Dodaj do ulubionych

Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka

20.01.15, 23:27
Witajcie mam pytanie do użytkowniczek Bugaboo Cameleon 3. Czy w Waszych przednich kółkach słychać jak te białe plastiki (do blokady kółek) terkocą na chodniku? Ja swojego kupiłam używanego i sama nie wiem czy to tak ma być czy może w moim jest coś nie tak z tymi kółkami. Po płaskim terenie jest bezszelestny, ale jak jest kostka brukowa to normalnie słychać jak to stuka bo to taki luźny u mnie jest ten plastik....
Obserwuj wątek
    • minininja Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 21.01.15, 06:08
      Ja mam Cameleona 3 od nowości i po bruku też stuka. Nie wiem czy to te plastiki czy coś innego, ale słychać takie ciche stukanie (przy innych wózkach np. Mutsy Urban Rider czy Igo, bo te też miałam tego nie było)
      • fela1977 Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 21.01.15, 07:05
        Ja też kupiłam cama 3 nowego i byłam w szoku, że tak stuka po kostce, nawet do serwisu dzwoniłam. Serwis bardzo ok, wymienili mi kółka na nowe, ale stukały dalej. Ten model widać tak ma, te kółka są jednak bardzo małe. Teraz już jakoś tego nie słyszę, może kwestia ciężkości pasażerki??, przyzwyczajenia albo rozjeżdzenie wózka. Na początku też nie czułam tej słynnej amortyzacji a teraz i owszem.
        • emkarc Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 21.01.15, 10:07
          Uspokoiłam się lekko, że to okazuje się normalne, że ten typ tak ma. Zawiedziona jestem, że taka chwalona firma, a taki feler smile przy poprzednim Quinny tak nie było. Mam pytanie a jak ustawiać te amortyzatory, dotąd zastosowałam się do tego obrazka www.pinterest.com/pin/2533343515438893/ ale czy patrzeć bardziej na teren? Dzięcię moje ma 9 tygodni, zatem jeszcze niewielkie, choć 6 kg masy już ma.
          • fela1977 Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 21.01.15, 10:45
            Ja przed camem miałam Chicco S3, na dużych piankowych kołach i pod względem jazdy był super, dlatego byłam zaskoczona stukami cama.
            • martuska1982 Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 21.01.15, 11:02
              auć uncertain
              ja miałam staruszka cama pierwszej generacji, po 5 cy 6 dzieci nie stukało mi nic w przednich kołach. Czyżby schrzanili? o.O
              • fela1977 Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 23.01.15, 23:47
                gdzieś czytałam, że w 3 -ce inaczej robią te koła i to może być przyczyną, u mnie najbardziej stuka, gdy ta sprężyna jest ustawiona w pozycji pionowej, w pozostałych mniej, w najbardziej odchylonej od pionu nie stuka smile tylko niestety te ustawienia zależą od wagi dziecka
                • silke85 Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 23.01.15, 23:59
                  ja miałam cama 2 używanego i na nie stukało, jakoś po roku dopiero zaczęło coś być słychać, ale nie jakoś mocno, spryskałam teflonem i było ok, czyżby faktycznie w trójce coś zepsuli suspicious ??
                  • silke85 Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 24.01.15, 00:01
                    na poczatku mialo byc oczywiscie ze nic nie stukalo smile
                    • izi-76 Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 24.01.15, 09:56
                      Hmm dziewczyny od ponad tygodnia mama cama3 (nowego) i u mnie nic nie stuka przynajmniej jak na razie wink , na tych białych plastikach też dużego luzu niema. Wcześniej miałam cama2 i czasami zdarzało się że stukał na kostce ale wtedy czyściłam przednie koła spryskałam silikonem i było ok - spróbujcie może pomoże.
                      • emkarc Re: Bugaboo Cameleon 3 - przednie kółka 24.01.15, 11:36
                        a pryskałaś właśnie w okolice tych plastików? U mnie to ewidentnie stukają te białe plastiki bo jak je poruszam to jest ten sam dźwięk. Na nierównym terenie pokrytym zamrożonym śniegiem się okazuje też nie stukają, ale na kostce to melodyjka że hej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka