Dodaj do ulubionych

Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013

09.08.14, 22:46
Miałam okazję, więc tak na szybko zrobiłam kilka zdjęć porównawczych smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/H4RGbRb251dbcAn5fB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/jWBPi7b8H8xnIqQbrB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/rAsgsCerBa8psbB72B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/uq5NTxN4rsskrBDaJB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/aTu9skHiuyFcVanLfB.jpg

.
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 09.08.14, 23:50
      Piękny ten peg big_grin
      • magda79pn Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 08:13
        A mi się bardzo podoba kolor tego techno, przesliczny jest na żywo, taka dojrzala malina smile i teraz będą do tego techno kupowali jeszcze pega bookleta w kolorze fleur, ktory rownież jest piękny smile eh, szkoda że mam samych chlopaków...

Zdecydowali ze dokupią bookleta, bo ma szerokie siedzisko i małej będzie wygodniej w nim zimą, w śpiworku, niż w techno.
    • gosia_mrufka Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 09:26
      Zgrabny ten Booklet. Nawet przy XT nie wydaje się być duży, a jednak siedzisko zdecydowanie większe. Fajne zdjęcia.
      • zoja1977 Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 10:01
        a ja specjalnie wybrałam się wczoraj do Tosi zobaczyć na żywo tego bookleta bo bardzo mi się na twoich zdjęciach spodobał. W sklepie był akurat czarny model i na mnie na żywo nie zrobił dobrego wrażenia. Dla mnie osobiście zdecydowanie lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości. Oczywiście jeździłam nim tylko po sklepie z 14 kg 20 mies córką i dla mnie (miłośniczki maclarenów) zdecydowanie przegrywa z maclarenem xlr. Podbijanie trochę gorsze w booklecie (ale ok), prowadzenie i zwrotność porównywalne ale samo wykonanie (nie wiem jakoś mi się wydał taki nie najlepszej jakości, bardzo kiepska paskowa regulacja oparcia, słabsza budka (niż xlr). Zdecydowanie na plus wielkość siedziska. Ktoś się jeszcze pytał czy jest rozchwiany i wg. mnie lekko tak (czuć było przy podbijaniu) ale zdecydowanie mniej rozchwiany niż parasolki PP. No dla mnie zdecydowanie wygrywa XLR.
        • magda79pn Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 11:00
          no ja akurat wole jego niz xlr ze względu na głębsze siedzisko, wyższe oparcie i przede wszystkim przez pełną raczkę, natomiast porównując do xt to w ogóle nie ma o czym gadać wink

a jestem miłośniczką i maclarenów i PP
          • magda79pn Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 11:20
            Aha, i ja go traktuje jako wozek zamiast parasolki, jako terenowke i wozek glowny mamy boba smile
            dla mnie xlr byl bardziej rozchwiany smile ale mial tez lepsza amortyzacje smile booklet ma slaba amortyzacje, ale ma wink

Znajomi akurat chca go kupic do techno xt, zeby miec i parasolke i wygodna spacerowke smile
            • zoja1977 Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 13:41
              Ja wygodnego z duzym siedziskiem mam fusiona ale on ma szeroki rozstaw kół po złożeniu jednak duży. W sumie nie wiem nawet czy on da radę zimą. Ja jednak w przeciwienstwie do większości forum nie lubię wózków terenowych i w sumie nie potrzebuję. Dla mnie jeszcze jedna przewaga xlr mimo niższego siedziska to to, że ma on wyżej budke a moje dziecko nie lubi mieć blisko niczego nad głową.
          • olu-la Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 14:17
            " a do techno xt to nie ma o czym gadac" - Magda, ale w jakim sensie??? Na plus dla techno xt czy dla bookleta? ?????? Bo nie zrozumiałam.
            • magda79pn Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 16:22
              Na plus dla bookleta, bo porownujac siedzisko xlr i bookleta mozna by powiedxiec ze sa prawie takie same, a xt ma w tym porownaniu jeszcze dodatkowy minus ktorym jest szerokosc siedziska i oparcia.
              • olu-la Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 17:17
                No fakt, widać na zdjęciach Twoich. Jest różnica na korzyść bookleta co do siedziska. Wiec rozumiem rezygnujesz juz z parasolki? Booklet zastąpił ją z sukcesem?? A mogę podpytać co to w maclarenie malinowym jest za podkładka taka jakaś? ??
                • magda79pn Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 17:26
                  Ja bardzo lubie parasolki i chyba kupie ta elodie details, zresztą mutsy easyrider tez za mna chodzi smile

Na ta chwile nie planuje sprzedazy boba i peg perego, ale pewnie cos dokupię smile

Ta wkladka na maclarenie to jakies handmade wink
                  • olu-la Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 10.08.14, 20:43
                    Dzięki, a ja skupiła się na Maclarena techno xt właśnie. smile
                    • olu-la Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 11.08.14, 14:28
                      Skusiłam się miało być ! Skusiłam się na maclarena techno xt, stara wersja.
    • sztucznamrowka Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 11.08.14, 13:09
      Magda - a czy ten Booklet jest tak "rozklekotany" jak inne Pegi (Si czy Mini)???
      Jaki ma rozstaw kół tylnych i czy ma regulację rączki?
      • magda79pn Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 11.08.14, 13:47
        moim zdaniem nie jest rozklekotany, regulację rączki ma, rozstaw kół 55cm (nie mierzyłam, bo teraz nie mam czym, ale na oko tyle będzie miał co podają)

kocham jego kosz na zakupy !!!
        • eve_81 Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 15.08.14, 19:22
          Podoba mi się, daj znać jak będziesz sprzedawać, może się skuszę tongue_out
        • kr.kr Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 15.08.14, 20:42
          Magda! Ja mam pytanie, moze nie tyle trudne, co dotyczace zamierzchlej przeszlosci wink
          Z tego co pamietam z daawnyych czasow, powinnas miec jakies doswiadczenia z atlantico.
          Czy da sie tego bookleta w ogole porownac do atlantico?
          Czy COKOLWIEK da sie porownac do atlantico?
          Jak dla mnie to byl wozek wszechczasow. DZieciaki powyrastaly, ja wozki kupowalam i sprzedawalam, a atlantico jakos nie moglam. Potem jeszcze kilkoro dzieci obsluzyl, pozyczylam kolejnemu i...niestety chwile przed tym, jak sie okazalo, ze moze jeszcze mi sie przydac, dokonczyl zywota crying
          Teraz, na poczatek mam emme, ale po gondoli pewnie bede chciala cos lzejszego. Tym razem nie chce juz zmieniac wozkow za czesto, wiec chcialabym znalezc jakis ideal. Tylko czy on w ogole istnieje? Gdyby nadal produkowali atlantico, nie mialabym problemu, no ale z jakiegos powodu zaprzestali... Mam sentyment do pp. Moze booklet dalby rade?
          • magda79pn Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 15.08.14, 21:42
            niestety drugiego atlantico nie kupisz sad sama bym chętnie kupiła coś takiego, ten wózek miał po prostu wszystko i był zarąbisty sad

wiesz, ja nawet chciałam jakiś czas temu kupić mamas&papas mpx lub jeszcze ma inną nazwę, chyba ultima, to takie atlantico z odwracaną spacerówką (w Anglii są nowe), jak kiedyś był caravelle, ale troszkę jakby po lifcie wink z tym że to jednak nie ten sam komfort co atlantico, choć stelaż ten sam.
            • kr.kr Re: Peg Perego Booklet i Maclaren Techno XT 2013 16.08.14, 16:31
              No mial, mial sad
              Nie pojmuje do dzisiaj co im do lbow strzelilo i przestali produkowac!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka