Dodaj do ulubionych

Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka

28.09.14, 12:36
Dziewczyny, szukam alternatywy dla Joolza. Mimo mojej ogromnej miłości do niego, nie jestem w stanie taszczyć go codziennie w dół i na górę na 2. piętro. Szukam więc lekkiej spacerówki, która da radę zimą, Pasażerka w listopadzie kończy rok.
Macie jakieś typy? Mi nic do głowy nie przychodzi.
Obserwuj wątek
    • dominiczka87w Re: Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka 28.09.14, 12:51
      Hmmm z takich co bez problemu dadzą radę zimą to najlzejszy byłby chyba nipper...
    • jprzeczek Re: Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka 28.09.14, 17:50
      Też jeździłam joolzem i sprzedałam go z uwagi na wagę. Za długo się zastanawiałam nad zakupem i nipper był już dla nas za mały. Ale dla rocznego dziecka to on będzie w sam raz. Czytałam też, że BI jest lekkie, ktoś napisał, że waży 9,5 kg. Nie wiem czy to prawda. Nadal szukam czegoś lekkiego z tym, że dla 22 miesięcznego dziecka, które jest duże.
      • katpas Re: Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka 28.09.14, 18:19
        BI może i jest dość lekki ale po złożeniu jakiś taki nieporęczny...nie chciałabym go nosić na 2 piętro.
      • majka003 Re: Jane muum 28.09.14, 18:23
        Jest lekki waży coś ok.8 kg. Podobnie jak mutsy igo czy evo.Dla nas też to było ważne,aby wózek był lekki,łatwo się składał i raz kupiony wystarczał na cały okres. Nie rozumiem wydawania kasy i za chwilę zmieniania.Także poszukiwania trwały chwilę,ale jest smile Udało się kupić zestaw w rozsądnej cenie na olx. Okazja,bo generalnie nowy.
        • inka.1982 Re: Jane muum 28.09.14, 20:55
          Majka,

Miałam Jane Muum, ale stelaż plus spacerówka nie są razem lekkie! Sam stelaż tak- poręczny i jakieś 6-7 kg, ale siedzisko spacerowe nieporęczne i ważyło 5 kg- sama sprawdzałam. Czyli razem daje to 11 kg na bank.

Tak jak do samego wózka tj. gondoli nie miałam zastrzeżeń, ale na pewno spacerówka nie jest lekka do wnoszenia na 2 piętro, chyba, że w częściach....
        • annulka79 Re: Jane muum 28.09.14, 21:29
          Majka,
          dziewczyna nie szuka zestawu tylko LEKKIEJ spacerówki dla roczniaka.
          Owszem Muum jest lekki jeśli ktoś szuka wielofunkcyjnego (11-12 kg to dobry wynik ale nie jak podajesz 8) , Mutsi Igo wcale nie jest lekkie, ma lekką gondolkę i tyle. Stelaż jest dość ciężkawy a całość wazy ok 13 kg.

Nipper
          BJCM Gt
          nie wiem jak zimą poradzi sobie PP Booklet
          Mountain buggy Mini jest lekki (przynajmniej tak piszą, na żywo nie widziałam) i sądząc po sporych kółkach dałby radę ale nie wiem jak z dostępnością
          • asiula_6_9_91 Re: Jane muum 30.09.14, 10:28
            kapit.anka a ja mam pytanie, czy Twoja córcia ma jeszcze miejsce w Joolzie?
            Adaś mu raczej z drobnych, 9,5kg i 76cm a ma rok i chce kupić wózek składany w jednym kawałku, i lżejszy od mojego starego Tako Alive, który był cudny, ale rozkładany zajmował cały bagażnik.. Nie mogę się przekonać do wózka na piankowych kołach całych, bo mam espiro magic i to jest porażka.. i joolz narazie wydaje mi się idealny big_grin
            • kapit.anka Re: Jane muum 01.10.14, 20:28
              Hej, tak, miejsca ma sporo. Też jest drobna, ok 9 kg, 82 cm. Ale nastawiam się, że wiosną na pewno będzie przesiadka do jakiejś innej, lżejszej spacerówki. Podejrzewam, że Mała sama będzie chciała wgramolić się do wózka, a do Joolza nie da rady (wysoko ma siedzisko). Ale Joolza uwielbiam, chyba się z nim nie rozstanę. Jest cudny smile
          • jprzeczek Re: Jane muum 02.10.14, 14:45
            Mountain buggy jest lekki, ale jest długi po złożeniu, czyli też niezbyt poręczny do dźwigania.
            • kapit.anka Re: Jane muum 02.10.14, 17:10
              Nie wiem już, co robić. Może przez zimę się pomęczę, a na wiosnę Bee? smile
    • jprzeczek Re: Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka 02.10.14, 18:00
      Ciężko Ci będzie z rocznym dzieckiem zimą w nim. Coś o tym wiem. Chyba, że stelaż możesz zostawić na dole, bo u mnie takiej opcji nie było.
    • evitek83 Re: Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka 02.10.14, 20:04
      Ja proponuje mountain buggy minismile na zime super bo ma duze kola, jest lekki , prowadzi sie bardzo dobrze.
      • koala0405 Re: Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka 02.10.14, 20:23
        ja żałuje ze sprzedałam mb mini - teraz by mi się przydał
    • mcda86 Re: Lekka spacerówka na zimę dla roczniaka 03.10.14, 10:47
      A ja jestem zadowolona z PP Pop Up S. Moja łobuziara za 3 tygodnie kończy rok i od 1,5 tygodnia przesiadłyśmy się z Buzza 4 na Pop Up-a i młoda zachwycona, bo uwielbia siedzenie pod kątem prostym. Opinie o stelażu S były różne, ale u mnie póki co nic się nie dzieje. Wóz fajnie jedzie, cicho, daje radę w terenie, składa się razem z siedziskiem i można go ciągnąć na kółkach po złożeniu.Do tego ma dużą budkę, wielki kosz i nie jest tak szeroki jak inne bryki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka