Dodaj do ulubionych

jaki stelaż pod fotelik?

27.01.15, 14:54
fotelik kupujemy w lutym, chcę już część wydatków mieć z głowy...

a ponieważ nasz wózek 2w1 to prawdopodobnie będzie straszna krowa wink to muszę kupić coś małego, lekkiego i kompaktowego jako stelaż pod fotelik... to ustrojstwo będzie jeździło na stałe w aucie. zależy mi na możliwie najniższej cenie wink

czego używacie/ używałyście jako stelaża pod fotelik? na szybkie, krótkie wypady (głównie zakupy).
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 16:50
      Też o takiej opcji myślałam i najbardziej by mi pasował zapp xtra, bo siedzonko przodem do mnie i można fotelik zamontowac, ale ten stukot. Ostatnio mijałam mame ze slicznym xtra pink prescious, ale z daleka tak dzwonił, że masakra. uncertain
    • kina82 Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 16:55
      Ja uzywalam buzza ale mały to on nie jest, choć nie jest mega ciężki. Dla malucha fauny bo rozbujany. Ja go kupilam dla spacerowki kubelkowej i jako stelaż służył w sumie przypadkiem, przed okresem spacerowkowym, nie wiem czybym go kupiła specjalnie jako stelaż.
    • takajednamama35 Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 17:03
      Może Maxi Cosi Mila ?
    • hanna79 Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 17:13
      Najtaniej wyjdzie używany zapp, bo i wózek tanio i adaptery niedrogie, a często w komplecie. Nuna by była fajna pod fotelik (fajnie buja), używkę też można dostać niedrogo, ale tu dochodzi koszt adapterów, bo raczej nie bywają używane, a chyba ok 100zł kosztują.
    • hasturek Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 18:35
      No i do Micralite możesz dopinać fotelik smile Oczywiście z adapterami. Na allegro teraz adaptery niedrogo, bo chyba 69zł. Bo fotelik to MaxiCosi?
      • monika_kas Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 18:52
        Micralite to ja chcę mieć wrazie W dla starszaka 😉
        • chubabubba Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 19:07
          No wlasnie ja tez nie chce zappa.mialam juz z 5 sztuk i mam dosyc tych kolek.kupie chyba nune jako stelaz, bo szkoda mi bedzie bee3 all black uzywac jako stelaza na stale w samochodzie
          • monika_kas Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 19:19
            Swego czasu nuna była po niecałe 400zł na limango... jakże bym była szczęśliwa gdyby ta promocja się powtórzyła...
            • wrzesniowa_panna Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 20:07
              Jak dobrze ze mojej Nuny nie sprzedałam smile
              Jakbyście gdzieś widziały promocje na adaptery to dajcie znac... Muszę najdalej w kwietniu zakupić smile
          • afroddytta Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 21:05
            Miałam właśnie zappa extra i też się cieszyłam z tego obracanego siedziska, jak to będzie przydatne itd. a w praktyce nie wiem czy ze 3 razy z niego skorzystałam, bo tam w opcji przodem do rodzica chyba są tylko 2 pozycje i tej trzeciej mi brakowało (poza tym zmiana adapterów pod fotelik na montaż siedziska to było dużo przekłądania). A poza tym z siedziskiem i tymi kółkami to mi się odechciewało chodzić.U mnie jako typowy stelaż sprawdził się świetnie i myślę, ze jakbym miała ponownie decydować to też bym tak wybrała, bo jednak kompaktowy i wygodny w prowadzeniu, ale tak na minimalne i galeriowe przystanki.
            Na dłuższe nieco zatrzymania to już brałam Cama jako stelaż i tak na prawdę z obydwu korzystałam w zależności od okoliczności.
            • car.in Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 22:03
              Booklet i fotelik peg perego. Nie potrzebujesz wtedy adapterów.
    • asbu Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 23:05
      Mam Zappa - zwykłego (i różowego), bo założyłam że ma być tani, a ze spacerówki pewnie nie będę korzystać. I miałam rację, bo nie jestem z niego zadowolona. Po pierwsze niezbyt wygodnie się składa i rozkłada (mój mąż od przeszło pół roku nie może się przyzwyczaić), po drugie jest bardzo wywrotny - mojemu Starszakowi udało się go już 2 razy przewrócić gdy chciał pobujać marudzącą Siostrę, po trzecie turkoce nawet na łączeniach płytek w CH. Ponieważ moja Córa już usiadła, to chyba go sprzedam, a Młodą będę wozić w wózku sklepowym. wink
      Do zalet zappa należy rozmiar po złożeniu, bo nawet jak mam załadowany cały bagażnik, to wózek mogę trzymać między nogami w samochodzie.
      • afroddytta Re: jaki stelaż pod fotelik? 27.01.15, 23:18
        Zgadzam sie, u mnie złożony tez jeździł w środku, ale na szczęście na codzień ja go nie składałam wiec było ok, tylko wyjąc i postawić, składania tez nie opanowałem smile
        Mi starszaki raz młodego tez wywalili był w spacerowce w sklepie.
    • nauta_ Re: jaki stelaż pod fotelik? 28.01.15, 11:35
      Jak gdzieś będzie nuna w promocji, to ja też chcę wiedziećsmile
    • monika_kas a bj city mini? 28.01.15, 12:50
      jako stelaż pod fotelik? BJCM? nadaje się? tylko adaptery drogie, ale zato składanie miodzio, no i miejsca mało zajmuje...
      • afroddytta Re: a bj city mini? 28.01.15, 14:13
        Ja miałam CM ale w cenie adapterów kupiłam zappa smile
    • carole87 a może joie litetrax? :) 28.01.15, 14:32
      z tego co kojarzę z wpisów lubiłaś go, a adaptery do mc kosztują 79 zł
      • monika_kas Re: a może joie litetrax? :) 28.01.15, 14:34
        ale joie waży prawie 10kg więc taki lekki jako stelaż pod fotelik nie bardzo... ale myślałam o nim już... sama nie wiem.
        • mamusia.13 Re: a może joie litetrax? :) 28.01.15, 16:09
          a jakiś britax nie nada się jako stelaż pod fotelik? A może bj ZIP? na fotkach w necie ma fotelik
        • carole87 Re: a może joie litetrax? :) 28.01.15, 17:01
          rzeczywiście nie wzięłam pod uwagę wagi wink hmm to może tfk dot? on jest fajny, lekki i malutki po złożeniu. Można na nim montować maxi cosi, tylko nie ma adapterów w zestawie i trzeba dodatkowo kupić.

A britaxy mają adaptery do mc? bo z tego co kojarzę to dotychczas mieli tylko do swoich modeli, ale mogło się coś zmienić wink
          • basia752 Re: a może joie litetrax? :) 28.01.15, 18:13
            Może Britax Verve, kiedyś czytałam, że jako stelaż z fotelikiem jest ok, a ze spacerówka tragedia, tylko nie wiem jak z adapterami jest. Teraz jest stelaż na allegro za 99
    • jprzeczek Re: jaki stelaż pod fotelik? 30.01.15, 23:18
      Spodobało mi się coś takiego, choć nie mam pojęcia o tym wózku. Na olx jest używany za 750 zł. Wydaje się kompaktowy i poręczny. Ciekawe jak z prowadzeniem.
      • kina82 Re: jaki stelaż pod fotelik? 31.01.15, 08:57
        Też jestem ciekawa bo się nad nim zastanawialam jako nad wózkiem (w sensie nie tylko pod fotelik) bo ma opcje przekładania siedziska.
        • gochalodz smart lux 31.01.15, 17:14
          Smart lux ma bardzo kiepską amortyzację. Widziałam kobitkę z tym wózkiem na ulicy i dziecko nieźle wytrzęsło. Pewnie chciała coś w stylu cameleona,ale nie wyszło jej,bo to są zupełnie inne wózki jeśli o amortyzację chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka