Dodaj do ulubionych

Śpiworek do Maclarena - pytanie

11.01.15, 22:34
Witam na forum, trafiłam na Was googlając i wydaje mi się że to świetne miejsce na moje pytanie smile Otóż: nabyłam niedawno Maclarena XT dla dziecka rocznego, juz nieco chodzącego. Wydawało mi się, że mój uniwersalny śpiworek wózkowy po starszej córce będzie ok, ale niestety zsuwa się z tego wózka. Zimy jeszcze trochę zostało, a pewnie za rok też będziemy okazyjnie wózka używać, pytanie więc mam:
- czy te oryginalne śpiworki Maclarena są warte swojej ceny, tzn. czy sprawdzą się przy starszym dziecku typu roczniak czy może nawet 2-latek? Są na tyle długie i nie zsuwają się przy każdym włożeniu dziecka?
- czy są jakieś inne którymi można je zastapić, niekoniecznie w takich wysokich cenach?
Patrzyłam na używane na olx.pl, ale one są przewaznie fotografowane bez wózka więc nie mam pojęcia czy nie będą za krótkie.
Dzięki z góry!
Obserwuj wątek
    • kina82 Re: Śpiworek do Maclarena - pytanie 11.01.15, 23:47
      Polecam spiworki, które można zawiązać od gory albo tak jakby założyć za oparcie, są tez spiworki podejmowane od spodu, zeby się nie zeslizgiwaly ale to raczej takie droższe, można tez doszyc do spiworka grodzki w miejscu gdzie są otwory na pasy i przywiązywać do dziurek od pasów, wtedy będą się jako tako trzymać. Jeśli chodzi o długość to raczej te powyżej 100 cm będą lepsze dla starszych dzieci. Ja do XT uzywam the buppa brand, nie jest za gruby wiec ładnie się układa ale on ma cos ok 90-100 cm wiec dla starszego dziecka będzie za mały. Dobry może być tez spiworek typu mumia czyli rozpinany z przodu wzdłuż a nie na około bo one sa trochę cieńsze i lepiej się układają na mniejszych wózkach. Ja ostatnio kupilam polski cottonmoose i jestem zadowolona, ale wzielam grubszy bo do innego wózka, ale mają tez mumie, cena ok, zaplacilam cos ok 120 zł.
      • kina82 Re: Śpiworek do Maclarena - pytanie 11.01.15, 23:48
        Głupia korekta, oczywiście miało być, ze są spiworki podgumowane od spodu, a doszyc można troczki.
        • gleana Re: Śpiworek do Maclarena - pytanie 12.01.15, 08:49
          Ja mam uniwersalny maclarenowski, woziłam w nim jeszcze 2,5 latka i spokojnie się mieścił tylko że mój synek to drobinka. Śpiworek wygląda trochę niepozornie, nie jest gruby ale synek nigdy nie zmarzł i nawet w największe mrozy był cieplutki. U góry są troczki do zawiązana, dodatkowo ma napy na końcach więc można śpiworek zapiąć pod samą brodą i jest bardzo szczelny. Jedyny minus - brak ortalionu w miejscu butów.
          • yafffa Re: Śpiworek do Maclarena - pytanie 12.01.15, 20:39
            Ha, no ja właśnie mam ten uniwersalny typu cottonmoose combi - taki składający się z kilku częsci - i jest to owszem świetne rozwiązanie, ale dla małego dziecka. I dużego wózka. Przy takim jak Mac XT ta część z ortalionem bardzo ciągnie w dół, no bo wisi siłą rzeczy - to jest dość długi śpiworek. I nie bardzo da się tam coś doszyć, to obawiam się że by się urywało.
            Zainteresowałaś mnie tymi mumiami, poszukam, bo chyba najbardziej wkurza mnie konieczność rozpnania tych ukrytych zamków dookoła. Dzięki!
            • kina82 Re: Śpiworek do Maclarena - pytanie 12.01.15, 21:04
              Ja mam mumie altabebe, całkiem niezłe się trzyma na XT, tylko mam wlasniue granat wiec na moim czarnym średnio wygląda, dlatego nie uzywam go z makiem

allegro.pl/altabebe-spiwor-basic-deep-blue-i4986234331.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka