze dla dzieciaków a normalnie wożę w niej folię (nieoryginalną) bo oryginalna jest mega wielka, kosz na zakupy jest pod kątem i wszystko zawsze masz pod ręką bo się zsuwa ale przez zameczki bez problemu włożę tam zakupy + karton butów, a jak mniejsze to i dwa kartony Odpowiedz Link
magda79pn Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 21:14 Pinik ma obecnie chyba obydwa, może w wolnej chwili porobi fotki Odpowiedz Link
jelsaa Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 21:27 Dzieki Magda, kocham nippusia, dla mnie jest idealny, ale za moment będzie przymaławy i tak myślę czy Sky bedzie jego godnym nastepcą : ) Odpowiedz Link
magda79pn Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 21:30 dziewczyny tu chwaliły MBUJ, ja go pojechałam zobaczyć do sklepu, i dla mnie on ciasny jest, poza tym wielki po złożeniu, inna sprawa, że EW kupiłam nówkę, a MB musiałabym kupić używkę, więc nie było się nad czym zastanawiać Odpowiedz Link
jelsaa Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 21:41 Urbana miałam równolegle z Nipperem. Pojedynek wygrał Nippuś. Nipper wygrał tez z BI, GT i Swiftem. Jak widac Sky poprzeczkę ma ustawioną wysoko. Myślę że nippera nie przebije, ale żeby chociaż mu dorównał. Odpowiedz Link
monika_kas Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 22:14 Kurcze to ten Nipper genialny musi być skoro wygrał z tyloma wyśmienitymi przeciwnikami Odpowiedz Link
jelsaa Re: NIPPER a EasyWalker Sky 09.07.14, 22:22 Dla mnie świety Grall : ) szukam właśnie dla sąsiadki, bo dalam sie jej przejechać i też jest zachwycona Odpowiedz Link
pinik Re: NIPPER a EasyWalker Sky 10.07.14, 07:56 Ja wole zdecydowanie nippera, jesli chodzi o wlasciwosci jezdne. I niby nie mam zbytnio o co przyczepic sie do EW (tak samo jak np do BI), ale jakos EW mnie tak nie zachwyca mocno. Moim zdaniem jest np ciezki. U mnie mieszka teraz w bagazniku i wkladanie mnie wkurza. Ma jednak moze jakis taki lepszy ksztalt po zlozeniu niz nipper. Ja tej zawleczki w nipperze nigdy nie uzywalam. Bez tego spokojnie mozna jezdzic moim zdaniem. Jelsaa, a Ciebie to zabije, jak sprzedasz mojego najukochanszego nipperka, ktorego Ci spod serca oddalam i odzalowac do dzis nie moge EW jest twardszy. Siedzonko.. No oparcie na gorze szersze, ale mnie denerwuje oparcie regulowane zamkami, bo malo pozycji ma i wlasnie takiej, jak moja mala lubi najbardziej to mu brak. Beznadziejny jest tez mechanizm do regulacji raczki. Odpowiedz Link
jelsaa Re: NIPPER a EasyWalker Sky 10.07.14, 09:39 Pinik Mogę Cie zapewnić, że Twój nipperek lepiej trafić nie mógł, kocham go milością ogromną, sprzedam go tylko wtedy jak młode nie bedzie mi sie chciało już do niego upchać, albo obrazi mi sie na wózek. Narazie jak pytam czym jedziemy to zawsze pokazuje na Nippera Ja tej 'zawleczki' tez nie używam, tylko blokuję te dwa plastiki po bokach. A co do amortyzacji to gdzies czytałam (afrodyta, albo mamadawidka pisaly) że sky jest bardzo miękki, trzeba sobie wyregulować tą amortyzację gdzieś na sprężynach. Szkoda że nigdzie mogę obejrzeć tego wózka, byłam teraz kilka dni w Kolobrzegu i widziałam masę fajnych wózkow o których tu czytam, ale rozglądalam sie tylko za sky'em, ale niestety szczęscia nie mialam Pinik a Ty tego sky'a wyhaczyłaś nowego czy używkę? Odpowiedz Link
jelsaa Prośba do Pinik o zdjęcia 12.07.14, 18:08 Pinik wklej proszę zdjęcia porównawcze Nippera I Sky'a bo nie mogę nigdzie takich znaleć w necie. Odpowiedz Link
jprzeczek Re: NIPPER a EasyWalker Sky 12.07.14, 18:54 Jelsaa a skąd jesteś? Kupiłam używanego EW Sky i nie żałuję. Nie miałam nippera, więc nie mogę porównać. W EW przeszkadza mi tylko ciężar, bo muszę go wnosić na drugie piętro. Ale jeśli mam telepać się przez dwie godziny po mieście pchając spacerówkę, to wolę przez kilka minut wnosić cięższy wózek do mieszkania, który przez dwie godziny spaceru prowadzi się świetnie. Rączka może i ma do bani regulacje, ale przecież nie robi się tego na co dzień. Odpowiedz Link
jelsaa Re: NIPPER a EasyWalker Sky 12.07.14, 19:33 Kurcze, no własnie mi coś do Poznania zupełnie nie po drodze, już wieki nie byłam, ale dzieki, będę pamietać jakby co Odpowiedz Link
jprzeczek Re: NIPPER a EasyWalker Sky 12.07.14, 19:39 Ja jestem ze Szczytna, więc też daleko. Odpowiedz Link
jelsaa Re: NIPPER a EasyWalker Sky 12.07.14, 20:00 Najblizej to chyba Magda, no , chyba że ujawni sie jeszcze bliżej mieszkająca wózkomaniaczka z EW Odpowiedz Link