nesty1 13.10.14, 20:27 Dziewczyny, co byście poleciły dla 5-miesięcznego dziecka Maclaren XT czy Quest, czy może coś innego ? Szukam lekkiej i w miarę niedużej spacerówki do samochodu, do sklepu, etc... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coco.roco Re: Maclaren XT czy Quest ? 13.10.14, 21:11 Do samochodu czy sklepu raczej szukałabym czegoś hmm... krótszego Bardziej by mi pasował PP Mini, Nuna... Odpowiedz Link
kar-ula Re: Maclaren XT czy Quest ? 13.10.14, 21:49 Nie włożyłabym 5 miesięczniaka do Questa ani Pliko Mini, chyba, ze chodzi tylko i wyłącznie o postawienie na podłodze w sklepie i włozenie tam dziecka, chociaż i tak bym miała obawy. Jak już to ewentualnie XT z tą osłonką na główkę, ale XT jest dość długi (choć wchodził mi do bagażnika Corsy z 1998) Nie lepiej jednak stelaż np od Buzza i w to fotelik? Odpowiedz Link
coco.roco Re: Maclaren XT czy Quest ? 13.10.14, 21:57 Odpowiednia mięciutka wkładka (np. z pianki termo-elastycznej typu Jette i włożyłabym spokojnie 5-miesięczniaka do PP Mini czy Questa wożąc po galerii, nie mówię tu oczywiście o jakichś krzywych chodnikach czy wyboistej drodze oczywiście) nie wiem jak zwykły Quest, ale ten w wersji Denim ma wyczuwalną amortyzację, w pp mini również jest wyczuwalna choć nie wiem czy przy tak małym (lekkim) maluchu będzie ona aż tak wyczuwalna jak przy starszym... Odpowiedz Link
kar-ula Re: Maclaren XT czy Quest ? 13.10.14, 22:16 Miałam Questa (zwykłego), mam Mini. To jest moje osobiste zdanie - wolałabym wozić dziecko w tym wieku w foteliku na stelażu niż spacerówce nawet po galerii. Odpowiedz Link
nesty1 Re: Maclaren XT czy Quest ? 13.10.14, 22:31 A jaki w miare lekki i stabilny stelaz pod fotelik bys polecala? Buzz wydaje mi sie spory i ciezki... Odpowiedz Link
kar-ula Re: Maclaren XT czy Quest ? 13.10.14, 22:40 Nie mam doświadczeń - miałam przez chwilę Zappa, ale był nie do przyjęcia ze względu na turkot oraz sposób składania (mnie to zajmowało całe wieki, bo za rzadko używałam i zdążyłam zapomnieć pomiędzy kolejnymi użyciami, jaki to się robi). Z Buzza byłam bardzo zadowolona, składa się migiem, wchodził mi do Corsy bodajże bez jednego koła (ściąga się błyskawicznie), prowadzi fajnie. Nie zauważyłam, zęby był cieżki, jest bardzo poręczny i wrzucenie go do bagażnika nie sprawia kłopotu. Moze dziewczyny coś innego doradzą, ja w tej kwestii nie jestem specjalnie doświadczona, generalnie z dziećmi poniżej roku rzadko odwiedzałam sklepy czy galerie. Buzz nam się sprawdził, potem przez chwilę mialam Questa, ale to jak mała miała 7 czy 8 miesiecy i nie było to najlepsze rozwiązanie równiez przez brak pozycji do spania (nie umiała zasnac na półleżąco). Odpowiedz Link