agnie-sia80 05.11.14, 18:32 doradzcie. poszukiwany jest wozek dla niemowlaka -od urodzenia. moze byc sama gondola.wozek musi byc lekki- bedzie wnoszony na 4pietro przez filigranowa mame i koniecznie uzywany poniewaz budzet mocno ograniczony. Pomozecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka16xx Re: prosze o pomoc:) 05.11.14, 18:58 Ja mam lekki w miarę..jak na wozek wielofunkcyjny..stelaż 9,6kg plus gondola 2,8kg. Nie wiem czy czerno biały by Cię satysfakcjonował ? Jak cos blue_lagun16@wp.pl Odpowiedz Link
thea19 Re: prosze o pomoc:) 05.11.14, 19:12 zadnego nie wtargasz na 4 pietro z dzieckiem w srodku, tym bardziej, ze nie jestes pudzianem. pomysl nad zostawianiem chocby stelaza na dole. Odpowiedz Link
agnie-sia80 Re: prosze o pomoc:) 06.11.14, 07:48 w sumie to pytam w imieniu swojej bratowej ktora ma 150cm i nie wazy nawet 50kg uswiadomilam jej,ze nie da rady wniesc calego wozka. co w takim wypadku? miekka gondola z uszami? termin porodu ma na marzec,wiec jest jeszcze chwila na pidjecie decyzji. Odpowiedz Link
gleana Re: prosze o pomoc:) 06.11.14, 09:25 Miękka lub zwykła byle w miarę lekka. Ja tak robiłam że stelaż sobie przypięłam do kaloryfera na dole a gondolę (montowaną na klik) z dzieckiem wnosiłam na trzecie piętro, mocarzem nie jestem ale w miarę dawałam radę, wiadomo lepiej było znosić niż wnosić. A wózek z dzieckiem to tylko mąż dał radę wtachać. W życiu bym się nie porwała na wnoszenie wózka głębokiego, zresztą trzeba też brać pod uwagę że poród może się np. skończyć cesarką a wtedy w ogóle dźwiganie odpada. Ostatnio wracając od lekarza córka usnęła w queście i musiałam ją tak wnieść, zmachałam się nieźle. Odpowiedz Link
carole87 Re: prosze o pomoc:) 06.11.14, 09:28 Ja wczoraj wnosiłam synka w joie litetrax - nigdy więcej! Odpowiedz Link
carole87 Re: prosze o pomoc:) 06.11.14, 09:27 Mieszkam na 4 piętrze i miałam marcowe dziecko - wnosiłam samą gondolę (w naszym przypadku quinny dreami, która jednak do super lekkich nie należy - 4,5 kg + 4 kg dziecko), stelaż mieszkał w aucie. Można znaleźć lżejsze gondole tradycyjne, z tego co kojarzę starsza gondola do Micralite Toro jest lekka, na pewno Bugaboo cameleon - 3 kg, phil&teds peanut 3 kg, ale nie wiem jakie ma wymiary. Co do miękkich gondoli - jakoś nie jestem do nich przekonana - wydaje mi się, że nie dają odpowiedniego oparcia dziecku (miałam taką i po jednym spacerze zmieniłam na wspomnianą wyżej), ale pewnie znajdą się zwolenniczki i takich rozwiązań Tu masz jeszcze podobny wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,101614,147015286,,lekka_gondola.html?v=2 Odpowiedz Link
zurekgirl Re: prosze o pomoc:) 06.11.14, 14:57 Wlasnie pomyslalam o Micralite. Gondola do tego wozka jest fajna, a tylne pompowane kola powoduja, ze niezle sie wciaga po schodach, tylko ile to bedzie trwalo? Mi wciagniecie schodek po schodku wozka na drugie pietro niezle zycie zatruwa. Tak czy inaczej, Micralite zlozona rama zostawiona na dole, a gondola zabierana na gore to chyba niezly pomysl. A od wielkiego dzwonu mozna calosc na gore zatargac. Dobrze mi sie po schodach wjezdzalo. Maclarenem xlr, on tez ma mala gondole, ale juz chyba wolalabym macralite. Odpowiedz Link