monikamar3-3 26.05.15, 11:18 Dziewczyny pochorowalam sie na cybexa balios. Czy ktoras z Was widziała go, macała, a moze nim jeździła ? Potrzebuje opinii i wymiarów siedziska, głównie oparcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acora Re: Cybex Balios 26.05.15, 12:15 Ja w sobotę robię tour de wózki, też mam zamiar go wymacać, jak dorwę i nikt się nie wypowie, to zmierzę i dam znać. Odpowiedz Link
monikamar3-3 Re: Cybex Balios 26.05.15, 13:53 Super wielkie dzięki chodzi mi glownie o siedzisko i oparci. Ale tez ciekawa jestem jak podbijanie i prowadzenie. No i potrzebuje duzego kosza.. Odpowiedz Link
acora Re: Cybex Balios 30.05.15, 12:05 Pol sklepów objechane. Baliosa brak. Ktoś wie, gdzie w Warszawie mozna dotknąć? Odpowiedz Link
kin_ga83 Re: Cybex Balios 30.05.15, 14:53 Oglądałam w Tosi na Toruńskiej 2 cybexy 4-kołowe ale nie pamiętam kt. modele Jednak najbardziej rzucił mi się w oczy całkowity brak amortyzacji. Wózki są sztywne jak zwykłe bjcm Odpowiedz Link
acora Re: Cybex Balios 30.05.15, 16:54 Siedzisko 20cm, podnóżek 21, potem jest spadek o dodatkowo z 1cm jeszcze. Siedzisko 50. Jakiś taki waski mi sie wydaje. W najwyższym miejscu 24. Nie podoba mi rozkładanie budy. Przedni palak budy jest elastyczny i jak się składa to nierówno sie składa i w wyniku najpierw składa sie z jednej strony a potem z drugiej. Niby nic a razi. Siedzisko sie troche telepie, nie jest sztywne. Raczka piankowa. Jezdzi twardo, zupełnie jak xlander. Bardzo fajna i cicha zmiana położenia siedziska. Buda przyczepiona do siedziaska napami ktore ciągle mi odpadaly. Kosz fajny, w jednej części sztywny. Zmiana skretnosci kółek utrudniona, trzeba trafic palcami w male cosie. Nie fajne. Jakos myślałam ze będzie fajniejszy. A jest taki plastikowy. Jestem na nie. Maja jeszcze Irisa i Agisa ale wszystkie twarde. Potem wrzucę fotki. Odpowiedz Link
agusia041 Re: Cybex Balios 30.05.15, 18:08 Też go dzisiaj widziałam i wyszły mi trochę inne pomiary Wysokość oparcia 53 cm, szerokość oparcia na górze 32 cm, przy łączeniu z siedziskiem 24 cm. Głębokość siedziska 21 cm, długość siedziska razem z podnóżkiem 42 cm, szerokość siedziska z przodu 32 cm, przy łączeniu z oparciem 24 cm. Z ciekawości wsadziłam swojego 3,5 latka i do budy miał jeszcze trochę zapasu, swobodnie opierał nogi na dodatkowym podnóżku, tylko samo siedzisko już trochę przymałe. Odpowiedz Link
acora Re: Cybex Balios 30.05.15, 18:25 Pewnie zależy jak siedzisko ubite Telefon mi poprawił bez sensu, nie najwyższym a najwezszym miejscu Odpowiedz Link
monikamar3-3 Re: Cybex Balios 30.05.15, 21:26 Dzieki wielkie kurcze ta wysokość oparcia i przykładane siedzisko kusi oj kusi. .. Odpowiedz Link
acora Re: Cybex Balios 30.05.15, 22:11 Budka z nieregularnym składaniem: Bardzo fajny dostep do kosza: Napka, która ciagle wyskakiwala: Regulacja kółek: Siedzisko, naprawdę wąskie (palak przyczepiony odwrotnie ) : Cały wózek: Odpowiedz Link
szangala_23 Re: Cybex Balios 31.05.15, 19:57 ale wizualnie piękny jest gdybym miała miec 4 to bym go kupiła, dawno wózek wielofunkcyjny tak nie namieszał mi w głowie ale już za późno dla nas. jest taki prosty w formie, brak udziwnien, prosty stelaz, tylko to co potrzeba schludny taki nie zapaskudzony plastikiem. no podoba mi się bardzo Odpowiedz Link
acora Re: Cybex Balios 31.05.15, 21:21 Mi się bardziej Priam podobał. Chociaż też żadne nie wiadomo co. Ale przynajmniej amortyzacja była. Za tą cenę wolałabym dwa wózki Odpowiedz Link