Dodaj do ulubionych

Akcesoria do BOB

30.04.15, 10:12
Chciałabym zakupić osłonę przeciwsłoneczną, osłonę przeciwdeszczową i tackę. Pewnie będzie potrzebny też podnóżek. Niestety jak się zsumuje wszystkie akcesoria (ze śpiworkiem) - to wychodzi cena wózka sad Macie jakieś patenty, czym można zastąpić, gdzie taniej kupić itp?
Obserwuj wątek
    • kin_ga83 Re: Akcesoria do BOB 30.04.15, 15:31
      Śpiworek mam od forumowej Magdy (mniej niż pół ceny bobowego) a pasuje idealnie i moim zdaniem jest ładniejszy. Sama najpierw miałam przerobiony Womar (zrobiłam inne otwory na pasy), ale gorzej leżał. Folię mam od Quinny Speedi i pasuje. Co do reszty nie wiem bo nie używam.
    • kar-ula Re: Akcesoria do BOB 30.04.15, 17:03
      Zamiast podnka polecam jakas miekka torbe, ktora troche wypelnisz i polozysz na tej poleczce pod nozkami dziecka. Ja mam neoprenowa czerwona torbe z Biedronki, w ktorej mam folie srebrna od X Landera, jak mala zasypia klade to na tej poleczce, formuje tak, zeby nie wystawalo poza i mloda ma super wygodnie. Torba jest dokladnie w kolorze BOBa i calosc wyglada swietnie (zwlaszcza, ze nozki i tak sa w spiworku).
      Spiworki najlepsze od Magdy - i na zime i na lato. Na wiosne lato ewentaulnie poluj na BuggySnuggle albo PupaBag (ja mam teraz ten drugi, jest dluzszy, ale moja mala ma juz 90 cm) Tacki nie mialam, ale ona chyba nie jest warta zakupu, z tego co amietam, Koala chyba miala i nie byla zadowolona.
      • roga.laa Re: Akcesoria do BOB 30.04.15, 21:11
        tackę ja mam, ale do bliźniaka - i jak na razie to najlepszy wynalazek dla moich dziewczyn - miejsce na zabawkę (otwór na butelkę)/smoczek, no i na trzymanie jedzenia wink
        bo w wózku one są bardzo głodne big_grin
        • kar-ula Re: Akcesoria do BOB 30.04.15, 21:47
          Moze mi się coś pomyliło z tą tacką smile
      • mum2004 Re: Akcesoria do BOB 04.05.15, 23:08
        kar-ula napisała:
        > Spiworki najlepsze od Magdy - i na zime i na lato.

Faktycznie uważacie, że warto śpiworek na lato? Przyznam, że nigdy w lecie nie używałam śpiworków, raczej wystarczało zwykłe ubranie dzieciątka. Ewentualnie jakiś kocyk jak spało.
      • mum2004 Re: Akcesoria do BOB 07.05.15, 09:16
        JAk się skontaktować z Magdą?
        • dominiczka87w Re: Akcesoria do BOB 08.05.15, 11:55
          sowa796@wp.pl lub na fb Magda Spiworki smile
    • afroddytta Re: Akcesoria do BOB 30.04.15, 22:05
      Ja mam folię chyba tę samą od x-landera srebrną, dziewczyny polecały jako pasująca i kupiłam w promocji.
      Co do osłony p/słonecznej to chyba nie widzę potrzeby, moja młoda będzie mieć 2 lata więc siedzieć pod czymś takim już nie da rady, a buda jest wystarczająca. Mam taka osłonę UV/moskitierę dedykowaną do UJ, ale raczej nie będzie pasować, bo jest idealnie uszyta do budy UJ. Mam też inną, bardzo fajną i uniwersalną Koo-di (taka), ja używałam do City Mini, ale myślę, że powinna pasować. Jak chcesz mogę przymierzyć.

Co do tacki to faktycznie ktoś pisał że jest jakaś taka niezgrabna itd. i się nie opłaca (może ta podwójna jest nico inna w kształcie). Też się zastanawiam czy tu można coś wykombinować wink
      • kin_ga83 Re: Akcesoria do BOB 30.04.15, 22:24
        Zapomnialam napisać, ze jako podnozka używam zwykłego jaska za 4 zł. Włożyłam go w grafitowa poszewke i lekko podszylam rogi żeby miał trójkątny kształt. Pasuje bardzo dobrze i jakoś szczególnie nie rzuca się w oczy.
    • dominiczka87w Re: Akcesoria do BOB 05.05.15, 18:59
      Folie mam od x-landera ale przezroczysta bo moj ksiaze by pod taka srebrna nie wysiedzial, kupilam za 30zl wink
      Ja tez stosuje jako podnozek smile pod spiworkiem czy tez kocykiem nic nie widac smile. Doszylam tez od 2 strony podnozka usztywnienie przez co mozna go wypchnac, ale przez dluzszy czas jednak nozki mojego synka sa juz za ciezkie.
      Oslona przeciwsloneczna raczej zbedna bo buda wielka.
      Mam tacke i jestem zadowolona, mlody trzyma na niej autka albo picie smile Koala nie byla zadowolona bo jej synek jeszcze maly a tacka wysoko umiejscowiona i mial ja na wysokosci oczu. Dla wiekszego dziecka jest super.
      • koala0405 Re: Akcesoria do BOB 05.05.15, 19:53
        ja z tacki jestem już zadowolona bo młody trochę dorósł do niej /synek ma 21 m-cy/
    • mum2004 Re: Akcesoria do BOB 06.05.15, 08:51
      Po zapoznaniu się z wózkiem i waszymi radami doszłam do wniosku że:
      folia od słońca jest niepotrzebna - buda jest wielka,
      tacke kupie ale za jakiś rok,
      podnozek dla mojej drobiny jest konieczny - próbowałam z jakimiś torbami - ale szkoda mi miejsca w koszu i wogole mi to nie wychodzi
      folię od deszczu pilnie musze nabyć- ale chciałabym jakąś przezroczystą, pasującą do Boba ale nie za 160 zł!
      • dominiczka87w Re: Akcesoria do BOB 06.05.15, 15:11
        Alby zrobic wypychany podnozek potrzebujesz usztywnienie- ja uzywam takiej jakby plastikowej tektury jak jest w oparciu w bj cm gt, a mam ja z pudelka na ubrania z Ikea smile + czarny ortalion- tez mam z teGo samego pudelka smile , docinasz element troche szerszy niz tapicerka, tak zzeby dalo sie go wypchnac ale zeby tez po wypchnieciu opieral sie na rurkach. Obszywasz usztywnienie ortalionem i doszywasz delikatnie do tylnej strony tapicerki (ja doszywam na szwach dzieki czemu w kazdej chwili mozna odpruc).
        Im wiecej warstw usztywnienia tym sztywniej ale i ciezej wypchnac smile
        Tu masz zdjecia co i jak + bob z folia x-lander xt xa smile
        • dominiczka87w Re: Akcesoria do BOB 06.05.15, 15:12
          Link sie obcial uncertain Zdjęcia
    • wodadobra Re: Akcesoria do BOB 08.05.15, 18:40
      Chciałam podpytać, jakich używacie wkładek gotowych do wózka? Jakoś nie mogę znaleźć nic co by mi pasowało do naszego Boba szaro-pomarańczowego. Nie wiem. A kształt? Samo siedzisko na kształtki i podplecnik i szkoda mi z tego rezygnować. Z drugiej strony syf w wózku się robi i wolałabym coś co na szybko można przeprać. Fajne wydają mi się te Comfi-Cush. Tylko nie mam śmiałości. Nie wiem jak z wymiarami i wolałabym coś kolorowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka